Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:34:46
ciciban26
IZVORNA PORUKA: drznica
IZVORNA PORUKA: Semica
Dobro jutro Brzinski malo da se javim, posla preko glave, samo zvoni telefon huh Trebala sam ove sedmice na pregled, ali sad saznam da mi je dr.na godisnjem Posto se vraca tek 25.7. mislila sam da iskoristim to i odem na 4D UZV u Agram-poliklinika sunce. Jel neka od vas bila kod dr.taiba Delića i u kojoj sedmici ste isle na 4D? ja sam sad 20.sedmica?!
Kod mene je prijateljica isla u Zagreb radila 4D u 18toj sedmici...po mom misljenju-vrijeme ti je
Hvala Narucila sam se za petak, kazu od 20. do 30. sedmice je najbolje. Pa javim vam utiske i rezultate, a mozda bude i koja slicica.
Ja opet zbunjena? Je li ima neki poseban razlog zbog kojeg se preporucuje 4 D u ovom periodu ili je samo stvar znatizelje? Meni niko nista nije spominjao za 4D
Palachinken bebeći kutak je prešladak,brzo ce tu mali slatkis da uziva .kad gledam vase slike i ja bih odmah da sve sredim,vec sam zapikirala krevetic i posteljinu. Samo ostaje da mm natjeram da izbaci ormar gdje ce doci krevetic a to je najteze od svega
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:36:02
Semica
ciciban...ova moja prijateljica je radila jer ima 36 god ,a nece da radi amniocentezu ( test na genetske anomalije)...a zbog cega drznica hoce to da radi-ne znam..bas sam i ja to posla pitati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:42:55
Bebica11
Zdravo zenice
evo da se i mi javimo, dobro smo hvala Bogu, "drogiramo" se redovno i odmah je sve ok hB , kad popijem onaj apaurin uvece spavam 11 sati , a kad trebam na sabah ustati ljuljam se kao pjano, a muz prvo stoji jedno vrijeme pored mene ne smije me probuditi
juce me bebica nije lupkala...al kontam sve je to normalno do 20-te sedmice, a jutros kad sam doruckovala javlja se, odmah lakse hvala Bogu
inace sve staro...muz treba po otpusno a ja se moram nakaniti sutra na pregled na GAK, a najavljuju da ce u petak vrijeme bolje biti pa mozda pomjerim i za petak aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:45:00
ciciban26
Drznice zbog cega radis 4 D ??? Koja je cijena u Suncu?
Hvala na odg Semice,znaci 4 D moze pokazati ukoliko ima nekih anomalija ( daleko bilo). Obzirom da je moj dr. bio na odmoru u periodu kada je trebalo mjeriti nuhalni mozda ne bi bilo lose da odem na 4D imam fore jos 3 sedmice.
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:48:17
Semica
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Drznice zbog cega radis 4 D ??? Koja je cijena u Suncu?
Hvala na odg Semice,znaci 4 D moze pokazati ukoliko ima nekih anomalija ( daleko bilo). Obzirom da je moj dr. bio na odmoru u periodu kada je trebalo mjeriti nuhalni mozda ne bi bilo lose da odem na 4D imam fore jos 3 sedmice.
pa mogu se detaljno pregledati i izmjeriti svi dijelovi tijela koji su znacajni pokazatelji nekog sindroma ili necega dr. ( nuh.nabor,nosna kost...moze se mozak fino pregledati...a koliko je to siguran pokazatelj ne znam ti reci...znam da je amniocenteza 99% sigurna....ali nema potrebe da je rade zene koje nisu starije od 35 god...ili kod kojih su nabor i ostali pokazatelji ok..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:53:39
DIJAMANT
Palachinken - ova tvoja sličica mi probudi uspomene kad sam ja sređivala kutak za svog prvog sina, odmah me raznježi A super izgleda! Mogu misliti kako sad jedva čekaš Kod mene je "kutak" spreman samo što mi prvo dijete i sad spava tu. Sad ja i mm smišljamo taktiku kako ga prebaciti da samostalno spava u drugoj sobi. Sve nešto odugovlačimo, reko osjećat će se dijete odbačeno........
Bebice- drago mi je da tabl. pomažu. To je najvažnije! Hanice- čestitam na ulasku u 6. mjesec, eto i mene za tobom za koji dan
Selma - pa i ti brzo na porod aBd, sad će to proletjeti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:54:08
Semica
Ciciban...koliko znam najidealnije je da se u 13toj sedmici mjeri Nuh.nabor...jer sad je vec kasno...sve nakon 18te sedmice je kasno...( bar su meni tako rekli,a vjeruj mi stekla sam iskustva oko tog nabora nazalost )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:55:47
Sonja
palacinkice krasan kutak za bebu i kod nas je tako plavi zid bio iznad Adinovog krevetica i bas smo lijepili te zvijezdice planete i ostalo..to je bas jeftino a kad padne mrak mm i ja smo bas uzivali u prizoru..jest da s vremenom se slabije vidi ali bas je lijepo...samo sto je sad Adin sve koje je mogao dohvaiti iz krevetica poskidao
selma tebi se bas priblizilo...znaci slijedeci petak..mogu misliti kako si uzbudjena
Semice vidim i tebe smara ovo vrijem..ja sam bas malaksala i gladna a ne mogu da jedem kud me i malac sikira nece skoro nista da jede
Bebice normalno je da se bebica nekad i umiri jel i kod tebe prednji zid posteljica? koliko se sjecam jeste..pa kazu kao i da se slabije moze beba osjetiti mada ja svoju savrseno osjetim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 12:58:05
Semica
Jojjj Sonja...vjeruj mi da jedva izdrzavam...moram otici platiti i neke racune (10 min od zgrade) i vjeruj mi da kad samo pomislim na to-ne bude mi dobro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:07:13
drznica
Rdaim 4D onako cisto da vidim kako to izgleda, da imam uspomenu na CD-u i za sebe i za bebu. Nema moje dr.na godisnjem, pa cu uraditi pregled 4D umjesto ovog standardnog. Znaci ne radim zbog nekih problema, cisto iz znatizelje :) Imacu detalje u petak pa vam sve napisem :))) U Agramu je 100KM sa Cd-om tj snimak pregleda i slike
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:11:18
Hannica
Joj koja sam ja lijencuga. Hana otisla na bazen s baukom,i umjesto da iskoristim slobodno vrijeme da uradim nesto ja se zakacila na fb. Jedva cekam da me popusti ovo "mrsko".
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:11:26
Semica
Rdaim 4D onako cisto da vidim kako to izgleda, da imam uspomenu na CD-u i za sebe i za bebu. Nema moje dr.na godisnjem, pa cu uraditi pregled 4D umjesto ovog standardnog. Znaci ne radim zbog nekih problema, cisto iz znatizelje :) Imacu detalje u petak pa vam sve napisem :))) U Agramu je 100KM sa Cd-om tj snimak pregleda i slike
jest to lijepo imati kao uspomenu...ja imam samo 2 slike male ( sa prva dva pregleda iz sedme i dvanaeste sedmice) i cuvam ih kao oci u glavi...a voljela bi da imam sa svakog pregleda i da napravim album...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:15:08
Semica
Animagical drago mi je da je sve oki....ma nemoj razmisljati o ranom porodu-samo sebi stvaras pritisak i nervozu....i na kraju krajeva-ne dam ti ja puno prije mene da se porodis!!! imas pravo samo dan poranit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:24:10
animagical
nisam to ja rekla, to je moja doktorica bubnula, prepada me na sabahu jos kad sinoc ono nesto ispade iz mene...ma bila sam u goloj vodi zato sad lezim-lijepi strah... kako ti po ovoj vrucini?? natices? meni koza otpada s nogu dzaba sto mazem valjda se puno razvuce jer je nateceno pa se guli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:26:41
Ivanaiva1
Ciciban...koliko znam najidealnije je da se u 13toj sedmici mjeri Nuh.nabor...jer sad je vec kasno...sve nakon 18te sedmice je kasno...( bar su meni tako rekli,a vjeruj mi stekla sam iskustva oko tog nabora nazalost )
Semice i druge žene, ako je mjerio nuhalni u 12. sedm. čini mi se, posliej mi je mjerio nosnu kost, pa radila triple test, ima li potrebe za tim 4 D ultrazvukom uopće onda?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:30:12
Semica
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
Semice i druge žene, ako je mjerio nuhalni u 12. sedm. čini mi se, posliej mi je mjerio nosnu kost, pa radila triple test, ima li potrebe za tim 4 D ultrazvukom uopće onda?
Ma ako je sve ok -nema potrebe...bar ja tako mislim...koliko znam to se moze uraditi onako iz znatizelje ili ukoliko jedan od tih testova koje si ti radila nije ok...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:31:34
Ina86
Pozdrav zenice, kako vi deverate s ovim vrucinama, ja jedva... ja bila neki dan na kontroli i dr mi rece da mi je posteljica starija u odnosu na trudnocu i da bi porod mogao ranije krenuti, beba je super, ja se super osjecam, al eto, ne moze covjek biti miran, uvijek o necemu moram razmisljati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:33:44
Semica
IZVORNA PORUKA: animagical
nisam to ja rekla, to je moja doktorica bubnula, prepada me na sabahu jos kad sinoc ono nesto ispade iz mene...ma bila sam u goloj vodi zato sad lezim-lijepi strah... kako ti po ovoj vrucini?? natices? meni koza otpada s nogu dzaba sto mazem valjda se puno razvuce jer je nateceno pa se guli
ma i meni se pojacao sekret pravo....i ja sam sinoc isto na gacicama vidjela malo gusce...bjelicasto....i malo vece nego do sad..ali se nisam prepala...kontam da je nesto lose u pitanju imala bi bar neke bolove...neke simptome-a ja nemam vala nista....a noge meni oticu od 18te sedmice....budu otecene 3,4 dana pa se otok povuce...pa se opet nekad pojavi...pa povuce...i sve tako....trenutno su blago otecene...i ruke isto....burmu navece skidam jer ujutro prste jedva savijam koliko oteceni budu pa mi se prsten usijece u prst....ne gule mi se noge...a ne mazem ih nicim...ne znam od cega bi ti to moglo biti...mozda inace imas suhu kozu???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:34:23
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Gift
Ivanaiva, moze se s bebom izlazit po zimi, ali je ne vjerujem da cu to cesto, jer nemam bas gdje a ne planiram zimovanje.. meni se iskreno najvise i svidaju kolica 3u1, a citala sam ovdje da se zenicama to bas i nije isplatilo, jer onu kosaru nisu koristile..pa sad ne znam ni ja, ja sam kontala, posto moji roditelji kupuju kolica za unuka, uzet chiccova 3u1, kvalitetna su i mogu ostat i za dr. bebu abd...al vidjet cemo jos... krevetac drveni u svakom slucaju..onaj putni uzet kad beba bude veca, i stavit u dnevnu da se moze tu igrati...a sad ne znam da li bi uzimala onu komodu za presvalacenje i da li je uzet s kadicom ili ne..imamo sobu za bebce i planiram je onako pravo srediti, al svakako ce beba prvih mjeseci bit s nama u sobi, pa ne znam trebali mi uopste ta komodica...
Animgical, drago mi je da je bila lzna uzbuna..
ma vidjet ću još, obići ću još kolica i krevetića, pa skontat, i ja sam u dilemi što se tiće kadice i komodice, kontala sam onu aluminijsku kadicu s onim za presvlaćenje gore ili onaj dodatak za akdu al ni sama ne znam. Komodica mi ne treba jer imam dovoljno ormara i amer. plakara pa mi je to bacanje love, mada se svaki put razbolim kad vidim te sve silne stvarčice za bebe šmrc :-( najradije bih svašta nešta kupila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:34:23
gerberka
meni rekao dr od 12 do kraja 14 da je ok i da ne brigam a kad on dođe s godisnjeg i dok me naruci taman kraj 14-te sedmice..uh, valjda nece biti kasno.
palacinko, meden je kutak skroz
semice, hvala na objasnjenju
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 13:39:28
animagical
ma nemam suhu kozu, vec toliko nevjerovatno nateknu da koza pukne vjerovala ili ne...strasno izgleda... joj mog straha kad sam sinoc ono vidjela...ma nije ono gusto ono je u komadu, cvrsto, isto zelatin...i veeeliko...kao kovanice od dvije marke npr idem ionako u petak kod dr na kontrolu, pa cu mu reci za to...svejedno mi pise na nalazu prijeteci prijevremeni porod, ne bi me nista zacudilo... mislim, nije da slutim pu, pu sto dalje od mene ali nek vala ceka da udjemo u deveti...danas me bole krsta malo i ziga i dalje dole gospodja, ali nije puno
da ti to povremeno naticanje nema veze s ishranom? reko ako pojedes sta slano, mozda nateknes?