|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.7.2014 16:43:20   
kolač
dobar dančić!drago mi je što ste biljka i mionab bolje.brzo će proći vrijeme do novog postupka,vidjećete.kad kažu za 6mj zvuči strašno,ali nema nam druge.nisam ti ja biljka baš uvijek pozitiva,padala sam sto puta zbog ovog u bedak,ali eto,hvala bogu,što mi uvijek da snage da idem dalje.
nadam se da je možda jednog dana dobro.javi nam se!je li opet došlo vrijeme da uradiš fsh?
"Ni u čemu što nam se dešava nismo sami,ni prvi,ni jedini."
evo malo da vas ohrabrim lijepom misli Ive Andrića user posted image

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 6151
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.7.2014 17:22:22   
no idea
harmonika, meni su zamrznuli 2 embriona, nisu mi ništa naplatili, platiću FET -to ide iz mog džepa, rekli su mi da je cijena 600KM,ali to je bilo davno, u decembru poslije negativne bete, a pošto su bili u gužvi, dr nije znala jesu li zamrznuta dva odjednom ili jedan po jedan...ja ću za koji dan na kontrolu, pa ću sve detaljno ispitati, mene najviše interesuje hoću li platiti 600 ili 1200KM...
sve ostale, nemojte padati, evo ja sam živi dokaz da 6 mjeseci prođe nekako, uz svakodnevne obaveze...mojih 6 mjeseci je upravo isteklo, tako da sam zakazala nove konsultacije pa da vidimo šta dalje! sve saborke moje : user posted image user posted image user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6152
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.7.2014 9:41:42   
ringer
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 6153
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.7.2014 18:05:26   
kolač
user posted image gdje ste?nadam se da ste sve dobro.uživajte!user posted image

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6154
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.7.2014 19:07:49   
ringer
Pozdrav svima.Nadam se da ste dobro i da odmarate na ovim vrućinama.
Zanima me kad MEDICO počinje da radi poslije ovih odmora?

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6155
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.7.2014 0:22:14   
kolač
ja mislim da oni rade,nisu svi na odmoru.ne rade samo vto.znam kad sam prošle godine trebala u julu na uz.a sad ću vjerovatno u avgustu.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6156
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.7.2014 15:33:47   
belman
Pozdrav drage trudilice,

Nova sam na forumu , ali sam stara u borbi sa neplodnosti, nazalost.
Nedavno sam doselila u Visegrad, zanima me da li se mogu prijaviti preko fonda da radim VTO u inostranstvu jer je nama potrebna donacija, sto kod nas nije zakonom regulisano. Ako neko ima spoznaju o ovom, zamolila bih da mi se javi da mi pomogne sa informacijama jer ja ne znam ni odakle da krenem , kome da se obratim i sl. Razmisljala sam da idem kod dr Sanje na konsultacije da me ona predlozi za lecenje, jer sami nikada necemo moci isfinansirati VTO. :( pozdrav za sve, i hvala vam

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6157
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.7.2014 16:10:28   
harmonika
draga belman dobrodoslau klub. nažalost naš fond ne snosi troškove vto u inostranstvu. nekada su navodno refundirali troškove ako vto koja je radjena vani uspije. kako je sada nisam sigurna. moji prijatelji su isli u maribor,dobili curicu ali im nije nista vraceno. ti se dobro raspitaj.
gdje su ostale trudnice i trudilice???

(odgovor članu belman)
Neposredna veza do poruke: 6158
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.7.2014 19:38:53   
ringer
Belman draga naš fond ne snosi troškove vto u inostarnstvu.A mislim i da troškove ne refundiraju više,osim ako ne nađeš neku vezu.Znaš već kako sve danas funkcioniše.
Pozdrav svima i javite seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6159
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.7.2014 20:06:45   
belman
nazalost, znam kako to ide. Mada sam cula od nekih parova i cura sa drugih foruma da su uspjeli vratiti novac koji su dali za postupak, jer kod nas se moze sve odarditi o trosku drzave(navodno) ali ne donacija, eh to je kao specifican slucaj za koj bi lekar trebao dat svoje misljenje da se to radi vani, sto stoji i u zakonu. Sada to sve kod nas mozes objesiti macku o rep, sto se kaze. Zato me zanima da li je iko ista uspio i da li ste pokusavali da vratite ista?
Hvala vam svakako , divne ste.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6160
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.7.2014 20:14:48   
glaxy g
Belman, s obzirom da se taj postupak ne moze raditi kod nas najvjerovatnije ce ti biti odobreno lijecenje u inostranstvu od strane fonda. Nije tacno da se ne finansira odnosno refundira lijecenje/postupci u inostransrvu. Potrebno je samo da budu ispunjeni odredjeni uslovi. Vama ce sigurno biti izmedju ostalog potrebna i preporuka za donaciju, ali u svakom slucaju najbolje je da nazoves Fond zdravstvdnog osiguranja Republime Srpske (telefon imas na njihovoj web stranici) i raspitas se o svemu. Mozda je najbolje da kontaktiras portparola, ona ce ti sigurno dati sve potrebne infirmacije. Jedino nisam sigurna da li bas daju pare unaprijed,mislim da oni refundiraju troskove nakon zavrsenog postupka, ali u svakom slucaju najbolje je da nazoves i provjeris.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6161
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.7.2014 20:31:52   
belman
Galaxy g
Hvala na odgovoru, upravo tako sam i ja cula da treba i preporuka ljekara s obzirm da se taj postupak ne moze odraditi u nasoj zemlji. Da, vecina kaze da su otisli pa kad su zavrsili postupak onda trazili da im se refundira taj iznos.
A za postupak u nasoj zemlji, znam da moze takodjer biti odobren od strane fonda.
Hvala

(odgovor članu glaxy g)
Neposredna veza do poruke: 6162
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.7.2014 20:53:18   
kolač
belman dobro došla!nemam neku informaciju što se tiče tvog slučaja,jedino sam čula to da refundiraju ako uspije u inostranstvu.pitaj u fondu kao što ti je i galaxi rekla,mada ti možda mogu pomoći i u medicosu,dati neku preporuku.nadam se da ćeš uspjeti u svojoj borbi.kako ste ostale trudnice i trudilice?nadam se ste sve dobro.bliži nam se septembar.ja imam nekih dodatnih zdravstvenih problema koje ću, nadam se, riješiti uskoro.samo da mi ne propadne septembar.sad malo odmaram.svima veliki pozdrav i uživajte u ljetu!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu belman)
Neposredna veza do poruke: 6163
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 1:33:03   
zvoncica991
Drage moje, samo da vas pozdravim. :)
Nadam se da ste sve dobro i da uzivate u ljetu.
Ja sam bila na pregledu kod dr Stanimirovica zbog visokog tsh i vec 7-8 dana uzimam terapiju.Za 15-tak dana opet moram raditi hormne. Malo sam se opustila i nadam se da ce sve biti oko kada se spusti taj tsh. :)
Mislila sam krajem avgusta da se narucim kod Sanje, ali sad sam malo u dilemi posto sam skoro sve nalaze radila u drzavnoj i sve je ok osim tsh, na bebi radimo 19 mjeseci pa ne znam da li mi je jos uvijek rano? I u sustini kada bih sad otisla kod nje sta bi zapravo bilo sledece sto bih trebala raditi?

Pozzzzz

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6164
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 7:50:36   
harmonika
zvinčice nema veze što si nalaze radila u državnoj ustanovi u medico s sve priznaju. jedino koliko ja znam zahtevaju da se kod njih odradi spermiogram. najbolje bi bilo da se naručiš kod dr sanje ili brankice. pretpostavljam da će te uputiti da uradiš briseve na hlamidiju i mikoplazme a zatim i hsg. i to je to. onda ćeš znati na čemu si,i gdje je problem ako ga uopšte ima. nemoj sada da odustaneš,obavi sve moguće nalaze. meni su se doktori smijali kada sam sa 27 godina insistirala da mi rade sve nalaze. kao mlada si nema potrebe i tako te gluposti. i eto zavukli me i izgubih godine čekajući. ja sam iz prvog pokušaja ostala trudna,nažalost bio je spontani i svi su se hvatali za to da ako si jednom ostala trudna opet ćeš. godina za godinom,bebe ni na mapi. onda mi se desi vanmaterična. tu srećom prođem bez operacije. dr mi kaže da to znači da je sve uredu sa jajovodima jer da nije ne bi se trudnoća u 7 nedelji mogla resorbovati. kako je samo tužno čuti malo srce koje kuca ali na pogrešnom mjestu i znaš da mu nema spasa. evo me sada sa 31.godini. kada sam otišla kod u medico s odmah mi je dr rekla da treba da radim hsg. jedan jajovod zapušen drugi ok. preporučila mije vto.u novembru ću u postupak.
tončice draga gdje si nam ti?
zna li neko šta je sa evom?

(odgovor članu zvoncica991)
Neposredna veza do poruke: 6165
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 11:06:32   
glaxy g
Po meni taj hsg je cista glupost. I ja sam ga radila prije ivf-a i bilo sve ok, i opet sam isla na ivf.
cure kojima nije u redu isto tako idu na ivf.
U svakom slucaju ako bebe nema prirodnim putem ides na ivf.
hsg je samo jedan stres vise, a u principu nista ne pomaze.
znam dosta cura koje su isle u sloveniju na ivf i gotovo ni jednoj nisu trazili hsg, a sa druge strane znam i par cura kod nas koje su po nekoliko puta radile hsg sto je opet van pameti. Da mi je ova pamet, ne bih ga radila nikad, uostalom ne morate da prihvatite sve ptocedure koje vam doktori namecu, to ja vase tijelo i imate pravo same da odlucujete.
poucrna ranijim iskusgvom, ja sam odbila da uradim histeroskopiju, jer se dr kao ucinilo da vidi nesto, nekakav polip na sta sam ja odgovorila da mi ne pada na pamet ( inace to je jos bar 500 KM troskova).
Na kraju se i ispostavilo da je sve ok, da nema nikakvog polipa...
i zato dobro razmislite ili potrazite drugo misljenje prije nego sto vas krenu mrcvariti sa histeroskopijama, laparoskopijama, hsg-ovima i ostaoim glupostima
dodatni alarm za uzbunu jr i go sto se obicno te procedure mogu brzo i lako odraditi bas u toj ustanovi ( privatnoj) u kojoj vam je i postavljena dijagnoza, ma mos' mislit...

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6166
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 11:32:46   
harmonika
galaxy djelimično se slažem sa tobom. istina je da je hsg dodatni stres u nizu naše agonije. ja sam ga radila privatno jer imam grozna iskustva sa doktorima na paprikovcu. kada sam zvala da pitam za cijenu hsg sestra mi je rekla da košta 200 km a kada mi je ispostavila račun umalo da se ne sruših 300 km. ali dobro šta je tu je,preživjeh i to.
e sad,hsg MORA da radi kod ispitivanja steriliteta. da bi se otkrilo da li su jajovodi prohodni. inseminacija se radi isključivo kada su jajovodi prohodni,nijedan normalan dr neće je raditi bez hsg-a jer su prohodni jajovodi uslov za inseminaciju. kod mene je jedan prohodan drugi nije i ima hidrosalpings. mislila sam da kada je u pitanju vto jajovodi nemaju nikakvu funkciju ali se zaprepastih kada pročitah da se takav jajovod (sa hidrosalpinsom) laparaskopski uklanja jer može da ometa implantaciju embriona. dr mi nije ništa spominjala,ja nisam htjela ni da pitam jer na operaciju ne planiram da idem dosta mi je više svega. probaću ovako pa šta bude. razmišljam u pravcu da bi mi dr rekla ako je to nužno da se odstrani.
i da,evo upravo mi poštar donese odobrenje iz fonda! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu glaxy g)
Neposredna veza do poruke: 6167
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 15:28:34   
biljka
Dobar dancic svima!!!!!
Evo i mene malo, krenula sa poslom, pa stalno jurim.
Belham dobro nam dosla. Ja ti isto znamsto su i druge cure rekle, a najvise da treba stela.
Dobila sam odgovoror iz Maribora, dr. Vlaisavljevic radi samo jos do septembra kod njih, zatim ce raditi u Beogradu i Zagrebu, tako da vise sama ne znam sta cu i kuda cu. U Beograd mi se nesto i ne ide, a o Zagrebu da i ne govorim. Razisljala sam ja i o Leskovcu, ali misljenja su podjeljena, eto toliko od mene. i da ja opet dobilauser posted image .
Veliki pozdrav

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6168
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 16:52:17   
ringer
Biljka draga razmisli još.Gdje ti je bliže?
Pozdrav svima

(odgovor članu biljka)
Neposredna veza do poruke: 6169
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 18:08:16   
belman
Pozdrav cure,
Hvala Vam na odgvorima, upravo sam jedan takav odgovor dobila od Fonda :) pokusat cemo , moramo. Puno srece svima

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6170
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.7.2014 22:45:12   
harmonika
belman samo naprijed,bori se,kucaj na sva moguća vrata,upornost se isplati. dr Sanja će ti 100 % dati preporuku za liječenje u inostranstvu. da li ti je ovo prvi VTO?

(odgovor članu belman)
Neposredna veza do poruke: 6171
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
10.7.2014 10:20:34   
ringer
Drage vi što ste planirane za septembar kad počinjete sa terapijom?
Pozdrav svima

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6172
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
10.7.2014 13:55:58   
glaxy g
Biljka, dr.Vlaisavljevic pocinje da radi u poliklinici Beta Plus u Zagrebu.
ja sam tamo radila ivf ali me je vodio dr Radoncic, i kao sto vjerovatno znas sada sam trudna i za par nedelja treba da rodim jednog malog djecaka.
sto se tice osoblja i same klinike veoma su profesionalni, imaju vrhunskog embriologa ( pogledaj na netu), jednu od najsavremenijih laboratorija i veoma su korektni sto se tice cijena.
Vjeruj mi da postoji ta mogucnost ja bih se i porodila kod njih.
Stvarno sve preporuke za njih. Meni Beograd takodje nikada nije bio izbor, ali vjeruj mi ovi su daleko ispred i nas i Beograda.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6173
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
10.7.2014 15:23:56   
harmonika
galaxy koliko je tebe ukupno kostala vto u Zagrebu? Ja da treba da biram izmedju Beograda i Zagreba vjerovatno bih u Zagreb. Iskoristiću ova dva pokušaja na račun fonda a ako ne uspijem vjerovatno Zagreb ili Prag.
ringer jesi li ti u septembru u proceduri?
ja sam u novembru a dr mi je rekla da čim dobijem u septembru da ih nazovem i počinjem sa terapijom.

(odgovor članu glaxy g)
Neposredna veza do poruke: 6174
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
10.7.2014 16:37:29   
belman
Harmonika
Sve cu uraditi sto mogu da dobijem ovo pravo ,jer sami ne mozemo isfinansirati. MM je radio biopsiju i nije nista nadjeno. Bili smo vec jednom u Pragu(tada je radjena biopsija, i nista,onda smo uradili sa donorskom), ali nije uspjelo , biohemijska :(
Tek smo nedavno doselili u RS pa zato nisam ni imal pojma o placenom VTO, i sad bih da pokusam da dobijem preporuku od dr Sanje, cula sam da je super doktor. Inace da imamo materijala vrlo rado bih kod nje radila VTO , ali nazalost nemamo i potrebna je donacija.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *