|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  725 726 [727] 728 729   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
1.7.2011 14:51:34   
Selma.A.M
Ma ja pričam o hemoglobinu jer ja željezo nisam nikada zasebno kontrolisala već kao dr preko hemoglobina gleda user posted image  ............U svakom slučaju tothema ampule sam zaljevala litrima i litrima limunada user posted image  ,jer sma bila opsjednuta limunadom,mogla sam se i kupati u njoj user posted image  
Da sam na dijeti-nisam jedem sve od mesa,povrća,voća ali izgleda beba sebi pokupi sve (a i neka je ) popravit ću ja to ..................................................

Ja evo napravila krompirušu i još jednu bundevaru i dovoljno od mene,neću je više zadugo napraviti ( živjele burekdžince user posted image ) stomak mi je pritisnuo mokraćnu bešiku ma ja svako 3 minute mokrim...........Sad mi muž govori idi ti sjedi molim te ,pa ti izgledaš kao da ćeš se poroditi svaki čas user posted image  hodam kao da sam konja jahala tri dana( ako znate o čemu pričam user posted image )  ne mogu sastaviti butine,a i stomak moram u rukama nositi toliko mi je pritisnuo negdje dole  user posted image user posted image

Eto ja se izjadala

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18151
1.7.2011 14:53:28   
palachinken
Selma, ti ćeš bezbeli prije mene user posted image

Ih sad ugledah da sam ula u 38. sedmicu! Oleoleeeee ole oleeeeeeee

< Poruku je uredio palachinken -- 1.7.2011 14:58:53 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18152
1.7.2011 15:01:49   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

Selma, ti ćeš bezbeli prije mene user posted image

Ih sad ugledah da sam ula u 38. sedmicu! Oleoleeeee ole oleeeeeeee

Samo ti hajde molim te ljepo,samo neka ide po redu user posted image  nema preskakanja .........................Ovo je sve meni jer se ja preforsiram,baš ali baš se ne čuvam,radim ko kakva koza kao da sve mora biti sad i odmah ........Ali fakat me dole boli kao da me neko nožem sasječe user posted image  izgleda da sam opet pretjerala ...............

A tek sto mi mljeko curi,to je za pobudaliti user posted image  

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 1.7.2011 15:02:28 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18153
1.7.2011 15:02:54   
Sonja
dobar dan
malac me zeza lugao pa ustao nece da spavauser posted image a moji spremaju rostiljuser posted image user posted image user posted image

Selma mila vjeruj da jucer u postu nije bilo ni trunke nervoze i zao mi je ako je tako izgledalouser posted image user posted image user posted image user posted image ne moze svaki dr. da svakom pacijentu odgovara
eto npr. dr. Balic je ovdje na forumu i na drugim pomagao trudilicama da postanu sretne mame i za njih je on najbolji a ja sam s njim prije 4g imala jako ruzno iskustvo...
hvala bogu pa ima puno doktora pa svako sebi moze izabrati onog koji njemu odgovarauser posted image
nemam potrebe sad hvaliti i ubjedjivati nekog da je moja dr. dobra..niko mi ne placa za touser posted image
meni je ok a ostali samo mogu zakljuciti kakva je prema njima..sto i sama kazes meni je svaka ok dok smo bebi i ja dobro

Bebice bas mi je zao sto te boli..nadam se da ce proci

vidim zarazila vas Selma tikvamauser posted image i ja volim pitu a ostalo manje vise..

meni se opet strasno poco jesti pomfrit(kao u prvojuser posted image ) ma stalno bi mogla a znam da nije bas pozeljnouser posted image

joj sinoc sam skroz slabo spavala..probudila se u 2h i ne mogu da zaspim i jos ogladnimuser posted image ustanem pojedem jedan keksic i vratim se u krevet pa vrti se do zore i tad tek zaspimuser posted image bas sam danas nikakva

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18154
1.7.2011 15:06:37   
Sonja
eh Selma mogla bi ti zeno malo prosetat do druser posted image user posted image user posted image
kako opisujes skoro da si se porodilauser posted image
a bas se vidi da ti se stomo spustio
kao sto palacinka kaze izgleda da ces ti prije nje

ako te boli odmori se zeno malo
nista nece pobjeci
noge u zrak a cojka posalji u drugu sobuuser posted image mislice da ga izazivasuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18155
1.7.2011 15:06:40   
palachinken
Selma, kako spavaš naveče? Znam da dosta trudnica pred kraj maltene nikako ne spavaju.
Ja se bajildišem ko klada user posted image a pogotovo zadnju sedmicu, kako je zahladnilo, hvala Bogu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18156
1.7.2011 15:09:15   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

Selma, kako spavaš naveče? Znam da dosta trudnica pred kraj maltene nikako ne spavaju.
Ja se bajildišem ko klada user posted image a pogotovo zadnju sedmicu, kako je zahladnilo, hvala Bogu.

Ej ja tebe pođo da pitam : Ma ja samo da dočekam 22h da malac legne da spava,a nekada ni to ne dočekam user posted image  baš se srušim user posted image  .............I što sam još primjetila , svaki dan redovno izlazim u wc-e što prije nije bilo baš tako (a kažu da su to sve kao neki znakovi pred porođaj user posted image  ) ................Onda malo više sam nerovozna (puno više user posted image valjda pred kraj) .................

Neposredna veza do poruke: 18157
1.7.2011 15:12:55   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sonja

eh Selma mogla bi ti zeno malo prosetat do druser posted image user posted image user posted image
kako opisujes skoro da si se porodilauser posted image
a bas se vidi da ti se stomo spustio
kao sto palacinka kaze izgleda da ces ti prije nje

ako te boli odmori se zeno malo
nista nece pobjeci
noge u zrak a cojka posalji u drugu sobuuser posted image mislice da ga izazivasuser posted image

Nažalost ode na posao,a mogla sam mu malo "čikati" user posted image user posted image user posted image  

A sad u petak trebam na kontrolu kod Amele ( a kad me je naručivala kaže dođi mi 8.jula,ako se do tad ne porodiš user posted image  )  a po posljednjoj mengi 30 (juče) sam  ušla u 9 mjesec ali pošto sam imala ono neko krvarenje i bla-bla neki produženi ciklus  vodi se da 8 ulazim u 9 mjesec user posted image .................

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18158
1.7.2011 15:14:42   
Sensia
Evo meni nalaz urina gotov
izgled: bistar
ph 7
leukociti: 2-3
eritorociti: neg
epitelne celije: nesto plocastih
kristali: nesto
bakterije: nesto
ostalo: neg

Brine me ovaj phuser posted image  

Neposredna veza do poruke: 18159
1.7.2011 15:18:43   
Bebica11
sensia ph do 7,5 je ok...kod mene bio 13 jer sam to jutro popila vode...to nema nikakve veze

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 18160
1.7.2011 15:20:56   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11

sensia ph do 7,5 je ok...kod mene bio 13 jer sam to jutro popila vode...to nema nikakve veze

ma nemam ja pojma jer pise ovdje od 5,5-6,5 pa me malo zbunilo

a ostalo je u granicama normalnog koliko mogu da skontam 

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18161
1.7.2011 15:21:23   
Sonja
Selma pa vidis to su ti sve "znakovi" da je blizu
jer kad se beba spusti pritisne mokracnu besiku i debelo crijevo zato se cesto "praznis"

ma i mene to zbunjuje...jer meni po PM ulazim 27 u slijedeci mje.. a po ovom racunanju 2.
nista ne kontam
al hajd nek bude 2.user posted image
tako da sutra 5.mjuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 18162
1.7.2011 15:23:28   
Selma.A.M
http://www.maminosunce.hr/article.asp?documentId=45

Evo pročitajte malo i skratite sebi vrijeme (meni su super) user posted image  

Nego ja sad kontam mogla sam praviti kiflice sa džemom,nisam nikada ima li ko kakav dobar recept (jednostavan) ja sam do sad pravila kao i štrudlu ali ne budu mi nešto user posted image

Palachinken jesi počela jesti hurme ? Kažu da podpomažu bržem otvaranju grlića, pa nekošta te ništa da kupiš sebi dva-tri pakla pa jedeš usput............Kažu da ne započinju porođaj već kad sam krene da pospješuju bržem otvaranju (i ja vjerujem da je tako ) a nebih sad da pišem na ovoj temi o tome user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image  u svakom slučaju imaju sličan učinak kao i keks user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18163
1.7.2011 15:24:10   
Sensia
Mea ima li kod tebe nalaza. jos 35 minuta do GO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18164
1.7.2011 15:26:47   
palachinken
I meni je beba pritisla sve živo. Piškim non stop a vala napokon imam normalnu stolicu. Jedem i hurme, ali možda 2-3 dnevno, ne mogu više, prejake su mi. Hurme su dobre za mnogo toga. Ali ništa nije dobro kao stari dobri keks :D
Ali meni se ne zuri s porodom user posted image Sad pravo sebično uzivam, ne radim, set_am, ugađam si, punim baterije. Bebač će svakako doći kad on nanijeti, ne znam ta da ja poksuam kao metod delozacije user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 1.7.2011 15:31:07 >

Neposredna veza do poruke: 18165
1.7.2011 15:28:42   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sonja

Selma pa vidis to su ti sve "znakovi" da je blizu
jer kad se beba spusti pritisne mokracnu besiku i debelo crijevo zato se cesto "praznis"

ma i mene to zbunjuje...jer meni po PM ulazim 27 u slijedeci mje.. a po ovom racunanju 2.
nista ne kontam

al hajd nek bude 2.user posted image
tako da sutra 5.mjuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Doktori na prvi dan posljednje menge dodaju 7 dana  pa ide 27.28.29.30.31.1.2..................A ja sam se zeznula kad su me pitali kad je bila posljednja ja rekla 2.novembra a ustvari tad sam krvarila zbog gubitka jednog ploda  (pucanje hematoma) a ustvari posljednja je bila 24.oktobra + 7dana  jednako je 30 (ali nema veze beba će izaći kad joj bude vrijeme ) ..............

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18166
1.7.2011 15:30:46   
Bebica11
Hej zenice, izvinite sto vas smaram

da vas pitam, bil vi na mom mjestu otisle dr ili panicarimuser posted image

dakle, imam te kontrakcije na prednjem zidu i dr mi je rekla da lezim, evo lezim 5 dana i sinoc i danas mi se pojavila ta bol u donjem dijelu ledja, kao kad trebam dobiti, i udara u noge...evo lezim cio dan i pijem Mg i nista ne pomaze

da li da idem dr? da li bi vi na mom mjestu isle????

Neposredna veza do poruke: 18167
1.7.2011 15:31:33   
Selma.A.M

dakle, imam te kontrakcije na prednjem zidu i dr mi je rekla da lezim, evo lezim 5 dana i sinoc i danas mi se pojavila ta bol u donjem dijelu ledja, kao kad trebam dobiti, i udara u noge...evo lezim cio dan i pijem Mg i nista ne pomaze

Ja bi !!!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18168
1.7.2011 15:31:46   
palachinken
bebice, ja bih išla...i to čim prije!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18169
1.7.2011 15:32:49   
Anoniman
Termin se izracunava tako sto se na prvi dan poslednje menstruacijedoda sedam dana i oduzme tri mjeseca.

Neposredna veza do poruke: 18170
1.7.2011 15:33:47   
Bebica11
Cak imam i proljev da izvinete, jel od Mg ili povezano s ovim, ne znamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 18171
1.7.2011 15:34:00   
Anoniman
Bebice jesi pila apaurin? Je li te od njega popusti ako si pila? Mozes li nazvati svoju dr?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 18172
1.7.2011 15:34:44   
Sensia

Bebice bolje da odes na GAK, bices mirnija ako nista drugo kad te pregledaju.
user posted image user posted image user posted image user posted image  ne treba panicariti ali bolje da odes nego da stalno razmisljas sta i sto te boli

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18173
1.7.2011 15:35:24   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Bebice jesi pila apaurin? Je li te od njega popusti ako si pila? Mozes li nazvati svoju dr?

Nisam pila apaurin, ona mi ga nije htjela ukljuciti. Cekam mm da dodje, sad ce za sat, taman da se istusiram i spremim pa odoh na GAK...dok ja objasnim sta je, odoh nek vide i ja cu biti mirnija

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18174
1.7.2011 15:36:23   
palachinken
Moguće je da je od Mg, on je dobar kao prevencija zatvora i tvrde stolice, moguće. Nemoj paničariti, ali peobaj nazvati doktora i opisati mu simtome ili još bolje, spakuj se i nek te neko odveze. Sve i da je nešto normalno za trudnoću, a vjerovatno jeste, radi vlastitog mira otiđi.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  725 726 [727] 728 729   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  725 726 [727] 728 729   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

nezeljene dlacice

sa cim ih uklanjate

zilet (72%)

krema (4%)

vosak (18%)

masinicom (7%)

Broj svih glasova: 57

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *