|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 0:33:50   
pahuljica1
Ekatarina
hvala na odgovoru.da ti je uspjelo kod Sanje kako to da bi bila kraljica ako ne zna da radi?
kad sam bila u decembru na razgovoru napisala mi je da treba da uradim sledece nalaze pre postupka:hormonski status,progesteron,prolaktin,estradiol ,TSH,LH,i FT4,vaginalni i cervikalni bris, papa test, ,UZV, krvnu grupu(oboje), testiranje na HIV,hepatitis B i hepatitis C( oboje).Zelim da kazem da traze testiranje na zarazne bolesti a ti pises da ne traze, naravno to su mi trazili i u Ljubljani.Po tvojoj prici ja bi sad trebala da sipam drvlje i kamenje na Slovence jer mi nije uspjelo, kao sto je Tea rekla UZV je kao na traci ,dva min i cao, meni je sad prvi postupak kod Sanje i nisam tip osobe koja pada na lijepe rijeci ali ipak znaci kad ti nesto nije jasno pa pitas a ona ti odgovori.Meni sve sto nije bilo jasno ja sam pitala.
Zeno draga kad si vec tako dobro upucena a uvjerena da pogresno radi kako si mogla pristati na to i svjesno ici i drugi put u postupak,npr.ako te boli zub i odes zubaru a on ti umjesto pokvarenog izvadi zdravi zub po meni bi bila luda da odes opet tom istom zubaru.
Zelim ti samo reci da se osvjestis i shvatis da smo svi individue, najpre uradi sve detaljne pretrage svog organizma , mozda nesto nije u redu.
Meni su svi nalazi bili dobri osim TSH koji je bio strasno nizak a FT4 visok ali sam doktoru ukazala da se pripremam za IVF, nije mi propisao nikakvu terapiju al mi je rekao da dodjem za mjesec dana na kontrolu, interesantno al za mjesec dana je bilo sve ok al mi je on rekao da dodjem za mjesec opet na kontrolu i hvala bogu opet je nalaz uredan.Zelim ti reci moj organizam je tako reagovao tj.hormoni stitne zlijzde su varirali sami od sebe.Trebala sam uci u postupak u martu al je doktorica odgodila dok se hormoni nisu sredili.Odredjena sam za postupak krajem maja ,krajem aprila opet moram raditi kontrolu stitne.Pre 7 god imala sam uvecanu stitnu, pred prva dva postupka je bila ok , sad opet nije pa jeste.

Malo se trgni i kreni najpre od sebe,puna si negativnih misli, rastereti se malo i ljepse ces se osjecati i bices spremnija za novi postupak.

DRAGE MOJE ....ako se bilo koja zenica odluci da ide dalje zelim vam reci da konkretno u Ljublani ne morate imati strah od toga da li cete ih razumjeti ili oni vas, pricajte slobodno nasim jezikom a oni ce vam pogotovo doktori odgovarati na nasem.Mene je to brinulo kad sam isla prvi put.

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3351
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 0:44:34   
pahuljica1
Ja se bas raspisala ali jednostavno sam morala jer mi smeta taj negativni naboj, pozitivna sam osoba i nadam se uspjehu.
pozdrav svim curama i svima zelim ono sto i samoj sebi ,da sto pre budemo user posted image ,trudnice da rode zdrave i lepe bebice.

(odgovor članu pahuljica1)
Neposredna veza do poruke: 3352
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 12:26:55   
toncica
Jelena86 saborko moja gdje si ti . Jesi li se pocela bocati. kako si mi user posted image
ajla 81 samo se ti meni odmori i pripremi za novi postupak i novu borbu , ako bog da ovog puta uspijesnu. user posted image
pahuljica1 samo opusteno nema potrebe za nerviranjem. Zelim ti svu srecu ovog svijeta, i da sto prije rijesis problem stitne pa u novi postupak .user posted image Zene moje ja se iskreno nadam i imam vjeru u nasu borbu da cemo mi sve jednog dana suser posted image svoje bebice
Sve vas user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3353
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 14:47:39   
tifa
Hej cure evo i mene onaj iscjedak je konacno prestao al jos primam injekcije i dobro se osjecam. Ja sam radila dve inseminacije u madico s i bile su neuspjesne a nakon toga VTO i konacno moja beta. Ja sam bila u postupku pocetkom marta i znam da je jos dvjema curama uspjela VTO. Cure glavu gore i mislite samo pozitivno i vidjecete i vi svoje user posted image . Puno srece svima

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3354
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 16:05:58   
toncica
tifa sretna nasa user posted image gdje si ti do sad, sto ne podnosis izvjestaj. Drago mi je mila moja da ti je dobro i redovno nas informisi o tvom stanju i tvoje male user posted image . Hvala ti mila na lijepim zeljama dace bog da i mi dozivimo isto sto i ti . SRETNOuser posted image

(odgovor članu tifa)
Neposredna veza do poruke: 3355
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 16:52:33   
Maja Doboj
Drage moje evo i mene user posted image nije me bilo na forumu jer sam imala jako tragičan smrtni slučaj u komšiluku pa sam bila 3 dana odsutna user posted image .

Hvala mile moje što pitate i mislite na mene...noga je dobro , otok je spao i što je najbitnije ne boli. Bockam se svaki dan dekapeptil i dva menopura, UZ je 18 pa će mo vidjeti kako dalje.

Sinoć sam malo ušla na forum i vidjela sva ova negativna i pozitivna dopisivanja i baš sam bez veze zbog svega toga...
Prvi besplatni postupak sam radila takođe kod dr. Sanje , terapija mi je bila ista kao i sada, imala sam jako dosta folikula, odlučila sam da mi vrate dva embriona nakon 14 dana beta 670 i uspijelo mi je iz prvog puta , to što sam na kraju morala ići na kiretažu jer nisam mogla spontano pobaciti nije do mediko-sa isti problem kao i ja je imala moja kuma koja je spontano ostala trudna. Moja komšinica je išla u HR, SRB i nikada nije imala uspjeha, sada je rodila dječaka i djevojčicu u besplatnom pokušaju u mediko su i još puno djevojaka iz svofa grada znam koje su dobile bebe u Mediko su...

Smatram da puno ima do našeg organizma i da za sve nisu krivi doktori da li oni bili iz Srbije, Hrvatske, Slovenije ili Republike Srpske. Neka svako iskoristi svoja dva besplatna pokušaja a svoje pare neka troši posle gdje smatra da treba...

tončica, jelena 86, helga 78, lavsaturna...ima li još koja djevojka da sam je preskočila u aprilu????

M1984...mila još malo pa ćeš i ti na bockanje...

cure ...zna li ko šta nam je sa smarije??? Jel ona išla po svoje smrzlice??

user posted image



(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3356
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 18:51:04   
rebeka777
beka, mislim da si ti pitala za refundaciju...nije bitno koliko si vto prošla i da li si ili nisi ispucala besplatne pokušaje da bi ti se refundirala uspješna vto. Gdje god da ti uspije Fond će ti sredstva refundirati u visini besplatne vto u Rep. Srpskoj, što je oko 5000 KM.

Neka je pomislia da tjeram nekoga sa foruma, što nije istina, nego ste pojedine pretjerale sa ubjeđivanjem. Dovoljno je iznijeti svoje mišljenje kakvo god da je. Ostale cure će same odlučiti šta će dalje.

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 3357
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 18:55:02   
rebeka777
Opet ja ne odgovori tončici user posted image

Hvala draga na pitanju, sa trudnoćom je sve ok, beba raste i šuta user posted image

Cure, sretno!

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3358
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 19:26:31   
EKATERINA II
Beka80 ,refundiraju bez obzira na ispucane pokusaje u vrijednosti koja se daje sanji,s tim da ne bacas ni racune od utrogestana,davanja injekcija bilo,bilo cega sto si placala.i ti si najbolje objasnila smisao ove polemike da je bolje i dici kredit da ti uspije sto prije ivf i da dobijes bebu ,nego da nas truju svakakvim hormonima i na kraju nista a vrijeme prolazi kao ludo,ali pojedine cure tj.zene kao pahulja ,pahuljica ,sanja i slicno stalno pricu guraju u drugom pravcu i prave se naivne ,da ne kazem,glupe,kako ovo,kako ono kada sam na svako pitanje dala konkretan odgovor...da sanja je skolovana pa tako zna i skretati ljude sa teme da se zaboravi ona istina o kojoj mi pisemo...jos jednom drage cure i zene,srecan vama postupak u medicu i bilo gdje,ali cucemo se za dva mjeseca da vidimo koliki je uspjeh,naravno kod stvarnih zena a ne sanje pod ovim imenom,pa pod onim imenom i tako u nedogled.
sto mi je smjesno i to,odjednom sanja trzazi nalaze hiva itd,e pahuljo,pahuljo,koja protekcija ,pa samo kod tebe sumljaju na sidu!!!user posted image
samo jos ovo,za cure koje nisu procitale,meni je ivf uspio u bg,samo sto sam dozivjela traumu i izgubila bebu,ali ipak je uspio,a ovdje ni jedan,bete 0,debele 0,a doktorice lazu li lazu
pahuljice1 pozitivna osobo,prosvjetli nas svojim pozitivnim nabojem,reci nam nesto sto ne znamo
beka80,zaboravih ti napisati prosliput,moze nova tema,ajmo da pljujemo po medicu ,prikljucujem se odmah ,a vjeruje,m da ce odziv biti veci nego igdje.evo moj prijedlog za naslov...SVI ONI KOJE JE SANJA DOBRO IZVARALA,PRODAVALA MUDA ZA BUBREGE...izvinite vi senzibili ovo na mudima,vjerujem da ce se sada javiti neki koji ne znaju ni sta su muda,a da ih to vrijedja...
i da ,necu ja ,bez obzira na novu temu,nigdje sa ove teme,tu sam cure,ne brinite mile i zovnite i mene nekada na kafu na koju se nikako ne mozete organizovati...pa da ne moze sanja ici sa sanjom i sanjom na kafu a da ih ima vise od jedne...hahhah,vidis pahuljice 1 da sam ipak i ja sva neka ozarena dusa i pravi vickasti stvor ali sta cu,ne vjerujem medicu i nevjerujem ni jednu rijec koju su napisali na fb stranici za uspjeh,ni na sajtu,a evo sada cu ja napisati da imam recept koji uspjeva 100 posto,a mi vi vjerujte,samo me trebate naci na fejsuuser posted image

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3359
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 20:10:15   
M1984
Drage moje, ako neka od vas ceka rješenje od fonda neka očekuje posjetu poštara. Komisija je zasjedala 04.04., ja sam juče dobila rješenjeuser posted image

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3360
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 20:12:02   
lavsaturn
Maja Doboj

Hvala Bogu nek je s noge samo sve OK, dobro si nas nasekirala svojim nejavljanjem.
I ja se bocam sa Dekapeptilom i Menopurom, ide nekako, a sto mi je najvaznije pocela sam nocu spavati, a u komunikaciji sa zenama koje su ovo vec prije mene prosle rekle su mi da se od Menopura spava ( bar nakratko da prevarim noci, da bar tad mozak odmara inace bi postala mjesecar kako je bilo krenulo user posted image ).


(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3361
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 20:18:06   
bakterija
EKATARINA II radujem se toj teme, jer je jedina tema realna i tacna.
Tu mogu sve zene da pisu svoja iskrena iskustva sa Banjaluckom "proizvodnom trakom".
Koliko je samo nas "unistenih" zena u toj klinici? Hm ali ima Boga user posted image . Dali ga se bojite g-djo Sibincic?

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3362
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 20:31:19   
EKATERINA II
bakterija sorry,ja sam izgleda pobrkala ideju sa bekom80 ali necete se ni ti ni ona ljutiti jer imamo razumijevanje jedna za drugu protkano i te kakvim iskustvom...pa ti bakterija,mozes li zapoceti temu ili cu ja ili da pricekamo ,mozda beka80 bude najkreativnija,ja cu biti malo poslusno stence,samo recite...sjetih se kada sam mogla biti ovcica na pokretnoj traci,mogu biti i stenceuser posted image .
nesto se sada sjetih dr.kurjaka,jel oko zna za njega?koliko samo slicnosti ali on je bar usrecivao zene,davao embrioncice drugim zenama koje ih nisu imale,a gdje su nasi embrioni!!!

(odgovor članu bakterija)
Neposredna veza do poruke: 3363
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 20:42:46   
bakterija
EKATARINA II
KURJAK JE MAL MACA ZA OVU NASU user posted image
samim tim sto imaju gostujuce biologe sve govori onom ko se razumije u ovu problematiku.
dolazi im biolog iz jedne bg klinike i skoro im je bio biolog iz EU.
Tako da ako nam se djeca ne radjaju u Srbiji onda se sigurno radjaju u Evropiuser posted image

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3364
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 20:56:26   
EKATERINA II
znaci,vidim da ne razmisljam sama u tom smjeru,a samo da li si upucena da li je onaj procenat,famozni,racunajuci i trudnoce sa nasim embrionima u eu i srbiji...
curama kojima jos nije jasno,bice uskoro

(odgovor članu bakterija)
Neposredna veza do poruke: 3365
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 20:59:53   
EKATERINA II
pardon,ne dorecena sam,procenat 43 ili bi 45 i nesto na zvanicnom sajtu,koji je zvanicni pa je istinit,tacnije da li su sve trudnoce ukljucene u taj procenat i sa nasim embrionima u eu,nemam smajlija za ovo,jer je ovo jos jedna surova istina koja mi svaki put natjera suze na oci...moze neko reci i da je paranoja,a ja samo zelim da taj embrion bude jednog dana srecan...

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3366
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 22:37:14   
toncica
M1984 user posted image drago mi je da je doslo rjesenje, ,sad polako u pripreme i sretnouser posted image
Maja Doboj zao mi je zbog tog slucaja u komsiluku. Sretna sam zbog tvoje noge vec si me bila zabrinula, svasta mi se motalo po glavi. Kako ti podnosis injekcije ja zasad super.. Ja idem u ponedeljak na UZ.user posted image
lavsaturn mila drago mi je da si pocela spavati. Je li to vazi isto i za MERIONAL, pocela sam ga primati danas pa mozda i ja budemuser posted image
Ostale curice mojeuser posted image

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3367
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 22:57:51   
pahuljica1
toncica
hvala puno na lijepim zeljama,problem stitne sam rijesila krajem marta, prosli petak sam bila kod doktorice i dogovorili smo sad kad dobijemuser posted image u aprilu pocinjem sa microgoninom, 08.05 sam narucena ponovo kod doktorice a postupak bi trebao biti krajem maja-pocetak juna

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3368
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.4.2013 1:18:22   
smarija
e Majce tu sam ja citam sve redovno.Nisam jos odradila FET posto mi je ciklus u martu izostao pa sam izazivala tabletama i u cetvrtak sam imala uz da vivim kakvo je stanje ali mi je endome.tanak 4,8 folikuli dosta mali,pa mi je sledeci uz u ponedeljak da vidimo jel' se sta popravilo.To se meni inace desava ako mi ciklus izostane pa cemo vidjeti ako se stvore dobri uslovi radice se ovaj mjesec a ako ne onda cemo ostaviti za sledeci.
Svim curama zelim puno srece,a curama za novu temu koju pominju da sto prije otvore i da se presele na istu,pa da mi nastavimo u miru da razovaramo i razmjenjujemo iskustva.Pored pojedinih postova zaista nemam volje da pisem jer se pisu ciste nebuloze.Ne da nepostujem necije misljenje bilo ono pozitivno ili negativno oko doktora ili klinike to je sve u redu i ljudsko ali da se stalno pise jedno te isto stvarno smara.Ja protiv Ekatarininog misljenja nemam nisti niti ostalih cura koje su nezadovoljne ali me interesuje sta je cilj takvih postova.





_____________________________

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 3369
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.4.2013 10:28:59   
rebeka777
Ako sos15 još uvijek prati ovaj forum imam neke informacije za nju. Poslaću p.p.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3370
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.4.2013 11:05:17   
sos15
rebeka777,

tu sam ja, pratim vas iz prikrajka, ali se ne javljam jer nemam šta "pametno" napisati. Čekam pp.

pozz

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3371
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.4.2013 11:11:54   
rebeka777
sos, pišem ti upravo sad.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 3372
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.4.2013 11:48:44   
toncica
smarija i ja idem u ponedeljak na UZ. Imam zakazano u 11 i 45 , kad si ti zakazana. Voljela bih da se upznamo , ,mozda se i vidimo. Hvala ti mila na podrsci za nasu borbu, ,a uostalom i jesmo tu da jedna drugu podrzavamo i razumijemo. Sretno mila na UZ.user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3373
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.4.2013 13:18:10   
smarija
toncice na uz sam u 10h,i ja bih voljela da se vidimo ali mi je za sutra neizvodljivo,posto moram natrag na posao,jedino kad budes ponovo imala uz pa da se dan-dva ranije dogovorimo da mogu planirati na poslu.user posted image

< Poruku je uredio smarija -- 14.4.2013 13:20:33 >


_____________________________

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3374
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.4.2013 13:28:29   
glaxy
Meni neki dan u fondu rekose da refundiraju ivf uradjen na drugom mjestu samo ako sanja da preporuku da se isti nije mogao ovdje odraditi. A ja znam za slucajeve gdje su refundirali bez obzira na preporuku. Ili je ova neupucena ili se nesto promjenilo.
Kad vidim da neko ili bolje receno skoro svaka cura za stimulaciju dobija menopur ili merional smuci mi se. Ali ako se uzme u obzir da su i vise nego duplo jeftiniji od gonala ima logike.zato vecina nas iako smo u najboljim godinama dobijemo jedva 4 -5 folikula i nedan ili dva embriona.
Bas me zanima kako cu odreagovati sa ovim potpuno drugim protokolom.
Uh cure, jedva cekam da krenem sa bockannem pa da uporedimo rezultate, a bice nas dosta u aprilu.
Uraaa za aprilske bebice.!!!

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *