Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ja bih isto otisla na tvom mjestu, ali ako imas mogucnost da odes kod svoje dr, ko zna ko je na gaku dezurni, da te svak ne caprka. To je moje misljenje jer ja imam jos iz prve trudnoce ruznih iskustava odlaska na gak.
HVALA VAM NA ODGOVORIMA moja dr mi nije htjela nista ukljuciti za kontrakcije, kaze da je rano za ginipral i sl. a vidim sonja, gift i ostale koje imaju piju od 17.sedmice, a dr. govori da cekam 20.-tu, pa zato cu na GAK da cujem jos koje misljenje
HVALA VAM NA ODGOVORIMA moja dr mi nije htjela nista ukljuciti za kontrakcije, kaze da je rano za ginipral i sl. a vidim sonja, gift i ostale koje imaju piju od 17.sedmice, a dr. govori da cekam 20.-tu, pa zato cu na GAK da cujem jos koje misljenje
polako samo i javi se, sigurno ce biti sve ok, bolje da odes....
Tako ti i dr izracunava, osim ako ne vrti na onom krugu, a i krug je tako podesen. Tako smo mi u skoli ucili izracunavati termin.
Joj jedna anegdota apropo toga. Bila ja kod jedne strine na selu i ona sjedi sa snahom i uzele kalendar, papir i olovku i govore daj da izracunamo termin, kao nosi 280dana, a zanijela tada...pa reko samo mi recite kad je bila poslednja menstruacija ja cu vam izracunati, a one me blijedo gledaju...kazu pa kravi racunamo
Tako ti i dr izracunava, osim ako ne vrti na onom krugu, a i krug je tako podesen. Tako smo mi u skoli ucili izracunavati termin.
Joj jedna anegdota apropo toga. Bila ja kod jedne strine na selu i ona sjedi sa snahom i uzele kalendar, papir i olovku i govore daj da izracunamo termin, kao nosi 280dana, a zanijela tada...pa reko samo mi recite kad je bila poslednja menstruacija ja cu vam izracunati, a one me blijedo gledaju...kazu pa kravi racunamo
JelenaT evo dok sam cekala muza razmisljala sam o onome sto si rekla pa sam ipak odlucila da se doktorici obratim, da me ne cacka svako, a ona u Hrvatskoj, pa sam joj u par sek morala sve objasniti a ona me prekide "probajte apaurin ujutro i navecer od 2mg", a ja ipak kontam da odem na GAK...pa evo cekam da mm dodje, nadam se samo da ne panicim bezveze, al drzi me drugi dan bol...a najgore je sto svasta covjek pomisli
da vas pitam, bil vi na mom mjestu otisle dr ili panicarim
dakle, imam te kontrakcije na prednjem zidu i dr mi je rekla da lezim, evo lezim 5 dana i sinoc i danas mi se pojavila ta bol u donjem dijelu ledja, kao kad trebam dobiti, i udara u noge...evo lezim cio dan i pijem Mg i nista ne pomaze
da li da idem dr? da li bi vi na mom mjestu isle????
Ja bih otišla. Vidjela si i mene, sve neću da paničarim, ali kad me je u srijedu navečer dobro "spopalo" htjela sam u bolnicu u noćnu smjenu. Nazovem svog dr. i objasnim mu, on meni preporuči apaurin i ležanje, te ako bude takva nepodnošljiva bol i pored toga da ga potražim u bolnici u bilo koja doba noći (on je bio dežurni). Malo mi je bol jenjavala pa ne odoh tu noć, ali sam sutradan odmah zakazala pregled. Sve je lakše kad dr. detaljno pregleda. Bit će to aBd sve ok! "Čuvam fige". Javi kako si prošla!
DIJAMANT ma i moja dr u Hrvatskoj i ono da prekine razg samo mi rece "apaurin ujutro i navecer"...njima je apaurin rjesenje za sve...a opet nisam mirna, ja odoh da fino vide i onda cu se smiriti...ipak nije ni zanemariti bol s mojom dijagnozom
probaj jedan apaurin do veceras pa ako ne popusti za koji sat odi dr, sta ces...samo-sto ne odes u vojnu u dezuru?? ja nekako nemam fina iskustva s gaka...a primice te u vojnoj i bez uputnice
JelenaT evo dok sam cekala muza razmisljala sam o onome sto si rekla pa sam ipak odlucila da se doktorici obratim, da me ne cacka svako, a ona u Hrvatskoj, pa sam joj u par sek morala sve objasniti a ona me prekide "probajte apaurin ujutro i navecer od 2mg", a ja ipak kontam da odem na GAK...pa evo cekam da mm dodje, nadam se samo da ne panicim bezveze, al drzi me drugi dan bol...a najgore je sto svasta covjek pomisli
Meni je je dr. propisao 3x dnevno apaurin od 2 mg., mislim u smislu da je dozvoljeno 3x dnevno.(Naravno ja ga popijem samo kad baš moram, ne uzimam redovno, jer mi je i on tako naglasio "samo ako je "neophodno potrebno")
Ja bih se ipak javila dr. na pregled (evo ja imala dva pregleda u 6 dana)
pa i meni je u 5 dana...ma ne izbjegavam ja preglede DIJAMANT...ja sam u prvom tromjesjecju isla na puno pregleda, nekad i u 3 dana kad sam krvarila...sta cu...a evo do 16. sedmice sam 4 sedmice bila mirna, znaci i ja nisam panicar, kad vidim da je sve ok cekam i 4 sedmice, a kad me boli onda ne znam ni razmisljati, strah me..i zbog losih iskustava i svega, jos kad vidim da to nisu uobicajene tegobe ni trudnica koje leze poput mene onda bas imam subhu
Ma razumijem te u potpunosti! Kad si već ovoliki put prešla i ovoliko mirovala, a poet imaš takve simptome, ne prepuštaj ništa slučaju. Pa normalno je da za takve stvari paničarimo. U konačnom, zar ima išta važnije na svijetu od uloge koju trenutno obavljamo?!
Ženice ja evo isčekujem kiflice,peku se ( ne čikam Boga mi ) već ih prvi put pravim po receptu sa colinarke koji je jakoooo jednostavan ...................... ali pošto nesmije više ovdje postavljati slike (kakove god da ispadnu) postavit ću ih na receptima pa vam prebaciti link (moram malo da se pohvalim ) jao kako volim kad mi šta uspjeva (pogotovo u kuhinji) ja sam se ubila za domaćice
Ženice ja evo isčekujem kiflice,peku se ( ne čikam Boga mi ) već ih prvi put pravim po receptu sa colinarke koji je jakoooo jednostavan ...................... ali pošto nesmije više ovdje postavljati slike (kakove god da ispadnu) postavit ću ih na receptima pa vam prebaciti link (moram malo da se pohvalim ) jao kako volim kad mi šta uspjeva (pogotovo u kuhinji) ja sam se ubila za domaćice
Ja se tebi divim ja evo pecem hljeb i hocu da crknem kolko mi je vruce,pa sparina ovo ono a ti samo nesto iznivljas ti si stvarno zaljubljena u sporet i kutljacu ,ja volim kuhat al brate u ovom stanju nemogu mrsko mi Svaka cast Selma