|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  724 725 [726] 727 728   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
1.7.2011 11:16:23   
Anoniman
Gerberka, Ivannna, Malena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam kao da me je neko mokrom carapom mlatnuo, tako bih spavalaaaaaaaaaaaa. Moje dijete i nocas imalo fazu budjenja, probudila se oko dva i do pet dernecila, ne znam odakle joj ovolika energija user posted image . Ja trebam posle 12h po nalaze a tako mi lijeno iz kuce izaci da je to strasno.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 18126
1.7.2011 11:44:21   
palachinken
Uh svega ste napisale, samo sam preletila postove :)))

ivanna, gerberko joj kako mi je drago zbog vas! To je jedan od najljepših momenata trudnoće!

malena, čestitike za 8 polju! Još maloooooo pa Bajro hihihi

animagical, štreberko! Ti si uzor svima ovdje, po raznim osnovama. Svaka čast ženo!

Jutros sam preko dva sata čekala, samo da dobijem uputnicu za porodilište, što je bilo gotovo za 10 sekundi, a ni kafe nisam popila ni jela, pa me baš pogodilo to čekanje user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18127
1.7.2011 11:47:55   
animagical
ma kakvi to srceki kuckajuuser posted image user posted image cestitam vam od srca, pomazite te pupe u kojima kuckajuuser posted image joj ja sam tako umorna...od svega...jedva cekam da ovo sve prodje, da uzivam u trudnoci, za sto sad bas i nemam ni vremena, ni snage, a ni mira....odoh zvati mm na kafuuser posted image bar taj sitni cejf...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18128
1.7.2011 12:03:38   
ivannna
Cure hvala vam puno na cestitkama, danas me nesto zeza internet, ali evo nekako sam napravila i ticker da me možete pratiti.
Greberka hehe mi smo upola manji user posted image , stavi i ti ticker da znamo dokle si, izgleda da smo tu negdje u sedmicu jelde.
Odoh sada vani malo prošetati, jest da je ružno ali čini se da je zrak čist za udahnuti malo...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18129
1.7.2011 12:20:41   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: animagical

ma kakvi to srceki kuckajuuser posted image user posted image cestitam vam od srca, pomazite te pupe u kojima kuckajuuser posted image joj ja sam tako umorna...od svega...jedva cekam da ovo sve prodje, da uzivam u trudnoci, za sto sad bas i nemam ni vremena, ni snage, a ni mira....odoh zvati mm na kafuuser posted image bar taj sitni cejf...

Animagical,cestitam na polozenim ispitima,streberu.Meni nedavno na ispitu profanka rece:Sad si nasla da trudnujes,u sred ispitnih rokovauser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 18130
1.7.2011 12:50:01   
Anoniman
Evo i mene sa nalazima... urin uredan, secer dosta nizak, urea niska, holesterol malo povisen, krvna slika uredu, trombociti uredu, zeljezo na graniciuser posted image , sto me bas iznenadilo jer prije dva mjeseca bilo 24.

(odgovor članu zumbulcica)
  Neposredna veza do poruke: 18131
1.7.2011 13:01:40   
Sensia
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Evo i mene sa nalazima... urin uredan, secer dosta nizak, urea niska, holesterol malo povisen, krvna slika uredu, trombociti uredu, zeljezo na graniciuser posted image , sto me bas iznenadilo jer prije dva mjeseca bilo 24.

ma dobro, pred kraj trudnoce ono krene da spada al bar sad imamo borovnice, maline , kupine sve svjeze. Samo ti udari po tim vockicama sa medom i bice to sve extra
Ja isto cekam danas ako Bog da da vidim na cemu sam...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18132
1.7.2011 13:02:18   
Selma.A.M

Kod mene je željezo bilo na granici kao sad tebi i dr mi prepisala  20 ampula to'thema i nakon što sam ispila  sačekala dva dana pa uradila nalaz krvne slike kad ono željezo još niže sa 125 spalo na 117 user posted image  a u granici je od 119 do 157 user posted image  tako da mi nije jasno zar je moguće da je i nakon upotrebe ampula željezo još više spalo,zar nije treblao makar ostati na istom user posted image  .....I što mi je još čudnije nije mi više ništa prepisivala za popravljanje željeza user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18133
1.7.2011 13:06:00   
Bebica11
Vjerovatno vam beba dosta crpi, navalite na hranu bogatu zeljezom, manite se sad dijeta i dijetalne ishrane...mesa, zelja i slicno..da nam bebicama nista ne faliuser posted image

mene opet ledja boljuckajuuser posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18134
1.7.2011 13:08:00   
Sensia
Selma zbuni ti mene
zar nije zeljezo od 9-30 skala?

Neposredna veza do poruke: 18135
1.7.2011 13:10:27   
mea29
danas svi cekamo nalaze user posted image ja pospremila kancelariju pred godisnji pa bila na pauzi...ruckila pohovane tikvice i sada red kisele da provarim user posted image  

jos tri sata user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 18136
1.7.2011 13:11:49   
Anoniman
Selma ti pricas o hemoglobinu, zeljezo je od 8-30. Kod mene 8, a prije nepuna dva mjeseca bilo 23.
A sto mi je jos cudnije ja nikakve dijete ne ganjam, borovnice, ribizle, maline, kupine, spinat, brokuli, smokve idt su mi u svakodnevnoj ishrani,a jedem dosta i crvenog mesa.

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 18137
1.7.2011 13:11:50   
mea29
sto mi se sviđa ovaj cuki user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 18138
1.7.2011 13:13:45   
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29

danas svi cekamo nalaze user posted image ja pospremila kancelariju pred godisnji pa bila na pauzi...ruckila pohovane tikvice i sada red kisele da provarim user posted image  

mljac mljac pohovane tikvice.... opet tikva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ja ruckila iz kaisera ono kao mini pica a gore krem sir i nairendane tikvice sa nekim zacinima user posted image user posted image user posted image user posted image

Selma nas zarazila juce tikvicama

Bebice, i ja sam sva nekakva ko teska sama sebi, ovo vrijeme je bljak....
Bice to sve ok samo ti odmaraj svog tibu user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 18139
1.7.2011 13:14:34   
zumbulcica
Jelo,kolki ti je hemoglobin?I meni zeljezo skroz opalouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18140
1.7.2011 13:17:36   
Sensia

Selma ti pricas o hemoglobinu, zeljezo je od 8-30. Kod mene 8, a prije nepuna dva mjeseca bilo 23.
A sto mi je jos cudnije ja nikakve dijete ne ganjam, borovnice, ribizle, maline, kupine, spinat, brokuli, smokve idt su mi u svakodnevnoj ishrani,a jedem dosta i crvenog mesa.

Jelo nemoj da brines, to ti moze biti i trenutno od iscrpljenosti. A bebice vuku zeljezo pred kraj trudnoce.....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18141
1.7.2011 13:17:38   
Anoniman
Hemoglobin mi 116 i on dosta opao, prosli put bio 136. Sta je tebi dr rekao za zeljezo?

Neposredna veza do poruke: 18142
1.7.2011 13:20:14   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Kod mene je željezo bilo na granici kao sad tebi i dr mi prepisala  20 ampula to'thema i nakon što sam ispila  sačekala dva dana pa uradila nalaz krvne slike kad ono željezo još niže sa 125 spalo na 117 user posted image  a u granici je od 119 do 157 user posted image  tako da mi nije jasno zar je moguće da je i nakon upotrebe ampula željezo još više spalo,zar nije treblao makar ostati na istom user posted image  .....I što mi je još čudnije nije mi više ništa prepisivala za popravljanje željeza user posted image

kod nastanka anemije osim zeljeza bitnu ulogu igraju folna kiselina i vitamin C.Mozda si unosila dosta zeljeta ali nedovoljno vit C i folne.I ja koristim Tothemu a kolko znam ona ne sadrzi ova dva druga potrenba sastojka.

Neposredna veza do poruke: 18143
1.7.2011 13:20:32   
mea29
radujes li se sensi...godisnji, godisnji...odmorrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 18144
1.7.2011 13:22:51   
zumbulcica

Hemoglobin mi 116 i on dosta opao, prosli put bio 136. Sta je tebi dr rekao za zeljezo?

Meni dr dala tothemu,mada sam ja i prije toga uzimala zeljezo-Fersan forte,meni izgleda nista ne pomaze.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18145
1.7.2011 13:25:19   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sensia

mljac mljac pohovane tikvice.... opet tikva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ja ruckila iz kaisera ono kao mini pica a gore krem sir i nairendane tikvice sa nekim zacinima user posted image user posted image user posted image user posted image

Selma nas zarazila juce tikvicama

Bebice, i ja sam sva nekakva ko teska sama sebi, ovo vrijeme je bljak....
Bice to sve ok samo ti odmaraj svog tibu user posted image

evo odmaramo na lijevom boku, kad sam na lijevom boku bol predje u butine...da nisu neki drugi grcevi poceli nevezano za maternicuuser posted image , mene sve sad strah da nema veze s kontrakcijama...al evo kad lezim mirno na lijevom boku, bole me butineuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 18146
1.7.2011 13:27:15   
Sensia

radujes li se sensi...godisnji, godisnji...odmorrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image user posted image  

Uh kako se bona ne radujem, jos danas sam tako nekako troma.... HB od pocetka trudnoce sam radila non stop tako da sam bas pozelila da se odmorim. ma nije mi vise ni bitno sta cu raditi na godisnjem samo da mi niko stolicu ne spominje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jos 2,5 sati

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 18147
1.7.2011 13:32:50   
mea29
ha ha ha dodje mi da sve stolice izbacim iz kuce user posted image pocet cu na podu jesti user posted image user posted image user posted image

i ja se radujem, nisam odmarala od Nove godine...bas mi treba..nekakva me panika hvata...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 18148
1.7.2011 14:11:17   
Bebica11
evo sad sam bas lijepo se opustila i pola sata lezala na lijevom boku s jastukom izmedju nogu a OPET NISTA..popila i Mg i Ca i opet me zeza...bas me od ledja udara u noge boluser posted image bojim se da nema veze s onim mojim kontrakcijama koje imam na tom prednjem ziduuser posted image user posted image user posted image

ako ovako nastavi fino cu odmah na GAK gore, nisam im bila 8 sedmica, tamam da ih malo posjetimuser posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 18149
1.7.2011 14:48:33   
mea29
sensia jos sat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  724 725 [726] 727 728   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  724 725 [726] 727 728   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kontracepcija
Admin

Koji je zdraviji vid cuvanja od nezeljene trudnoce?

spirala (32%)

pilule (11%)

nesto trece (57%)

Broj svih glasova: 75

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *