Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 12:14:26
Semica
Hello
evo i meneeee
Kakoo je paklenooooooooooo danasss aaaaaaaaaaa....isla oko pola 11 u DZ...kad nisam crkla...jest da sam taxijem isla ali ne znam gdje je gore bilo van taksija ili u njemu....ugusit se od sparine...ufff...
U zadnje vrijemeee cesto osjetim neki pritisak u glavi...kao glavobolja aliii skroz blagaaa (ja to kazem-nesto mi ruzno u glavi)---je li moguce da mi je visok pritisak? Jednom mi je tako bilo cijeli dan i tek navece nekad oko 8 (kad je glavobolja prestala) izmjerim pritisak i bio je ok...pa me sad muci sto nisam izmjerila dok nije glavobolja prestala da vidim koliki je...inace do sad na svakoj kontroli kod ginekologa pritisak mi je bio superiska...
nego da i ja cestitam kome se treba sta cestitati...Ziki sretno!!! ...sweet ...i ostale... Moja djevojcica i ja sutra punimo 29sedmica
Bgm pravo vrijeme leti...barem meni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 12:14:57
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Cao i od mene ja jos deveram sa temperaturom ,cudno djete samo od 7 navece ima temperaturu i cjelu noc,a ujutru ko da nije nista zdrava ... Sweet za pupak i cuvaj se virus je poceo.. Selma aj ba napisi kolko secera ide i koja serpa plleasee.. Dijamant nasmija me na jutru.. Ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 13:40:47
Bebica11
IZVORNA PORUKA: palachinken
Žene, izgleda da je ZIKI RODILA!!!1 Eno joj čestitaju na FB
cestitke i od mene
Evo ja jos kod sveki, sutra 8.-mi dan i idemo kuci aBd , za vikend imam neke goste i tako, dojadilo mi je i ovdje, najrahatniji je covjek u svojoj kuci , jos ja malo osjetljiva u pa me nervira nekad kad nesto izvali u sali, nesto neki dan u rece u fazonu kako je "znala" da ce meni dojaditi na selu jer sam ja gradsko dijete a nisam se uopce pozalila, cak mi je bas fino ovdje, izadjem ispred kuce i vec u prirodi, sve mi se sprema itd.
a mozda mm opet moradne na put pa cu se za koji dan kod mame stacionirati, samo da mi vrijeme brze prodje
ovaj mjesec sam hodala tamo-vamo pa mi je brze proslo a inace jaaaaaaaaaaaaaako sporo ide, a vidim vi komentarisete da vam leti, da hoce i meni aBd
Jucer nas je malo boljuckao stomak al pokusavam da ne mislim na to i odmah lakse i brze prodje....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:13:52
Ivanaiva1
Samo da vas kratko pozdravim, čestitam onima koje su već postale mame, nama nove sedmice, i puno sreće onima koje su blizu termina uh :-D Pakla vani ljudi dragi. Šta je ovo, katastrofa!!!
Dansa nisam osjetila još bebicu pa se pitam šta li je.Trebam li se brinuti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:17:57
palachinken
Ivana, možda je i nju ublebala ova vrućina, pa spava. Ako se ne javi duže od 24h (poslije 20. sedmice trudnoce) onda otidji na UZV. Moj harambaša se recimo tek sad probudio pa odmah dernek po rebrima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:18:19
vila_7
probaj malo pomaziti pupu ili leci ili njezno prodrmati, al i to samo ako si je do sada bas osjetila,a ako se tek pocela javljati, mozda je samo ne osjetis-ili ako nisi danas mirovala-mozda si je i mogla osjetiti ali si u pokretu pa nisi registrirala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:21:32
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ivana, možda je i nju ublebala ova vrućina, pa spava. Ako se ne javi duže od 24h (poslije 20. sedmice trudnoce) onda otidji na UZV. Moj harambaša se recimo tek sad probudio pa odmah dernek po rebrima
još nisu oni da tako kažem udarci ali su leptirići bili konstantno svaki dan skoro u isto vrijeme no danas bogme skroz slabo, ima li to veze s tim što posteljica prednjači?? Prije 2 dana bila na kontroli sve bilo super
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:30:43
Sensia
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
Samo da vas kratko pozdravim, čestitam onima koje su već postale mame, nama nove sedmice, i puno sreće onima koje su blizu termina uh :-D Pakla vani ljudi dragi. Šta je ovo, katastrofa!!!
Nisam ni ja od sinoc a inace mi se javi dok sam na poslu al mi je frka pa mozda nisam ni skontala al opet popila sam i cijedjeni sok pa nista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:37:11
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Sensia
Nisam ni ja od sinoc a inace mi se javi dok sam na poslu al mi je frka pa mozda nisam ni skontala al opet popila sam i cijedjeni sok pa nista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:50:46
Sensia
IZVORNA PORUKA: Sensia
lopovi mali sekiraju mamice svoje
znači nema razloga za brigu jelde?
pa ne znam ja cu pricekati do sutra ujutro prije nego pocnem panicariti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 14:56:30
babilon
Ivana nista ne brini, tako je meni u pocetku bilo, osjetim par dana zaredom i onad 1-2 dana nista, meni se noge oduzmu, da sam mogla sagela bi se i stavila uho na stomak da osluskujem ali ne mogoh ;)) uglavno, nista ne brini sve je to nromalno, cekaj kad krene da lupa e onda ces se pitat 'spava li ovo dijete ikako' ;)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 15:12:50
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: babilon
Ivana nista ne brini, tako je meni u pocetku bilo, osjetim par dana zaredom i onad 1-2 dana nista, meni se noge oduzmu, da sam mogla sagela bi se i stavila uho na stomak da osluskujem ali ne mogoh ;)) uglavno, nista ne brini sve je to nromalno, cekaj kad krene da lupa e onda ces se pitat 'spava li ovo dijete ikako' ;)))
Ma jašta, u pravu si, gledao je čika doc, vidio da je sve ok, radila antitijela odoh sutra po nalaz, pupčana ok, mada ne znam što mi je to sad i govorio, garant je na tatu pa sad negdje ćami i odmara, ulijenila se duša mamina, mada sasm mirnija kad me malo golica. Hvala Vam žene moje od
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 15:18:55
Selma.A.M
Bebe se odmaraju ali kad one odmaraju mi brinemo zato nije zgoreg ponoviti metode buđenja ......
Slatko (načešće odreguju na kocke šećera) puna čaša hladne vode (cca 2dl) cijeđena narandža (hladna) limunada (slatka i hladna) ležanje na ljevom boku (cca 20 minuta zatim okretanje na leđa da se prodrma) crnaaaaaaaaa i vrućaaaaaaaa kafa..........
Ja kako se zadnji put istraumira sa nejavljanjem koje je trajalo cca 17 sati ne prepuštam ništa slučaju ( a nisam paranoik )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 15:24:04
babilon
Sensia kakave su to paprike u paradajz sosu? Lijepo podijeli taj recept ovdje ;))) bas mi se jedu i paradajz i ppaprike ;))) ja kontala proprziti paprike i paradajz kao djuvec/sataras, ne znam koja je prava rijec ;)))) i malo pavlake mljac mljac
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 15:25:23
mea29
Jao pa mi zenice kao da smo ista osoba ja od sinoc nisam osjetila bebu...nisam panicarila jer sam imala goste, pa te poklone razvrstavala i kad sam legla nisam nista osjetila, mozda je lupkala dok sam bila zauzeta...jutros mi se pricinjavalo da je osjetim ali nisam bas sigurna...jos kad sam sada vidjela da je i kod vas takva situacija malo mi lakse...sad cu ja kuci pa cu primjeniti ove savjete od Selme :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 15:28:51
Sensia
IZVORNA PORUKA: babilon
Sensia kakave su to paprike u paradajz sosu? Lijepo podijeli taj recept ovdje ;))) bas mi se jedu i paradajz i ppaprike ;))) ja kontala proprziti paprike i paradajz kao djuvec/sataras, ne znam koja je prava rijec ;)))) i malo pavlake mljac mljac
Ma ja ti operem paprike, osusim ih i poredam bez ulja u tepsijicu. stavim u rernu na najjace i kad porumene dodam slijedecu smjesu:
ogulim paradajz (jer mi smeta kozica) i isjecem ga, pouljim, posolim, povegetim, malo pobiberim, malo sjeckanog persuna ma eto zacinis kako volis i dodam fildžan-dva vode i svu tu smjesu istresem preko tih zapecenih paprika vratim u rernu i ugasim je. kad se paradjz reducira u kasicu gotovo je
izvadim an tanjir i pored kasiku pavlake ili milerama i mljaaaaaaaac
samo je bitno da ne uljis odmah paprike i da ih dobro posusis inace ces imati dimne pozdrave po kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.6.2011 15:38:56
enči80
Haj žene
Ima li kod vas vrućine?
Čestitam Ziki i ovdje a i ostalima koje su napunile nove sedmice,mjesece...Palachinken tik tak,tik tak
Bila sam u subotu na kontroli,sve je super hvala Bogu Bebe pravo napredne za blizance,imali su po 1300gr u subotu i bile su pravo nemirne bebice.Uglavnom ubiše me nogama a što je najvažnije meni okrenule su se glavicama
Selma ti sa višnjama ja sa jagodama ali evo hvala Bogu više ih je nestalo kod mame u bašti.pravila sam sve što se može praviti od njih
Ostale