Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 18:40:06
Selma.A.M
Vidim tema je i dalje "pita" .............Vjerovali ili ne ja sam napravila i pitu sa mesom sad me muž zeza kao a što mi se sad jede i krompiruša mogla si začas nam napravit
Bebice ovo ja nadoknađujem sa jelom jer sam i ja do 5 mjeseca mirovala pa opet malo u 7 mjesecu pa ostala željna kuhanog jela.......A nisam imala tu sreću da mi mama ili svekrva kuhaju pa sam sa 15 godina mogla se komotno udati jer sam znala sva jela napraviti (skoro ) ( nije da se hvalim) a sad pogotovo,sto mi muz ne skuha (citaj:kupi) ili ja -necu ni pojesti
Nego što kod nas kiša pada ,a sparina neka u kući,odoh se sad okupati
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 30.6.2011 18:42:54 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 18:45:41
Sonja
Semice stvarno ne znam da li moze muz da prisustvuje..ja mislim da ne moze ali opet...moja mama je bila kad sam bila sa adinom jer smo zamolili dr. a zna se sa mojom mamom pa je pustila..inace nisam nikog drugog vidjela da je ikad usao
sto se tice dr. Mahire..ona je meni vodila i prvu a i ovu sad i meni je super...nije pricljiva ali je ljubazna i sta god je pitas odg. ce ti detaljno(bar je meni tako) a to Selma sto je pitala sta ti je tvoja dr. rekla to svaka pita..mene je bar svaka pitala do sad..
a Aza Zigic je po meni bas gruba i povrsna zena ..bila sam par puta kod nje.. brza je od one dr. Vesne sa gradine
sad opet 100 ljudi 100 cudi..neko nekom godi a drugom ne godi
nadam se Semice ko god da bude da kaze ono najbolje.punooooo srecee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 19:29:12
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Vidim tema je i dalje "pita" .............Vjerovali ili ne ja sam napravila i pitu sa mesom sad me muž zeza kao a što mi se sad jede i krompiruša mogla si začas nam napravit
Bebice ovo ja nadoknađujem sa jelom jer sam i ja do 5 mjeseca mirovala pa opet malo u 7 mjesecu pa ostala željna kuhanog jela.......A nisam imala tu sreću da mi mama ili svekrva kuhaju pa sam sa 15 godina mogla se komotno udati jer sam znala sva jela napraviti (skoro ) ( nije da se hvalim) a sad pogotovo,sto mi muz ne skuha (citaj:kupi) ili ja -necu ni pojesti
Nego što kod nas kiša pada ,a sparina neka u kući,odoh se sad okupati
Vjerujem ti, i ja kad prestanem s mirovanjem mislim da necu izlaziti iz kuhinje , i meni je mama podaleko, jos zena radi, svekrva u drugom kantonu, bas je nezgodno.
Jedino kad mm ode na put mami se "uvalim"pa mi ona kuha a sad sam bila i kod svekrve desetak dana, oni opet jedu jaku hranu pa mi se pred kraj smucilo vise..a mm radi, donese pite i gotovih jela, muka mi je i od tog vise , sad je pomalo poceo da kuha, dusa draga...evo sad nam gljive pravi, jucer je piletinu s pireom...jest da mu moram objasniti u detalje kako ce, al valjda i njemu dojadila gotova hrana...do kraja trudnoce ce se ispraksati dusa draga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 19:36:47
DIJAMANT
Ćao ženice! Evo mene da se tuspasim, još sam živa i trudna hB . Upravo sam došla sa pregleda. Morala sam otići jer bolovi ne prestaju, od nedjelje ležim i mirujem, ured sam poludila. E jesam se hvalila da me moj dr. nikada nije pregledao ni u prethodnoj, a ni u ovoj trudnoći..........sad ja evo sa vag. UZV. Uglavnom, sa bebom je sve ok, hB, i grlić je uredan i plodna voda i sve ostalo hB. On ne zna od čega imam tako jake bolove, jedino kaže on da je u tom predjelu dječija glavica pa me možda udara u dijafragmu pa ostajem bez daha Ali, ljudi moji, ja imam osjećaj da me u neki živac dirne, zaboli me tako da odmah upadam s nogu. Nemam pojma, važno je da je s bebom sve hB uredu, pa izdržat mi je (izdržo je Mujo i gore ). Uglavnom, strogo mirovanje i apaurin pp, tako da ću vam se od sad povremeno javljati, jer ne mogu ni u sjedećem položaju dugo. Eh, odoh sad čitati šta ima kod vas.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 19:39:34
Selma.A.M
bebice i kod mene je slična situacija kao kod tebe bila tako da sad tri vrste jela dnevno skuham,još sam se zadala i u zimnicu jer kontam: Hoću li imati vremena sa dvoje male djece sve stići što sam i do sad od kiseljenja povrća,do kuhanja džemova pa i do spremanja paradajza u flašama i ajvara (sigurna sam da neću ) ............
Sonja jeli mi se čini ili u ovom tvom postu ima malo nerovoze .......Ja nisam rekla da je dr.Mahira neljubazna već samo da je neodređena nijedno ni drugo.........A u njenu profesionalnost nesumnjam,jer sam čula da žena " zna znanje" ............Već mi se nekako ograđivala od svega : Na pitanje kolike su moždane komorice , ona je rekla šta vam je dr Amela rekla na pitnje jeli se sad slučajno vidi spol bebe ljepo ili je i dalje sakriveno ,ona je rekla : Šta vam je dr Amela rekla , na pitanje jeli puno krupna bebe (to mi je dr Amela rekla da pitam zbog štitne (tj da li beba trpi zbog mojih ljekova,a to se nekako gleda preko kilaže tj da li zaostaje ) ona je rekla : Jeli vam šta dr Amela rekla ..........
Ne znam svako ima svoje mišljenje, i ne hvalim nijednu jer sve su dr dobre dok je sve ok sa trudnoćom i bebicom ............
A možda jednostavno nije bio njen dan
Ja uostalom sam išla skoro kod svake dr za ovih 10 godina i svaka mi je dobra dokle god sam ja zdrava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 20:00:11
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11
DIJAMANT naumpala si mi sinoc...lezim i iz cista mira BOL me probode, i bas sam analizirala i kontam da nije u zivac neki jer sam ostajala bez daha
Draga Bebice - da znaš da si i ti meni naumpadala ova dva- tri dana. Ležim i kontam kako mi je grozno, a onda kažem kako one žene kao Bebica već dugo leže i trpe. Ah, i ja sam sa prvim djetetom čitavu trudnoću preležala zbog bolova pa mi valjda muka i od toga, kad mi samo naumpadne............ (samo nisam imala ovakve bolove u prethodnoj tr.) U Prethodnoj sam već bila navikla da me stalno boli i da se ne smijem kretati (jedno vrijeme mi je bio problem i do wc-a), a sad mi se valjda osladilo hodanje i samo povremeno imala bolove, pa legnem koji satić i opet kao nova. Ali, ovo od nedjelje me je prestravilo, mislila sam da su kontrakcije i da je sve gotovo ne daj Bože.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 20:58:22
Bebica11
Zenice, ledja me razvaljuju, sigurno su to kontrakcije pa sam popila Mg i donat i lakse mi je malo...izgleda da ima veze promjena vremena i kontrakcije...to sam upratila vec par puta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 21:56:33
malena27 RR
ola debele....
mislim da gerberka sutra ide na uzv, ne danas.... vjerujem da ce se javiti uskoro ....
sonja mila, miruj, nema ti druge... sva sreca pa mozes biti kod mame da ti malo pripomogne oko djecaka.... bebice, legi i ti...cuvaj tu svoju
dijamant, drago mi je da je sve ok s bebom
selminja, sretno da bude na moranju okupaj se jednom i za mene
draga selma, sto nam bona smigas s ovom tikvenjacom? hos' ti da ja sad s ovolikom lubenicom ispred sebe (citaj stomakom) moram razvijati? tako si me zahebala i sa onom sirnicom, pa sam samo pravila sirnicu 3x u 10 dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 22:55:22
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Zenice, ledja me razvaljuju, sigurno su to kontrakcije pa sam popila Mg i donat i lakse mi je malo...izgleda da ima veze promjena vremena i kontrakcije...to sam upratila vec par puta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 23:07:19
malena27 RR
ne kaze se dzaba da je muz glava kuce, a zena vrat nije ni moj bio na pocetku kad sam mu predlozila, ali obzirom da ne znamo hocemo li moci imati vise djece, a time se i smanjuje mogucnost da dijete ima donora poput brata ili sestre (ne daj Boze) u slucaju da oboli, neka stoje u banci... pohranjivanje nije bas jeftino, ali bolje i da ima svoje celije nego da mora placati tudje....
dosta nas je nejrin slucaj osvjestio, njen brat nije ziv, a mozda bi bio odgovarajuci donor... osim toga, neke studije su pokazale da djeca nastala vantjelesnom oplodnjom imaju vece sanse oboljevanja od leukemije zbog oplodnje u laboratorijskim uslovima, pa ne zelim da rizikujem... a s moje strane ima genetskih predispozicija da oboli od dijabetesa-koji se takodjer moze lijeciti MC... pa eto, bolje da stoje i da ih bacimo....nego da zatrebaju a da ih nemamo...