|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  739 740 [741] 742 743   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.7.2011 13:33:37   
animagical
uh kako je fino biti besposlenuser posted image u kuci mi je bomba pala, a ja necu ni da mrdnem, ionako cemo krecitiuser posted image smisljam sta bih jela, poslije ovih pahuljica koje mi bas i nisu legle...
palachinken, bolje tako, da krene iznenada, nego da se sedmicama otvaras pomalouser posted image ma vidjeces bice to superuser posted image
gucci Boga ti koja si ono sedmica? ja fakat zaboravljam sve...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18501
5.7.2011 13:37:28   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Semica

IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Ja jedva cekam da pocnem kupovati stvarcice za sad mi MM neda kaze navalja unaprjed kad udjes u 9-tiuser posted image user posted image ja zbog toga hocu da poludim......

e pa to i meni govore...i ne dadose mi stvari da donesem kuci nego sam ih "morala" ostaviti kod nane...jesu nekakviuser posted image

A jest meni to bezze.Hajd bezveze mi je i kad neko nakupuje hrpu stvari u 3-4 mjesecu,ali tamo nekad pred kraj sedmog mjeseca mi je ok.Ja sam kupovala pomalo,svidi mi se bodic i ja kupim,pa poslije 5 dana opet nesto i tako do poroda.Nekako mi nema smisla otici i kupiti sve za jedan dan.Ja kupim kad mi se nesto bas svidi,a ne da kupujem nesto zato sto "moram" i zato sto nema vremena da trazim ljepse.user posted image
Kad smo vec kod kupovanja...ja sam muza danas malo opeljusila.user posted image Izvela ga u setnju i svasta mi kupio.I nesto sam danas bila u fazonu bijele boje pa sam sve bijelo kupila,bijelu dugu haljinu,lanene hlace,maicu,kupaci kostim.user posted image Vodila sam Hanu da joj konce izvade (ili bolje da kazem konac jer je samo jedan ostao,ona iscupala ostatak),pa ne izgleda mi bas strasno,mislim da ce to dobro zarasti,nece se ni primjetit ispod obrve.user posted image
Idem sad vidjet sta ima kod vas.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 18502
5.7.2011 13:42:34   
babilon
zene pozdravljam vas
ja sad sa pregleda. Preznojila sam se, i evo hocu da se smirim polako. Sto se tice bebaca sve je hB odlicno, medjutim, grlic mi je spao za 1cm u odnosu na prosli mjesec, pa mi je dr rekao da mirujem i manje naperzanja, bez sex.i tajma do daljnjeg... to mi je najmanji problem koliko sam se prepala.
Pitao me da li sam imala neke bolove, ja samo jucer i danas mala bol u krstima i to je to... Sad me strah da ne bude bolova nikako a da se ne daj Boze pogorsa stanje :/ joj sva sam zrela za user posted image
rekao mi je da obratim paznju na bol u jajnicima, kao pred menstruaciju posto njega nema do 1.aug u slucaju da sta bude da odem ili u bonlicu ili kod nekoga... Pa sad unaprijed da vas i pitam je li mi treba uputnica za bolnicu, gdje se ide, kako to funkcionise - za ne daj Boze ako mi zatreba user posted image user posted image user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18503
5.7.2011 13:48:57   
Hannica
Ja uvjek idem na kontrole u bolnici,bez uputnice,ali placam uradno.user posted image Izvadi ti uputnicu ako krenes,a iskreno se nadam da neces.user posted image   Sve ce to biti ok,ne brini.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 18504
5.7.2011 13:49:07   
animagical
babilon polakouser posted image uputnica za bolnicu  od dr opste prakse ako te sta ne daj Boze zaboli, a moze i naknadno, u dezuru bi te svako primio...ne znam uzimas li kakve lijekove?? je li ti sta dao danas? meni se grlic skratio za pola cm od prije 4 sedmice a imam i kontrakcije i kaze da nije za brige da lezim i odmaram i pojacao mi malo lijekove...vazno je da nema otvaranjauser posted image a sto rece sinoc jelena i njoj se bio skratio jedno vrijeme i onda stao, mislim cak i u istom mjesecu kao tebi...negdje sam citala, ako niej ispod 2.5 cm nema problema...ne brini...

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 18505
5.7.2011 13:51:10   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ja uvjek idem na kontrole u bolnici,bez uputnice,ali placam uradno.user posted image Izvadi ti uputnicu ako krenes,a iskreno se nadam da neces.user posted image   Sve ce to biti ok,ne brini.user posted image

Hej gdje si išla na CTG s Hanom? Jel u bolnicu ili si i to privatno? Treba li mi uputnica ako cu u bolnicu?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18506
5.7.2011 13:57:39   
babilon
Hannice, hbala ti D: ali vidim da si ti u Zenici hihihi pa mi to bas i ne pomaze :***

Animagical, nije mi dao nikakve terapije, smanjio se za 1cm, sad je 35cm, kaze on da je za njega to previse iako je prihvatljivo, do 28 se moze prihvatiti ali nije mu drago stoje ovoliko odjednom :(. Pijem sirup za zeljezo, pregnital i MG to je sve sto mi pise.. Rekao da smanjim tjelesna naprezanja, manje hodanja, manje sjedenja... ako ne daj Boze zaboli da idem doktoru... nema otvaranja hB, nije nista spominjao..

Joj sva sam se ohladila tjelesno a znojim se ziva... Idem odmah danas da uzmmem uputnicu da je imam spremnu za ne daj Boze. Je li se ide na jezero ili...? smotana sam znam, ali nemam pojma kako ovo hoda kako sam 1.put trudna user posted image

Zaboravila sam reci: Uriinokultura mi je uredna, sva 3 nalaza, udebljala se za 1mj, 0,5kg, doktor me pravo pohvaliio, rekao da sam tako nastavim. Plodne vode dovoljno, posteljica nije nisko.

< Poruku je uredio babilon -- 5.7.2011 14:05:44 >

Neposredna veza do poruke: 18507
5.7.2011 14:09:09   
animagical
polahko bona ne bila, nece ti to nista trebatiuser posted image ako ne daj Boze sta osjetis, tipa sluzavi iscjedak ili nesto tako mozes otici u dezuru ili na jezero ili u vojnu...ja idem u vojnu, susretljiviji su kad im se bahne u dezuru, isla sam i na jezero i uzasno su mi bili grubi...u vojnoj ti nece niko traziti uputnicu to moze i naknadno...ma polahko, pa da je kakav realan problem dao bi ti bar ginipral i apaurin...ja to pijem od 17 sedmice pa mi se opet skracuje a dr opet ne brine...ne sekiraj se ti, poslao bi tebe divaovic odmah u bolnicu da je za ikakve brige...znas kako je on detaljan...

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 18508
5.7.2011 14:12:40   
babilon
@Animgaical, upravu si, znam. Ako bi iko on bi me poslao. Znas kako je, odes s nadom ad je sve ok i onda se ovako prepadnes. Ali hB sve ostalo je ok osim eto tog grlica koji je bio 49mm a sad 35mm i pise dok je u usce zatvoreno (sto mi ej drago ;D).
Ok, prestajem s panikom, bice sve ok aBd. CMOKA! user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 18509
5.7.2011 14:14:48   
animagical
tako treba, ne sekiraj bebicuuser posted image i naravno, izvrni se, sve cetiri u zrakuser posted image  

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 18510
5.7.2011 14:24:40   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Hej gdje si išla na CTG s Hanom? Jel u bolnicu ili si i to privatno? Treba li mi uputnica ako cu u bolnicu?

Ja sam isla u bolnicu,samo jednom su mi uzeli uputnicu,ali mene je doktor vodio na CTG tako da mi nisu smjeli nista.user posted image

Neposredna veza do poruke: 18511
5.7.2011 14:36:45   
palachinken
Ma i mene će moj vjerovatno voditi, ali ode haman čo'ek na godišnji, pa ako me ne prebaci nekom drugom, ići ću privatno user posted image Jedino mi ostaje poliklinika a to mi je brrrrr

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18512
5.7.2011 14:41:57   
Hannica

Ma i mene će moj vjerovatno voditi, ali ode haman čo'ek na godišnji, pa ako me ne prebaci nekom drugom, ići ću privatno user posted image Jedino mi ostaje poliklinika a to mi je brrrrr

Ma uzmi uputnicu i idi u bolnicu,nista te ne kosta.I moj doktor je bio na godisnjem pred kraj trudnoce,vratio se 2.8. taman tu noc kad sam ja otisla u bolnicu da rodim.user posted image Mene je ostavio Ziji,on me vodio na CTG.user posted image

Neposredna veza do poruke: 18513
5.7.2011 14:51:34   
Anoniman
Al ste se raspisale ne mogu da vas pohvatam jer sam mrtva umorna...
Bila na kontroli i hvala Bogu sve ok, bebica se malo spustila, grlic skracen, nije vise pupcanik oko glave...sve za 10 za prirodan porod, ali ja moram na carski... sto kaze dr najgore bi joj bilo da joj dodjem sa 10 prstiju otvorena a mora me u salu. Mene ce najvjerovatnije 30.07. poroditi ali 20.07. cemo znati sigurno... u slucaju da me ne porode tada onda moja dr ode na godisnji pa ce me prepustiti dr Murtezicu (ima li ko iskustva sa njim?). Uglavnom dvije sedmice malo da primirim i posle toga ako krene nije strasno. Bebica je sitna kilazom, ali svi organi i sve fino razvijeno, cak se kao i testisi spustili sto je i rano za ovu sedmicu. Cekacemo sto duze budemo mogli, ali s obzirom na grlic i na to da se malo otvaram vidjecemo kako ce ici.

Nego ne mogu da nadjem moze li mi neko postaviti link onog "kalkulatora" tezine sto je palachinken neki dan stavljala?

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 18514
5.7.2011 14:51:54   
palachinken
A po uputnicu moram u polikliniku jelde?

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18515
5.7.2011 14:53:12   
palachinken

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Al ste se raspisale ne mogu da vas pohvatam jer sam mrtva umorna...
Bila na kontroli i hvala Bogu sve ok, bebica se malo spustila, grlic skracen, nije vise pupcanik oko glave...sve za 10 za prirodan porod, ali ja moram na carski... sto kaze dr najgore bi joj bilo da joj dodjem sa 10 prstiju otvorena a mora me u salu. Mene ce najvjerovatnije 30.07. poroditi ali 20.07. cemo znati sigurno... u slucaju da me ne porode tada onda moja dr ode na godisnji pa ce me prepustiti dr Murtezicu (ima li ko iskustva sa njim?). Uglavnom dvije sedmice malo da primirim i posle toga ako krene nije strasno. Bebica je sitna kilazom, ali svi organi i sve fino razvijeno, cak se kao i testisi spustili sto je i rano za ovu sedmicu. Cekacemo sto duze budemo mogli, ali s obzirom na grlic i na to da se malo otvaram vidjecemo kako ce ici.

Nego ne mogu da nadjem moze li mi neko postaviti link onog "kalkulatora" tezine sto je palachinken neki dan stavljala?

http://www.baby2see.com/medical/charts.html user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18516
5.7.2011 15:02:08   
Hannica

Ja sam tebi vec rekla da me poliklinika nikad vidjela nije.user posted image Ja sve uputnice uzimam kod doktorice opste prakse u domu zdravlja.

Neposredna veza do poruke: 18517
5.7.2011 15:04:22   
palachinken

Ja sam tebi vec rekla da me poliklinika nikad vidjela nije.user posted image Ja sve uputnice uzimam kod doktorice opste prakse u domu zdravlja.

Ma ne daju višeuser posted image sad se sve vezano za trudnoću mora vaditi u dispanezu za žene. Nazvaću ja ove u porodičnoj na Jaliji, možda mi se posreći, mada sumnjam.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18518
5.7.2011 15:05:43   
Sonja
evo ja pravim kifliceeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
peku seuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 18519
5.7.2011 15:06:34   
Anoniman
Hvala palachinken user posted image

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 18520
5.7.2011 15:08:07   
Hannica
Probaj,meni je do sada sve uputnice davala moja doktorica,i sada za nalaze sve  uputnice kod nje uzimam. Titar antitjela je vezan za trudnocu,a ja sam uputnicu dobila na Jaliji.

Neposredna veza do poruke: 18521
5.7.2011 15:08:58   
Hannica
Joj sto se ja zaprica,sto na fb,sto ovdje,nisam uspjela probati svoje nove uniforme.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18522
5.7.2011 15:13:47   
palachinken
Jel vama RR sporo radi? Meni nikako nema onog gornjeg izbornika, pa navigiram pomoću trikova user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18523
5.7.2011 15:17:13   
animagical
ej jelo bila sam ja kod murtezica, kad sam imala spontani isla kod njega u bosanes na kiretazu, bio je super, pozitivan utjesio i mene i muza, ohrabrio, profesionalan, i dobro je odradio posao...mislim, nema to veze s porodom, ali eto, posto je carski a i ovo je bilo pod opstom anestezijom da ti kazem da ciko zna posao...nije neki fuseraj. eeeeeee pa eto tebi mozda bebice za 25 danauser posted image wow

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18524
5.7.2011 15:19:43   
palachinken
Ja ako imalo prenesem, Jela će me prestići user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 18525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  739 740 [741] 742 743   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  739 740 [741] 742 743   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Spavanje poslijepodne
mamina enica

Do koje godine je Vaše dijete spavalo poslije podne?

do 6 mjeseci (28%)

do 1 godine (3%)

do 1 i po godine (4%)

do 2 godine (8%)

do 3 godine (20%)

ostalo (38%)

Broj svih glasova: 114

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *