Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ma ja pričam o hemoglobinu jer ja željezo nisam nikada zasebno kontrolisala već kao dr preko hemoglobina gleda ............U svakom slučaju tothema ampule sam zaljevala litrima i litrima limunada ,jer sma bila opsjednuta limunadom,mogla sam se i kupati u njoj Da sam na dijeti-nisam jedem sve od mesa,povrća,voća ali izgleda beba sebi pokupi sve (a i neka je ) popravit ću ja to ..................................................
Ja evo napravila krompirušu i još jednu bundevaru i dovoljno od mene,neću je više zadugo napraviti ( živjele burekdžince ) stomak mi je pritisnuo mokraćnu bešiku ma ja svako 3 minute mokrim...........Sad mi muž govori idi ti sjedi molim te ,pa ti izgledaš kao da ćeš se poroditi svaki čas hodam kao da sam konja jahala tri dana( ako znate o čemu pričam ) ne mogu sastaviti butine,a i stomak moram u rukama nositi toliko mi je pritisnuo negdje dole
Ih sad ugledah da sam ula u 38. sedmicu! Oleoleeeee ole oleeeeeeee
Samo ti hajde molim te ljepo,samo neka ide po redu nema preskakanja .........................Ovo je sve meni jer se ja preforsiram,baš ali baš se ne čuvam,radim ko kakva koza kao da sve mora biti sad i odmah ........Ali fakat me dole boli kao da me neko nožem sasječe izgleda da sam opet pretjerala ...............
A tek sto mi mljeko curi,to je za pobudaliti
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 1.7.2011 15:02:28 >
dobar dan malac me zeza lugao pa ustao nece da spava a moji spremaju rostilj
Selma mila vjeruj da jucer u postu nije bilo ni trunke nervoze i zao mi je ako je tako izgledalo ne moze svaki dr. da svakom pacijentu odgovara eto npr. dr. Balic je ovdje na forumu i na drugim pomagao trudilicama da postanu sretne mame i za njih je on najbolji a ja sam s njim prije 4g imala jako ruzno iskustvo... hvala bogu pa ima puno doktora pa svako sebi moze izabrati onog koji njemu odgovara nemam potrebe sad hvaliti i ubjedjivati nekog da je moja dr. dobra..niko mi ne placa za to meni je ok a ostali samo mogu zakljuciti kakva je prema njima..sto i sama kazes meni je svaka ok dok smo bebi i ja dobro
Bebice bas mi je zao sto te boli..nadam se da ce proci
vidim zarazila vas Selma tikvama i ja volim pitu a ostalo manje vise..
meni se opet strasno poco jesti pomfrit(kao u prvoj ) ma stalno bi mogla a znam da nije bas pozeljno
joj sinoc sam skroz slabo spavala..probudila se u 2h i ne mogu da zaspim i jos ogladnim ustanem pojedem jedan keksic i vratim se u krevet pa vrti se do zore i tad tek zaspim bas sam danas nikakva
eh Selma mogla bi ti zeno malo prosetat do dr kako opisujes skoro da si se porodila a bas se vidi da ti se stomo spustio kao sto palacinka kaze izgleda da ces ti prije nje
ako te boli odmori se zeno malo nista nece pobjeci noge u zrak a cojka posalji u drugu sobu mislice da ga izazivas
Selma, kako spavaš naveče? Znam da dosta trudnica pred kraj maltene nikako ne spavaju. Ja se bajildišem ko klada a pogotovo zadnju sedmicu, kako je zahladnilo, hvala Bogu.
Ej ja tebe pođo da pitam : Ma ja samo da dočekam 22h da malac legne da spava,a nekada ni to ne dočekam baš se srušim .............I što sam još primjetila , svaki dan redovno izlazim u wc-e što prije nije bilo baš tako (a kažu da su to sve kao neki znakovi pred porođaj ) ................Onda malo više sam nerovozna (puno više valjda pred kraj) .................
eh Selma mogla bi ti zeno malo prosetat do dr kako opisujes skoro da si se porodila a bas se vidi da ti se stomo spustio kao sto palacinka kaze izgleda da ces ti prije nje
ako te boli odmori se zeno malo nista nece pobjeci noge u zrak a cojka posalji u drugu sobu mislice da ga izazivas
Nažalost ode na posao,a mogla sam mu malo "čikati"
A sad u petak trebam na kontrolu kod Amele ( a kad me je naručivala kaže dođi mi 8.jula,ako se do tad ne porodiš ) a po posljednjoj mengi 30 (juče) sam ušla u 9 mjesec ali pošto sam imala ono neko krvarenje i bla-bla neki produženi ciklus vodi se da 8 ulazim u 9 mjesec .................
Evo pročitajte malo i skratite sebi vrijeme (meni su super)
Nego ja sad kontam mogla sam praviti kiflice sa džemom,nisam nikada ima li ko kakav dobar recept (jednostavan) ja sam do sad pravila kao i štrudlu ali ne budu mi nešto
Palachinken jesi počela jesti hurme ? Kažu da podpomažu bržem otvaranju grlića, pa nekošta te ništa da kupiš sebi dva-tri pakla pa jedeš usput............Kažu da ne započinju porođaj već kad sam krene da pospješuju bržem otvaranju (i ja vjerujem da je tako ) a nebih sad da pišem na ovoj temi o tome u svakom slučaju imaju sličan učinak kao i keks
I meni je beba pritisla sve živo. Piškim non stop a vala napokon imam normalnu stolicu. Jedem i hurme, ali možda 2-3 dnevno, ne mogu više, prejake su mi. Hurme su dobre za mnogo toga. Ali ništa nije dobro kao stari dobri keks :D Ali meni se ne zuri s porodom Sad pravo sebično uzivam, ne radim, set_am, ugađam si, punim baterije. Bebač će svakako doći kad on nanijeti, ne znam ta da ja poksuam kao metod delozacije
< Poruku je uredio palachinken -- 1.7.2011 15:31:07 >
Doktori na prvi dan posljednje menge dodaju 7 dana pa ide 27.28.29.30.31.1.2..................A ja sam se zeznula kad su me pitali kad je bila posljednja ja rekla 2.novembra a ustvari tad sam krvarila zbog gubitka jednog ploda (pucanje hematoma) a ustvari posljednja je bila 24.oktobra + 7dana jednako je 30 (ali nema veze beba će izaći kad joj bude vrijeme ) ..............
da vas pitam, bil vi na mom mjestu otisle dr ili panicarim
dakle, imam te kontrakcije na prednjem zidu i dr mi je rekla da lezim, evo lezim 5 dana i sinoc i danas mi se pojavila ta bol u donjem dijelu ledja, kao kad trebam dobiti, i udara u noge...evo lezim cio dan i pijem Mg i nista ne pomaze
da li da idem dr? da li bi vi na mom mjestu isle????
dakle, imam te kontrakcije na prednjem zidu i dr mi je rekla da lezim, evo lezim 5 dana i sinoc i danas mi se pojavila ta bol u donjem dijelu ledja, kao kad trebam dobiti, i udara u noge...evo lezim cio dan i pijem Mg i nista ne pomaze
Bebice bolje da odes na GAK, bices mirnija ako nista drugo kad te pregledaju. ne treba panicariti ali bolje da odes nego da stalno razmisljas sta i sto te boli
Bebice jesi pila apaurin? Je li te od njega popusti ako si pila? Mozes li nazvati svoju dr?
Nisam pila apaurin, ona mi ga nije htjela ukljuciti. Cekam mm da dodje, sad ce za sat, taman da se istusiram i spremim pa odoh na GAK...dok ja objasnim sta je, odoh nek vide i ja cu biti mirnija
Moguće je da je od Mg, on je dobar kao prevencija zatvora i tvrde stolice, moguće. Nemoj paničariti, ali peobaj nazvati doktora i opisati mu simtome ili još bolje, spakuj se i nek te neko odveze. Sve i da je nešto normalno za trudnoću, a vjerovatno jeste, radi vlastitog mira otiđi.