|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  132 133 [134] 135 136   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:58:53   
EKATERINA II
tea 80 opet ni to nije tacno,i u Srbiji ne ulazis mila u postupak bez negativnih nalaza hiva itd...ako si bila u sloveniji,znas ti mnogo vise koje su razlike i da su drasticne

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3326
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 11:09:05   
rebeka777
A ovo je sad samo za Ekaterinu,

antralne folikule mi niko nikad nije provjeravao u dane ciklusa, ni u Mariboru ni dva puta u Beogradu, treći pokušaj u Bg je bio FET.

U Mariboru nikad ni mailom ni tel. nisam mogla doći do dr Vlaisavljevića da ga bilo šta pitam, u Bg mi čak nisu provjerili ni inzulinsku rezistenciju koja je bila problem, kasnije sam otkrila, pa čak ni TSH koji je stalno varirao i pravio haos u organizmu. A puno sam novaca potrošila na te vto. I šta sad treba da radim? Da ih sve tužim i pljujem? Prošlo me je sve to. Ništa ne mogu vratiti, a ja da non stop mislim na to i da se nerviram ne vrijedi. Zato se okreni rješavanju svojih problema, a ne samo ubjeđivanju drugih kako si ti u pravu.

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3327
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 11:14:15   
tea 80
Rebeka 777,slažem se sa tobom,u Beogradu ima više klinika koje rade VTO ali u onoj u koju sam ja išla ništa od tih nalaza nisu tražili a u Mariboru smo sve kao na traci,svaki put drugi doktor,UTZ dva minuta i ajmo sledeća ,nema priče ,nema razgovora,Prof.Vlaisavljevića nema ni u priči.

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3328
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 11:20:05   
EKATERINA II
rebeka777 cilj mi i jeste da zene ne hodaju kao muhe bez glave i da se ne ponavljaju greske koje su se meni desile,eto i tebi.treba reci u kojoj klinici su bahati,kao sto je sa tvojim tsh i slicno,eto ja sam tu bahatost u medicu dozivjela i ne zelim nikom da dozivljava razocarenja kao ja,znas i sama o cemu pricam,vec da trazimo da nam daju da idemo dalje jer jeste politika da se ostaje ovdje iz dobro poznatih razloga ali ja znam osobe koje su dobijali odobrenja da idu dalje i to cak neki preporuku od sanje a da i nije bio muski sterilitet o o kojem ona nema pojma ,vec trebas biti civija ,rodjak i slicno pa da se kaze jeste ljudi,bolje je svuda nego ovdje ,idite ali nikom ne pricajte da pomuzem ovdje sta se moze,znas da je to tacno...ja se spremam za sledeci pokusaj,meni su isto ovako pricali prije a ja kao tele,sada ne bi me niko natjerao da udjem u medico a za svoje pare idem gdje hocu,s tim da se nece ovako zavrsiti sa mojim procerdanim postupcima,ici cu do vrha

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3329
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 11:29:19   
toncica
M1984 mila moja hvala ti sto nas podrzavas za sve si u pravu. Zelim ti puno srece i da sto prije dobijes svojuuser posted image kao i mi sve ostale koje se borimo za to .
tea 80 draga sve tvoje potpisujemuser posted image
rebeke777 mila moja kako si nam ti .Hvala ti na informacijama. user posted image

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3330
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 11:30:12   
EKATERINA II
Takodje pored ova dva hormona, i AMH (AntiMullerian hormon) i Inhibin B daju sliku o stanju ovarijalne rezerve. I treci pokazatelj je broj antralnih folikula 2. ili 3. dana ciklusa. Ti antralni folikuli su mali uspavani folikuli koji kad se stimulisu narastu sadrzavajuci zrele jajne celije.

Sustina IVF jeste da se dobije veci broj jc kako bi se probrali kvalitetni embrioni, odn. oni koji imaju najvece sanse da se implantiraju. Normalan broj antralnih folikula je oko 15, a kod zena sa smanjenom rezervom taj broj je < od 7. Ukoliko zena ima manje od 4 antr.fol. smatra se da ce biti jako los odgovor na stimulaciju ili ga uopste nece ni biti. I obicno u takvim situacijama doktori predlazu donaciju jc.

Read more: http://www.doktor.rs/forum/ginekologija/vto-posle-t25820.html#ixzz2QEwviYLl

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3331
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 11:40:03   
beka80
Ekatarina cariceuser posted image user posted image

_____________________________

Peta će biti uspešna.

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3332
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 11:51:55   
beka80
IZVORNA PORUKA: rebeka777

Za žene koje samo otrov sipaju,

idite tamo gdje će vam pomoći i gdje mislite da će te uspjeti, pa nam javite KAD VAM USPIJE. Manite se više ogovaranja.

Država nikad neće novac uložiti u drugu državu, to ne radi niti jedna zemlja, pa zato nema ništa od toga da se bira gdje da se radi vto. Kod nas je jedino u planu da jednog lijepog dana zaživi odjeljenje reproduktivne medicine u KBC na Paprikovcu i to takođe neće biti izbor jer će se vto onda raditi samo i isključivo samo tamo.

Sretno svima, drage moje!

Draga moja, forum je osmišljen zato da bi ljudi mogli da razmenjuju mišljenja, utiske i iskustva. Odakle TEBI PRAVO da teraš sa teme one koji drugačije misle!!!
A ako neko nema snage da podnese moje negativno iskustvo i mišljenje, neka čita bajke a ne forum.

< Poruku je uredio beka80 -- 12.4.2013 11:53:13 >


_____________________________

Peta će biti uspešna.

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3333
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 12:46:42   
EKATERINA II
cure imam jednu molbu...a to je da sada ne odete kod sanje i kazete joj: " Teta sanja ,teta sanja,ima neka zla osoba,ma ima ih vise,stalno nas zezaju da vi ne valjate,a mi kazemo da ste bas super,uvijek se salite sa nama,pricate sa nama o nebitnim stvarima,tako ste slatkorjecivi da ja ne zelim da znam cak i da postoji bolje,cak i da nas unistavate,teta sanja mi vas svi volimo i unistite one zlice,ukinite ih s foruma odmah jer truju nas optimizam vaznim stvarima koje ,ponavljamo,ne zelimo da znamo,nama treba topla rijec sve dok imamo rjesenja,a poslije cemo se kajati...tj sutra cu plakati(poznata izjava iz jos poznatijeg filma)"

(odgovor članu beka80)
Neposredna veza do poruke: 3334
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 13:52:38   
lavsaturn
Ekaterina II

Da li cu ili necu bilo sta i bilo kome pricati moja stvar, a ionako neznam sto samu sebe pobijas kad cijelo vrijeme kazes da se dopisujes s doktoricom, a ne s nama.

Toncice

Djelovala je na mene tvoja inekcija za smirenje, od ovog momenta me neinteresuje ni Ekaterina II, ni beka80, niti bilo koja druga koja na mene djeluje destruktivno.Vise postove takve prirode ne citam, samo uzivancija i uzivancija, a evo nam i sunca.
Ove stvari su vec iza mene, ne uticu na mene.
Mila moja kako ide bocanje, tj. da li se sama bocas ili?
Da li znas sta je sa Maje Doboj, da li je noga jos boli?Nema je nikako na forumu ili je toliko zaposlena da nam se nema kad javiti.

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3335
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 14:22:10   
EKATERINA II
pa dopisujem se,vidis i ti to kontas,ali rekoh nece upotrijebiti svoje nadnaravne moci,kao u slucaju antralaca i amh,ako me neko ne krene tuzakati i traziti od nje zastitu,kontas...a u ostalom ovo je skec,kontas,ne kontas ti izgleda nista lavsaturn ali imas volju da se prepucavas,mani se toga i ukljuci mozak ako ....

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 3336
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 14:33:39   
toncica
lavsaturn drago mi je da djelovao moj koktelcic na tebe tako i treba. Samo opustencija. Danas idem na drugu bocu zasad je dobro . Bocaju me na hitnoj nekako sam sigurnija. Neznam sta nam je sa Maje ja sam je par puta prozivala ovde , ali zene nigdje nema . Mozda se sakrila dok ne prodje oluja. user posted image eto nje viri iza.

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 3337
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 14:34:40   
glaxy
Vidim tema se zahuktala.

Moram samo da se nadovežem na jedno tea 80 nije tačno da samo slovenci traže markere na zarazne bolesti, traže se i u HR.

SLOBODA GOVORA user posted image


user posted image user posted image

< Poruku je uredio glaxy -- 12.4.2013 14:36:53 >

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3338
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 15:36:44   
beeze_lj
Na ovom forumu sam poodavno, ali nisam diskutovala, samo citam, pratim vase pokusaje, radujem se kada se kojoj desi trudnoca, zalostim se kada ne uspije,uglavnom skoro svaki dan navratim da vidim sta ima novoga. . Ovdje sam zbog svoje kcerke koja je imala problema sa zatrudnjivanjem zbog obostranog hidrosapingsa i jako visokog prolaktina. Bila je i kod Dr. Sibincic,odobrili su joj besplatnu VTO, ali ona je odlucila da ne ide kod nje, nije joj se ucinila dovoljno zainteresovana za nju, sve je islo nekako povrsno, tako da se odlucila za Dr Vlaisavljevica, stim da postupak radi u Beogradu, a o svom trosku. Morala im je dostaviti sve nalaze, prolaktin,HBsAg,Anti-HCV, Syphilis TP HIV Ag/Ab Combo, Anti-Toxoplasma gondi IgM i IgS, Anti rubeola IgM i IgS , bris cerviksa, hormone stitnjace, Papa nalaz, hormone Lh i Fsh,i oni su je mailom obavijestili kada su primili nalaze i otisla je na dogovor oko postupka. Uglavnom, Vto je uspjela iz prvog puta,poslije dugih 7 godina cekanja, ja sam sada baka djecaku i djevojcici. Poslije poroda dostavila je sve racune fondu koji joj je refundirao cjelokupni iznos.
Nisam ni za ni protiv Dr Sanje, ali sam za to da buduca majka odluci gdje ce da ide, gdje ce se sigurnije osjećati,gdje ce dobiti punu paznju a da li će doci do trudnoce, to se kod ni jednog ljekara sa sigurnoscu ne moze reci. jer ljekari su samo ljudi.

http://www.facebook.com/ZdravstvenaUstanovaMedicoS

Ovo sam danas vidjela na Facebooku, pitam se da li je to tacno, a zeljela bih da jeste?!

Zelim vam svima svaku srecu :)

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3339
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 19:38:52   
beka80
Draga beeze_lj Vaša priča me oduševila i ulila veliku nadu. Od srca vam čestitam.
Ja sam u braku 10 godina bez dece. Iza sebe imam 4 neuspele vantelesne oplodnje. Prva je bila u Mediko s-u, a ostale u Sarajevu kod Mehmedbašića. Nakon svega sam naučila da nije važno koliko imaš pokjušaja, već koliko uspeha, a moj uspeh je 0. Da sam se odmah obratila najboljim stučnjacima, nebih provela godine bez deteta u naručiju. Poručila bih svim ženama da ne gube vreme na besplatne pokušaje koji neće dati nikakav rezultat, već da traže nejbolje po svaku cenu. Bolje je podići kredit i rešiti problem, nego se trovati lekovima bez uspeha.
Ja imam pravo na još jedan besplatan pokušaj kod Sanje i ne pada mi na pamet da joj poklonim 5500 km za porciju trovanja hormonima. Hvala lepo, nije to za mene, dosta sam ja bila budala i verovala u iskrene i dobre namere doktora koji ogroman novac zarađuju na mojoj muci. Radije ću podići kredit pa kada ostvarim tudnoću tražiti da mi fond vrati novac.
Imam i jedno pitanje u vezi refundiranja troškova postupka koji je rađen u nekoj drugoj klinici. Dali žene koje su ispucale oba pokušaja u Mediko s-u imaju pravo na refundiranje troškova u slučaju naknadnog uspeha u drugoj klinici ili ne?

_____________________________

Peta će biti uspešna.

(odgovor članu beeze_lj)
Neposredna veza do poruke: 3340
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 21:37:11   
snele
Ja sam uspjela kod dr. Sanje i nemam nista protiv njih. U sestom sam mjesecu trudnoce i nosim blizance. Zelim da se i vama desi isto, samo mislim da je veliki dio ovog postupka u Bozijim rukama.

(odgovor članu beka80)
Neposredna veza do poruke: 3341
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 22:00:28   
ivana91
Jelena86,tončice,majuša i ostale cure želim vam puno sreće u postupku.mislim na vas i redovno vas pratim user posted image user posted image

a sada moram da prokomentarišem i ovu negativnu stranu na forumuuser posted image .ja sam odradila dva postupka u medico s i nisu bili uspješni,ali ne pljujem na njih.zašto?pa zato što nemogu garantovati da bi mi negdje drugo uspjelo.vidim da ste pisale da ste radile vto i u drugim klinikama,pa što vam nije uspjelo.
drage moje,otvorite novi forum pa onda pljujte po medico s i po ostalim klinikama,pustite ove žene da žive u "lažima".


(odgovor članu snele)
Neposredna veza do poruke: 3342
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 22:13:39   
snele
Ivana, slazem se u potpunosti sa tobom

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 3343
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 23:00:16   
lavsaturn
ivana91 i snele

Slazem se i potpisujem

(odgovor članu snele)
Neposredna veza do poruke: 3344
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 23:01:16   
toncica
snele evo za tebeuser posted image

(odgovor članu snele)
Neposredna veza do poruke: 3345
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 23:01:59   
toncica
ivana91 hvala ti mila moja na podrsci i lijepim zeljama. Sta ima novo kod tebe kako si mi.user posted image

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 3346
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 23:57:01   
Jelena86
Draga moja ivana91, hvala ti puno na podršci :)
Nadam se da si se oporavila i da smisšlajš kako u novi postupak...pusa ogromna za tebe, i naravno, posebna pusa mojim aprilskim bockalicama user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3347
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 0:02:23   
snele
Toncice hvala ti puno, ja iskreno zelim svima da docekaju svoje andjele. I ja sam hodala , lutala, pila glupave cajeve koji su basnosnovno skupi, i na kraju sreca mi se osmijehnula. Nisam ni ja uspjela iz prve, ali ne mrzim citav svijet, i ne krivim nikog. Ljubim vas sve i zelim vam puno srece......

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3348
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 0:17:53   
ajla 81
Djeste cure?kako ste mi?kako bocanje?Toncice nisam jos predala za novi postupak,tamo cu polovinom maja, da se malo odmorim.Snele smijeml se znat od koji te put uspjelo?zelim ti od srca da sto prije drzis svoje andjele u narucju user posted image i ostalim curama sretno user posted image user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3349
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.4.2013 0:29:13   
snele
Naravno da smijes Ajla. Prije ovog postupka u Banja Luci radila sam dvije insemenacije kod dr. Mehmedbasica u Sarajevu. Zatim sam isla u Beograd i u Jevremovoj imala VTO, nazalost bezuspjesno. Hodala sam po svim klinikama , gdje god sam cula da je nekome uspjelo. Kada nam je ponestalo novca, sa suprugom sam odlucila da probamo u Banja Luci. I uspjelo nam je. Znaci, uspjela sam iz drugog pokusaja VTO.

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  132 133 [134] 135 136   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  132 133 [134] 135 136   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *