|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Određivanje ovulacije
26.4.2011 14:26:32   
ivanak
njoj to bilo par dana iza ovulacije

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Određivanje ovulacije
26.4.2011 14:35:46   
Lulu_08
pauza, moguće je dva puta ovulirati u jednom ciklusu, iako se to rijetko dešava. U tom slučaju sazriju 2 jajne ćelije ali u kratkom vremenskom periodu, cca 24h razlika između prve i druge.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Određivanje ovulacije
26.4.2011 14:41:01   
latika
ma meni je to tako svaki ciklus, i bila sam kod ginekologa prije 2 mjeseca i vidio je zuto tijelo sto znaci da sam imala ovulaciju. i zaboravila sam ga pitati za sluz.
kakav je kod vas iscjedak poslije ovulacije i pred mengu, jel imalo ljepljiv?ono sticky?ili je kremast?jel moguce da mi dan prije menge ta sluznica se raspada i izadje iz mene i zato imam sluzasti isjedak i onda dobijem krvarenje?
ma mi se zene stvarno sa svacim zamaramo al nemozemo protiv sebeuser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Određivanje ovulacije
26.4.2011 14:43:59   
Lulu_08
Kod mene bude inače kremast poslje O. Pred menstruaciju postane obilniji, ali ne gušći ili ljepljiviji.

Ali eto ovaj ciklus se sve promijenilo, možda zato što sam imala redovno odnose, pa se sluz "izgubila" u vidnom polju usljed odnosa?

Inače pred menstruaciju imam taj jak pritisak dole, mislim baš da će mi sve ispasti?

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Određivanje ovulacije
7.5.2011 21:06:04   
malena27 RR
prenos postova:


IZVORNA PORUKA: LiLLyy

hello svima. novi sam clan na forumu :)

kao i mnoge od vas nadam se da cu uskoro biti mamauser posted image . u braku sam vec 2 godine al jos nismo pokusavali,planiramo uskoro pa me jako zanimaju ti plodni dani i ovulacija-sad sam radila ovaj kalendar ovulacije( prvi dan menstr. mi je bio 26.04 a zadnji 30.04.  sljedecu menstr. bih trebala dobiti 24.05 sto znaci da mi ovulacija traje 24 dana) na kalendaru koji sam radila ispalo je da su mi plodni dani od 03.05-08.05. e sad mi nikako nije jasno kako to da su mi plodni dani tako rano poslje menstr-samo 3-4 dana, jer kako sam citala i ovdje a i u novinama,ostalim forumima itd.plodni dani su 10-12 dana nakon posljednje menstr. (znaci ako je meni zadnji dan menstr. bio 30.04.onda bi mi plodni dani bili 10-12 dana nakon toga)?user posted image   bas mi to nikako nije jasno ili se plodni dani broje od prvog dana posljednje menstr.(dakle u mom slucaju od 26.04) nadam se da ce neko imati vremena da mi ovo malo bolje pojasni jer sam se sad skroz pogubila u svemu ovomuser posted image . hvala





IZVORNA PORUKA: dush

Dobro dosla LiLLyy!

Plodni dani su ti otprilike oko 13-14 dana ciklusa (od dana kada je pocela menstruacija) ali to ne mora da znaci, jer je ovulacija drugacija od zene do zene, nebitno ako imas redovne ili neredovne cikluse. Najbolje ti je da pratis jutarnju temperaturu i biljezis je npr na fertilityfriend.com. Kada se tamo logiras dobit ces puno informacija (doduse na engleskom) o ciklusu, ovulaciji itd.
Isto tako mozes da koristis i trakice za ovulaciju da provjeris kada ti je ovulacija (mislim da imas posebnu temu na ovom forumu, nisam sigurna). Njih mozes kupiti u skoro svakoj apoteci i onda kada mislis da ti je ovulacija tih dana se testiras (ne sa prvim jutarnjim urinom, nego je najbolje npr izmedju 12 i 6 poslijepodne), onda ces tacnije znati kada ti je ovulacija, jer se moze desiti da uopste nije 13 ili 14 dan ciklusa, mozda je 10 ili mozda cak i 18. :) Bas bi bilo super kada bi sve imale ovulaciju u isto vrijeme, tacno bi znale kada i kako sta raditi ;)

Najbolje ti je da budete vrijedni svaki 2-3 dan (barem sam do sada tako citala od mladih mamica kako su uspjele) i da se ne opterecujes sa plodnim i neplodnim danima.

Zelim ti puno srece i da sto prije ugledas user posted image .




IZVORNA PORUKA: bimba

Draga LiLLyy,
nista ne brini nisi ni prva ni posljednja kojoj te stvari nisu jasne. Sto se mene tice kod mene ovulacije nikada nisu u isto vrijeme posto mi ni menstruacije nisu svakih 28 dana. Ako je to kod tebe slucaj e onda je i lakse odrediti, odnosno ovulacija bi ti trebala biti otprilike 14 dana. Ja lako ovulaciju mogu odrediti pomocu sluzi, ako je kao bjelance i rasteze se onda ti se ovulacija blizi i tada je najbolje raditi na bebacu. Mozda bi ti dobro bilo uzeti ovulacijske trakice koje mozes kupiti u apoteci, meni su uvijek pokazale da se ovulacija blizi. Samo se nemoj previse opterecivati sa tim, pusti sve svojim tokom. Ja sam takodjer u braku 2 godine ali jos nista, tebi zelim da sto prije ostanes trudna i onda se sigurno neces pitati kad mi je ovulacija.




IZVORNA PORUKA: felix

dobro dosla i od mene user posted image
Ja nisam nikad pratila te plodne dane i ovulacije user posted image niti  sam bas znala . Kad sam htjela bebu ja i mm radili smo stalno na tome tj bili aktivni .....
Znaci samo se opsuti kolko mozes i budite aktivni user posted image user posted image i abd da brzo ugledasuser posted image user posted image +



IZVORNA PORUKA: vjestica

prije svega dobro došla i što prije ostala trudna
imaš temu određivanje ovulacije, tako da će ova tema brzo biti zaključana
druga stvar vidim da malo brkaš pojmove
ovulacija ne traje 24 dana, nego 24 sata (u najboljem slučaju, po nekim autorima i kraće)
ako kalendarski pokušavaš izračunati ovulaciju (a to ti je krajnje nepouzdana metoda, jer ovulacija može zakasniti ili uraniti) onda računaš od prvog dana ciklusa tj od prvog dana menstruacije, a ne od zadnjeg dana menstruacije
ako si imala mentruaciju 26.04, a sljedeću trebaš dobiti 24.05, onda imaš školski ciklus od 28 dana
malo pročitaj po forumu i malo se bolje informiši






_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Određivanje ovulacije
11.5.2011 11:44:02   
dush
Jedno pitanjce imam u vezi ovulacije....

Kada osjetite bol u jajnicima, je li to znaci da je tada ovulacija ili ce doci za koji dan... Jer meni se desilo npr da me je desni jajnik bolio 4 maja navecer (to sam bas zapisala u onaj fertility friend) i na osnovu temperature mi je fertility izracunao da mi je ovulacija bila 7og maja.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 481
   RE: Određivanje ovulacije
11.5.2011 11:49:20   
Arina
ja mislim da moze biti i taj dan ja sam tako oastala dva puta trudna a moze biti i dan dva poslije boli jer sve zavisi koliko kome traje to pucanje i izbacivanje jajne stanice ....mozda neko da odgovori sa vise znanja u tom polju....ali mi pokrivamo sve od boli pa narednih dana pa ne mozes fulati bila ona taj dan ili sljedecih dana....
Zelim ti puno srece  i user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 482
   RE: Određivanje ovulacije
11.5.2011 14:16:32   
dush
Hvala draga Arina :)
Ja jos evo do sljedece user posted image sam na pauzi (posljednja 3 mjeseca  je pauza poslije 5-6 godina Diane tableta), 3 mjeseca pijem folnu i malo gledam kako to sve ide. Od sljedece user posted image krecemo u akciju.
Drizm ti fige za testic :)

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 483
   RE: Određivanje ovulacije
16.5.2011 8:21:59   
malena27 RR
Odredjivanje ovulacije prema cervikalnoj sluzi i polozaju cerviksa (vrata materice)

Cervikalnu sluz i poziciju cerviksa je dobro pratiti u posljepodnevnim satima. Važno je oprati ruke prije testiranja.

Praćenje se vrši od dana 1. kada krene krvarenje (primjer na ciklusu od 28 dana):

Faza 1. 1-7 dc

Sa kaži- i srednjim prstom ili samo jednim od dvoje moraš "uronuti" duboko u rodnicu dok ne opipaš lopticu koja je glatka i u tom stadijumu "niska" a zidovi
će u prvoj fazi biti suhi kao i cerviks, gdje osim eventualno krvarenja neće biti sluzi. Cerviks je u toj fazi poput vrha nosa, okrugal i malo tvrđi od okoline.

Faza 2. 8 - 11 dc

U ovoj fazi je cerviks malo podignut, malo je mekši i pomalo se osjeti njegov otvor (kao rupica u sredini). Zidovi su malo vlažniji a sluz je prisutna. Forma sluzi je poput mlijeka, losiona i moguće kremasta. Kada na vrhu prsta izvadiš malo sluzi i pokušaš je "razvući" između kaži- ili srednjeg prsta i palca možda će se jako malo rastezati ili neće nikako. U toj fazi sluz postaje malo ali često nedovoljno plodna, odnosno "plivači" (sperma) ne mogu proći kroz sluz i cerviks.

Faza 3. 12 - 16 dc

U ovoj fazi je cerviks jako visoko, osjeti se otvor (rupica), zidovi su vlažni. Sluz je prisutna i izgleda poput bjelanceta - providna, glatka i klizava i kada se stavi između kaži- ili srednjeg prsta i palca može se nekoliko centimetara razvući bez pucanja. Ovo je najplodniji period jer "plivači" mogu slobodno kretati kroz sluz i proći kroz otvoreni cerviks do jajovoda gdje će zrelo jajašce izaći iz folikula i krenuti ka sluzi sa "plivačima".

Faza 4. 17 - 28 dc

U ovoj fazi sluz postaje opet kremasta, zidovi suhi a cerviks zatvoren. Ovo više nije plodna faza.

Eh sad ovo je gore neki stereo tip. Kada žena prati kroz nekoliko ciklusa promjene cerviksa, njegove pozicije i njegove sluzi i još po mogućnosti mjeri svakog dana u isto vrijeme prije ustajanja bazalnu temperaturu, po tome može napraviti neki pregled i može predvidjeti ovulaciju i tako planirati odnose sa začećem u cilju.  

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 484
   RE: Određivanje ovulacije
16.5.2011 8:39:42   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: Djana

Kod mene bude inače kremast poslje O. Pred menstruaciju postane obilniji, ali ne gušći ili ljepljiviji.

Ali eto ovaj ciklus se sve promijenilo, možda zato što sam imala redovno odnose, pa se sluz "izgubila" u vidnom polju usljed odnosa?

Inače pred menstruaciju imam taj jak pritisak dole, mislim baš da će mi sve ispasti?


Želim citirati samu sebe. Gore boldirano dobilo je odgovor: tablete i sprejevi za isušenje nazalne sluzi (Operil, Rinostop itd.) imaju takvo dejstvo i na cervikalnu sluz. Ovo je jedan od razloga vrlo ranog spontantog pobačaja ili biohemijske trudnoće (prije 6. sedmice). U ovom periodu sam bila dva puta prehlađena i 2 flašice Operil spreja sam potrošila, uz sirupe itd. Mogao bi baš to biti razlog zbog manjka sluzi, jer evo samo jedan ciklus kasnije i sluz se prepoznaje po svim fazama po PSu!

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 485
   RE: Određivanje ovulacije
16.5.2011 8:42:40   
Lulu_08
Vezano za gore navedeno pitanje o ovulacijskoj boli, u mom slučaju bol bude cca 3-4 dana prije ovulacije. Bol u mom slučaju bude od sazrijevanja pa nakon toga i prskanja folikula.

Prije 4-5 dana sam imala jake bolove koji su prije dva dana prestali, to veče su bili bolovi u leđima, a sutra se pojavila rastezljiva sluz, što je meni indikacija za ovulaciju. Naravno pratiću i danas tj posljepodne opet te do kraja ciklusa.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 486
   RE: Određivanje ovulacije
16.5.2011 9:01:42   
Arina
Djana....htijela sam ti jos dodati jednu malu sitnicu na ovo tvoje jasko dobro zapazanje...i ja se slazem sa svim sto si iznjela..
Ti dani koliko traje koja faza osciluju od osobe do osobe i upravo je iz tog razloga potrbno malo sve pratiti koji ciklus pa vidjeti koliko je koja faza kod koga duga ....i ona moze variratii koj jedne osobe iz ciklusa u ciklus...jer je kod mene upravo bilo to...najcesce mi je o bila oko 14. cd a sad sam ostala trudna  na 10.dc ali sam to primjetila na srecu pa je pokrila i tako rano jer covjek pocne pokrivati to mozda 12.ili 13.dc a 10. dana ne mislis da je ovulacija pa sex ili ce biti ili nece ....
e jos jedna stvar dok se pojavi rastezljiva sluz moze doci do oplodnje jer vec tad pocinje otapanje sluznog cepa i spermici mogu uci unutra...i kako se sliz rasteze vise iotvor se povecava i sami tim sanse da spermici produ u vecoj kolicini...tako da kod tebe je recimo dok se sluz pojavila moglo je doci do oplodnje posto je sprmica u tebi vec biloo...tako da je moguce da je bol u krizima kod tebe mozda i implantacijska...draga moja....aili i ne mora....jer je meni poslije ovulacije mozda poslije tri cetiri dana od onog 10.dc dva dana me tupo bolila glava sro je vjerovatno bilo ugnjezdenje jer se hormoni mijenjaju pa me bolila glava ....i onda su se dva tri dana poslije te glavobolje pojavile meme...malo nabrekle...znaci poslije tog ovul. dana tog 10.-og dana znaci 3-4 dana bolila glava + dva tri dana meme nadolaze polako....znaci to je taj slijed dogadjaja...znaci sluz se mozda rastezala  11. i 12.dc....def.   ali ja mislim da je do oplodnje doslo 10.dc jer znaci po pojavi simptoma to mogu odrediti....znaci meme narasle oko 14-15 dc i sad da je oplodnja desila se oko 12. dc bilo bi rano da se simptomi pjave 14-15 dc jer mora prvo doci do implantacije da bi se simptomi desili jer se tad pocinje luciti hormon trudnoce...mozda me nece svi moci popratiti ali eto ko moze moze
pusa svima

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 487
   RE: Određivanje ovulacije
16.5.2011 9:18:29   
Lulu_08
Arina draga, ja te pratim u potpunosti.

U mom slučaju je ovako, poslednji odnos sam imala 9dc. Dan prije i taj dan sam imala bolove, ali sam mislila da su od odnosa. Tog 9og dc je počela kremasta sluz, ljepljiva i jako malo rastezljiva. 10dc je sluz bila i dalje bijela ali oko 1cm rastezljiva, cerviks se već podigao malo i osjetio se otvor. Taj dan sam imala poslednji put probadanje u jajnicima i bol u stomaku. 11dc je sluz bila još malo rastezljivija a cerviks još viši. Tu noć sam imala bolove u leđima. 12dc je sluz bila skroz providna i rastezljiva a cerviks visoko baš sam jedva izmjerila situaciju, otvor prisutan.

Danas (13dc) ne osjećam ništa, a posljepodne ću vidjeti kakva je situacija sa sluzi.

Napominjem da je ovo sve poslje biohemijske, 1dc je dan kada sam prokrvarila, a krvarenje je trajalo 4 dana.

Inače ciklusi traju između 28 i 30 dana, bol osjetim oko 15dc a ovulacija bude 2-3 dana kasnije.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 488
   RE: Određivanje ovulacije
17.5.2011 8:01:39   
Lulu_08
Imam jedno pitanje, pa nadam se da ce mi neko moci pojasniti.

Konstantne bolove sam imala prije 6 dana i trajalo je 2/3 dana, dan ranije sam imala 2 tackice na vesu. Prije 4 dana je sluz bila skroz rastezljiva a cerviks se podigao u potpunosti. Vec drugi dan je sluz postala vise vodena i dalje rastezljiva ali manje. Sada sta me interesuje je sljedece: ja sam sinoc imala tako jake bolove da su mi suze tekle user posted image . Stomak me rasturio totalno, gore nego u bilo kojoj menstruaciji do sada. Sada imam i dalje tup osjecaj u stomaku a vaginalno osjetim jak pritisak.

Ovulacijska bol mi nikada ranije nije bila ovako jaka, tako da se ne mogu sada skontati sta se desava?

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 489
   RE: Određivanje ovulacije
17.5.2011 9:24:22   
Lulu_08
Ja sam definitivno zavrsila sa ovulacijom. Sluz se juce vec promijenila prvo na vodenu pa onda na gustu bijelu sluz. Pase u potpunosti u pricu faza cervikalne sluzi. Samo malo brze ide ovaj mjesec sve nego inace. Faze koje inace u redovnom 28dana ciklusu traju 4 dana kod mene su ovaj mjesec trajale dan ili dva. HMM cudna sam ja biljka!

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 490
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 12:49:41   
Lulu_08
Ajme žene niko se ne javlja na ovoj temi hehe.

Elem, ovako, znači bolovi su bili prije 7 dana, odnos prije 6 dana, prije 5 dana se počeo dizati cerviks, pa prije 4 dana sluz postala rastezljiva i to je trajalo 2 dana. Onda jaki jaki bolovi i promjena sluzi opet u kremasto. Cerviks je opet visoko i tvrd.

Sada me interesuje sljedeće: vjerovatno sam 1-2 dana iza ovulacije trenutno. Imam pritisak "dole" jak, baš kao da me bole vaginalni zidovi i slično, kao pred menstruaciju?

Da li iko ima iskustva sa tim ili nešto slično? Help?

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 491
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:15:07   
vila_7
Djana ja ne znam sta bi to moglo biti,al se nadam da se mala beba "prikljucuje na tebe"! user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 492
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:17:52   
Lulu_08
helena draga haha hvala na pozitivi, i ja se nadam!!! Ako sam pravilno upratila sve i ovulacija jeste bila u protekla 3 dana ne moze jos biti implantacija, tome treba bar jos 4-5 dana minimalno.

Ma budemo vidjeliii hehe, sad idem u wc hehehehe..

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 493
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:25:16   
vila_7
ma reko s obzirom kako je kod tebe sve ubrzano,mozda je i to! user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 494
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:30:20   
dush
Kada smo vec kod odredjivanje ovulacije.... Koliko je sigurno da je bila ovulacija ako npr svako jutro u isto vrijeme mjerim temperaturu i zapisujem to u FF i on mi tamo izracuna po temperaturi da je bila ovulacija? Ok, jasno mi je da se moze desiti da je ne detektuje, ali ako je on detektuje, je li to to ili ? :) 

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 495
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:33:27   
pauza
ne znam jesam li e dobro razumjela, ali kad dodje do vidljivog porasta temperature, znaci da je O bila dan ranije ili najkasnije taj dan... ne treba ti ni FF, ako si sama primjetila skok, to je to...

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 496
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:34:36   
Lulu_08
dush & pauza mislim da je to to, skok temperature - ovulacija dan +/- gore dole.

Elem budemo vidjeli šta se kod mene dešava ahaha...

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 497
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:35:56   
Lulu_08
dush kada ti je bio skok tj. ovulacija, kojeg datuma?

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 498
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 13:59:19   
pauza
http://www.i-am-pregnant.com/encyclopedia/O/Ovulation-Calendar

evo probaj ovdje vidjeti kad je O, meni je tacno pokazalo, kao sto je i BT i lh trakice...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 499
   RE: Određivanje ovulacije
18.5.2011 14:10:19   
Lulu_08
Cervical Mucus
 
Jako dobra stranica, sa ilustracijama, primjerima tabelarnog evidentiranja cervikalne sluzi uz mogućnost kombinovanja sa bazalnom temperaturom!
 
Toplo preporučujem!

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *