|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  343 344 [345] 346 347   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 11:08:00   
Makica31
HSG sam radila na Paprikovcu, kod dr A. Rodic. nikad vise kod nje ne bih otisla ni da mi krv iz prsta izvadi. Cim je pocela onu aparaturu da namjesta dole, govorila je ovo nestoo ne valja nece da se zavrne. Sestra je govorila valja, povicte prema sebi. Pocela da ubrizgava kontrast on odmah krece da curi vani iz vagine, ona govori ovo ne valja pusta. sestra govori valja. Potorsi bocicu kontrasta a nije ni matericu ispunio. Kaze sestra treba li vam jos kontrasta kaze dr treba. I treci put kad je ubrizgala kad je trebalo da probije u jajvode kaze ona nista, ne ide. Uvela 3 studenta pokazuje njima na meni, umjesto meni da objasnjava. i tu je kraj. kaze sestra obucite se i sacekajte vani. DR izlazi vani, na hodinku mi kaze ides na VTO. nema tu pomoci, ja zurim u salu. i odlazi. Prvo mislim da me nije ni uradila kako treba, a drugo isla bih ja na laparoskopiju, ali i da tamo bude sve uredu, onda ce me slati na inseminaciju ali muz mi nije dobar, nema te progresivno pokretene. pa cu onda i na tom da se stresiram. Ovako idemo direktno na VTO pa sta nam dragi Bog da. Na hsg ako nista drugo, materica pravilnog oblika, nema polipa, nema septum.

(odgovor članu panjičak)
Neposredna veza do poruke: 8601
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 11:23:32   
anandi
panjičak po pitanju svih nalaza problem se ukazao kod iri i tu sam na terapiji siofor 2x1 500mg i po pitanju trombofilije imam dva mutirana gena i to PAI-A heterozigot (jedan mutiran jedan normalan alel 4G/5G) i heterozigot za MTHFR (jedan mutiran jedan normalan alel) ostali nalazi su dobri.
Za trombofiliju jos nemam terapiju, na uz su 7.12. i vidjet cu sta ce reci dr a kod hematologa sam narucena tek 14.12. pa vidjet cemo hocel biti kakve terapije

(odgovor članu panjičak)
Neposredna veza do poruke: 8602
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 12:32:05   
Makica31
Anandi srecno i tebi, za trombofiliju dobijes terapiju nakon embriotransfera, a kod zena koje ne ideu na VTO, terapija ide kad se potvrdi trudnoca. Ti znaci radis u Tuzli, bas sam juce gledfa sajt od tog dr Balica.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 8603
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 12:43:55   
anandi
Makica hvala draga, sretno i vama da bude dobitni mjesec user posted image U ovoj ordinaciji su muz i zena glavni dr i uspjesni su.Znam dosta zena kojima je uspjelo, sad se nadam da cu i ja biti jedna od njihuser posted image

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8604
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 15:16:01   
Vanja88
Makice
ja sam mislila da sam jedina koja tu dr rodic ne voli...mnoge zene o njoj sve najbolje ukljucujuci moju zaovu jer je nju porodila i dan danas je pacijent njen... Kako moze tako gruba biti nema tu pomoci ides na vto....i sama ne isla na vto pa Bogu hvala dobila dijete.
a zbog cega imas zapusene jajovode,jesi radila sve briseve na bakterije??

_____________________________


2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 8605
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 15:36:44   
Makica31
Ja sam jos kod nje isla preko veze :) Haos! Valjda su oni otupili od tog silnog posla pa vise i ne dozivljavaju nase probleme.

Pa ja imam obostrano zacepljenje, u tom proksimalnom dijelu, to je odmah iz materice kada oni krenu (jajovodi) i to je dosta rijetko. Ja sam trazila sama po netu, jer mi ona nije dala nikavk objasnjenje, a sigurno bi rekla da sam se tako rodila.
Ja sam imala ureoplasmu 2013. i rijesila je jednom turom antibiotika, od tada sam radila te briseve bar 4 puta i svi su bili dobri. Jedino tada ako asm se zacepila ili sta ja znam. Meni je ovo ostalo sve dobro. Hormonski status, OGGT, isla na folikulomteriju.
A ta ista dr Rodic, je vidjela sve moje nalaze i rekla nije tebi nista, bice sigurno dobar HSG. Tako da sam ja otisla skroz ne spremna u glavi na tu mognucnost. i zato sam se bas sokirala. ja sam kontala ajd da odradim i HSG pa da idemo na inseminaciju, takav je bio plan, kad zamalao, odmah me stave na VTO. Zvali me iz mediko s, sad idem po izvjestaj, pa cu da nosim u fond, do petka cu valjda stici sve.

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 8606
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 16:47:14   
viktorii
pozzz Makice31, samo da ti kazem za moj slucaj jer ima slicnosti. Ja sam takode radila HSG i oba jajovoda su mii zapusena a svi ostali nalazi su mi bili odlicni nikakovog problema , HSG sam radila u doboji tokom postupka imala sam jake bolove uzasne tokom primanja kontrsta i doktor mi je odmah rekao nema nikakve mogucnosti za trudnocu sem VTO, a kada sam sa tim nalazima dosla u medico s dr. Sanja me je poslala da radim laparaskopiju kao to ce se sve resiti kao mlada sam a tada sam imala 22god,
Laparaskopiju mi je radio dr Rosic na Paprikovcu koji je po zavrsetku zahvata rekao kako se nezna da li je operacija uspela vec da za godinu dana ako nedode do trudnoce ponovim HSG.Do trudnoce nije doslo i kada sam ponovo dosla kod njega da vidim sta dalje kao nista samo VTO jer kao sta cekam kada prvi mesec nije doslo do trudnoce ocito da laparaskopija nije uspela.
izvinite na dugom postu , samo sam htela da kazem kako sam zbog tog njihovog lecenja izgubila skoro tri godine, da bi se opet vratila na pocetak.jer sve moras cekati a vreme brzo prolazi.
Hvala bogu mojoj muci je dosao kraj dr.VTO u Medicos je bila uspjesna.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8607
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 21:37:21   
panjičak
Viktori,
samo to je važno,da je VTO bila uspješna .
user posted image

(odgovor članu viktorii)
Neposredna veza do poruke: 8608
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.12.2015 22:29:41   
Makica31
Viktori znaci uspjela ti je prva VTO, pa to me bas ohrabruje, pa ja sad ne bi isla na laparoskopiju sve da mi i predloze, ja imam 31 godinu, nije to strasno, ali zivci ima ozbiljno da mi popuste od ovoga svega...

bitno je samo da mi dodjemo do user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu panjičak)
Neposredna veza do poruke: 8609
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.12.2015 10:06:51   
viktorii
Samo sam htela reci kako netreba puno cekati i gubiti vreme.
meni je uspela druga VTO, a vama curke zelim da uspije od prve, user posted image

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8610
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
3.12.2015 17:30:23   
Makica31
Hvala ti u ime svih nas koje cekamo user posted image user posted image user posted image

Nego meni se palce od tragikomedije. Oni u mediko s zovu Izvjestaj obicni nalaz i misljenje gdje u 4 reda pise da trebam ici na VTO... ja sam mislila da cu da dobijem 5 listova svoje istorije bolesti.

Posto u fond se nose svi nalazi, tamo pise medicinska dokumentacija.
Ja ne znam koliko detaljno da stavljam. I MOGU LI FOTOKOPIJE NALAZA, ne daju mi se orginali???

I ovo je vrhunac, niko mi nije rekao da TREBAM VEC REZERVISATI TERMIN za VTO kod njih, to jos nisam ni uradila, to mi slucajno spomenula sestra na pultu, pa jesu li oni normalni, kako sam ja to mogla da znam???

(odgovor članu viktorii)
Neposredna veza do poruke: 8611
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.12.2015 8:30:21   
panjičak
Milkice,
u Fond nosiš samo njihov izvještaj/nalaz, vjenčani list i kopiju zdravstvene knjižice.Na licu mjesta potpišeš zahtjev.Ne nose se dodatni nalazi u Fond.
Bila sam prije par dana u MedicoS i komentarisale su da dvije žene nisu rezervisale termin ili predale zahtjev u Fond.Kako god, složile su se da nisu bile dovoljno jasne .

Pozdrav i mnogo sreće

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8612
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.12.2015 11:08:46   
Makica31
Ja sam vec uzela obrazac iz fonda kada sm isla da ovjerim knjizicu. Pise: 1. medicinska dokumentacija, 2. vjenani list 3. zdravsrtevna knjizica i 4. izvjestaj iz ugovorene ustanove koja radi VTO... Ne znam sta im je onda ovo pod 1...

Hvala svima sto mi dajete informacije...

(odgovor članu panjičak)
Neposredna veza do poruke: 8613
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.12.2015 13:29:58   
harmonika
OBAVEZNA je medicinska dokumentacija-brisevi,hormoni,hsg,spermiogram,virusologija,u slučaju boravka u bolnici otpusno pismo. Srećno svima

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8614
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.12.2015 19:31:17   
Makica31
ovo stoji kod njih na sajtu Popis nalaza za IVF:

hormonski status: FSH, LH, E2, PRL i TSH vađeni drugog do petog dana ciklusa
hormonski status: ukupni testosteron, DHEA-s, SHBG
hormonski status: dodatno – progesteron (21. dana ciklusa), 17-OHP, kortizol
cervikalni brisevi (aerobi, anaerobi, mikoplazme, klamidija)
markeri zaraznih bolesti, i za partnera (HBV, HCV, HIV, VDRL)
krvna grupa i Rh faktor
spermiogram
kopije dosadašnje ginekološke/andološke dokumentacije

MENI NIKO U MEDIKO S NIJE REKAO STA DA RADIM, SAMO MI DALI TAJ IZVJESTAJ (OBICNI NALAZ I MISLJENJE) Ima da ih zovem telefonom i da napravim haos, a ova sto nas je do sada vodila, ima da je sahranim sa zemljom, glupaca! rekla dodjite po izvjestaj, i nosite u fond. Kako ja da znam njihove protokole i sta kako ide po redu... A vole uzeti pare koje im fond upalti na nase stanje...

< Poruku je uredio Makica31 -- 4.12.2015 19:32:30 >

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8615
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.12.2015 20:18:37   
harmonika
Moj ti je savjet da što prije odradiš virusologiju-hiv i hepatitise jer često nemaju reagense pa čekaš dva-tri mjeseca. I nemoj da se nerviraš,čuvaj živc,trebaće ti.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8616
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.12.2015 17:30:40   
Dina123
Drage moje,nova sam tu i nadam se da je neka od vas imala sličnih problema.Dragi i ja smo imali odnos pred kraj user posted image i poslije nje.Doslo je do svršavanja unutra jer želimo bebicu.Sad me već polako muči da li je došlo do trudnoće pošto sinoć su me probudili jaki grčevi u stomaku,grudi me bole i stalno idem vršit malu nuždu.Crvena treba doći tek 18.12.user posted image user posted image

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 8617
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.12.2015 23:44:46   
serendipity
Kad već neko spomenu HSG na Paprikovcu, kakva je procedura, čeka li se dugo, da se prvo naručim ili da prvo uzmem uputnicu. Radi li se s anestezijom ili bez i je li se sposobno za bilo šta drugo ostatak dana, mogli se vratiti na posao ili da uzmem slobodan dan?

Vidim na sajtu klinike Jelena da se i oni bave vantjelesnom oplodnjom - ima li neko iskustva s njima, podatke o uspješnosti...?

(odgovor članu Dina123)
Neposredna veza do poruke: 8618
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
7.12.2015 8:47:23   
panjičak
Zdravo.
Što se tiče HSG na Paprikovcu, ne radi se sa anestezijom i relativno brzo dobiješ termin.
Od svih mogućih pregleda, meni je taj bio najbolniji, pa bih na tvom mjestu pokušala u klinici Jelena sa anestezijom i uputnicom.U klinici Jelena, intervencije se mogu raditi sa uputnicom od porodičnog ljekara.Bićeš ti poslije sposobna za rad, ali taj momenat prolaska kontrasta kroz jajovode je grozan.Nije svakom isto, ali meni je bio.
Klinika Jelena se priprema za vantjelesnu oplodnju.Ne rade još VTO.Lično mi je to rekao Dr Milićuser posted image

(odgovor članu serendipity)
Neposredna veza do poruke: 8619
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
7.12.2015 23:34:23   
serendipity
Hvala. Baš me interesovalo za HSG, čisto da znam planirati, predstoje mi neka putovanja, pa da znam da li da obavljam prije ili poslije.

(odgovor članu panjičak)
Neposredna veza do poruke: 8620
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.12.2015 6:29:20   
rajna1980
Zdravo svima,

Ženice koje su išle ili idu u Medico-s, a radile su nalaz trombofilija, da li vam je doktorica sama napisala da uradite taj nalaz ili ste vi tražile da vam napiše?

Ja sam prošli put kad sam bila, tražila da mi napiše da uradim inzulinsku rezistenciju i napisala je, a koliko vidim jako je bitan i taj nalaz trombofilija. Ne znam da li bih tražila da mi napiše da uradim i trombofilije i da li će htjeti napisati, šta vi mislite, kako je to kod vas išlo?

Ja sam u fazi čekanja ciklusa ovih dana, pa ću opet na skidanje polipa, nakon toga inseminacija.
Malo me nervira što moramo mi da im govorimo, umjesto da sami odmah napišu sve što treba. Ili što čekaju da postupak ne uspije, pa nas onda šalju na te pretrage, što se sve moglo izbjeći, odraditi ranije i pokriti odgovarajućom terapijom.

Želim vam svima mnogo plusića user posted image

(odgovor članu serendipity)
Neposredna veza do poruke: 8621
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.12.2015 8:06:54   
anandi
Jutroo evo mene opet vam bahnu na temu, naadam se da necete zamjerit user posted image Ova tema mi je posebno prirasla srcu zboog harmonike koja ne ide iz cekaonice dok ne pokupi mene i BraMAR user posted image Imal gdje jabuke ne javlja se?
Ja sam jucer isla na prvi uz nakon 14dana decapeptila, dr prezadovoljna kaze veoma je optimisticna u mom slucaju. Startala sam sinoc i sa 2amp menopura.
rajna pitaz za trombofiliju, kao sto sam vec pisala u mom slucaju imam dva mutirana gena i sinoc sam bas pricala s dr na tu temu i ona kaze da tromb uzrokuje pobacaje ali moze imati i veze sa implatacijom ploda. Meni ce ukljuciti dodatne boce nakon transfera do bete.
Moj neki savjet je ne letiti u postupke bez svih nalaza, evo ja sam dzaba bacila pare za dvije inseminacije. Sad prije ovog postupka najavila sam se na konsultacije i fino popricala s dr i rekla joj da zelim u postupak ali ne po svaku cijenu, zeim da mi da spisak nalaza koji se rade i prije vto i ako ne uspije i tek kad sve odradim onda da krenem. Tako je i bilo, dala mi spisak, neke sam imala i neke jos odradila... ja sam ucinila sve sto je u mojoj moci sad je sve do Boga.
curama svim zelim puno srece user posted image user posted image
Imam jedno pitanje za one koje su prosle kroz postupak i koje su se bockale, jesul imale neke nuspojave? Ja od jucer imam neku tupu glavobolju, dok lezim ok al cim dignem glavu s jastuka razvaljuje?

(odgovor članu rajna1980)
Neposredna veza do poruke: 8622
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.12.2015 8:23:34   
panjičak
Rajna,
meni su nalaz za inzulinsku rezistenciju dali da radim prije prvog pokušaja VTO.
Nakon neuspjelog prvog pokušaja (a djelovalo je da je sve u redu i 3 embriona transferisana), dali su mi da radim i trombofilije.
Ispostavilo se da imam dvije vrste urođenih trombofilija.
Doktor hematolog, kao i doktorica iz MedicoS su rekli da trombofilije ne utiču na začeće, već povećavaju rizik od spontanog pobačaja.Bilo kako bilo, hematolog je rekla da će uključiti terapiju za trombofilije kada budem znama tačan dadum embriotransfera.
Pozdrav

(odgovor članu rajna1980)
Neposredna veza do poruke: 8623
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.12.2015 8:29:57   
panjičak
Amandi,

ja sam u prvom postupku VTO imala teške glavobolje i nesanicu tek kad sam Cetroide(one se bockaju kad folikule narastu oko 15 mm da spriječe ovulaciju i primaju se sve do vađenja folikula).Dobila sam paracetamol da pijem protiv glavobolje i Apaurin 2 mg za nesanicu.Od Menopura nisam imala nikakve loše reakcije.
Evo sad sam u drugom postupku i nemam glavobolje i nesanicu iako primam Cetroide već tri dana.
Očigledno je sve individualno i sve je moguće.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 8624
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
8.12.2015 23:06:13   
Makica31

IZVORNA PORUKA: Dina123

Drage moje,nova sam tu i nadam se da je neka od vas imala sličnih problema.Dragi i ja smo imali odnos pred kraj user posted image i poslije nje.Doslo je do svršavanja unutra jer želimo bebicu.Sad me već polako muči da li je došlo do trudnoće pošto sinoć su me probudili jaki grčevi u stomaku,grudi me bole i stalno idem vršit malu nuždu.Crvena treba doći tek 18.12.user posted image user posted image



Mislim da nisi na pravoj temi.
A i dragi treba da svrsava u tebe kad ti je ovulacija. A ovulacija nije ni prije ni nakon user posted image vec na sredini ciklusa. kod vecine. Iako moze da bude pomjerena i prije i malo kasnije. Ali bas dan prije user posted image i odamh nakon user posted image malo je vjerovatno da imas ovulaciju.

(odgovor članu Dina123)
Neposredna veza do poruke: 8625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  343 344 [345] 346 347   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  343 344 [345] 346 347   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *