|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   gaćice nakon poroda
15.7.2008 12:22:01   
majahodzic
Drage cure,zanima me sta vi mislite ili znate o toj zabrani nosenja gacica nakon poroda.Je li doktori pretjeruju il fakat ima nesto u tome.Ja sam spakovala par komada da prosvercujem u porodiliste,pa vidjecemo.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 12:27:05   
M kao Mama
svašta, čim se me izveli iz rađaone, stavili su mi pelene i obukli gačice

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 12:32:19   
travnicanka
Cao majo!!!!
Ja licno mislim da je to cisto pretjerivanje i maltretiranje jadnih zena....ja nevidim zasto bih nosenje gaca bilo zabranjeno ako zena smatra i osjeca se ugodnije u gacicama.
Ja zivim u svedskoj i ovdje nije apsolutno nista zabranjeno,ne briju zene,ne rade klizmu,poradjas se u svojoj spavacici,moze biti na porodu uz obaveznog tatu i jos neko ako ti zelis.......mislim da je to dole kod nas cista zaostalost i maltretiranje  zena.
Jadne zene vise se boje babica,doktora i samog bolnickog miljea nego samog poroda...zaista prestrasno...ali bit ce bolje,valjda cemo i mi malo uznapredovati....
Puno pozdrava!!!!

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 12:35:59   
Suncica*
Draga moja,
gacice koje se nose posle porodjaja su mrezaste gacice i imas ih kupiti u svim apotekama.
Razlog zasto se gacice ne nose posle porodjaja jeste da se rana zraci i da lepo zaraste.
Ja sam imala carski rez, nisam nosila obicne gacice, nego sam bas kupila te u apoteci, jer nisam smela imati nista preko rane, a one su mi super dosle, jer su mrezaste..

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 12:40:11   
nely
e vala svasta da cujem...pa iz kojih razloga je to???higijena??ili sta??

_____________________________

...edvin...15/6/o8

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 12:46:05   
nely
i ja sam na carski rodil ali mi nisu zabranili ni pamucne...mada je udobnije u mrezastim i njih sam nosila..a da zabrane da poneses svoje -e svastauser posted image ali eto vidim ima i toga

_____________________________

...edvin...15/6/o8

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 13:01:06   
Eli
moram priznati da prvi put cujem za te gacice. ja sam sat nakon poroda isla na tusiranje i odmah potom obukla pamucne gacice (plus vir ulozak). mada te mrezaste gacice imaju smisla zbog rane.

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 13:07:37   
Suncica*
Posle svake operacije je preporucljivo da se rana ne umotava, nego da se zraci..
Pa tako i te gacice imaju svoju svrhu..
I sve one koje idu u skolicu za trudnice dobiju spisak stvari koje im treba za porodiliste, pa izmedju ostalog i takve gacice i mnogo vir-ovih ulozaka..

(odgovor članu Eli)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 14:55:23   
ja
Draga Majo nevidim razloga zasto da brane gacice jer i kako da nosis ulozak posto svaka zena krvari,ja sam isto rodila na carski i nakon dva sata kad sam se probudila digli su me obukli spavacicu,gacice i ulozak,a vidim da ti je suncica vec rekla i po meni najbolji ulosci su vir-ovi,a gacice ti svakako ponesi sad hoces pamucne ili ove mrezaste sasvim je svedno samo da ih imas...
sretno

_____________________________

emman 17.5.2007

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 15:35:56   
lejlaze
i ovdje u zenici ne smijes u bolnici obuci gacice. (tako mi je sestra trekla, koja se porodila prije mjesec). unijeti smijes samo uloske i papuce i za licnu higijenu cetkica, kaladont, cesalj ... 
spavacica - nista, gacice - nista, ogrtac - nista. mada je i meni to bezbeze ali tako je ovdje.

(odgovor članu ja)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 15:46:43   
M kao Mama
e svašta samo mi nije jasno kako se uložaš fiksira bez gačića, ja sam na gačice prvo stavila olvejs onaj nočni, a onda na njega četiri ona pamučna, i nije mijasno kako bi sve to držala među nogama da mi nije bilo gačica

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 16:58:02   
enna
Ja ovo sve kada prcitam sta se desava po nasim bolnicama kao sto kaze travnicanka mislim da je to mucenje zena.I ja sam se porodila ovdje u Italiji i u krevetu poslije poroda kada sam trabala otici u svoju sobu med.sestra mi je obukla gacice i stavila ulozak ovdje nista nije zabranjeno stvarno mozes raditi sta zelis moze ti uci ko zeli vidjeti bebu i sve to u Bihacu koliko znam bebu tek vide kad izlazi iz bolnice ma uzas zivi ja mislim da je to dole kod nas cisti bezobrazluk navikli da im se nose kese pa da te malo pripaze a tog ovdje nema zalosno da se zene moraju vise bojati doktora sestrica cistacica nego samog poroda kao da se u bolnicu ide zato sto si zeljan vidjeti taj uzas a o ljubaznosti necemo ni pocinjati.Drage moje zelim vam puno srece i nedajte na sebe pa ima neko iznad i sestrica i doktora mislite samo na svoje male pilice pusica vam!!!!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 19:54:34   
Najdraza mama
Rodila sam dvoje dijece i nijednom mi nije receno bas da nesmijem da ih nosim. Jesam stavljala uloske kad sam se porodila i izveli me iz sale bez gacica ali niko  mi nije naredio ili opomenuo da moram bez njih..odma poslije cim sam ustala u wc .one su bile na mene bitno je da te ne stezu ...i okk je 

_____________________________

Mama vas voli..

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 20:29:37   
bebano
Ja prvi put cujem to da se gacice ne smiju nositi poslije poroda. Ja sam rodila carskim rezom prije mjesec i po u Sarajevu (Opca bolnica) i odmah mi je sestra obukla gacice (koje sam ja pripremila na ormaric) i stavila mi uloske. Ne shvatam kako ce stajati ulosci ako se ne smiju nositi gacice user posted image !!??

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 20:45:20   
Melica
Zaista se ne smiju nositi gačice (provjereno iz prve ruke prije nešto manje od 2 mjeseca). Kada sam se trebala poroditi raspolagala sam sa takvom informacijom, ali za svaki slučaj sam nazvala porodilište i provjerila sta se može ponijeti. Ni jednokratne user posted image .Ni grudnjak. Ni vlastita spavačica, samo njihova po posljednjoj modi, manje je više, za novostečeni bujni dekolteuser posted image . Sama sam sebi bila smješna, izlazila gotovo gola kada bude posjeta, pokušala da u putu šta ne izgubim (kasno stala stiskati noge user posted image ).Sreca u nesreci, avantura traje kratko-jedan dan.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 21:17:07   
suncan_dan
???user posted image i gdije bi oni stavili onaj debeli ulozak??? neshvacam???

(odgovor članu Melica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 22:05:33   
lida
Ni kod nas nedaju nositi gaćice nego uloške stisni nogama i snalazi se kako znaš.

_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 22:44:02   
ja
stvarno kad covjek sve ovo procita nemoze da vjerujekao da smo ni manje ni vise zivotinje..(da se ko ne naljuti ali stvarno mi tako izgleda)mislim da bi trebale imati sve uslove za normalnu higijenu ipak beba je tu sa nama infekcije i bakterije pa mislili iko o tome....ja sam isto kao bebano porodila se u Sarajevu(opca bolnica)i uslovi su bili barem u mojoj sobi fenomenalni....dva kreveta u sobi i svaka ssoba ima svoj wc sada je do zene koliko ce da drzi higijenu,spavacice nosis svoje kao i bade-mantil i naravno gacice.....tako da ovo sto citam stavrno  mi je zao ti zena koje nemaju te srce

_____________________________

emman 17.5.2007

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 23:42:10   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: lida

Ni kod nas nedaju nositi gaćice nego uloške stisni nogama i snalazi se kako znaš.


Ti se zezas???ili???

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: gaćice nakon poroda
15.7.2008 23:51:55   
majahodzic
Ovo je stvarno grozno!Vidim da je skoro svugdje u BiH tako.Jos da stvar bude gora,ovdje se 4 dana lezi u bolnici nakon poroda.Zar cu 4 dana bit bez gaća?!Al bar mogu ponijeti svoje spavaćice.

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: gaćice nakon poroda
16.7.2008 8:48:43   
Blue rose RR
Slažem se sa konstatacijom majki koje kažu da nije moguće (makar ja ne znam način) da uloške ( bez kojih lično nisam mogla biti zbog obilnog krvarenja poslije poroda) držim "na svom mjestu" ako nemam gaćica bilo kakvih.
Ili s druge strane kako da odem do toaleta...-valjda da uloške podupirem rukom.user posted image


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: gaćice nakon poroda
16.7.2008 10:24:30   
travnicanka
E drage moje zenice to je bas uzasno.....cista pokondirenost onih nasih "ljubaznih" sestara i babica....

Jao kad se sjetim kad sam Adija radjala,beba krupna bila i babica mi sama predlozi da kleknem na koljena kako bi lakse rodila.Poslije poroda sva sam bila u krvi.....noge uzas.....poslije nose toplu vodu i peru mi noge i sale se u stilu kako nemam sigurno tako cesto priliku da mi neko pere noge......a nase bosanske koze se izivljavaju i uvode neka smijesna pravila.....nije dosta same muke pri radjanju pa jos personal mora malo zaciniti.

Nedajte se zenice...sve to prodje....kad se rodi bebica zena sve muke brzo zaboravi!!!

VELIKA PUSA!!!!!

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: gaćice nakon poroda
16.7.2008 10:30:19   
lida
Draga moja prava istina još kad sam naveće ustala u WC (zbog reza sam se jako teško dizala iz kreveta)padnu mi uložci (jer je jedan ko nijedan) na pod tona krvi pljusnu iz mene a sestra došla i gleda mene kako ja onako sjećena pokušavam da se sagnem i podignem uloške i sve to oćistim(naveće nema ćistaćica u bolnici)Jedno kupatilo na porođajnom sa jednom tuš kabinom pa staneš ujutro u red da se istuširaš još ti naveće ubace ćistu posteljinu i kažu ujutro je sebi promjeni.Ovo ti je moje iskustvo. 

_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: gaćice nakon poroda
16.7.2008 10:45:42   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: lida

Draga moja prava istina još kad sam naveće ustala u WC (zbog reza sam se jako teško dizala iz kreveta)padnu mi uložci (jer je jedan ko nijedan) na pod tona krvi pljusnu iz mene a sestra došla i gleda mene kako ja onako sjećena pokušavam da se sagnem i podignem uloške i sve to oćistim(naveće nema ćistaćica u bolnici)Jedno kupatilo na porođajnom sa jednom tuš kabinom pa staneš ujutro u red da se istuširaš još ti naveće ubace ćistu posteljinu i kažu ujutro je sebi promjeni.Ovo ti je moje iskustvo. 


Boa to je cisti bezobrazluk, to je za mene neshvatljivo, jer se to ovde nebi smile osuditi. BAz mi je tih zena zao....

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: gaćice nakon poroda
16.7.2008 10:51:16   
lida
Draga moja jedina utjeha ti je ona beba koja legi pored tebe i ti znaš da je to dan dva i da će proći a njima na sramotu.Doduše ja sam dovela svoju babicu da me porodi i naravno nije mi palo na pamet da im dajem pare niti da kupujem njihovu pažnju možda su se zbog toga tako ponašale. 

_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Epilatori
vila_7

Proizvodjac i da li ste zadovoljni ako ga imate?

Imam - nezadovoljna (37%)

Imam - zadovoljna (40%)

Nemam (24%)


Broj svih glasova: 93

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *