Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 10:40:58
Sensia
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
sensia beba raste, suzava prostor za sirenje pluca.... a to tesko disanje moze biti i od hormoncica ovih nasih
uh u pravu si za to beba raste, cini mi se kao da mi se popela gore. bas ono kao da ne mogu da udahnem punim plucima tj da ih "rasirim" do kraja... pa se sva nesto ko paun....trudim da disem punim plucima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 10:42:02
Selma.A.M
Sweez super za pupak sad će sve biti lakše ....Vidim mnoge žene su pile D3 kapi i u isto vrijeme davale i bebi ja nisam uzimala iako sam dojila malca....... Kako ko
Animagical sretno na ispitu i čestitke za nove sedmice
Palachinken legendo naleti na par tvojih postova od jutros na nekim temama i baš sam se od srca nasmijala
Dijamamnte ajoj
Malena i ti si nama falila par dana dok si bila u fazi krečenja ma nešto sam umorna samo bi spavala i jela
A džem sam pravila tako što sam odvajala košpice iz višanja pa sam u šepru i šećera i kuhalaaaaaaaaaaaaaaaa u isto vrijeme sok i džem...Bili smo planirali ovaj put ubaciti Džemfix umjesto šećera ali mi nešto se nije dalo eksperimentisati,a i zbog soka jer nisam znala hoću li moći sirup iz višanja moći iskoristiti zbog njega (ne znam kako šmeka) .........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 10:45:17
palachinken
IZVORNA PORUKA: Sensia
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
sensia beba raste, suzava prostor za sirenje pluca.... a to tesko disanje moze biti i od hormoncica ovih nasih
uh u pravu si za to beba raste, cini mi se kao da mi se popela gore. bas ono kao da ne mogu da udahnem punim plucima tj da ih "rasirim" do kraja... pa se sva nesto ko paun....trudim da disem punim plucima
I ja sam u tom nekom periodu ili malo kasnije, mislim da je bila 26-a sedmica, kukala na disanje i onda pročitam u onom trudničkom raportu za tu sedmicu baš ovo što ti je malena rekla - maternica se širi i pritišće pluća. Uskoro će i želudac, pa onda krenu žgaravice, eto da te utješim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 10:45:33
mea29
sensia ja sam prvo mislila da je to kad se najedem pa ne mogu da disem obicno ujutro i poslije rucka ali desava mi se i drugim situacijama da se nemam daha, kada citam nesto naglas posto ja imam obicaj mm nesto sa racunara citati i onda ne mogu da dodjem do zraka...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 10:51:03
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M ma nešto sam umorna samo bi spavala i jela
A džem sam pravila tako što sam odvajala košpice iz višanja pa sam u šepru i šećera i kuhalaaaaaaaaaaaaaaaa u isto vrijeme sok i džem...Bili smo planirali ovaj put ubaciti Džemfix umjesto šećera ali mi nešto se nije dalo eksperimentisati,a i zbog soka jer nisam znala hoću li moći sirup iz višanja moći iskoristiti zbog njega (ne znam kako šmeka) .........
ma ja pravim tako sto skuham visnje pa propasiram kroz ono cudo zvano dzevdjir, inace bih sve pobacala koliki sam ters a vodu u kojoj sam skuhala visnje isto dobro prokuham pa dodam secer...
ista sam ti, samo bih jela i spavala...za jelo nije problem ali za spavanje jeste
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 10:56:31
Anoniman
Joj i da se ja prijavim za te sto tesko disu . Kod mene bebi tacno nogu izmedju zeludca i pluca zaglavio pa otuda i povracanje a i ovo tesko disanje. Jedva cekam porod...uh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 10:58:20
sanela.asja
Cao i od mene ja jos deveram sa temperaturom ,cudno djete samo od 7 navece ima temperaturu i cjelu noc,a ujutru ko da nije nista zdrava ... Sweet za pupak i cuvaj se virus je poceo.. Selma aj ba napisi kolko secera ide i koja serpa plleasee.. Dijamant nasmija me na jutru.. Ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:04:04
malena27 RR
sanela, tura i raste uvijek u vecernjim satima..... bice ona dobro...samo redovno terapija, mada je vjerovatno neki virus u pitanju pa ce se organizam sam izboriti s temperaturom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:10:06
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Selma aj ba napisi kolko secera ide i koja serpa plleasee..
Kod mene je mjera bila ovakva 7 kg višanja- 4kg šećera.........Izašlo 3 litra sirupa (soka) i 4 velike tegle i 2 male džema
Sok kuham u velikom pretis loncu (bez poklapanja) a džem obično u 2-3 velike šerpe pa uključim sve 4 ringle i samo miješam,miješam,miješam bude gotovo za dan ...A ima se pojesti poljepo..........
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 23.6.2011 11:17:54 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:17:15
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Kod mene je mjera bila ovakva 7 kg višanja- 4kg šećera.........Izašlo 3 litra sirupa (soka) i 4 velike tegle i 2 male džema
Sok kuham u velikom pretis loncu (bez poklapanja) a džem obično u 2-3 velike šerpe pa uključim sve 4 ringle i samo miješam,miješam,miješam bude gotovo za dan ...A ima se pojesti poljepo..........
hehehe Selma ma ti si prava, pa kako stignes mijestai na sve 4 strane...
bice i kod mojih ako Bog da visanja pa cu da napravim bar 2 teglice džema nek se ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:20:00
malena27 RR
A šta vam je od jutros Malena o miješanju ( i ja se slažem da je nabitnije )
vala sto sam mogla, mogla sam... sad me mali hasimbeg pritisne tako da mi nije ni na pameti ovo mijesanje koje spominjem, jer mi je gdja sva utrnuta kazem ja vama da sam ko Limeni iz Carobnjaka iz Oza
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:20:25
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sensia
hehehe Selma ma ti si prava, pa kako stignes mijestai na sve 4 strane...
Praksa čuda činimalo ljevo,pa desno,pa gore i dole ma navikneš se i uđeš u štos za nekih 15-akminuta
A što imam pokvarenu maštu ali nema veze trudnica sam ja pa i ne smeta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:33:23
zumbulcica
vidim pricate o ,,pravim,,stvarima,da sam znala dosla bih ranije.Pozdrav za sve trudnjace,posebno za one sa smislom za humor i na 34 stepeni c elzijusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:45:05
babilon
Joj Dijamantu jesam se nasmijala slatko za dogadjaj ;)) haj sta te briga, barem si bila na veceri ;)))
joj ja zene prokleh sama sebe, kontala bice lagan dan, ali sve je osim laganog.. Tacno mi mozak pocinje kao stari kompjuter da se sam gasi pali restartuje ;))) uzas!
moja zaova je te D3 kapi daavla maleckom na kasicicu, 5 kapi i stavi 2 kapi mlijeka - cisto da 'tece' ;)) ona ih nije pila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:45:17
sanela.asja
nego kako nam je dzordz?
Dzordz dobrica,malo lupa,malo spava ko nemoze se ni javiti kako treba od sestre ..Dal je moguce da je beba jos u stomaku ljubomorna cim Asja legne kraj mene da se mazimo on se pomami pocne udarat isto ko da je gura od mene a Asja kaze mama reci mu ..kazem ja muzu evo ratuju nisu se ni vidjeli Selma hvala valja mi do mame pa obrat visnju i da pravim ja cu samo sok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 11:52:11
malena27 RR
sanela bice to ljubav na prvi pogled... sigurna sam...
ovaj se moj prevrce od prekjucer, pa nikad nije stao... i da, jos uvijek nisam doruckovala, niko ne izadje od kolega po dorucak, a ja ne mogu s ovim teskim balvanima nigdje po ovoj vrucini....