|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: jeste li ikad grubi
16.1.2010 15:38:01   
Anoniman
nekad mislim da sam prolupala,heheh jer krenem sta radit pa stanem pa si mislim a gdje sam posla,po sta???user posted image user posted image
a sto se tice sex toga ima najmnaje daj boze da bude u mjesecu 1ili 2.user posted image user posted image reknem mm.ajde ba nismo jedini uskraceni ili se varam
Ma umorna,budem citav dan s anelom jedva cekam vece da se opruzim jos da se sex nepadami na pamet.Al po dani sam horna za to,mm.kaze ti samo mozes dobro pricat jer cim dodje noc,usutis se i odes lec pa sta cu kad sam umorna al shvata me nemogu rec,al neshvata kako sam svaku noc umornauser posted image user posted image

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 201
   RE: jeste li ikad grubi
16.1.2010 19:23:33   
Amrino
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

To prst pod vodu - ostalo mi u sjećanju da nam je prof. psihologije savjetovala kao prirodni način smirivanja user posted image , ne znam jesam li se ja nafurala al meni pomaže user posted image
Moguće je da će ti posao pomoći i meni je kad sam S rodila a sad bi sve dala da ne radim. Valjda drugo dijete -znala sam šta me čeka....


Ma sta prst?! Ja sam jednom glavu komplet gurnula pod hladnu vodu iz cesme user posted image user posted image user posted image .
Poslije toga sam se tako smirila da mi je mogao bilo ko skakati po toj istoj glavi user posted image .
Ne znam zasto to i sad ne radim...? user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: jeste li ikad grubi
16.1.2010 20:12:35   
dana3
Evo Hanady da te utjesim-pisala sam vec na ovu temu ali mi nismo svjesni koliko djeca brzo zaborave takve nase ispade a mi sebi ne mozemo doci danima!
Ja na nekoj temi napisah kako kazem sinu - mars, pa dobih po prstima ali je to rijec koja mu eto znaci vise od Ne, nemoj, ili da se derem i udaram.
Da sam gruba , bila sam itekako,redala, galamila, plakala jer nisam spavala otkako se sin rodio i moj san je ukupno oko 4 sata dnevno-e ko to izdrzi bez da pukne halal mu vjera i najzad mi smo ljudi, nekad se damo kontrolisati a nekad puknemo i sta sad?


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: jeste li ikad grubi
16.1.2010 22:15:31   
Anoniman
Svi smi mi imali manje- više sličnih epizoda i normalno je da nas to zabrine, ne bi bilo u redu kada bi nam bilo svejedno.Ja se sjećam jedne: moja curica od 5 godina dolazi sa majkom kući i svekar joj kaže nije mama tu- ona počinje urlati, ja trudna, rizična trudnoća.Izlazim iz sobe i fino kažem, tu sam, ona još više.
Toliko sam se iznervirala i toliko je dobila batine, odmah sam poslije popila apaurin.I nije kriv svekar, moglo je biti da stvarno nisam kod kuće...

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 204
   RE: jeste li ikad grubi
16.1.2010 23:09:35   
Anoniman
Da dopunim svoj post, djeca me prekinula...
Pozadina ove situacije je da je ona tad plakala, tj. vrištala za sve i svašta i to da mi je mama bila u bolnici, operisana.Ja bila pod stresom i to je bilo to.
Sad joj nema veće kazne od toga kad joj kažem da ćemo razgovarati... Tu se sva njena akcija završava ...i ne pamtim kad je zadnji put dobila po guzi.

< Poruku je uredio zinanina -- 16.1.2010 23:10:27 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 205
   RE: jeste li ikad grubi
17.1.2010 11:59:48   
škorpija
Sad joj nema veće kazne od toga kad joj kažem da ćemo razgovarati... Tu se sva njena akcija završava ...i ne pamtim kad je zadnji put dobila po guzi.


jedva čekam da dođemo u ovu fazuuser posted image , doduše nismo još ni u fazi batina jer je premali za touser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: jeste li ikad grubi
17.1.2010 12:06:19   
Anoniman
I ja sam često bila obeshrabrena i pitala se , hoće li ikad biti lakše, ali sam se znala i iznenaditi, kako nekad stvari brzo dođu na svoje mjesto, kako sve fino legne kad dođe vrijeme za to... i nema lake faze u odgoju djeteta, svaka faza je najteža.Mene sad recimo pojede pametovanje moje curice, šta god kažeš, ne, ona zna najbolje.Ona nema još 7 godina. Šta će biti kad uđe u pubertet, nekad se pitam je li već počeo?

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 207
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 9:47:51   
Majčica
Posao definitivno pomaze, to ja sad nakon nepuna 2 mjeseca rada nakon godinu porodiljskog mogu reci. Jest da je covjek zeljan djeteta i da nastoji maksimalno da provede svaku minutu s njim, ali ja bih iskreno da sam ostala jos kuci sama s djetetom koje slabo spava, koje po citav dan  nema ziva mira i jedva trehne nekih pola sata, od kojeg gledas kako ces otici u wc i ostaviti ga a ne napraviti rucak ili uraditi sta po kuci i tako redom da ne nabrajam. Ja sam bila stalno nervozna i naravno sam to prenosila na muza, cim bi on kuci dosao ja bih po njemu sasula paljbu sta sam sve ja radila ili polsiuavala uraditi, taman kao da mi je on kriv. Mene bi peklo to sto ne mogu po kuci nista da uradim, jest da svak kaze ostavi sve, dijete je najprece, to je tacno, ali ne mozes to konstantno govoriti iz dana u dan a po kuci sve g.... i kasika.
Sad kad idem kuci ne mogu docekati da ga vidim, u liftu cupkam jer ne mogu docekati da stane na mom spratu i onda kad ga ugledam, dusa draga, kako trci prema meni, siri rukice i govori mammmma (sa naglasenim m) ja pucam od radostiuser posted image .
Nije svako dijete isto, a ja bih naglasila da je jako, jako vazno to da li beba spava, kako dana3 rece, jer nenaspavana i nervozna mama isto tako djeluje i na dijete.  Isto tako je bitno da neko barem sat vremena dnevno uzme dijete, cisto da mama, ako nista, bulji u plafon ako joj je ceif. 

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 9:55:50   
Hanady RR
E drage moje hvala Vam...još se nisma pomirila sa činjenicom da sam baš baš blesavo reagirala...al definitivno sam se pomirilia sa činjenicom da djeac znaju izluditi koliko god da ih volimo. spremna sam sebe čuvati u kontrolnoj fazi dok moje djevojčice budu veće pa ću valjda i ja prevazići ovaj umor i vjerovatno dok počnem raditi biće mi lakše da se kontroliram jer ipak iako ih do neba volim svaki ubogi dan sa njima ovu godinu dana je zaista bilo i suza i radosti. Nije baš lako sa dvoje djece a pogtovo kada su to haman dvije bebe. Pa i ova starija mi mala a ova mala baš mala.

Uglavnom sebi sam rekla, neću više nikad...ali zato sam sad malo strožija mama...i mislim da je to OK, ipak ponekad se djeca moraju i naružiti.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 9:59:10   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Hanady

...ali zato sam sad malo strožija mama...i mislim da je to OK, ipak ponekad se djeca moraju i naružiti.


Mislim da se ovdje krije ključ da nam se ne penju po glavi, ne previše ali da znaju gdje je granica i kad je dostauser posted image user posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:03:31   
delly
razumijem nervozu od neprospavanih nociju i placljuvog djeteta. ja od dana kada sam rodila pa jedno 3 sedmice nisam se posteno naspavala ni ja ni muz ali to smo tako prihvatili kao cinjenicu toga svega i progutali ,sta cu se vadat sa njime ili da vicem na bebu kao da je ona kriva sto place. ja sam protiv udaranja djece i mislim da je to nesto najgore sto moze da bude . sad je moja jos mala beba i nema sanse da bi joj ista uradila pa prije bi sebi strik oko vrata i objesila se ,ali tako i kad naraste, mislim da se lijepim odgojom i razgovorom sve moze rjesiti i to treba od pocetka uvoditi ,imam rodake koji isto za svaku djecju gresku tuku djecu i znate sta ta djeca vise ni suzu nepuste kad ih tuku SMIJU SE i opet po svome, ja mrzim kad neko uzme i udaricu te, i onda natalambira djete umjesto da fino porpica,ako nece da poslusa ok neku dobru zabranu napraviti da djete vidi da nema sale . ja sam za protiv tucnjave ja se najezim kad to vidim. znam da su mame umorne,neispavane,pogotovo sa djecicom koja crpe puno energije ,placu neznaju ni sama sta im je ni sta hoce ali zasto biti grub prema bebi sta ono djete zna ?? pa kad mu se nasmijes ono i da place ce se jadno nasmijati , bila sam u situacijama kad moja mala je bilaaa jako nervooozna place,uznemiri se,vristi ,i svasta pokusavala,nositi,ninati ,muz isto ma nista, i ja se pocela budalesati po kuci nesto ludirati ,smijati mala stane tako svaki puta user posted image

_____________________________

25.07 -dosla je nasa princezica


(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:10:08   
Hanady RR
eh moja draga dok sam samo sa jednom bebom bila...ma kakve batine, udaranje, da je naružim nema govora...sve razgovorom a sad kad ima još jedna u kući...kad ova starija stane da me ispituje nekad se osjećam ko na kvizu milijunaš i garant sam milijun puta milion osvojila. Sve mi kažu da ona puno priča jer sam ja kriva što sa njom puno razgovaramuser posted image al neka nek pita samo nek se ne baca i histeriše...pa ja sam mislila da će ona na sred ferhadije glavom spucat od pločnik i baš bez razloga...ljudi se ba skupili oko nas...a ja sve fino , princezo mamina hoćeš na ćevape, lilo nemoj tako to je nekulturno, a ona...

ma nema veze bilo pa prošlo od sad ćemo drugačije nema više da joj dopustim da me toliko izludi čim vidim da ta faza krene i to u javnosti slijedi joj odlazak kući i bajbukana. U sobu i nek sama tamo bude dok se ne dozove ja je više ne smirivala, jer šta god ti njoj kažeš ona vrišti i vripti i najgore je kad ti fino pričaš tepaš joj a ona vrišti i govori Aj aja aja ...koda je koljem.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:21:10   
škorpija
jer šta god ti njoj kažeš ona vrišti i vripti i najgore je kad ti fino pričaš tepaš joj a ona vrišti i govori Aj aja aja ...koda je koljem.


joooj ja ovo mogu zamisliti kako izgleda već vidim tebe i njuuser posted image , iako vas ne znam. meni je mm rekao sinoć da nećemo imati više djece, jer kaže da ja nema živaca ni za jednouser posted image . možda je u pravu, al meni su  trudnoća, porod  i maja beba nešto super e ovo ostalo mi onda nije baš neštouser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:25:13   
Nedi
Hanady draga svi smo mi ljudi i nekad baš pucamo po šavovima jer zaista je nemoguće sve iskordinirati i da sve bude potaman. Mene je prošla sedmica na poslu bukvalno samljela, u petak kad sam došla kući glava me rasturala, a moj miš dragi nije spavao ni pola sata i čim me "nanjusio" da sam ušla u kuću probudio se. Nisam ni ruke oprala, ni kaput skinula. Jedva sam deverala dok nije mm došao tek iza 18h. Povraćala sam od glavobolje, nisam sebi mogla doći nikako, da sam bila vani i da je Nedi bio tako zločest ( a zna biti) nisam sigurna kako bih odreagovala. Obično se zatvorim u WC, perem ruke ili sjedim na wc šolji par minuta, nekad stvarno ludim i radije se sklonim na sigurnu udaljenost.

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:32:04   
Anoniman
eh, ubila se tema za mene...mene ovaj moj izludi s uticnicama...sve smo mi osigurali ali nece svugdje biti zastite na uticnicama, tako da mu ja ne dam ni u kuci da gura prste...samo sto on fino sjedne i umire od smijeha kada ga ja "ruzim"...dobije on po guzi, ali valjda pelena amortizuje pa mi se opet smije...e sada ga malo stipnem po ruci kada krene, to mu se ne svidja...pa pocne da kenka...ali opet on...neodustajeuser posted image



(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 215
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:35:20   
škorpija
ja svog udarim po ručici kad dira kvarcnu peć, jer može ne daj bože biti uključena i onda bi tek bio belaj. već pomalo konta da to ne smije dirati. a jučer sma mu dala da dodirne vruć poklopac od šerpe, nije se opekao, ali ga je zaboljelo a ja mu stalno ponavljam žiža, jer stalno guzelja do rerne i hoću da zna šta je žiža

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:37:26   
Nedi
Nas Nedi izluđuje sa vodom u kupatilu, samo sekund skreni pogled s njega on već u umivaoniku kupa Eli, Pata i Pokoya. Ja idem za njim i govorim ne to dirati, brzo zatvori vodu, to nije lijepo bla bla, samo me ignoriše i dalje po svom.

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:41:50   
Anoniman
to je moja mama radila sa nama i to je dobar fazon...malo ugrije sporet tek toliko da malo pecne...i tako nas je naucila da nikada ne diramo sporet ili rernu...ali ja ziva ne znam sta cu s uticnicama...evo ga opet

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 218
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 10:45:18   
Nedi
Mi već godinu govorimo ne ne ne ne ne ne vodu dirati, nekad malo puc po peleni ali nemamo nikakvog napretka - čim ne gledamo on opet kupa igračke. Ljetos smo ga puštali i da oćejfi sa vodom, objašnjavali x puta da djeca to ne smiju dirati....i dok trepneš on je u kupatilu

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 11:08:09   
Anoniman
A sto mu ne das vodu da dirauser posted image mislim ne moze mu se nista desiti osim sto ce se skvasiti...ja mu dam sve sto ga ne moze povrijediti....jedino ono sto je opasno... e tu nema price

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 220
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 11:12:56   
acudesa
IZVORNA PORUKA: dadada

to je moja mama radila sa nama i to je dobar fazon...malo ugrije sporet tek toliko da malo pecne...i tako nas je naucila da nikada ne diramo sporet ili rernu...ali ja ziva ne znam sta cu s uticnicama...evo ga opet

ako imaš zaštite na svakoj, ne obraćaj pažnju jer je njegov cilj skrenuti tvoju pažnju, a nekad mu ispričaj priču u kojoj je dječak dirao utičnice i jako plakao jer ga je zaboljelo...možda neće skontati sve, ali vjerujem da hoće poruku priče...ne libi se da ga zastrašiš pričom, bolje je da zna da je opasno

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 11:13:42   
Nedi
dadada draga zato sto otvori vrelu a kako je umivaonik iznad njega prvo bi mu nadrljala ta rukica kojom otvori a onda ne daj Bože glavica...malo smo ga pecnuli ali ne pali. Upalilo je u kuhinji ali u kupatilu jok. I dalje svaki dan ide otvarati vodu.

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 11:15:45   
noaa
joj dadada i kod tebe elektricar,moja Noa naprosto poludi kad vidi uticnicu i kablove...NE joj apsolutno ne znaci nista pa necu puno ni da ga upotrebljavam jer je moja seka stalno maloj govorila ne,ne i sad maloj to isto koda joj nista ne govorisuser posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 11:16:16   
acudesa
I, moj se redovno zadevera na bideu...samo se ušuti i onda čuješ vodu, neki dan ga uhvatim sipa sapun u bide i pušta vodu, pravi mjehurićeuser posted image user posted image user posted image  sav mi sapun potrošio...što kaže dada, dam mu sve što nije opasno i vodu mu dam-tuš, nek prska samo da se ne skvasi

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: jeste li ikad grubi
18.1.2010 11:17:50   
D_K
IZVORNA PORUKA: Nedi

dadada draga zato sto otvori vrelu a kako je umivaonik iznad njega prvo bi mu nadrljala ta rukica kojom otvori a onda ne daj Bože glavica...malo smo ga pecnuli ali ne pali. Upalilo je u kuhinji ali u kupatilu jok. I dalje svaki dan ide otvarati vodu.


isto kao i moje - kod mene ne smiju kada sam ja tu ali kod nene samo se izgube i oko vode.. ma mokre im majice - zacas se mogu prehladiti ili oprziti vrelom vodom - kako im necu braniti.
ja sam kako - kad.. trudim se kontrolisati i super se osjecam kada starijoj curici nesto lijepo objasnim i ona ne ponavlja zijan ali nekad pribjegnem i brzoj metodi. nekad je dovoljno da vide da idem po prutic da zbrisu sa 'mjesta zlocina' :))

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *