Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam kao da me je neko mokrom carapom mlatnuo, tako bih spavalaaaaaaaaaaaa. Moje dijete i nocas imalo fazu budjenja, probudila se oko dva i do pet dernecila, ne znam odakle joj ovolika energija . Ja trebam posle 12h po nalaze a tako mi lijeno iz kuce izaci da je to strasno.
Uh svega ste napisale, samo sam preletila postove :)))
ivanna, gerberko joj kako mi je drago zbog vas! To je jedan od najljepših momenata trudnoće!
malena, čestitike za 8 polju! Još maloooooo pa Bajro hihihi
animagical, štreberko! Ti si uzor svima ovdje, po raznim osnovama. Svaka čast ženo!
Jutros sam preko dva sata čekala, samo da dobijem uputnicu za porodilište, što je bilo gotovo za 10 sekundi, a ni kafe nisam popila ni jela, pa me baš pogodilo to čekanje
ma kakvi to srceki kuckaju cestitam vam od srca, pomazite te pupe u kojima kuckaju joj ja sam tako umorna...od svega...jedva cekam da ovo sve prodje, da uzivam u trudnoci, za sto sad bas i nemam ni vremena, ni snage, a ni mira....odoh zvati mm na kafu bar taj sitni cejf...
Cure hvala vam puno na cestitkama, danas me nesto zeza internet, ali evo nekako sam napravila i ticker da me možete pratiti. Greberka hehe mi smo upola manji , stavi i ti ticker da znamo dokle si, izgleda da smo tu negdje u sedmicu jelde. Odoh sada vani malo prošetati, jest da je ružno ali čini se da je zrak čist za udahnuti malo...
ma kakvi to srceki kuckaju cestitam vam od srca, pomazite te pupe u kojima kuckaju joj ja sam tako umorna...od svega...jedva cekam da ovo sve prodje, da uzivam u trudnoci, za sto sad bas i nemam ni vremena, ni snage, a ni mira....odoh zvati mm na kafu bar taj sitni cejf...
Animagical,cestitam na polozenim ispitima,streberu.Meni nedavno na ispitu profanka rece:Sad si nasla da trudnujes,u sred ispitnih rokova
Evo i mene sa nalazima... urin uredan, secer dosta nizak, urea niska, holesterol malo povisen, krvna slika uredu, trombociti uredu, zeljezo na granici , sto me bas iznenadilo jer prije dva mjeseca bilo 24.
Evo i mene sa nalazima... urin uredan, secer dosta nizak, urea niska, holesterol malo povisen, krvna slika uredu, trombociti uredu, zeljezo na granici , sto me bas iznenadilo jer prije dva mjeseca bilo 24.
ma dobro, pred kraj trudnoce ono krene da spada al bar sad imamo borovnice, maline , kupine sve svjeze. Samo ti udari po tim vockicama sa medom i bice to sve extra Ja isto cekam danas ako Bog da da vidim na cemu sam...
Kod mene je željezo bilo na granici kao sad tebi i dr mi prepisala 20 ampula to'thema i nakon što sam ispila sačekala dva dana pa uradila nalaz krvne slike kad ono željezo još niže sa 125 spalo na 117 a u granici je od 119 do 157 tako da mi nije jasno zar je moguće da je i nakon upotrebe ampula željezo još više spalo,zar nije treblao makar ostati na istom .....I što mi je još čudnije nije mi više ništa prepisivala za popravljanje željeza
Vjerovatno vam beba dosta crpi, navalite na hranu bogatu zeljezom, manite se sad dijeta i dijetalne ishrane...mesa, zelja i slicno..da nam bebicama nista ne fali
Selma ti pricas o hemoglobinu, zeljezo je od 8-30. Kod mene 8, a prije nepuna dva mjeseca bilo 23. A sto mi je jos cudnije ja nikakve dijete ne ganjam, borovnice, ribizle, maline, kupine, spinat, brokuli, smokve idt su mi u svakodnevnoj ishrani,a jedem dosta i crvenog mesa.
Selma ti pricas o hemoglobinu, zeljezo je od 8-30. Kod mene 8, a prije nepuna dva mjeseca bilo 23. A sto mi je jos cudnije ja nikakve dijete ne ganjam, borovnice, ribizle, maline, kupine, spinat, brokuli, smokve idt su mi u svakodnevnoj ishrani,a jedem dosta i crvenog mesa.
Jelo nemoj da brines, to ti moze biti i trenutno od iscrpljenosti. A bebice vuku zeljezo pred kraj trudnoce.....
Kod mene je željezo bilo na granici kao sad tebi i dr mi prepisala 20 ampula to'thema i nakon što sam ispila sačekala dva dana pa uradila nalaz krvne slike kad ono željezo još niže sa 125 spalo na 117 a u granici je od 119 do 157 tako da mi nije jasno zar je moguće da je i nakon upotrebe ampula željezo još više spalo,zar nije treblao makar ostati na istom .....I što mi je još čudnije nije mi više ništa prepisivala za popravljanje željeza
kod nastanka anemije osim zeljeza bitnu ulogu igraju folna kiselina i vitamin C.Mozda si unosila dosta zeljeta ali nedovoljno vit C i folne.I ja koristim Tothemu a kolko znam ona ne sadrzi ova dva druga potrenba sastojka.
danas svi cekamo nalaze ja pospremila kancelariju pred godisnji pa bila na pauzi...ruckila pohovane tikvice i sada red kisele da provarim
jos tri sata
mljac mljac pohovane tikvice.... opet tikva ja ruckila iz kaisera ono kao mini pica a gore krem sir i nairendane tikvice sa nekim zacinima
Selma nas zarazila juce tikvicama
Bebice, i ja sam sva nekakva ko teska sama sebi, ovo vrijeme je bljak.... Bice to sve ok samo ti odmaraj svog tibu
evo odmaramo na lijevom boku, kad sam na lijevom boku bol predje u butine...da nisu neki drugi grcevi poceli nevezano za maternicu , mene sve sad strah da nema veze s kontrakcijama...al evo kad lezim mirno na lijevom boku, bole me butine
radujes li se sensi...godisnji, godisnji...odmorrrrrrrrrr
Uh kako se bona ne radujem, jos danas sam tako nekako troma.... HB od pocetka trudnoce sam radila non stop tako da sam bas pozelila da se odmorim. ma nije mi vise ni bitno sta cu raditi na godisnjem samo da mi niko stolicu ne spominje
evo sad sam bas lijepo se opustila i pola sata lezala na lijevom boku s jastukom izmedju nogu a OPET NISTA..popila i Mg i Ca i opet me zeza...bas me od ledja udara u noge bol bojim se da nema veze s onim mojim kontrakcijama koje imam na tom prednjem zidu
ako ovako nastavi fino cu odmah na GAK gore, nisam im bila 8 sedmica, tamam da ih malo posjetim