Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 17:28:54
Selma.A.M
Meni pupak sa A nije uopšte se vidio bio je negdje unutra,a sad je ogroman i vani,ustvari sad je zategnut i ravan i da nije potamnio nebi se ni znalo da je pupak tu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 18:07:06
animagical
iskocio je, ali najvise kada hoda, kad legnem na ledja nekako se vrati joj jeste vruce...odoh peci teletinu, nesto mi se jede meso svi po salatama udaraju, sta je ovo sa mnom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 18:17:14
malena27 RR
debeleeeeeeeeeeeeeeee, ima li vrucine? nema jel da?
lepetetka, cestitam od srca i sve najbolje vama dvjema, da se lijepo druzite i slazete, bebaca da raste i bude lijepa, zdrava i sretna beba
ja nalozila klimu, ne mogu izdrzati vise vrucinu....
selma, ne nerviraj se... ja se na savjete sad samo nasmijem.... nedavno me jedna ''''kona'''' raspucala... kaze aaaaaaaaaaaaa ti trudna?! reko ma kakvi, ja pred porod! gleda ona u mene... i pokazuje prstom u glavu i kaze: ma ja, vidis sve je to u glavi...rekoh jest, lakse se zatrudni kad imas 16 nego sa 30 (a kcerka joj zatrudnila sa ozenjenim muskarcem, rodila i razorila mu porodicu-pa se na kraju i vratio svojoj zeni i djeci) usutila je ko zalivena
jos ja osmijeh nabacila. kontam se crkni sad ti od muke
< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.7.2011 18:18:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 18:25:48
animagical
e neka si joj, zabadalo jedno komsijsko...uh... da cujes provalu-danas mi tehnicar u bolnici na endokrini kaze a jeste li vi trudnica?? ( jer mi na nalazima hormona pisu vrijednosti po trimestrima) onako, mrtav ozbiljan...kontam, ma jok, uvijek ovako izgledam a haljina me otvara u struku nisam mogla suzdrzati smijeh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 18:40:51
enči80
IZVORNA PORUKA: animagical
zemske, kakve ste danas?
Fiona je manekenka za mene ...strahota su mi noge niti znam da li bih plakala ili se smijala Kakve ste vi danas?
Ja išla malo da se friziram,rekoh kad ću više moći a tamo negdje za 10 dana ću pramenčiće da podebljam a poslije toga negdje za par godina dok dječica odskoče
Selma ja koja se haman nikad ne svađam a i kad povisim glas počnem se tresti od neke treme sinoć sam poslala jednu djevojku u znate gdje jer više stvarno neke komentare nisam mogla prešutjeti tipa jel' me strah,pa kako ću,pa kad ti je termin,pa šta nosiš,pa mislim li na prvi porod...grrrrrrrrrrrrrrr... Uglavnom ,ne obaziri se
LEPETETKA ČESTITKE OD SRCA ZA MALENU PRINCEZU
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 18:57:03
enči80
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
hej fiona ista sam ti...danas isla traziti ipanema sandale, ima svakakvih modela ali nema brojeva i ne moze mi nista oko clanaka
Hajd još malo ,ja danas obukla patike i čarapice i kad sam ko kuće skinula čarapice čisto me bilo strOah pogledati u noge .Nisam u prvoj oticala ovako,ustvari nisam nikako pa mi sad baš čudno.
Nama danas pune 33. sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:05:27
enči80
IZVORNA PORUKA: Gift
enci cestitam za sedmice..nama danas pune 24 jel se sa 27 ulazi u 7-mi mjesec
a za ovo drugo Selma ima tabelu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:07:03
enči80
enci eto i nas za 2 dana aBd cestitamo! gift kako si ti?
Hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:13:45
Bebica11
IZVORNA PORUKA: enči80
IZVORNA PORUKA: Gift
enci cestitam za sedmice..nama danas pune 24 jel se sa 27 ulazi u 7-mi mjesec
a za ovo drugo Selma ima tabelu
BABY-GAGA
4+4 prebaci u 2 mjesec 9+ prebaci u 3 mjesec 13+3 prebaci u 4 mjesec 17+6 prebaci u 5 mjesec 22+2 prebaci u 6 mjesec 26+5 prebaci u 7 mjesec 31+1 prebaci u 8 mjesec 35+4 prebaci u 9 mjesec evo tabela
gift tvoja beba vec ima sanse za prezivljavanje a neka je jos u maminoj tibi
kad sam lezala u bolnici pricala mi jedna zena da zna zenu koja je rodila s 24 sedmice i beba ziva i zdrava hB i to kod nas u Sa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:14:41
malena27 RR
joj sto ja sama sebi napravim problem.... copala sam bubuljicu na ocnom kapku, misleci da mi urasta dlacica... i sad mi se stvorila izraslina, ko bradavica... to mi je vec jednom bilo na licu i morala sam operisati...nije strasno bilo, sad bih opet, ali ne znam smijem li lokalnu anesteziju primiti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:16:51
Bebica11
joj sto ja sama sebi napravim problem.... copala sam bubuljicu na ocnom kapku, misleci da mi urasta dlacica... i sad mi se stvorila izraslina, ko bradavica... to mi je vec jednom bilo na licu i morala sam operisati...nije strasno bilo, sad bih opet, ali ne znam smijem li lokalnu anesteziju primiti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:26:09
Selma.A.M
Malena dr kažu da se poslije 5 mjeseca smije primiti neka određena količina lokalne anestezije pa neebi bilo loše da se opet raspitaš kod i kod ginekologa a i kod dr koji ti je već radio odklanjanje tog istog........
Nego žene jeli to niko nije pio Buskopan ili ? ta bi ima li veze Aritmija tj ubrzano lupanje srca i Buskopan od 30mg ?
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 12.7.2011 19:40:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:29:42
DIJAMANT
selma, ne nerviraj se... ja se na savjete sad samo nasmijem.... nedavno me jedna ''''kona'''' raspucala... kaze aaaaaaaaaaaaa ti trudna?! reko ma kakvi, ja pred porod! gleda ona u mene... i pokazuje prstom u glavu i kaze: ma ja, vidis sve je to u glavi...rekoh jest, lakse se zatrudni kad imas 16 nego sa 30 (a kcerka joj zatrudnila sa ozenjenim muskarcem, rodila i razorila mu porodicu-pa se na kraju i vratio svojoj zeni i djeci) usutila je ko zalivena
jos ja osmijeh nabacila. kontam se crkni sad ti od muke
Na ovo sam se baš slatko nasmijala zato što te mogu zamisliti kako kroz osmijeh "ubadaš". A i neka si! Meni tako drago kad neko zna odbrusiti kulturno u pravom momentu.ja sam još u fazi "učenja"
Ja sam žene raspoloženija, malac primio bocu maloprije, pa se sve nekako nadam da večeras nema "teta Ture" i da će od sutra dijete biti drugačije (danas ništa nije jeo osim pola banane).
Lepetetka čestitam na rođenju kćerkice, neka vam je živa i zdrava puuuuuno godina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:32:42
DIJAMANT
Ne čeprkaj više ništa, a pogotovo nemoj na ovim vrućinama! Mislim da smiješ sada primiti lokalnu anesteziju, ali opet se posavjetuj sa svojim giekologom. Meni moj nije dao u prvom tromjesečju kada me je zub bolio. A možda ti je bolje da ništa ne diraš do poslije poroda. To ti je možda sada malo otečeno, ali će se smiriti uz malo hladnih oblogica npr. od kamilice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:33:30
enči80
Meni kada su radili serklažu u 5.mjesecu dok.mi nije htio dati anesteziju kao ne,ne naštetit će bebi ,tako da ako ti ne smeta puno možda je bolje da sačekaš.
Selma čestitke za 37.sedmicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:34:35
DIJAMANT
dijamant, bice on bolje veceras...sta su mu dali od boca?
Penicilin čisti, kaže ne može ovakva upala krajnika proći od dr. injekcija. Ma nema veze, samo da mu bude bolje. Imala sam malo tremu jer nikada do sada nije primao penc. pa nisam znala da li je alergičan ili ne (mm je alergičan). Uglavnom, sve je prošlo ok hB.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.7.2011 19:38:16
Selma.A.M
Ej žene valjda ovo moderatori neće smatrati OT ali ako treba kojoj trudnici pantalone na peglu crne sa skroz tankim prugama nove ,neka se javi na pp......A veličina je od 5 do 9 mjeseca jer ima gumu da se suzi ili proširi po potrebi a imam i tunika za zime trudnički pa da nebi završilo u konteneru ............
A da ja sam visoka 1.70 cm i mogla sam ih nositi na blagu (ortopetsku )petu .......
Moderatori pošto je OT sačekajte makar 1h pa onda obrišite post ,plizzzzzzzzz