|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 11:48:51   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: emma.L

Ne znam što bih vam rekla. Na Vojničkom, u DZ, imali smo i skroz dobra i jako loša iskustva. Od jedne krasne starije doktorice, do onog malog crnog doktora za kojeg samo mogu reći- kad je njegova smjena, radije čekajte 8 uvečer pa vodite dijete u hitnu, ali zaista. A i ta dobra iskustva sa doktoricom je pokvarila sestra koja je radila s njom user posted image , tako da opet ako su njih dvije u smjeni, tu je sestra da nam digne tlak.
Mi smo odlučili samo vakcinisati dijete u DZ, pronašli smo skroz ok pedijatricu privatno i držimo se nje.
Mada smo imali i privatnika, starog doktora, koji i ono što uspiješ izvući iz njega, zbrlja pa nisi siguran što ti je rekao. Ali oboje smo dosadni i imamo uvijek pitanja i podpitanja i ne idemo bez odgovora, pa bili oni ljubazni ili ne.


ja vodim malenu u dom zdravlja na Vojničko i svi su mi super, uvijek dadnu nešto Ajšici ili naljepnicu ili ono drvce za grlo, uvijek nešto da je zabave
A zadnji put su je toliko ljubili nogice da sam se ja ibretila
Čak sam malenu i slikala a dr je odmah uzela slušalice i stavila ih Akici ispod maice, svi su mi superuser posted image user posted image user posted image

user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 11:57:33   
M kao Mama
ZA dr. Azru Dervišević, sve riječi pohvale, možda sam ja za nju previše emtivno vezana jer smo iprijatelji pa je previđše hvalim, ali ipak kada čujem koliko mama djecu vodi kod nje, shvatim da ne griješim.

Ona je super, sa svakim djetetom prvo se lijepo "ispriča", pa onda pregled i sve ostalo.

Imala sam i ja raznih epizoda sa ljekarima, do toga da me dr. u Hirnoj pitala u pola tri ujutro čime dijete hranim, a lajla ima upalu uha.

Nikada neću zaboraviti novembar prošle godine kada je Lajla izgubila tečnost(povračala je i imala proliv) i to je trajalo tri četori dana, de u Hitnu,. de u DOm zdravlja, dijete ni mrtvo ni živo, dok na ktraju dr. Azra nije napisala uputnicu za Koševo. Kada su joj izvadili neki nalaz( ne znam tačno naziv, dal AS ili tako nešto), na prijemnom kažu ovo je za odjela. A, helem dok smo došli do prijemnog i to je priča, izvjesna dr. se iznervirala pa je moralanapraviti pauzu, i nigdje je, a djecu samo dovode. Dok nisamo sreli dr. Mesihović, ona je uzela LAju unijela u ordinaciju i napravila belaj, na kraju je i ona pregledala i kaže na ODjel.

Dođemo na odjel, kaže druga dr. ja ovo ne bih primala ovo nije za bolnice, kakav je ovo nalaz, opet reba djete bosti, a nalaz uređan na 20 minuta prije.

DA ne dužim, gdje gođ dođeš u večini slučajecva preživljavaš traume, možda 10 % slučajeva je da ne povjeruješ. JA lično sam često kod dr. i jedino kad odem privatno, zadovoljna sam, ovo ostalo na žalost. I jeste žalosno, jer ne mogu svi priuštiti prvatnika,a od naših bubrega se odbija da bi ti isti dr. imali plaću.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 12:01:50   
veeseelaa
ja kod dr Azre ne idem striktno, ona je divna žena a i ostali su mi ok, tako da mi je sad za sad svejedno kod kojeg ću dr

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 12:03:50   
M kao Mama
MA, vala gledam da je ona dole, ako baš nije nešto hitno, neka mi dragi Allag oprosti, dr. Vildan, ja se svaki put nasekiram ako upadnem kod njega, ništa ga ne razumijem, a on se jadan mući, pa mi baš bude teško i samo iz tog razloga ne volim kod njega, a ne znam ima i dr. Meliha ili Mediha tako nekako kod nje smo bile jednom, i nešto sam bez utiska, hahahaha

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 12:25:36   
mamana
Ja takođe djelim Vaše mišljenje da je dr.Dervišević super.Ona je inače moja komšinica,pa kad je stetnete u šetnji ili prodavnici možete tražiti neki savjet,jako je ljubazna. Mi smo na vakcine uvijek išli kod nje,a kad mi je djete bolesno odemo tamo pa koga potrefimo. Doktor Vildan inače nije specijalista pedjatrije nego poredične medicine i meni je glupo da radi sa djecom, a što mama alma reče ja ga skroz slabo razumijem kad priča,odgovori su mu uvijek šturi, mada po pitanju ljubaznosti i odnosa prema djetetu nemam zamjerki.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 13:51:39   
Sonja
ja za sad imam dobra iskustva..
svaki put kad ga vodim na vakcinu osoblje u DZ je prijatno
jednom sam ga vodila bog oka jer se malo ubo nokticem i bilo mu crveno i tad su bili ok .
nadam se da ce tako ostatiuser posted image


_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 14:28:01   
mama_debeljuca
I ja imam neprijatna iskustva sa pedijatrima. Naš doktor, kod kojeg dijete vodim od rođenja je dobar dijagnostičar, ali odnos prema roditeljima nikakav. U početku mi se dešavalo da izađem iz ordinacije i nemam pojma šta je on meni rekao, sve to nešto zbrza, rukama ispriča i nemam pojma šta se dešava, odem plačući kući. A nedaj Bože da ga priupitaš, ispade da ga praviš budalom. I govori "haj, haj ne sekiraj se, sve je to u redu". Sada je već drugačije, skontali smo njegov način izražavanja, pa se lakše sporazumijevamo user posted image
Prije sedmicu dana, dijete mi dobilo temperaturu, nazovemo tog svog doktora, on na odmoru, kaže vodite ga nekom drugom. Odemo jednoj pedijatrici, lijepo ona nas primi, pregleda dijete, kad od jednom poče da histeriše, kako će ona nama propisati lijek koji se plaća, jer čitav blok besplatnih recepata potroši na tuđe pacijente.... Mislim, hej o djetetu se radi, gori od temerature, ona prosipa nebuloznu priču o "tuđim" pacijentima...I stvarno nam je propisala sirup koji smo platili 26 km, i neka smo za svoje je dijete, samo nek je njemu dobro, ali njen nastup je katasrofa.

_____________________________

:-)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 14:31:36   
acudesa
ma ljubaznost manje više, briga me je li ljubazan ili nije, znam se ja nositi sa njima  
da mi da tačnu dijagnozu to bi me činilo sretnom
ps.normalno da volim ljubazniji pristup, ali samo to mi nije dovoljno, rađe neka je malo i grub ali sa tačnom dijagnozom

< Poruku je uredio acudesa -- 25.8.2009 14:32:48 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Odnos ljekar-roditelj
25.8.2009 15:04:53   
Lavicca
Draga moja, sve što sam pročitala na forumu potiče od samo dvije majke koje su komentarisale tako da sam ostala šokirana njihovim izjavama, koje su osim tačne. Voljela bih da se jave i druge majke koje liječe djecu u ovom DZ pa da vidimo i nihovo mišljenje. Ja sam napisala svoje iskustvo, a prije odlaska sam prečešljala njihovu kompetentnost kod njihovih kolega i iz drugih grana medicine i dobila samo riječi hvale. Nadam se da je u Tuzli bolja situacija, ali ja bih do kraja života povjerila liječenje svoje djece ovim pedijatrima.
Pozz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 9:23:37   
Hanady RR
A da vi mene malo popustite nebi bilo zgorega i baš vidim nečitate moje postove, a i kad ih pročitate slabo ih shvaćate. 
Dio koji se odnosi na sumamed je pozitivno iskustvo sa doktorom, a vi mi sad implicirate da je loše to što ga je popila.user posted image Ipak ja vjerujem da je dr. Junuzović nama pomogla sumamedom bez obzira na vaš stav da je ceklor bolji jer on joj nije pomogao, 3-ća  doza nije djelovala, temeperatura je rasla znači da je bilo potrebe za jačim aktibiotikom. No usput da Vam kažem da više nije fama te da nije istina da se nesmije koristiti nakon 6 mjeseci, naime to mi je rekla upravo dr. Junuzović.
A direktoru doma zdravlja nisma išla jer on kancelariju ima u vrazovoj pa kad sam već dole bilo mi je preče da liječim svoje pile milo nego da tražim direktora po vrazovoj.
I ako sam vam sada odgvorila na sva pitanja za sve daljnje komunikacije o mom iskustvu sa doktorima slobodno se javite na PP voljno ću vam odgovoriti, baš mi bezveze da uzurpiramo forumsku temu kao da smo mi jedine majke koje liječe svoju djecu kod doktora.
Srdačan pozdrav.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lavicca)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 9:33:36   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Hanady

No usput da Vam kažem da više nije fama te da nije istina da se nesmije koristiti nakon 6 mjeseci, naime to mi je rekla upravo dr. Junuzović.



Ovo potpisujem! Nije tačno da se 6 mjeseci nakon summameda ne smije popiti neki drugi antibiotik. Moj Deni je pio summamed jer je imao jaku gnojnu anginu sa temperaturom 40 tri dana i summamed je jedini koji mu je pomogao. Ovaj lijek napravi zaštitu u organizmu i narednih nekoliko mjeseci ne bi trebalo da se dijete razboli, mada postoje razliciti slucajevi. I pri teškim oboljenima summamed se daje u kombinaciji sa nekim drugim antibiotikom. Ovo sve mi je rekao ljekar, a i farmaceut kojeg sam pitala, jer sam i ja cula istu stvar vezanu za summamed!

Pozdrav!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 10:07:22   
M kao Mama

Nakon svih ružnih događaja, tragedija i svega što nam se izdešavalo, nakon nekoliko dana u kojima smo bile složne, pitala sam se kada će opet početi. I nismo dugo čekale, na žalost.

Mislim, ipak da bi pojedine ovdje trebale supstiti loptu, svi mi imamo svoja mišljenja za i protiv, pa zato i postoji forum. Ako se slaže ok, ako se ne slaže ne treba brate svih svojih 8 objava imati na ovoj temi, jer ovo nije tema za prepucavanje, već za iznošenje mišljenja.

A kada je riječ o gramatici ima ta tema već poodavno, pa mogla bi tamo svoja znanja prenijeti.

LP

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 10:17:09   
mamina princeza
i menije tako receno .....naime , i moja dzelila je pila sumammed jer je imala upalu uha u isto vrijeme kad  i trodnevnu groznicu pa je bilo tesko dati dijagnozu. Posto temp nije spadala dobili smo summed koji smo pili tri dana.
Pitala sam i drugu dr o tome da li se poslije summeda ne smije nista piti sest mjeseci i rekla je da nije tacno samo kao eto nije njega pozeljno piti u kracim intervalima.

A i sama sam cula da bi trebao stititi djecu neko odredjeno vrijeme poslije mada ne znamsad koliko je tacno . Moja dz se nije posije toga razboljevala al proslo je samo  malo vise od mjesec dana


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 10:32:42   
Skvo RR
Evo mog iskustva,

Nasa je pedijatrica u DZ Omer Maslic, doktorica Gordana Vukovic, moram da napisem da sam prezadovoljna, njenim odnosom prema Umi i prema nama!  Veoma je pozitivna kao osoba.
Uvijek idemo samo i iskljucivo njoj. Jednom smo "zalutali" kod druge pedijatrice, koja je bila malo receno neljubazna, i jednostavno me nije dojmila! Vratila nas je sa vakcine radi crvenog grla, kada sam je pitala sta sad (vezano za to crvenilo, jer je bebi bilo 2 mjeseca), ona je rekla -  E, sad cekajte!
user posted image
Naredni dan smo otisli kod doktorice Gordane i primili vakcinu. Kada sam joj rekla za grlo, kaze ona klasicni slucaj crvenila od plakanja, jer smo u tom periodu imali grceve.





_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 16:38:58   
Lavicca
Nkon 6 mjeseci tek iduci put moze popiti Sumamed

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 16:42:33   
Lavicca
Ovo je bilo za dobro tvog djeteta, a procitaj svoje postove i probaj naci znakove interpunkcije

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 16:54:30   
Swatkish
Lavice popusti, molim te...
Evo citava stranica se svela na tvoje postove koji nemaju, ali bas nemaju,
ama bas nikakve veze sa temom...

(odgovor članu Lavicca)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 16:56:21   
Amrino
Sto se tice kompletnog odnosa med. osoblja on je blaaaaago receno katastrofalan!!!
Mi smo u DZ na Vojnickom polju i za sada smo koliko- toliko zadovoljni...Samo u slucaju kada je dr. Vildan u smjeni- samo se vratim kuci! Prvo- covjek nerazumljivo govori, stur je i nakon "dijagnoze" koja glasi- malo crveno grlo propisao mi je- sirup te na moje pitanje KOJI - samo me blijedo me pogledao. Zamal ga nisam upitala sirup od maline? Javorov sirup...? Kao da sam retardirana! Onda sam upitala- Jeli to antibiotik? Na sta je on hladno odgovorio- pa naravno da jeste! Nakon sto sam upitala- ZASTO antibiotik on opet samo ponovi...pa malo je crveno grlo. Recept sam samo uzela i poderala nakon sto sam izasla...bijesna! Sutradan sam dosla kod druge doktorice i sve je bilo ok...
A desava se svasta....nedavno sam bila svjedok kako su pustili bebu od mjesec da ceka 2 sata...dok su sestre ubacivale preko reda koga su stigle...I to bez ikakvog stida, bez ikakve diskrecije...Dok jedan covjek nije poceo da im kamara sve po spisku...
Mislim da smo i sami krivi za takav odnos...Ne znamo da se postavimo...Umjesto da zahtjevamo tretman kakav zasluzujemo mi jadne se polomimo da u ordinaciji pozurimo kako nervozna sestra ili doktorica ne bi cekale pa da pregledaju dijete...I svaka doktorova je ko sveto slovo....Suzdrzavamo se da sve otvoreno pitamo...
Ma koliko su krivi oni krivi smo i mi sto se ne borimo za sebe i svoju djecu!


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Lavicca)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 17:25:36   
dinaa
Ja sam u sustini zadovoljna bila svojom pedijatricom ali zena je na zalost otisla u penziju,i nama je sad ostao pedijatar za predskolski i skolski uzrast i jednom sedmicno nam dolazi pedijatar za bebe i malu djecu.Ta dr.sto je sad u penziji je toliko temeljita i spremna strpljivo odgovoriti na sva pitanja i uvijek dati dobar savjet.Ali dosta roditelja misli da je ona panicar a ja opet vise volim sto ona nista ne prepusta slucaju nego da je brzopleta,imala sam jednom slucaj da mi je dijete povracalo i imalo proljev i ona ga je dva dana redovno kontrolisala da bi bas taj drugi dan rekla meni i muzu evo vama uputnica za bolnicu ja bi se od ovoga ogradila.Na nase pitanje zasto,sta je u pitanju samo je rekla odmah u bolnicu i poslusajte sve sto vam kazu.Kad smo stigli u bolnicu poslije detaljnog pregleda vraceni smo kuci nista strasno a ja sam mislila ko zna sta ce nam sve reci.Eto mozda malo grubo od nje ali ona je meni ipak bila draga.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 17:33:56   
Hanady RR
Meni je zaista čudno da u jednom broju slučajeva doktori uopće nisu svejsni kako sestice pereko reda puštaju svoje poznanike. Ja sam imala priliku također vidjeti kao bjesni roditelji napadaju doktoricu a Bogami sestrica je bila kriva. No u suštini smatram da bolji tretman trebaju imati svi kod doktora kako djeca tako i odrasli.

Evo za mene je novi podatak da kada idemo na redovnu vakcinu sa bebom treba da se naručimo jer  oni u domu zdravlja naručuju koliko im vakcina treba, za to naravno nisu krivi ni pedijatri ni sestrice nego ministarstvo i kompletna država.

I sad kako se ponašati kad odete kod doktorra sa djeteom koje ste spremili, sjeli na taxi, došli u dom zdravlja, dođete na red nakon sat vremena i kažu vam e mi ćemo zapisat pa dođite u ponedeljak a danas srijeda.user posted image  jedan roditelj je napao sesticu a zaista ona nema ništa sa tim.user posted image  Mada su mogli uredno da napišu na vratima tu informaciju pa da te stvari obavimo telefonom.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 22:21:47   
Amrino
Mada su mogli uredno da napišu na vratima tu informaciju pa da te stvari obavimo telefonom.


Radi se o tome sto ja mislim da takve informacije moraju napisati...Pa sta sad svi trebaju- u grah gledati kada ce doci...?
Ja sam tako pukla u Skerlicevoj...Bila na pregledu- i rekose mi da dodjem sutradan na uvz...Ja zbrisem s posla i sa MM dodjem tamo u 8 kad ona meni s podsmjehom..."jao pa zakasnili ste...druge zene dodju u 6 pa predaju knjizice". Pa kad je nisam udavila- rekoh- pa gdje to pise?! Sto mi to juce ne rece ziva bila?!


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 22:27:39   
žana o8
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Sto se tice kompletnog odnosa med. osoblja on je blaaaaago receno katastrofalan!!!
Mi smo u DZ na Vojnickom polju i za sada smo koliko- toliko zadovoljni...Samo u slucaju kada je dr. Vildan u smjeni- samo se vratim kuci! Prvo- covjek nerazumljivo govori, stur je i nakon "dijagnoze" koja glasi- malo crveno grlo propisao mi je- sirup te na moje pitanje KOJI - samo me blijedo me pogledao. Zamal ga nisam upitala sirup od maline? Javorov sirup...? Kao da sam retardirana! Onda sam upitala- Jeli to antibiotik? Na sta je on hladno odgovorio- pa naravno da jeste! Nakon sto sam upitala- ZASTO antibiotik on opet samo ponovi...pa malo je crveno grlo. Recept sam samo uzela i poderala nakon sto sam izasla...bijesna! Sutradan sam dosla kod druge doktorice i sve je bilo ok...
A desava se svasta....nedavno sam bila svjedok kako su pustili bebu od mjesec da ceka 2 sata...dok su sestre ubacivale preko reda koga su stigle...I to bez ikakvog stida, bez ikakve diskrecije...Dok jedan covjek nije poceo da im kamara sve po spisku...
Mislim da smo i sami krivi za takav odnos...Ne znamo da se postavimo...Umjesto da zahtjevamo tretman kakav zasluzujemo mi jadne se polomimo da u ordinaciji pozurimo kako nervozna sestra ili doktorica ne bi cekale pa da pregledaju dijete...I svaka doktorova je ko sveto slovo....Suzdrzavamo se da sve otvoreno pitamo...
Ma koliko su krivi oni krivi smo i mi sto se ne borimo za sebe i svoju djecu!


Apsolutno se slažem s tobo. Kod nas kad dođeš na vakcinu, ja ne stignem Žanu ni skinuti , a sestra proziva. A ja sve natenane , i čekam dam mi nešto kaže da se posvađam .MM nakon što ona uporno proziva i dernja se s vrata , kaže hajde ženo brže malo, a ja namjerno malo glasnije-ja nigdje ne žurim , ima da me čekaju, džaba se ona dernja s vrata. Ona ostala paf i naravno nije se više dernjala. Nismo mi na trkama da ubacujem dijete ko na pokretnoj traci.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 22:33:38   
Amrino
Bas tako zana...nabiju ti tempo da ti prosto bude neugodno sto si dosao...Uzas! Ja svaki put moram fino traziti da mi izvagaju i izmjere dijete- jer drugacije ne bi...Samo bi , da ikako moze, s vrata djetetu zabola onu iglu u ruku i vozdra da te ne gleda...E pa malo morgen...Sva sreca pa ja imam MM- a koji je flegma teza...kod njega sve natenane i saburli a ja onda sve za njim...polako...a one pjene user posted image .

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Odnos ljekar-roditelj
26.8.2009 22:37:18   
žana o8
Ja sam ih natjerala da dva puta vagaju Žanu, ne stigne se ona kazaljka ni zaustaviti , a ona već piše težinu. Reko halo ženo, šta pišeš, hajd bogati kolko je teška, a ona ko tuka gleda u mene , pa kad je na moje insistiranje ponovo izvagala, naravno da je imala više nego prvi put. Ili kad bebama mjere dužinu, obim glave i upisuju, a tebi ne govore,a ja opet halooo recite mi šta upisujete. Ja sam tamo prava vještica user posted image  

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Odnos ljekar-roditelj
27.8.2009 10:20:43   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

...Umjesto da zahtjevamo tretman kakav zasluzujemo mi jadne se polomimo da u ordinaciji pozurimo kako nervozna sestra ili doktorica ne bi cekale pa da pregledaju dijete...I svaka doktorova je ko sveto slovo....Suzdrzavamo se da sve otvoreno pitamo...
Ma koliko su krivi oni krivi smo i mi sto se ne borimo za sebe i svoju djecu!



Hm... ovo jeste simptomatično. I ja sam primjetila kada djecu odvedem na kontrolu, da mi je sve nešto neprijatno, sve nešto žurim, neću previše da peglam... user posted image user posted image user posted image Zašto to radim??? Kao da nam je nametnuto da se tako ponašamo, ja ne znam definisati.
Mada protiv naše pedijatrice nemam šta reći, nadam se da će tako i ostati.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *