|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: tromboza
17.6.2014 14:23:58   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

Jeheh da cijene su divne, ove tanje su 127 a ove deblje 72 km. E kako ti to izgleda, pa ive debele su bas debele user posted image naiu uopce providne, kao bas debele grilonke. Sto se tankih tice one izgledaju kao malo deblje najlonke, skorz su cool, ja kad sam ih kupila nosila sam na drugoj nozi regularnu najlonku i normala izgledalo. user posted image
A sto se tice mrsanja, carape bi trebalo mjenjati svaka 3-4 mjeseca jer se razvuku od nosenja pa izgube funkciju :)
E sad ne znam jesu tebi vene na listu ili ima i gore na butini? Ovo su cijene carapa visokih, ove nize su jeftinije ja mislim.



meni su vene, kao i u ostalom, sve vezano za mene i oko mene, od stomaka do malog nožnog prsta, šta da ti pričam kod ame grom spalio na obje noge, grehota teška, na lijevoj nozi pogotovo imam raznih oblika i veličina od veličine ljesnika, pa do graška,

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: tromboza
17.6.2014 15:46:23   
mimi_2in1
Hoj user posted image bas minje zao..nista mozes otici do te peodavnice pa vidjeti sta ce timoonuditi..ili sacekati pregled na angiologiji pa se posavjetovati sa doktorima...
Glupe vene hehehe

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: tromboza
17.6.2014 15:50:42   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

Hoj user posted image bas minje zao..nista mozes otici do te peodavnice pa vidjeti sta ce timoonuditi..ili sacekati pregled na angiologiji pa se posavjetovati sa doktorima...
Glupe vene hehehe



ma, u suštini ja sam išla po jedno mišljenje i predloženo mi je da se radi uklanjanje pjenom, budući da ih ima jako puno, barem tri puta bih trebala to da radim, a da bih krenula u taj postupak moram imati color d i pare, hahahaha

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: tromboza
4.3.2016 13:36:25   
anidla
dobar dan drage moje,

Ne znam da li neko ima na forumu da je trudan i da ima dubinsku vensku trombozu?

ja je nazalost imam...dobila sam trombozu u listu desne noge u 5 sedmici trudnoce a otkrivena je tek 20 dana nakon toga.

Lezala sam u bolnici sedmicu dana i primala sam clexan 2 puta pi 0.6.

Sada sam na kucnom mirovanju i primat cu injekcije do kraja trudnoce...

Da li neko ima sa slicnim iskustvom? Iako se sa dijagnozom druzim 15 dana i dalje sam zbunjena, mnogo toga me zaista brine ali se nadam najboljem...

Pozdravcic user posted image

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: tromboza
4.3.2016 15:45:21   
mimi_2in1
cao, evo dok se ne javi neka od mamica koja je dobila tromb u trudnoci, javnut cu se ja. ja sam ga dobila nakon trudnoce doduse..al sa dijagnozom sam upoznata poprilicno dobro u ove dvije gdoine pretresla sam je uzduz i porijeko, pa pitaj. u sutini, najkriticniji period je prosao, a to je tih nekih 20-tak dana od pocetkta kada tromb moze da se odljepi i odluta. nakon toga on se vec zalijepio i tu je gdje je. to je najveci rizik kod tromboze. druga stvar, tromb u donjem dijelu noge, mnogo je manje opasan nego tromb u preponi i lakse se oporaviti od njega, tako da bit ce u redu, vidjet ces. :) moja prijateljica je dobila tromb u listu, nije trudna bila, i oporavila se trostruko brze nego ja. vise ne nosi ni carape, jednostavno e potpuno razgradio...dakle nije svaki slucaj isti. a vjerujem da si zabrinuta. ja nisam bila trudna pa sam opet isprepadana bila maximalno. covjek ne zna sta ga je snaslo. vjerujem da ti je dr rekao oko fizicke aktivnosti, dao carape itd. ja sam inekcije primala 15 dana, 2x0,8, ali sam mogla nastaviti pit sintrom jer nisam bila trudna.koliko su meni rekli doktori inekcije nisu stetne za dijete i nema bojazni da ce naskoditi trudnoci. to mi rekose kad sam se raspitivala za buducu trudnocu. na porodu su rekli da su carape obavezne, i nakon poroda ponovo inekcije, mislim onih 40 dana...nisam sigurna vise, i sve ce biti super, jer cu biti zasticena kleksanom..tako da vjerujemd a to vazi i za tebe.
ako te jos sta zanima pitaj.

_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: tromboza
21.3.2016 11:09:01   
anidla
Draga mimi, mnogo ti hvala sto si mi ovako detaljno pisala i sto si se javila. Sto se tice fizicke aktivnosti doktori mi nisu nista posebno rekli a i ja zaboravila pitati. Ja i dalje se ponasam da trebam mirovati i to je tako deprimirajuce...
Kuci sam stalno. Kontrola mi je slijedece sedmice i planiram napisati spisak pitanja, jer sto god da krenem uraditi zapitam se smijem li i onda odustanem....sad sam na smanjenoj dozi clexana presla sam na 0.4 sa 0.6. Ali planiraju ga opet povecati predkraj trudnoce.
Doktor koji me primio na prvu kontrolu mi se ucinio totalno povrsnim. Nit je uradio color dopler, napao me sto sam uradila INR a ja veze nemam, Rekao mi da mu uradim nalaz trombocita za slijedecu kontrolu koja je za 4-6 sedmica. Iduce sedmice cu na DIP ai potrazit cu drugog doktora.
Da li mi mozes reci koje si ti nalaze radila dok si bila na clexanu i koliko cesto??

Hvala mnogo user posted image

user posted image

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: tromboza
21.3.2016 11:59:58   
mimi_2in1
ma nema na cemu, voljela bi da se javila neka trudnica koja je pregurala trombozu u trudnoci, jer se ipak razlikuje stanje. al evo, koliko znam i mogu ja cu ti napisati. ja sam clexane primala u bolnici, u toku tih prvih 15 dana mirovanja, ja dok sam njega primala nisam ustajala iz kreveta ni do wc-a pa ti ne znam reci oko nalaza tacno, ako ces iskreno sve mi je to iz bolnice nekako suvise uzasno. dobijala sam gomilu nekih infuzija, i boli su me haman svaki dan pa se ni ne sjecam kad je sta bilo. ali mislim da su mi svako 2-3 dan radili krv na INR i kada mi je INR spao dovoljno nisko onda su mi ukljucili sintrom, cak mislim da sam bila na gornoj granici, bas mi se tesko razrjedjivala krv...mislim da je tako bilo.
ovo trudnica sto ja znam da su clexane primale, zbog trombofilije, nisu radile INR nikako...al opet kazem tvoj slucaj je drugaciji.
znas li koji ti je dr bio molim te? da zaista ih ima sturih da Bog mili sacuva. ne mogu da vjerujem da ti nije radio color....ali to je klasika na zalost. u sutini ako ides na kolordopler mora ti tvoj dr opce prakse dat uputnicu na kolordopler, koja se razlikuje od uputnice angiologu. onda se sa uputnicm narucis na telefon za kolor, termin se ceka po dva mjeseca i vise. user posted image ne znam dal je ista procedura za trudnice...al eto da znas, pitaj iduci put kada budes obavezno. ja sam iz bolnice izasla krajem novembra, isla sam na kontrolu prvo svaku sedmicu, pa svako dvije sedmce, i u maju trebala na kolor, napali me kad sam rekla da mi je dr rekao za maj. kao sta vi mislite, nek vas dr naruci ako ima termin..i bla bla..u junu dobila termin.
sto se fizicke aktivnosti tice, hmm..iz pocetka ja nisam kod kuce strogo mirovala. normalno sam oko bebe, ali me noga veoma boljela. cim me zaboli ja bi lezi..jer mi je to odgovaralo. lagane setnje da, ne dugo sjedenje previjenih nogu, ni slucajno, ne dugo stajanje, ja sam tada obustavila usisavanje, pranje prozora, peglanje, pranje kupatila...iz razloga jer su mi te aktivnosti uzasno uticale na nogu. jako me boljela nakon njih...valjda od stajanja sta li. hvala Bogu muz je uskocio, a par mjeseci i jedna teta. u sustni,ne pretjeruj i slusaj nogu. ja sam se mozda malo raspekmezila bila...al mene je noga zaista jako boljela. i dan danas znam imati uzasne bolove, tako da gledaj i prilagodi rutinu tome.

eto bit ce oke, naoruzaj se pitanjima i ne popustaj ih dok ti ne odgovore user posted image

_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: tromboza
21.3.2016 12:10:03   
anidla
Drago mi je da je to sad sve iza tebe i da si dobro...jesi ti iz Sarajeva? Ako jesi s kojim doktorom na Dipu si bila zadovoljna? Preporuka?

Ja sam dobila sad preporuku da pokusam kod dr.Vile. Da li si cula sta za nju?

A sto se tice color doplera ne pada mi napamet toliko cekati, kontala sam otici privatno... Mene noga skoro vise i ne boli, imam osjecaj da bih mogla i trcati, samo sto sam onako sva troma,em od lezanja, em od iscrpljujucih simptoma prvog trromjesjecja, em imam i cistu od 6 cm pa me zna mnogo boljeti...
Ali onih simptoma i bola u nozi vise nemam hvala Bogu. Nije mi bas ni logicno da mi se tromb istopio jer je bio velik, star i zalijepio se i zacepio venu u misicu kako sam tad skontala. Ali cinjenica je da nema onih bolova.

Vidis, mozda ipak nije trebao taj INR, mozda sto sam trudna...ko zna....




_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: tromboza
21.3.2016 12:30:00   
mimi_2in1
joj slabo ih znam po imenima i prezimenima..sto se zena tice znam da su bile dvije. po jednom su mi se obje zadesile na kontroli. jedna ova starija nije me se bas dojmila. ova mladja je bila fina user posted image meni je dr mlaco bio sobni doktor, i on mi je nekako najpouzdaniji...al to je mozda moj subjektivni dozivljaj..ne znam. al posvetio mi se svaki put do sada stvarno. dr terzic mi je bio na zadnjoj kontroli, i on mi je bio oke. susretljiv, upeglala sam ga pitanjima..ali sam recimo cula sa druge strane od druge djevojke da bude stur i skrt na rijecima..pa sad ocito kako kome dan osvane user posted image caka je sto na pregledu svaki put bude neki drugi doktor, i na koloru, i neces vjerovati al svaki ima neke druge savjete. isto ko da se sreli nisu. jedan mi recimo kaze uzmi phelbodiju povremeno, drugi kaze moras pit svaki dan. jedan kaze mazi bostrombin kremom, drugi kaze nema fajde, treci kaze ne smijes poremetit ce se INR...ama uzas. ja sam luda bila. to za kolor i privatno, pametno ti je to user posted image al opet kod njih otidji kad zakazes..ipak te oni prate. ovaj privatno radi sebe uradi.ja sam dva puta privatno radila, jednom u aurofarmu a drugi put u ovom chikago vein institutu.
super pa te ne boli noga, hB. i to je sve subjektivno. samnom u bolnici lezala je jos jedna mamica, i kasnije sam upoznala jos jednu, sve djelimo istu sudbinu, i recimo njih noge ne bole isto. ovu jednu do duse povremeno..al ne cesto kao mene. moja je onu prvu godinu na svaku promjenu ragovala..tacno sam znala kad ce snijeg, kad ce kisa a kad ce se razvedriti user posted image ove godine me vec izdaje user posted image
nemoj bas da trcis user posted image jos..kasnije mozes. meni su predlozili trcanje, setanje i biciklo kao idealne fizicke aktivnosti za nase stanje. sad ce lijepo vrijeme, mislim da mozes setati fino, da vratis kondiciju. user posted image a i tebi se vala sastalo svasta, i simptomi trudnoce, i ta cista i sad tromb..user posted image meni je dugo trebalo da vratim kondiciju...al tu je heheh
ono sto mene najvise boliu svemu tome, to mi je na zadnjoj kontorli bas taj dr terzic rekao, jest da mi je ta noga zauvijek ostecena. da vise nikada nece biti kao sto je bila. rece mi da mogu ocekivati neko poboljsanje od 10-20% ali nista preko tog..carapa mi je zauvijek.deprimira me sto kad skinem carapu noga za 10 min bude crvena pa pocne da se fleka u plavo...cak i da ne boli psihicki me to ubi.
vidim moguce je biti trudan a imati trombozu, i zene normalno deveraju..al eto mene jos strah. hajde javi se i kad se porodis molim te...ako ti naumpadnem, samo da vidim kako prodje porod uz tromb user posted image

_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: tromboza
23.3.2016 20:08:09   
Romali
IZVORNA PORUKA: anidla

dobar dan drage moje,

Ne znam da li neko ima na forumu da je trudan i da ima dubinsku vensku trombozu?

ja je nazalost imam...dobila sam trombozu u listu desne noge u 5 sedmici trudnoce a otkrivena je tek 20 dana nakon toga.

Lezala sam u bolnici sedmicu dana i primala sam clexan 2 puta pi 0.6.

Sada sam na kucnom mirovanju i primat cu injekcije do kraja trudnoce...

Da li neko ima sa slicnim iskustvom? Iako se sa dijagnozom druzim 15 dana i dalje sam zbunjena, mnogo toga me zaista brine ali se nadam najboljem...

Pozdravcic user posted image




Evo mog iskustva, nije baš identično, ali da te utješim.
Tromb u listu noge otkriven malo prije trudnoce, duboka venska tromboza. Noga otekla, nije me boljela. Izgleda nije ni stigla jer sam odmah reagovala. Pila Phlebodiu i pijem Aspirin 100, tj.trebala bih ga piti cijeli zivot. On je samo za cirkulaciju. Mirovala sam kratko skroz.
Svjesno se odlučila na trudnoću par mjeseci poslije. Od svih lijekova pila samo 2/3 Aspirina do 36.sedmice. Čarapu nisam nosila nego na početku, znam da nisam smjela ovako. Uglavom, porod savšen, kratak, krvarenje kratko, sve bez problema. A beba hvala Bogu zdrava i prava :). Sad će joj dvije godine.
Od svega meni je najgore što mi je desna noga ostala deblja od lijeva, kazu otečen mišić, jer je (mini) tromb bio u mišiću. NIko ne vidi tu razliku, ali meni je grrrrrrr.


< Poruku je uredio Romali -- 23.3.2016 20:10:12 >


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: tromboza
16.11.2016 12:41:37   
mimi_2in1
Zane, ima li koja od vas da se bavila kakvim vjezbanjem nakon tromboze? gore su doktori ona poprilicno sturi, kao mozdas voziti biciklo, setati plivati...kao sve sto tebi odgovara...eh mene zanima jel koja od vas isla na pilates, na neki kardio kao npr na step aerobik? kako ste to prezivjele?
ja neki dan otisla na malo intenzivniji pilates i umalo da se obandacim..kondicija mi je 0...al noga mi nije gorila nakon toga, niti me boljela..(osim sto me svi misici bole u cijelom tijelu) pa kontam da nastavim..al ne znam smijem li..jer je dosta intenzivan.

_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 36
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *