|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
3.6.2010 21:44:20   
R&T@
Obecah izvjestaj.
Bile smo u srijedu...
Lijepo su je primili, posvetili joj paznju...user posted image
Najvaznije da je ona mirno sjedila, otvorila usta i bila zadovoljna...
Primila je dr. Erika, razgovarala s njom, sve joj objasnila...
Pohvalila je zubice, jaki su i zdravi...
Premazala ih je nekom tecnoscu da ih zastiti...
Narucena je ponovo za tri sedmice, jer ima malo naslaga na jednom zubicu,
pa planira to ukloniti...

Princeza je cijeli dan nosila ogledalce i divila se svojim bijelim biserima, a ja sam ponosna sto je moja bebica velika...user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
3.6.2010 22:04:48   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: Majčica

E ovako, preksinoc sam kod svog sina, koji ima nepunih 13 mjeseci primijetila da mu je s unutrasnje strane vilice iznikao zub, znaci van zubnog niza. On ima gornje jedinice, dvice i cetvorke, trice su mu malcice vrhom izbile, ali taj zub je otprilike kod cetvorke ali je unutra, znaci prema nepcu ide. Ja sam se pravo prepala, to jutro sam pitala tetu u vrticu je li vidjala kod djece takvo nesto, kaze ona da jeste, da su cak njenom unucetu nedavno takav zubic izvadili. Zvala sam poznanicu koja je stomatolog, ona kaze da je u svakom slucaju prerano raditi bilo sta dok zubic ne iznikne,a i posto je jos mali, ali da pratim i da postoje dvije opcije - ili da je jednostavno visak u samoj klici, znaci nepotreban zub u potpunosti ili da je petica koja je jednostavno ispala iz niza (sto kontam da svakako nije, jer je prerano za petice, iliuser posted image ). Kaze nedavno su curici od nekih 5-6 godina izvadili tricu bukvalno iz nepcauser posted image , to se kod djece desava.
Je li imao neko iskustvo s ovakvim "višak" zubicima? Ja ga zaista sad ne bih vodila kod zubara, prestravio bi se. Kontam sacekati dok ne izraste skroz, samo ne znam da li mu smeta. Kaze ova moja poznanica da on vjerovatno instiktivno jezikom to dira i da je moguce da ce ga rasklimati, sto bi bilo ok pa da ispadne ako je visak, ali bojim se da ga ne proguta.


no siki riki to je u praksi cesto,da ima vise zametaka zuba,cak i po citav zubni niz se zna pojaviti dupli.

_____________________________

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
3.6.2010 22:39:05   
Majčica
Hvala ti, ispostavilo se da je lazna uzbuna. To je bila cetvorka, koja je bas velika, pa nije bila cijela izniklauser posted image . A bihuzurila sam sve redom bila. Hvala jos jednom.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
10.6.2010 10:21:53   
okicaa
moze pomoć??..sinu su mi pokvarena dva zubica medutim kod zubara smo bili i reko je da on tu nebi jos nista radio...moze pomoc osim pranja zubica..sta jos koristite za zastitu od daljnjeg kvarenja vidim neke gelove i slicno..pa vasa iskustva i preporuke sta da kupim neznam ni sama..i da zna li tko gdje na podrucju sarajeva ima lasersko popravljanje zubica ili neko slicno sem standardne busilice...hvala unaprijed

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 54
   Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 9:47:59   
M kao Mama
 
Prenos postova sa teme mliječni zubi

IZVORNA PORUKA: majki

Molim vas da ako je neko imao slično iskustvo napiše nešto, jer u svojoj okolini nisam naišla na nekog takvog.
Mojoj je curici dvije godine i dva mjeseca a od zuba ima samo jedinice, četvorke i tri dvojke. Inače su joj zubi počeli nicati tek u trinaestom mjesecu. Pedijatar nikad nije reagovao na to, kaže da je sve u redu. Inače je zdrava, lijepo jede (samo neće da žvaće meso), sve normalno. Trebam li se brinuti? Ne primjećujem da se ijedan zubić sprema da nikne.user posted image


IZVORNA PORUKA: mukica

Nemas ni razloga za brigu.....
Moj sin je prvi zubic dobio sa pet mjeseci i dvadeset_ dana a ostali su nicali ko pecurke poslije kise......
A sto je dijete starije jaca mu i vilica pa ide malo teze....
Sto kasnije izrastu kasnije ce i ispasti


IZVORNA PORUKA: majki

Predpostavljam da si upravu sve je to individualno, samo eto nisam još naišla na nekoga da kaže je imao slično iskustvo.
Hvala u svakom slučaju, ima logike to sa jačanjem vilice.



IZVORNA PORUKA: travnicanka

Moram priznati malo mi je cudno da su tim redoslijedom nicali zubici i tako kasno.Slazem se da je svako dijete individua za sebe pa kako zubici tako i sve ostalo je individualno,ali mislim da bi trebala posavjetovati se sa nekim stomatologom.Djeca sa dvije godine imaju obicno prvi posjet stomatologu i tada roditelji dobiju informacije i upute o njezi djecijih zubica.
Raspitaj se malo,ja licno ne mislim da je neka greska ali najbolji nacin da otklonis svoje sumnje je da posjetis nekog stomatologa i zamolis ga za misljenje.
Pozdrav tebi i tvojoj djevojcici.


IZVORNA PORUKA: almai

I ja bih ti  preporucila da posjetis nekog stomatologa.Da se uvjeris da je sve ok a i da se djevojcica navikne na stomatologa i s tom posjetom ukloni strah od zubara.
Lijep pozdrav tebi i tvojoj djevojciciuser posted image



IZVORNA PORUKA: dinaa

I moj sin je dobio prvi zubić u trinaestom mjesecu,sad mu je šest godina i ima lijepe i zdrave zube,a i ja sam išla kod stomatologa i rekao mi je da netrebam brinuti,i bio je u pravu,pozdrav svim mamama


IZVORNA PORUKA: majki

Hvala svim mamama, tebi dinaa naročito, to mi je trebalo da čujem. Svakako ću otići kod  dječijeg stomatologa na redovan pregled jer nismo još nijednom bili.

Pozdrav vama i pusa vašim pačićima



IZVORNA PORUKA: camm

moja ima 10 zubica,prvi je dobila u 11 mjesecu,sporo joj nicu zubi,ova zadnja petica je pravo namucila,,malena ima 27mj.


IZVORNA PORUKA: Adana

Mila, razumijem da si zabrinuta, ali kao sto su ti vec rekli najbolje je otici djecijem stomatologu i vidjeti o cemu se radi, jer je moguce da dijete uopste nema zametaka tih ostalih zubica. Sto nije ni malo neobicno ili nevjerovatno. A mozda zubici samo sporije nicu. Ali da bi bila smirenija obrati se strucnjaku. Sretno!


IZVORNA PORUKA: majki

Čula sam i za tu mogućnost da nema zametaka zuba, odoh malo da pregledam ima li šta o tome na internetu, nemam uopšte predstavu šta bi u tom slučaju trebalo raditi.


IZVORNA PORUKA: Adana

Ma najbolje bi ti bilo da odeš pedodontu i raspitaš se, da ne razbijaš glavu. Ja vjerujem da se samo treba čuvati prostor za stalne zube, jer ako nisu nikli mliječni ne znači da neće niči stalni. A do toga ima još dosta vremena. Nadam se da će sve biti OK! Pokušaj se ne sekirati puno i sretno!


IZVORNA PORUKA: camm

Posto se ovde prica o zubicima imam i ja jedno pitanje.Kod moje curice imaju bijele tackice po gornjim zubicima,sta mislite da li je neki nedostatak vitamina ili ih ima vise.Slicna iskustava dali ima neko.user posted image


IZVORNA PORUKA: majki

Draga camm, nemam iskustva sa tim bijelim tačkicama, ali evo malo sam potražila na netu i na nekom hrvatskom forumu kažu da se to zna desiti kada majka u trudnoći uzima flor. Neznam je li to kod tebe slučaj.


IZVORNA PORUKA: majki

Draga camm, nemam iskustva sa tim bijelim tačkicama, ali evo malo sam potražila na netu i na nekom hrvatskom forumu kažu da se to zna desiti kada majka u trudnoći uzima flor. Neznam je li to kod tebe slučaj.


IZVORNA PORUKA: camm

bas tako nisam ni ja uzimala,ali ja danas malenu vodim kod stomatologa.pa cu vam javiti sta je.user posted image


IZVORNA PORUKA: Adana

Ponekad te bjelicas_te flekice po zubima mogu biti karijes! Ali isto tako necesto je to samo pigmetacija, i bolje da su bijele nego tamne... nadam se da ce sve biti OK i da nije nista. Samo lijepo cuvajte male zubice jer su oni tu izmedju ostalog i da cuvaju prostor za stalne zube... I one tabletice NAF su dobre za ocuvanje zuba, pa pitajte stomatologa kada ih djeca mogu poceti uzimati.


IZVORNA PORUKA: Crvena

IZVORNA PORUKA: Adana

I one tabletice NAF su dobre za ocuvanje zuba,

Neki stomatolozi su za, a neki protiv NAf tableticauser posted image Mene zanima ko od vas daje djeci te tabletice i kakva su vasa iskustvauser posted image



IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image user posted image user posted image user posted image

ja sad A. dala flasicu kad ono slomljen mu vrh (dio) donje jedinice...meni stvarno nije jasno kako i kada...zna pasti ko i inace...nista strasno niti jako...nije se nigdje udario jutros...fakat mi nije jasno...bas sam sokirana...zeludac mi se okrenuo...mislim da znam da je pao ili nesto pa hajde...je li moguce da su mu tako losi zubi da ga je grizuci nesto slomio a da ga to nije ni zabolilo...meni nikad zub nije pukaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: hanabanana

Nije moguće da je do kvaliteta zuba.
To su mliječni zubi.
Morao je se udariti negdje. Ne danas, ili juče.
Ali je morao biti udarac.
Možda je i nezgodno zagrizao viljušku.


IZVORNA PORUKA: dadada

hvala na odgovoru...cekam ko ozeblo sunce

stvarno pazim...nema mi nista gore od pokvarenih zuba...ne dajem mu ni cajeve... ni sokove nocu...bas zato sto znam da se tako najlakse kvare...a ne mogu da vjerujem da prije nisam skontala...da ga to nije zabolilo




IZVORNA PORUKA: medic slatki

Zanima me daju li se ikakve tabletice za zube djeci i od kada, znam da neke mame spominju te neke Naf tabletice user posted image  


< Poruku je uredio mama alma RR -- 16.6.2010 9:49:29 >

(odgovor članu okicaa)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 11:45:51   
sarayka
Evo da se i mi javimo, Lamija ima pokvarenu peticu donju i to jako malo al se bas vidi rupica, zadnje dvije noci se budi i govori da je boli, pa moramo ustati da operemo zube jer joj je tako lakse..user posted image
MM radi na stomatologiji pa ce je on odvesti, a ja se bas sekiram kako ce taj popravak proci jer bas ne voli doktore, tako da cu se truditi da ne prisustvujem user posted image


_____________________________

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 16:15:49   
okicaa
i kod mog sina je isto u pitanju donje petica...e sad ja sam citala da negdje u sarajevu ima lasersko popravljanje zubica za djecu i odrasle naravno..i da je to jako dobro za djecu jer se ne koristi naravno busilica to kod manjih kvarova je  jos bolje...e sad opet ponavljam pitanje ako netko zna vise nek javi il ako netko zna stomatolosku ordinaciju u sarajevu koja to ima neka javi.hvala

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 18:38:51   
sarayka
IZVORNA PORUKA: okicaa

i kod mog sina je isto u pitanju donje petica...e sad ja sam citala da negdje u sarajevu ima lasersko popravljanje zubica za djecu i odrasle naravno..i da je to jako dobro za djecu jer se ne koristi naravno busilica to kod manjih kvarova je  jos bolje...e sad opet ponavljam pitanje ako netko zna vise nek javi il ako netko zna stomatolosku ordinaciju u sarajevu koja to ima neka javi.hvala


Takodjer...kod moje curice nema "crne rupice" vec je kao bijela pa mislim da je karijes user posted image
Da li je neko imao problem popravka zuba kod ovako male djeceuser posted image
Hvalaa


_____________________________

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu okicaa)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 19:28:56   
M kao Mama
Ja sam maloprije vodila Lajlu da je naručim na pregled, naručeni smo krajem mjeseca, kad dođe djevojčica tri godine, tata je dove kaže da popravi četvorke, ja ne znam ko bi moju Lajlu vezao da mora popraviti zubić

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 19:43:52   
merjem
mi smo prije 2 sedmice popravili donju peticu a 23.idemo da sredimo i cetvorku.iskreno sam mislila da ce biti grozno i da ce biti svega ali sam ponosno izasla iz ordinacije jer je moja princeza bila tako mirna i poslusna ma super.

_____________________________

19.12.2006 Merjem
22.10.2009 Ajse

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 22:07:11   
R&T@
Merjem, i moja djevojcica je narucena 23. prijepodne za popravak jednog zuba, gornja dvica...to joj je jedini kvar...
Mozda se i sretnemo...user posted image

Vec sam pisala da je prvi pregled protekao suuuuper, pa se nadam da ce i popravak....

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 22:12:49   
faris06
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja sam maloprije vodila Lajlu da je naručim na pregled, naručeni smo krajem mjeseca, kad dođe djevojčica tri godine, tata je dove kaže da popravi četvorke, ja ne znam ko bi moju Lajlu vezao da mora popraviti zubić


ja sam bila iznenadjena kako je moj sin  podnio prve stomatoloske preglede i popravak zubica. Mi smo do sada popravili 4 zubica i  svaki put on sam sjeda na stolicu, digne rukicu kad mu je neugodno i nikada nije napravio ni najmanji incident. Inace sam vidjela da su sva djeca mirna u ordinaciji jer mi idemo na stomatologiju i  u ordinaciji imaju 4 stolice pa tako sam posmatrala i ostalu djecu. Mislim da je najbitnije dijete odvesti   par puta na pregled i upoznavanje sa stomatologom, a zatim ih oni obrade za dalje.

_____________________________

Dva mala Indijanca

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 22:49:48   
M kao Mama
U dva navrat aje super bila, ali treći katastrofa, i onda smo se dogovorili sa ovom mojom kolegiom da dožemo kada ona bude spremna i ima od tada sigurno tri mjeseca i kad je god pitam hoćemo li, neće. Ne znam šta joj je noćas bilo. i maloprije pričam mužu i pred njom kažem da teta dr. ima jednu teku u koju upisuje kja djcea imaju lijepe zubiće i da će Lala dobiti diplomu, a mislim da će haos napraviti ako bude popravke, znam je u dušu, ne da da joj kapi stavim u nos bez scena, akamoli zub. Neka nam je Bod na pomoći.

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
16.6.2010 22:59:53   
R&T@
Dogovori da odes jos nekoliko puta bez popravke dok se potpuno ne oslobodi....


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
17.6.2010 0:19:34   
sarayka
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

mislim da će haos napraviti ako bude popravke, znam je u dušu, ne da da joj kapi stavim u nos bez scena, akamoli zub. Neka nam je Bod na pomoći.


Ista stvar, al sve se nadam da ce biti ok jer su to kolege od MM i ona tamo inače ide kod njega pa joj nije nepoznato, već sam pocela sa uvodom da ce joj teta dati novu cetkicu...
Ma vala ja necu ici nek se on bori s njom mogu mislit kako ce proci ali fakat mora jer joj je ova petica pokvarena i boli je cesce ..user posted image ja to nebih mogla gledati user posted image


_____________________________

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Rast mliječnih zubića i popravljanje
17.6.2010 0:26:47   
sporty mamaa
Ja se nadam da ce moja malena imati zube na mm, njegovi su lijepi, bijeli, ravni, predivni i nikad nije isao zubaruuser posted image user posted image user posted image A ja svako malo i opet mi nisu ni blizu ko njegovi... Zasad su joj ok, pa bumo videliuser posted image

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
25.6.2010 18:33:13   
Eraldi
pozz svima... tek smo se prijavili na forum, druga user posted image je na putu, ali sincic koji ima 19 mjeseci je prve tackice karijesa dobio sa 8,5 mjeseci, a punih 6 je samo dojio...nikada nije pio sokice i zaista smo drzali do higijene zubica...al karijes je tu i samo se siri....samo je na donjim zubicima, isli smo stomatologu, kaze nista prije cetvrte godine nije izvodivo, a do tada me strah da ne pocnu bolovi... cula sam da postoji neka tecnost u DM-u koja je namijenjena za ciscenje djecijih zubica, pa me interesuje da li je neko cuo, probao, je l ok?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 10:20:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Eraldi

pozz svima... tek smo se prijavili na forum, druga user posted image je na putu, ali sincic koji ima 19 mjeseci je prve tackice karijesa dobio sa 8,5 mjeseci, a punih 6 je samo dojio...nikada nije pio sokice i zaista smo drzali do higijene zubica...al karijes je tu i samo se siri....samo je na donjim zubicima, isli smo stomatologu, kaze nista prije cetvrte godine nije izvodivo, a do tada me strah da ne pocnu bolovi... cula sam da postoji neka tecnost u DM-u koja je namijenjena za ciscenje djecijih zubica, pa me interesuje da li je neko cuo, probao, je l ok?
da mu ne dajete zeljezouser posted image

(odgovor članu Eraldi)
  Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 10:22:54   
Anoniman
kada poceti sa pranjem zubica?  Andrej ima samo 5 zubica...jedinice i jednu cetvorku

(odgovor članu Eraldi)
  Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 10:27:40   
Medić*
mi poceli sa 7 mj prati zube, odnosno upoznavati se sa cetkicom, tada imali dva zubicau pocetku bilo malo prblema pa se navikao, sada sa 21 mj, neda da mu ja perem, hoce sam,  tako da to pranje ne racunam jer mali pa ne zna samo bez veze trlja i grize cetku user posted image  

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 10:29:42   
Anoniman
sa kaladontom ili bez?

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 10:33:54   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: dadada

kada poceti sa pranjem zubica?  Andrej ima samo 5 zubica...jedinice i jednu cetvorku


sram te bilo user posted image mi vec cetkamo u 16....i to cetkicom iz DM (3 u 1 dodju, za svaki period od prvih zubica, mi vec presli na cetkicu br. 3 sa dlakicamauser posted image ..i bez kaladonta ide svakako cetkanje do mislim 3 godine...Cici se ne buni, kada mu kazem hajde da mama cetka zubice, on sav sretan zine user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 10:41:51   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: dadada

kada poceti sa pranjem zubica?  Andrej ima samo 5 zubica...jedinice i jednu cetvorku


sram te bilo user posted image mi vec cetkamo u 16....i to cetkicom iz DM (3 u 1 dodju, za svaki period od prvih zubica, mi vec presli na cetkicu br. 3 sa dlakicamauser posted image ..i bez kaladonta ide svakako cetkanje do mislim 3 godine...Cici se ne buni, kada mu kazem hajde da mama cetka zubice, on sav sretan zine user posted image user posted image user posted image



A šta se radi s one prve dvije četkice...izgledaju mi baš nekako strašno, ona jedna možeš ubit čovjeka s njom user posted image tako da sam ja preskočila te prve dvije...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 10:59:02   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: dadada

kada poceti sa pranjem zubica?  Andrej ima samo 5 zubica...jedinice i jednu cetvorku


sram te bilo user posted image mi vec cetkamo u 16....i to cetkicom iz DM (3 u 1 dodju, za svaki period od prvih zubica, mi vec presli na cetkicu br. 3 sa dlakicamauser posted image ..i bez kaladonta ide svakako cetkanje do mislim 3 godine...Cici se ne buni, kada mu kazem hajde da mama cetka zubice, on sav sretan zine user posted image user posted image user posted image



A šta se radi s one prve dvije četkice...izgledaju mi baš nekako strašno, ona jedna možeš ubit čovjeka s njom user posted image tako da sam ja preskočila te prve dvije...


pa ona prva, valjkastog oblika mi je bila super je mu je masirala desne kada su mu rasli zubici u pocetku..on samo zine i ja vrtimuser posted image
ona druga sa gumenim dlakicama je za neku vrstu cetkanja, meni je bezze licno...odmah smo presli na onu trecu dlakavu jer su mu odjednom narasla 4 gornja zubica poslije donjih keceva..sada vec imamo 8 zubovauser posted image user posted image


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Popravljanje mlijecnih zuba
6.7.2010 11:12:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: dadada

kada poceti sa pranjem zubica?  Andrej ima samo 5 zubica...jedinice i jednu cetvorku


sram te bilo user posted image mi vec cetkamo u 16....i to cetkicom iz DM (3 u 1 dodju, za svaki period od prvih zubica, mi vec presli na cetkicu br. 3 sa dlakicamauser posted image ..i bez kaladonta ide svakako cetkanje do mislim 3 godine...Cici se ne buni, kada mu kazem hajde da mama cetka zubice, on sav sretan zine user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

a pa nisam imala sta da peremuser posted image ..niti sam znala za te cetkiceuser posted image ...a pravo me nesto strah onih normalnih za djecu...sve kontam da mu nepovrjedim desne...a sem toga, Ciciju je nana/baba/baka/majka/nona stomatolog...prema tome...nikakvo cudo da on vec u 16 pere zuboveuser posted image user posted image

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *