|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 13:47:43   
ksena

IZVORNA PORUKA: EKATERINA II

pahuljica1,odgovoricu ti na pitanje.da se tako nesto desilo,naravno da bi rekla da je rijesila moj problem,bila bi kraljica i sl...medjutim,to je samo pusta masta,ne postoji osoba koja se moze tim pohvaliti tako da mi pricamo o bajkama sta bi bilo kada bi bilo.ja iznosim realne cinjenice,a to su da je ona povrsna,ne zainteresovana u potrebnoj mjeri za nas problem,manipulatorka koja i te kako prati ovaj forum iblazuje situaciju sa tim pricama ,jao meni je uspjelo kod sanje i kod nikog drugog nije ili meni je iz prve uspjelo...moze se desiti ali kod jedne dvadesetogodisnjakinje kojom vjerovatno nije ni trebala iv ,ali posto ona svakog upucuje na ivf,st zbog prosjeka rezultata,tako i zbog para,normalno je da ce nekoj mladoj curi ici sve glatko,koja bi vjerovatno u neka tri mjeseca i onako ostala prirodno trudna...naravno,ne morate da citate sto pisem,ako vas to nervira i ako mislite da ce vam moja prica poremetiti uspjeh!!!medjutim,nece,neuspjeh je iskljucivo zbog nedovoljne strucnosti,pa bar da doticne dame urade sve kako treba ,onda ne bi bilo potrebe da se krivica prebacuje na njih,jer ako si bila u ljubljani znas vec kako oni rade,a ovdje ces tek da vidis...tetosice te sigurno i bices prezadovoljna dok ne ispucas oba rjesenja ,a onda adio.naravo,ja ti zelim odmah uspjeh,ali to je scenario 99,99% zena.
evo jos jednom cu da ti potvrdim svoj odgovor,da mi je uspjelo iz prve,hvalila bi je,ali molim one osobe kojima nije nikako uspjelo,a ne iz prve da je ne hvale uzalud,jer je to sve laz.jednom sam pitala da se jave osobe kojima je radila dr u medicu amh,inhibin b,brojala antralce od 2 do 5 dana i niko se nije javio,jeste jedna osoba ali koliko sam shvatila to nije radila u medicu...pa o cemu onda ja pricam,i nije mi jasno da li je lakse zivjeti u lazi i dozivljavati teska razocarenja ili se kvalitetno boriti pa doci kako treba do svog cilja...evo jos nesto,neka mi se javi neko ko je imao pozitivnu betu bar...ja znam da su samo dvije cure ostale trudne,a znate li koliko njih prodje ciklus i znate li kada dr kaze da je uspjeh medica u regionu najbolji,mozda da je jevremov bolji i da je medicov 45 posto cini mi se,znate li da tu ubraja trudnoce iz prirodnog pokusaja koje se tamo vode ,da ubraja ako je beta bila za 1 veca od granicne vrijednosti,a zna se da od toga nema nista....cure ,nadam se da grijesim ovaj puta,ali cucemo se za 2 mjeseca ponovo,pa ...

EKATERINA II ja nisam imala problem sa začećem, dr Sibinčić nikada nisam upoznala, ali volim pročitati nove postove na ovoj temi jer se radujem sa svakom ženom kojoj uspije postupak i tugujem sa svakom kojoj ne uspije.
ovih par dana čitam postove koje ti pišeš i pitam ja tebe, kao osoba koja APSOLUTNO nije uključena u svu ovu priču, ŠTA TI ŽENO HOĆEŠ?
Jelžene imaju pravo na dva postupka u Medico S-u? DA
Jel treba da sve one kažu " nama ekaterina rekla da Sanja nije stručna i mi odbijamo šansu da probamo da dobijemo bebu"? Jel to tvoj cilj?
Šta si ti po struci pa zaključuješ ko je stručan, a ko ne?
Razumijem ja i tebe, imala si dva pokušaja, nisu uspjeli, sad su ti svi krivi, ali ženo božija, de oladi malo.
zašto unosiš nemir medju ove žene? c kojim ciljem?
i ne, nisam iz Medicosa, nemam nikakve veze sa sterilitetom.
umjesto da ovim ženama pružiš podršku, jer si prošla kroz dva postupka, znas kako to ide, ti samo siješ razdor i nervozu.
Budite mi sve pozdravljene



_____________________________

Nije srećan onaj ko ima šta želi, već onaj koji ne želi ono što nema.

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3301
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 13:55:33   
helga78
Ukljucila bih se i ja malo u raspravu user posted image
Neke od vas znaju, a za one koje ne znaju, trenutno sam u prvom postupku vantjelesne. Bocala sam se vise od 4 sedmice i nakon toga sam imala samo dvije jajne celije, ali ni one nisu oplodjene.. znaci pokusaj je bio neuspjesan. Posto nije ni doslo do embriotransfera, dr mi je predlozila da ponovimo postupak, tako da sam nakon par dana pauze nastavila sa terapijom i uskoro bih trebala imati novi pokusaj. Danas sam isla na UZ i, nazalost, i pored silne terapije koju sam koristila u posljednja, evo skoro dva mjeseca, imam samo jedan folikul. Pokusavam ostati vedra i pozitivna, ali stvarno vise nemam odakle da crpim optimizam, tako da sam se vec pomirila sa tim da ce mi ovaj kompletan prvi besplatni postupak VTO propasti.
Ipak, i pored ovog iskustva, ne smatram da su u medico*s nesto pogresno uradili. Mozda i jesu, mozda mi nije dobro odredjena terapija, a mozda bi tako bilo da sam u ovom periodu radila i na najboljoj klinici na svijetu, mozda jednostavno sad meni nije dobro vrijeme za to.
EKATERINA II, u necemu se slazem sa tobom, trebali bismo imati slobodan izbor klinike za ova nasa dva pokusaja. Nikako ne bi trebali drugi odlucivati kod koga cemo mi ici u postupak.
Sto se tice uspjeha, odnosno neuspjeha na ovoj klinici, moram ti reci da nisi u pravu. Ja u svom okruzenju imam zene kojima je uspjelo, cetiri zene su rodile, jednoj je uspjela oplodnja, ali nazalost nije uspjela iznijeti trudnocu, a jednoj drugarici je inseminacija uspjela iz prve i rodila je djecaka.


(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3302
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 14:10:57   
toncica
ksena mila moja iako nemas probleme koje mi ovde imamo i nedao bog nikome hvala ti puno sto nas podrzavas u nasoj borbiuser posted image
Zelim ti sve najbolje u zivotu i jos jednom HVALA TI

(odgovor članu ksena)
Neposredna veza do poruke: 3303
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 14:23:37   
toncica
helga78 mila moja kako to da se desi . Koji dan od stimulacije si isla na UZ. Sta si koristila za stimulaciju , kd opet ides na UZ. Mila moja nemoj misliti da nesto nece uspjeti prije nego sto se i desi . Razmisljaj pozitivno i cekaj da sve dodje do kraja.
Ja imam u blizem komsiluku 4 zene koje su radile vto u MEDIKU S i uspjelo im je iz prvog puta . Jedna je vec rodila blizance.Nijedna od njih nije na ovom forumu. Tp je sve individualno od zene do zene. Nemoj se ti meni sikirati evo tebi jednauser posted image

(odgovor članu helga78)
Neposredna veza do poruke: 3304
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 14:42:54   
helga78
toncica draga, hvala ti puno! Znam da moram misliti pozitivno, ali bas sam iscrpljena emotivno i fizicki. Jedva cekam da odem na neki odmor user posted image
Pila sam klomifen 5 dana i primala merional, odnosno primam i dalje, a u subotu imam ponovo UZ. Jesi li ti, draga, pocela sa bocanjem? Zelim ti puno puno srece..

I jos nesto, cinjenica je da postoji dosta zena kojima je uspjela VTO u medico*s, ali sasvim je logicno da te zene ne prate ovaj forum pa samim tim ne mogu ni da se javeuser posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3305
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 15:53:48   
toncica
helga78 duso moja znam ja to sve i ja jedva cekam da se sve zavrsi pa sta bude bice. Ja danas pocinjem sauser posted image
Ja idem u ponedeljak na UZ. Na kratkom sam protokolu. Danas primam 3 fostimona i sutra, pa dva dana merional isto po 3.
Imam i cetrotide ali to neznam kad cu dok ne odem na UZ. Mila hvala ti sretno ti bilo u subotu i imas svu moju podrsku . Navijam za tebe i drzim fige da folikulici porastu ako bd. Javni se kad dodjes u subotu .user posted image
Zelim ti da nam sto prije budes lijepa user posted image

(odgovor članu helga78)
Neposredna veza do poruke: 3306
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 18:44:52   
majuša
Tonči draga moja, ja čekam sve da mi se javiš porukom na mob. ali ništa od toga. Vidim da si odlučila kako si mi pričala čim mi se ne javljaš. Ja sam našla smještaj u BL ali idem 17 na uz (umjesto 18) jer mi je sestra danas pomiješala injekcije tako da sam uskraćena za dva gonala ali su mi rekli da ćemo riješiti kada dođem tamo. Vidim da ti je došla tetka iz Crvenke koju si željno iščekivala i da si počela sa bocanjem pa neka ti je sa srećom. Javi se posle kada budeš dolazila da pijemo kavu u BL jer ću tamo biti više od 10 dana pa da ispunim vrijeme.
Ostale cure takođe pozdravljam a posebno ljubim moju Šmrcku! Draga moja javim ti se čim uhvatim vrijeme,ljubim te!

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3307
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 19:34:05   
beka80
Pozdrav drage saborke, žene nad ženama.
Pozdrav i tebi Sanja znamo da redovno čitaš. Pozdrav i za Sanjin tim, imate mahanje. Vidim ovaca za šišanje vam ne fali. Biće to još jedna uspešna neplodna godina.
Najveći pozdrav je za Ekatarinu.
Imam predlog, hajde da otvorimo novu temu, ova je i ovako KUPLJENA ovde se dopisuje Sanja sa Sanjom i obe teše Sanju, a napadaju Ekatarinu. Zaluta i poneka pacijentkinja doduše. Njih još jednom puno pozdravljam (one često ne znaju da se dopisuju sa Dokoricom lično).
Tema bi se mogla zvati - Sanja Sibinčić loša iskustva - ili - Ne želimo da idemo u Mediko s, želimo slobodu izbora - ili - Mediko s lažira procente uspešnosti vto...
Ekatarina kraljiceuser posted image user posted image user posted image ne sekiraj se ima nas još mogo koje mislimo kao i ti. Sve si u pravu, zato te i napadaju.


_____________________________

Peta će biti uspešna.

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3308
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 21:56:36   
ksena

IZVORNA PORUKA: beka80

Pozdrav drage saborke, žene nad ženama.
Pozdrav i tebi Sanja znamo da redovno čitaš. Pozdrav i za Sanjin tim, imate mahanje. Vidim ovaca za šišanje vam ne fali. Biće to još jedna uspešna neplodna godina.
Najveći pozdrav je za Ekatarinu.
Imam predlog, hajde da otvorimo novu temu, ova je i ovako KUPLJENA ovde se dopisuje Sanja sa Sanjom i obe teše Sanju, a napadaju Ekatarinu. Zaluta i poneka pacijentkinja doduše. Njih još jednom puno pozdravljam (one često ne znaju da se dopisuju sa Dokoricom lično).
Tema bi se mogla zvati - Sanja Sibinčić loša iskustva - ili - Ne želimo da idemo u Mediko s, želimo slobodu izbora - ili - Mediko s lažira procente uspešnosti vto...
Ekatarina kraljiceuser posted image user posted image user posted image ne sekiraj se ima nas još mogo koje mislimo kao i ti. Sve si u pravu, zato te i napadaju.


Vas obje ste u pravu: trebalo bi da bude pravo svih nas da izaberemo u kojoj bolnici ćemo se liječiti. Ali situacija je takva kakva jeste, postoje dva besplatna postupka.
i sada neko treba da kaže da ih ne želi?user posted image
Ja uopšte ne shvatam svrhu vaših postova.
Iz njih izvire paranoja.
Te dopisuje se Sanja sa Sanjom, te Sanja je manipulatorka......
Odradite svoja dva postupka, koji su ionako besplatni, a poslije, ako možete, idite gdje je bolje. I to je sva priča.
Beka, ekaterina, žao mi je što niste dočekale svoje bebice iz prve, žao mi je što morate da prolazite kroz svu patnju i muke borbe sa neplodnošću, ali dajte malo popustite, pustite druge da se nadaju da će oni u sljedećem postupku dobiti bebicu.



_____________________________

Nije srećan onaj ko ima šta želi, već onaj koji ne želi ono što nema.

(odgovor članu beka80)
Neposredna veza do poruke: 3309
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 22:38:39   
Jelena86
tončice, nisam ni uradila nalaz, rade ga utorkom (to mi je tek rečeno) tako da sam ja otišla u srijedu, tada me nisu mogli primiti, a do narednog utorka ću sigurno dobiti, pa ću vidjeti da to odradim privatno, kada mi stane user posted image ...drago mi je da je vama došlla, ja je očekujem do prekosutra, pa krećem sa bockanjem...i ja ću biti u BL 10-tak dana, tako da se priključujem kafi, ako ima bujruma user posted image
bockalice moje, sretno sa bockanjem, da bude što manje bolno, želim vam što veći broj js, što bolji mužev nalaz, lijepo oplođenih embrija, lijepih blastica, uspješnih transfera, i najvećeeeeeeeeeeeeeeeeee beturine user posted image

(odgovor članu ksena)
Neposredna veza do poruke: 3310
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 23:04:44   
lavsaturn
ksena
To i ja pokusavam da im objasnim, a na kraju krajeva, uz duzno postovanje, gdje su bile prije Sanje.
Treba napisati ako necim nismo zadovoljne, skrenuti paznju da se druge zene mogu orjentisati i da znaju pitati doktora sta i kako dalje na osnovu nasih nekih iskustava i gresaka, ali ici iz krajnosti u krajnost i ovdje zene ubjedjivati da se neide kod Sanje.Nevidim sta hoce i zele postici destruktivinim ponasanjem.Ako su prvi put nasjele, sto su isle i drugi put.Jednostavno ih nerazumijem.
Da ima negdje bolje svi bi isli bolje, da imamo izbora, tj. da ima vise klinika bilo bi bolje, ali nema, jednostvavno imamo to sto imamo.
Voljela bi da nam ove dve dame Ekaterina II i beka 80 napisu sta tacno zele da mi to napravimo, da odustanem necu, nezelim i nemogu, a ako su propustile neke svoje mogucnosti ili sanse, neka puste druge na miru da ostvare svoje mogucnosti, prilike i sanse.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3311
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.4.2013 23:48:52   
toncica
majusa draga moja izvini. ali i ja tebe cekala da javis jer si rekla da ces zvati za 2-3 sata. Nismo se razumjele ja cekala tebe a ti mene. Ja neznam nista do ponedeljka dok neodem na UZ. Da ti je sestra pomijesala injekcije to vec znam cijela bolnica prica o tome. user posted image Salim se zapricu, ali stvarno znam i ja sam danas isla samo malo posle tebe , ali posto sestra zna i tebe i mene pa mi ispricala. Naravno da cu te zvati na user posted image

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3312
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 0:04:17   
toncica
Jelena86 hvala ti mila moja i tebi zelim sve isto i da mi uskoro budes lijepa smedjokosauser posted image
Sta nam je sa Maje nikako se ne javljauser posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3313
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 0:31:48   
toncica
lavsaturn mila opet se nerviras a rekla si da neces. Nisi bila dobra i nisi me poslusala pa cu ja tebi kao svojoj prijateljici i saborki dati jedan koktel za smirenjeuser posted image .
Ovo ti je radi preventive pred postupak user posted image

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 3314
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 0:59:18   
majuša
E moja Tonči šta da ti kažem , da je htjela nije, svakom se desi greška. Meni je više bilo žao nje koliko se nasekirala. Ko zna zašto je to dobro. Pravo mi smiješno da se i ti bila baš kod njeuser posted image user posted image user posted image . Jelena 86 kod Tončice imaš moj broj telefona pa se javni da se jadamo jedna drugoj u BL.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3315
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 1:28:15   
toncica
majusa mila meni je rekla da cutim dok sastavi injekcije pa cemo se onda ispricati. Pravo se nasikirala zbog tebe.Ko zna zasto je to dobro mozda ti donese srecu iuser posted image

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3316
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 9:37:30   
M1984
Drage moje pozitivne i negativne forumašiceuser posted image , pokušala sam da ne reagujem na ovu temu ali se više ne mogu držat po strani.
Moj prvi pokušaj IVF bio je u BG, koji je koštao gotovo 7.000,00 KM, uključujuć cijeli postupak, put i život u bg oko 15 dana. Nažalost nije bilo uspješno, nakon godinu godina vratim se na vraćanje smrzlica, jer sam imala dovoljno embriona, i kao i prvi put "Čista 0". Veliko razočarenje i pad u očaj, ali sve se preživi i ostavi iza sebe u nadi da će nekad doć red i na nas.
Ja ne znam jesu li Ekatarina II i beka 80 ćorave, ograničene i šta već. Alo žene, nemamo pare i nismo u situaciji da izvoljevamo i da postavljamo neke sulove. Naša situacija nije ni malo zavidna, najsrećnije bi bile da nikad nismo imale potrebu da budemo članice ovog foruma ali protiv Boga i sudbine se ne ide. Naše je da se borimo i istrajemo u svojoj borbi, jer ako budemo čekale da nam padne sneba to sigurno nećemo dočekat.
Ja trenutno čekam rješenje za prvi besplatni pokušaj i da budem iskrena nemam neka velika očekivanja, ali pokušati moram i iskoristiti to što mi se nudi. A ko zna možda nam se posreći kao našoj Tifi, sada će naše negativne forumašice reć da je ona možda igrač Medic s, ali iskreno zaboli me, ja sam srećna zbog nje i njenog uspjeha i nadam se da ćemo svi doživjeti tu sreću user posted image
I još nešto, sada kad bi imala ponovo tih 7.00,00 KM, ni sama neznam kome bi se obratila za pomoć i kome bi dala svoje pare, jer sve je to nemal pa isto. Ubiru se pare na tuđoj nesreći. Ali ipak moramo biti i zahvalne što imamo ova dva besplatna pokušaja, i nadam se da će se taj broj i povećat.
Drage moje aprilke, vama želim svu sreću ovog svijete i nedozvolite da vam loši i pakosni ljudi pokvare dan i raspoloženje. user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3317
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:35:08   
EKATERINA II
ono sto mozemo je da bojkotujemo bar dva-tri ciklusa u medicu i trazimo da nam daju da idemo sa tim parama dalje,jer nije sanja nama dala dva besplatna pokusaja vec drzava i drzavi trebamo reci sta se radi,jer se sanja istice mi sutimo,i oni misle sve je dobro,a nista nije dobro!!!zao mi je cura koje ovakve postove dozivljavaju destruktivno,umjesto da se malo raspitaju,znam da je besparica ali otici na pregled u bg ili maribor ili bilo gdje na druge konsultacije,pa ja ne bi jela ili bi to uradila i za glaxy svaka ti cast,cura razmislja svojim mozgom....ja vam opet podvlacim,zelim vam srecu u ovom postupku,kao u svakom drugom i voljela bi da ne budem u pravu ni malo,ali ne zaludjujte se vibrama i smajlicima,a ako cemo o temi foruma,poto vam smeta moja prica,tema nije ni kako cemo se naci na kafi u Banjaluci i slicno,tema je osmisljena da se nadje cinjenicno stanje u medicu koje je,vidi se iz rezultata ravno nuli.
i da BEKA DRAGA,pozdrav i za tebe...a pozdrav i za sanju...

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3318
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:37:56   
tea 80
Drage forumašice,kao prvo ja nisam iz Medico-s tima a kao drugo ja sam bila u raznim klinikama i da vam kažem da svi rade isto i u BG i u ZG i u MB ali oni nisu krivi što ja nisam ostala trudna znači da je nešto do mog organizma.A vi koje sumnjate u dr.Sanju idite u druge klinike pa ako ostanete trudne dostavite Fondu sve original račune pa vam oni te pare refundiraju ali nemojte drvlje i kamenje po dr.Sanji jer ona nije kriva ako nije došlo do trudnoće.Cure koje se spremate za postupak želim vam sreću i vi koje ste na fejzbuku pogledajte stranicu od Medico-s i pogledajte uspješnost u martu.Veliki pozdrav svima!

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3319
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:45:18   
EKATERINA II
tea 80 ,posto sam jos ovdje ,reci cu ti da nije tacno da svi rade isto,ni priblizno,to je cista laz,kao prvo,sto puta sam ponovila pa i sada cu,sanja ne radi antralce,to sto gleda ko fol na uz 12 dan ciklusa nisu antralci ,jer oni se po PRAVILU rade od 2-6 dana ciklusa ,ako si bila bilo gdje na drugom mjestu morala bi to znati,drugo sanja ne radi amn hormon,MORALA BI TO RADITI,na osnovu toga se najvise ,u ozbiljnim klinikama odredjuje stimulacija,sanja ne trazi nalaze od hiva,side ,sifilisa,u ozbiljnim klinikama ne mozes uci u postupak bez toga,a pisala sam sto sanja ne trazi te nalaze jer su to dodatni troskovi za fonda koji bi ugrozili njezinu zaradu,ako uopste razumijete o cemu govorim

(odgovor članu tea 80)
Neposredna veza do poruke: 3320
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:46:38   
rebeka777
Drage cure,
koje ste u postupku i koje se borite, evo vam malo lijepih informacija, u moru ovih negativnosti, o uspješnosti vto. Novinar sam pa svašta čačkam, info. su sa sajta Fonda.

http://www.zdravstvo-srpske.org/index.php?option=com_content&view=article&id=851:vantjelesnom-oplodnjom-roeno-vie-od-300-beba&catid=31:vijesti&Itemid=31

a i na FB profilu Medico s imate najnovije podatke, ja ću vam prenijeti samo jednu rečenicu
Dragi naši,
želimo sa Vama da podjelimo naš zajednički uspjeh. Tokom marta u našoj ordinaciji 75 žena krenulo je u postupak vantjelesne oplodnje, tri su isključene iz stimulacije, a 33 su trudne - čekaju svoju bebu... Uspješnost - 45,83%!!!!!

Ovako se uspješnost računa u svim klinikama u svijetu i regionu...možda se sve trudnoće na žalost ne privedu kraju al tako je.

(odgovor članu tea 80)
Neposredna veza do poruke: 3321
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:53:00   
EKATERINA II
i sto je jedna od najvaznijih stvari za dobru oplodnju,sanja NE VADI estradiol i lh pred punkciju,ona odredjuje samo na osnovu velicine folikula da li treba raditi punkciju,a nije vazno da li je estradiol i lh skocio,pa da li je na osnovu toga zrela jajna stanica ,jer ako nije zrela,dzaba sto je ima,zato e desava da se ne oplode,zato se desava da se embrion ne razvija,pa nema bete,a embrion nije mogao opstati ni do blastice ,jel treba dalje da nabrajam....folikulometrija nije onako brza u drugim klinikama,cak je bilna,jer zavlace onaj stapic ispod jajnika da ne bi slucajno koji folikul preskocili i traje 10 puta duze nego u medici,estradiol i lh se vade,da se vratim na temu,cim folikuli dodju do 18 mm i dalje moze se jos 4-5 dana primati stimulacija ali nema aspiracije dok to estradiol i lh ne dozvole,dalje je li ikada sanja dala neke vaginalete nakon punkcije da ne bi doslo do infekcije,znaci od punkcije do vracanja embriona se nejcesce koriste vaginalete tipa orvagil i jos neke da se embrioni vrate sigurnu maternicu...jel treba jos???tako rade u Mariboru,tako rade u Srbiji,samo kod nas je sanja vidovita pa napamet i daje stimulaciju i napamet radi aspiraciju!!!

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3322
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:54:57   
tea 80
Ja ne lažem,napisala sam u kojim sam klinikama bila ali niko mi nije radio antralce a nalaz od hiva,hepatitisa i sifilisa samo slovenci traže jer to njihov zakon zahtijeva i niko drugi.Rebeka to sam i ja napisala.

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3323
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:55:35   
rebeka777
Za žene koje samo otrov sipaju,

idite tamo gdje će vam pomoći i gdje mislite da će te uspjeti, pa nam javite KAD VAM USPIJE. Manite se više ogovaranja.

Država nikad neće novac uložiti u drugu državu, to ne radi niti jedna zemlja, pa zato nema ništa od toga da se bira gdje da se radi vto. Kod nas je jedino u planu da jednog lijepog dana zaživi odjeljenje reproduktivne medicine u KBC na Paprikovcu i to takođe neće biti izbor jer će se vto onda raditi samo i isključivo samo tamo.

Sretno svima, drage moje!

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3324
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.4.2013 10:56:29   
EKATERINA II
rebeka777 nemoj misliti da je licno tebi sada ovo upuceno,a kao prvo nadam se da je kod tebe sve u redu i da uzivas u trudnoci
samo da napomenem sanja i ljudi iz fonda su jedno,oni dijele zaradu,tako da zvanicni sajt fondapise sto sanja zeli da se kaze,znaci laz

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *