Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 12:07:16
Selma.A.M
Kod mene je uvijek ali uvijek pritisak 120/70 i nerazumijem se puno u to sve kad mi se spava popijem kafu i pijem puno hladne vode i bude sve ok tako da Skvo nemam ti ništa pametno napisati
Ivanaiva1 sa obzirom da bi nakon dugih devet mjeseci u naredna 3 dana mogla upoznati svoju malenu mrvicu osjećam se nekako pozitivno ima i treme ali pozitivne,malo straha jer ne znam šta me čeka i kako će to sve proći ali aBd bit će to sve uredu ............ A najviše što me zanima je : da li je curica ili dječak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 12:16:21
Sensia
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Nece ti nista biti od jedne kafe.
Bebice i ja isto mislim da sad vec mozes popiti jednu kafu dnevno (poslije dorucka ili rucka)
Ja isto 5 mjeseci nisam pila jer me bilo strah i nakon toga sad pijem svoju nesicu sa mlijekom uz dorucak i super mi legne da se razbudim i budem u mogucnosti nesto na poslu odraditi jer je meni pritisak u trudnoci 90/60.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 12:30:38
mamina princeza
ih koliko vas je s niskim pritiskom..... j ainace imam nizak pritisak proslu trudnocu me to bas patilo..... i ovu j evinom nizak ... s tim da sma se neki dan osjetila bas cudno pa izmjerila pomislila d aje nizak a bio 140 /90 sto je za mene skoro nevjeroavtno. Al brzo je spao i sad se uvijek krece oko 110 sto je meni ok jer je inace od 100 - 110. Kafu i ja popoijem samo jednu ili dvije a ionace sam veliki ljubitelj kafe. Sad znam da nije dobra (jos sma ja bas na pocetku) a i ne godi mi zeludcu nikako.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 12:34:32
star
IZVORNA PORUKA: Sensia
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Nece ti nista biti od jedne kafe.
Bebice i ja isto mislim da sad vec mozes popiti jednu kafu dnevno (poslije dorucka ili rucka)
Ja isto 5 mjeseci nisam pila jer me bilo strah i nakon toga sad pijem svoju nesicu sa mlijekom uz dorucak i super mi legne da se razbudim i budem u mogucnosti nesto na poslu odraditi jer je meni pritisak u trudnoci 90/60.....
pozdrav vidim da je tema pritisak i to bas nizak ... moj je i prije trudnoce bio 90/60 sad ode i na 90/50...samo mi se spava...ja ujutro samo popijem jednu soljicu crne kafe da me ne bi pocela glava boljeti jer sam prije trudnoce imala uzasnu migrenu..po 2-3 puta u mjesecu i traje 2-3 dana...uh kad se samo sjetim, uzas!! zadnju takvu imala u 2 mj trudnoce i od tada ko rukom odneseno hB...valjda se poslije poroda nece vratiti...a od jedne soljice kafe nece vam nista biti..mada se meni oko 17h svaki dan ucakle oci pa bi mogla popiti al...eto...cuvam se.. ja jutros vadila sve nalaze pa cu sutra po njih...glavno mi je da mi nalaz bubrezne f-je bude u redu jer imam jedan bubreg a puno oticem zadnjih dana ....nadam se da nije do rada bubrega...doi sad je dobro hB slusao ..cestitke svima na novim sedmicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 13:15:27
Bebica11
Ma ne mogu ja prevaliti da pijem pa dzaba
Nekako me strah, jer kad se nekome nesto lose desi uvijek poslije toga preispituje sebe da nije sta pogrijesio. To razumiju ove zene sto su prosle slicno meni. A ovako je sve u Bozijim rukama a ja cu dati naj od sebe jer sam jos pod terapijama i sklona kontrakcijama i slicno.
Al evo sad mi muz navratio na pauzi, donio pite i tulumbice i ruzice male. Vjerujte da mi je malo bolje poslije ovog slatka. Mozda mi je i secer bio pao.Hajde razaznaj sta je , sad vec malo bolje drzim glavu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 14:23:59
Sonja
nisam stigla da sve procitam Sanela samo mi reci koliko kosta CTG? ja nesto kontam kad dodje vrijeme aBd pa pocne boluckat nikako mi se ne ide na GAK da me maltretiraju ako nema potrebe..bolje da utvrdim negdje sigurno da je pocelo pa da im onda odem
Selma mozda necu biti sutra tu pa da ti sad zazelim sve najbolje i da ugledas svoju bebu zivu i zdravu i da prodje najbolje sto moze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 14:31:54
Anoniman
Mahanje i od nas...
Selma draga srecno sutra Cestitamo svima na novim sedmicama
Skvo i mi smo uzeli isti madrac kao i vi...mislim da se zove baby teo. Malena dok ti Skvo detaljno ne javi ja mislim, ustvari tako je bilo kad sam sa Anom trudna bila da oni tu dimenziju amdraca sto tebi treba nemaju, ali ga prave po narudžbi i ceka se jedan odredjeni period, a cijena je kao madraca sa narednom velicinom, znaci naplatili bi ti kao ovaj 120-60
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 14:35:09
Anica1
moja seka je vodila trudnocu u suncu ali se ne sjecam nikakvog cd-a..... kaze da je dr taib super, ne kaze mnogo, ne komplikuje i onako konkretan....
Je li ti to vrag ne da mira?
Hahaha kaze mi prijateljica da je radila 4D i da nikada ni u jednoj trudnoci to ne bi propustila, da je super, kaze mm pa hajde naruci nas Dobije se cd sa snimcima pokreta bebice i slike detaljnije nego na 2D. A mozda nam ovaj put bebica bude raspolozena da odskrine vise nogice da vidimo sta to krije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 14:37:21
Sensia
ah pa dobro si ona je vama ono rekal da misli da je djecak ali vam nije sad potvrdila? ma ako je djecak odskrinut ce noge 100% osim ako nije bas neki stidan djecak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 14:41:15
Anica1
ah pa dobro si ona je vama ono rekal da misli da je djecak ali vam nije sad potvrdila? ma ako je djecak odskrinut ce noge 100% osim ako nije bas neki stidan djecak
Bilo je kao djecak, pa zadnji put kao ne moze se vidjeti jer su nogice prekrizene ali bukvalno kaze " ako je djecak visilo bi valjda nesto a ja ne vidim da ista visi" Bas sam joj se ismijala, bas se trudila da vidi ali nema sansi, stidna neka bebica (ja bi se mogla zakleti da je curica po tome )
Kaze mi prijateljica da je 4D predivno iskustvo, vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.7.2011 14:54:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: drznica
Hello drage moje, kao sto sam obecala javljam se poslije pregleda i to 4D. Nisam sad nesto posebno odusevljena dr.u Poliklinici Sunce (Taib Delić) Mislim kulturan covjek sve ok, informacije sture, pregled 15 minuta 100KM jer je uporedo obicni UZV i 4D. Mamin akrobata noge preko glave zabacuje, rukama krije lice...bas onako lijepa slika na 4D...dobila sam i CD sa snimcima ;) Ukupno imam sad 72kg...nadam se da nije puno, obzirom da sam visoka 184... Lijep osjecaj, nema sta