|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  753 754 [755] 756 757   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
7.7.2011 16:37:42   
Anoniman
Skvo u N sportu na ilidži u Grand centru sam ja uzela, ali sigurno ima i u gradu u njihovoj radnji u Strosmajerovoj. Pakovene su u one kao gumene futrole, i stoje na polici okacene.

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 18851
7.7.2011 16:44:45   
zumbulcica
Jelo,daj nam detalje sa UZ-a,ja cekam danima da ih metnes.Znas da smo mi tu negde sa sedmicamauser posted image pa da vidimuser posted image ...nije da volim da poredim bebe ali volim da vidim gde je mojauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18852
7.7.2011 17:05:11   
Bebica11
Zdravo narode

vratio se shiiime user posted image iz bolnice, s ribicom u tibiuser posted image hvala Bogu, i navodno bez kontrakcijauser posted image po danasnjem ultrazvuku iako me razvaljivalo juce...a i danas malo zatezalo

pisacu vam vise...uglavnom sve u svemu razocarana sam nasim doktorima i zdravstvom, hvala Bogu da sam bolje, al doktori i njihov odnos su me praavo iscrpili

inace smo 17 plus 4 po terminu a posto je bebi napredniji mislim da smo usli u 5. mj hvala Boguuser posted image

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 18853
7.7.2011 17:08:55   
palachinken
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18854
7.7.2011 17:13:40   
Selma.A.M
bebice 11 baš mi je drago da si kući i da je sve ok sa bebicom u tibi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18855
7.7.2011 17:19:29   
Bebica11
hvala vam zenice, odmah sam natjerala mm da mi pripremi laptop da se cujem s vamauser posted image

uh sta sam se nagledala i naslusala...al najvise me rastuzivao odnos doktora...neki su me prolazili bez pogleda a kamoli sta drugo...valjda im je sve ispod 25 sedmica beznacajno i mala trudnoca...tuzno

osim toga pustaju neke zenice da se napate a kad neka zena ima vezu IGRAJU oko nje sto sestre sto doktori..samo veze pale gore

meni se JEDINO obracao dr Rovcanin(koji me primio), Jadrankin sin, doktorica Fatima Gavrankapetanovic...ostali su FUUUJ

najgori su Basic..kao da sam duh, odmahne rukom za moj slucaj, Begic takodjer...eto da znate

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18856
7.7.2011 17:21:52   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Bebica11

hvala vam zenice, odmah sam natjerala mm da mi pripremi laptop da se cujem s vamauser posted image

uh sta sam se nagledala i naslusala...al najvise me rastuzivao odnos doktora...neki su me prolazili bez pogleda a kamoli sta drugo...valjda im je sve ispod 25 sedmica beznacajno i mala trudnoca...tuzno

osim toga pustaju neke zenice da se napate a kad neka zena ima vezu IGRAJU oko nje sto sestre sto doktori..samo veze pale gore

meni se JEDINO obracao dr Rovcanin(koji me primio), Jadrankin sin, doktorica Fatima Gavrankapetanovic...ostali su FUUUJ

najgori su Basic..kao da sam duh, odmahne rukom za moj slucaj, Begic takodjer...eto da znate

Ovo sam "čula" da ima i kod nas u Tuzli   user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18857
7.7.2011 17:22:35   
Hannica
Bebice dobro dosla nazad.A sto se doktora tice...tuzno,ali nista neobicno.user posted image Sve prodane duse.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18858
7.7.2011 17:24:33   
Bebica11
Ma tuuuzno zaista...malo me i razocarao Godinjak, ipak sam ja njemu par godina isla privatno i davala novac i pricala s njim a nije se puno zanimao za mene...

znaci ni novac ne pali SAMO VEZEuser posted image

Neposredna veza do poruke: 18859
7.7.2011 17:34:14   
Bebica11
PS. Jedino da pohvalim hranu u bolniciuser posted image user posted image , kad ono probate zatvori vam praaavo apetit, ja sam sol prokrijumcarila i ostavila gore zenicama koje duze leze..mislim da sam ovu heftu ako ne smrsala bar na istoj kilaziuser posted image , cak ni u wc nisam mogla ici po par dana, nisam imala radi cegauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18860
7.7.2011 18:04:16   
palachinken
Bebice, hvala Bogu da je sve iza tebe mila!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18861
7.7.2011 18:21:17   
star
ja tek sa ultrazvuka pa me malo panika uhvatila..konstatovan nam je visak plodne vode ali dr kaze da ne brinem, ostalo joj sve izgleda da je ok...bas me umirilauser posted image user posted image ...malo sam googlala i svasta strasno se moze procitati, od dijabetesa do nekih anomalija kod ploda pa sam se uzasno uspanicila..ja imam jedan bubreg pa mi je i to velika briga..nedaj Boze da mi bebica nesto pati...tek za 2-3 sedmice idem ponovo na kontrolu kad se moj dr vrati sa godisnjeg...pregledala me druga dr koja ga mijenja..ima li iko nesto lijepo da mi kaze da me utjesi...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18862
7.7.2011 19:04:46   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Zdravo narode

vratio se shiiime user posted image iz bolnice, s ribicom u tibiuser posted image hvala Bogu, i navodno bez kontrakcijauser posted image po danasnjem ultrazvuku iako me razvaljivalo juce...a i danas malo zatezalo

pisacu vam vise...uglavnom sve u svemu razocarana sam nasim doktorima i zdravstvom, hvala Bogu da sam bolje, al doktori i njihov odnos su me praavo iscrpili

inace smo 17 plus 4 po terminu a posto je bebi napredniji mislim da smo usli u 5. mj hvala Boguuser posted image

Bebice, dobrodošla nazad!user posted image user posted image user posted image user posted image Baš mi je dragouser posted image user posted image user posted image Bit će aBd sve ok, samo lezi i pridržavaj se uputa oko terapije! Neka si ti kući došla, odmah je sve lakše, zar ne?!user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 18863
7.7.2011 19:07:55   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: star

ja tek sa ultrazvuka pa me malo panika uhvatila..konstatovan nam je visak plodne vode ali dr kaze da ne brinem, ostalo joj sve izgleda da je ok...bas me umirilauser posted image user posted image ...malo sam googlala i svasta strasno se moze procitati, od dijabetesa do nekih anomalija kod ploda pa sam se uzasno uspanicila..ja imam jedan bubreg pa mi je i to velika briga..nedaj Boze da mi bebica nesto pati...tek za 2-3 sedmice idem ponovo na kontrolu kad se moj dr vrati sa godisnjeg...pregledala me druga dr koja ga mijenja..ima li iko nesto lijepo da mi kaze da me utjesi...user posted image user posted image user posted image user posted image

Star, žao mi je što si se nasikirala. Probaj da ne paničiš odmah. Nekada dr. znaju i pogriješiti, a nekada i takva dg ne mora značiti ništa. Nekada je to samo trenutno stanje. Probaj ne googlati previše, nego mm pod rukicu i u šetnju.
Nekada je internet spas, a nekada propast. Probaj malo "ohladiti" glavu. Bit će to aBd sve ok!

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 18864
7.7.2011 19:11:59   
Selma.A.M

Star mila kao prvo dobro došla user posted image  a kao drugo okani se googla i ostalih pretraživača user posted image  jer se višak plodove vode ustanovi vrlo četo u trudnoći a pošto se plodova voda obnalja do 34 nedelje je nesigurno govoriti o tome.............................
Evo pročitaj ovaj tekst,nadam se da će te barem malo opustiti iako znam da nije jednostavno,ali vidjet ćeš bit će sve ok user posted image  
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=149&Show=1902

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 18865
7.7.2011 19:13:19   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Star, žao mi je što si se nasikirala. Probaj da ne paničiš odmah. Nekada dr. znaju i pogriješiti, a nekada i takva dg ne mora značiti ništa. Nekada je to samo trenutno stanje. Probaj ne googlati previše, nego mm pod rukicu i u šetnju.
Nekada je internet spas, a nekada propast. Probaj malo "ohladiti" glavu. Bit će to aBd sve ok!

Star i Dijamant molim vasd bez ljutnje ali moram user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18866
7.7.2011 19:26:16   
Selma.A.M
Pročitajte ovo user posted image  
  • Sadržaj soli u plodovoj vodi jednak je onom u moru. 
  • Bebe se rađaju bez čašice koljena.
  • Parovi se češće odlučuju na još jedno dijete ako imaju samo djevojčice.
  • Prvi bebini moždani valovi mogu se snimiti već 40. dana trudnoće.
  • Već sa 79 dana beba u maternici sklonija je slatkom nego kiselom okusu. 
  • Fetus se rano počinje micati, već u 6. ili 7. tjednu trudnoće, iako to micanje trudnica može osjetiti najranije u 17. tjednu. Već u 12. tjednu beba počinje sisati svoje prstiće.
  • Bebe se igraju pupkovinom. Neka istraživanja čak pretpostavljaju da ako je stisne dovoljno čvrsto, može si izazvati neku vrstu adrenalinskog uzbuđenja zbog kratkog ograničavanja opskrbe kisikom.
  • Bebe u maternici čuju već u 12. tjednu. Odmah nakon poroda novorođenčad prepoznaje glasove svojih roditelja jer ih je slušalo u maternici.
  • Bebe u trbuhu sanjaju. Istraživanja pokazuju da bebe proživljavaju fazu brzog pokretanja očiju (REM fazu) koja nagoviješta sanjanje otprilike u 23. tjednu. Sanjanje potiče razvoj bebinog mozga.
  • Blizanci između sebe razvijaju poseban odnos već u maternici. Talijanski psihoterapeut ultrazvučno je snimao blizance i uhvatio ih je kako se lupkaju i diraju preko odvojenih plodovih ovoja.  
  • Bebe mogu proizvoditi zvukove u maternici. Prema španjolskim istraživanjima zvučne vibracije mogu stvarati već s 18 tjedana.
  • Novorođenčadi je urođena ljubav prema ljudskim licima. Istraživanja su pokazala da s više zanimanja prate uzorke koji sliče ljudskom licu od bilo kojih drugih šarenih uzoraka.
  • Otprilike oko 30. tjedna trudnoće beba može primjetiti svjetlo izvan majčinog tijela i okrenuti se u maternici prema svjetlu male lampice prislonjene na majčin trbuh.
  • Prvi, maleni tragovi sjećanja počinju se ocrtavati u fetalnom mozgu negdje u zadnjem tromjesječju, teško je odrediti točno u kojem tjednu. Neki znanstvenici tvrde da dijete može pamtiti tek u 6. mjesecu, drugi raspravljaju da mozak nema mogućnost prizvati sjećanje barem do 8. mjeseca. Ipak, ne postoji dvojba da već nerođeno dijete pamti.
  • Uz mnoge druge svrhe, hormon progesteron sudjeluje u mehanizmu koji sprječava ženino tijelo odbacivanje zametka kao što bi normalno odbacilo bilo kakvo drugo strano tkivo s drugačijom DNA.
  • Novorođenče staro 3 dana prije će reagirati na miris tkanine namočene u plodovu vodu svoje majke, nego na miris tkanine namočene u plodovu vodu druge žene.
  • Dojeno novorođenče staro 14 dana više voli miris mamine dojke od mirisa dojke druge žene koja doji.
  • Novorođenčad hranjena na bočicu više vole miris majčine plodove vode od mirisa mliječne formule kojom se hrani.
  • Novorođenčad hranjena na bočicu također više vole miris bilo koje žene koja doji, nego miris mliječne formule ili miris žene koja ne doji.

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 7.7.2011 19:27:15 >

• Neposredna veza do poruke: 18867
      7.7.2011 19:29:15   
      Anoniman
      Bebice bas mi je drago da si kuci, uzivaj draga i bitno je da je ruzno iskustvo iza tebe.
      Star ja sam imala visak plodne vode i hvala Bogu sve ok, ne brini nista draga i ne googlajuser posted image

Neposredna veza do poruke: 18868
      7.7.2011 19:44:05   
      malena27 RR
      debelice kako ste? user posted image

bebice bas mi je drago da si izasla iz bolnice i da je bebi ok.... pijes li sta od terapije?

star, kod kojeg dr. ti ides? nekad dr. znaju i pogrijesiti ili cak i pretjerati...a evo i cure su imale iskustvo s istim problemom, pa je hB sve bilo ok... nemoj previse istrazivati po netu....

ja odspavala kad sam dosla kuci s posla, noge natekle ko buhtle, evo sad nesto malkice po kuci i veceras idem setati s muzekom poslije 10, taman dok on zavrsi s poslom...

sanela,asja izmoraj se i za nas koje mozemo samo sanjati morenko....
      selmic, isplaci se, zna svakoj od nas naletiti takav plac... hormoni su od mene napravili pravu placljivicu...da ne lanem sta drugo...

Beta 05.02.2010. 12,79
      Beta 29.12.10. 557,93
      Beta 31.12.10 1771,92
      09.08.2011. rođen moj dunjaluk
      Beta 09.06.15. <5
      Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
      27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
      Neposredna veza do poruke: 18869
      7.7.2011 22:15:30   
      mea29
      olla zenice...nisam se javljala nekoliko dana jer sam na godisnjem, a toliko sam se zasitila stolice i racunara da mi se nikako nije dalo i kuci da ga palim..ispisale ste mnogo stranica pa ne mogu sve citati ali upratila sam da je bebica izasla iz bolnice...drago mi je da je sve uredu i da tako ostane aBd. Nadam se da ste mi sve dobro, koja suza tu i tamo je normalna, hormoni su to :) vidim neke se spremaju za more, neke su se vec morale, a pocelo se i sa kupovinom user posted image user posted image user posted image ja sam ovih dana cijelo vrijeme kuci, jos se nisam odlucila da li cu na more, imam jos vremena pa cu vidjeti. Trebalo mi je nekoliko dana da se odmorim i u kuci i da nigdje ne mrdam...bila sam na pregledu 05.07. i sve je hB bilo uredu. Uglavnom moj debelinđo ima 700 g...bas sam upoređivala nalaze sa predhodnog pregleda prije 5 sedmica i mjere su se bas povecale, kaze doktor da je dobra trudnoca i beba kuc kuc user posted image zadovoljan je, posto je to drugi doktor ja sam se usutila za spol, ali mi je i on potvrdio da je user posted image ...

palachinken odbrojavas li, ima li treme user posted image user posted image user posted image
      nisam upratila ima li novih user posted image ako ima dobrodosle, a svim starim drugama user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu malena27 RR)
      Neposredna veza do poruke: 18870
      7.7.2011 22:26:35   
      DIJAMANT
      IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Star i Dijamant molim vasd bez ljutnje ali moram user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Što su ti hormoni trudnički....nekada se plače, a nekada smije bez razloga user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 18871
      7.7.2011 22:46:06   
      animagical
      mi okrecili, sve tuto kompleto, obrisali podove, oprali prozore, vrata, ma sve ono krupno...odoh sad da lipsem od umorauser posted image ne mogu kucu da poznam, tako mi merak da znam da su coskovi cistiuser posted image  

(odgovor članu DIJAMANT)
      Neposredna veza do poruke: 18872
      7.7.2011 22:58:46   
      DIJAMANT

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Što su ti hormoni trudnički....nekada se plače, a nekada smije bez razloga user posted image user posted image user posted image

Joj, vidi mene, ne skonta odmah ono mm umjesto tm user posted image user posted image user posted image user posted image A ja što ti je trudnoća. A ja kontam šta li se meni Selma smije kad sam samo htjela ženu utješiti....reko hormoni user posted image Kako ono neko napisa "trudnički glupitis"user posted image user posted image user posted image Hajde, balgo vama žene pa se imate kome nasmijatiuser posted image user posted image Mene je krenulo još od mog rođendana kad sam imala nezgodu sa haljinomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
      Neposredna veza do poruke: 18873
      7.7.2011 23:02:37   
      DIJAMANT
      IZVORNA PORUKA: animagical

mi okrecili, sve tuto kompleto, obrisali podove, oprali prozore, vrata, ma sve ono krupno...odoh sad da lipsem od umorauser posted image ne mogu kucu da poznam, tako mi merak da znam da su coskovi cistiuser posted image  

Blago tebi user posted image Ja kontam kako ću prozore za vikend oprati. A poveliki su....još ove vrućine........Ima ih koji se nude da mi to operu, ali meni žao da koga zahmetim kad svi imaju svojih obaveza, svoju kuću.....Najvjerocatnije ću tražiti kakvu ženu vrijednu da joj platim za to. A krečenje me čeka aBd nekad u septembru kad malo zahladni.

(odgovor članu animagical)
      Neposredna veza do poruke: 18874
      7.7.2011 23:43:28   
      Selma.A.M
      Diajamant ne brini znam ja šta znači biti trudna user posted image user posted image  

Nego evo mi iz šetnjice,čak smo se i slikavali da ovjekovječim i ovaj famozni već sutra deveti mjesec user posted image  pa kaga zanima eno nas na fejsu user posted image  

Animagical ženo svaka čast kad si uspjela sve dana završiti po onoj vrućini user posted image  

Jao ja sam jedva hodala čak sam kontala da sam se počela otvarati za porođaj jer me tako kičma i stomak bolili ono na mahove fuj-fuj-fuj user posted image  

A tako sam nerovozna valja sutra na kontrolu šta li me čeka,sve nešto me strah da mi ne kaže da sam otvorena i da mi je vrijeme za bolnicu,ali neće valjda tako brzo tek sam od sutra u devetom mjesecu tj za 15 minuta ulazim u 9 user posted image  ..............

Ostale kako ste mi ?

(odgovor članu DIJAMANT)
      Neposredna veza do poruke: 18875
      Stranica:   <<   < Prethodna stranica  753 754 [755] 756 757   Sljedeća stranica >   >>
      Stranica: <<   < Prethodna stranica  753 754 [755] 756 757   Sljedeća stranica >   >>
      Idi na:

Anketa

Dojenje.
      Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
      Ime i Prezime
      *
      Adresa
      *
      Poštanski broj Grad
      *
      Broj telefona
      *
      E-mail adresa
      *
      Veličina pelena koje dijete nosi
      *
      Starost vašeg djeteta/vaše djece
      *
      Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *