|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 153 [154] 155   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
4.4.2016 16:36:03   
Alma_27
Ima li ijedan problem u braku ovdje da nije povezan s njegovim roditeljima?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3826
   RE: Problemi u braku
5.4.2016 11:40:21   
Anoniman
Molim vas ako imate savjet ako nemate da ne zachatavate

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 3827
   RE: Problemi u braku
5.4.2016 11:51:42   
mamabb
Ne znam šta vi hoćete..kad vam se kaže šta se misli, da nije normalno - ne paše...da kežem OK je to, samo ti ćuti i trpi tako to treba...NIJE, BOG VAM DAO PAMETI da mi neko uleti u kuću i kaže kako ću se svađati s mužem i još da veli da bi me izmasakrirala da se to desi pred unučetom...hahahah

Ne petljam se nikom u život i odluke, tako ne dozvoljavam ni da se neko petlja u moj i tačka!

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3828
   RE: Problemi u braku
5.4.2016 14:01:01   
loptica7
Ja isto ne razumijem ove zene sto traze savjet. Ispada kao da hoce da se potvrdi da je normalno da muz ne dozvoljava da zena ista progovori, da je normalno da se dere i vice na nju, da razbija stvari, da je vrijeđa i ponizava, da se svekar i svekrva petljaju u svađe, odgoj djece... Ima toga koliko hoces.

Ako kazes da nije normalno takvo stanje u kuci, i dalje se trazi savjet sta napraviti.
Najbolje je razgovarati s muzem i postaviti stvari na svoje mjesto, kako s njim tako i s njegovim roditeljima. Ako pak ni to ne daje nikakva efekta, e pa onda kupi stvari i idi ili suti i trpi.

Ovdje se zakljucak moze donijeti samo na osnovu cinjenica koje se iznesu, ali ja cisto sumnjam da su to sve cinjenice. Kako je tekao razgovor izmedu sudionika to znate samo vi.

Vecina, bolje reci sve zene se slazu da nije normalno nikakvo maltretiranje u braku ni od muza ni od roditelja.

Tko je god trazio savjet i dobio ga je, a da li mu po njegovu misljenju odgovara ili ne to je njegov problem. Zene su dale savjet sta bi one napravile, a vi opet znate sta je najbolje za vas i koju cete opciju izabrati.

Ovo se ne odnosi ni na jednu Anonimnu konkretno, nego sam opcenito pisala, tako da se nitko ne nade uvrijeden.

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 3829
   RE: Problemi u braku
6.4.2016 14:22:30   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ne razumijem. Zasto smijesno?


pa vidi da meni moja to svekrva kaze bilo bi mi smijesno jako smijesno dobro bih se nasmijala i postavila je brzinom vjetra na njeno mjesto, a BOgu hvala takav idiot nije , u tvom slucaju mi je jadno i zalosno jer da ti neko tako nesto kaze a da ti MORAS da sutis pod prisilom muza i da svim MORAs da sutis i njemu posebno kako vidjeh , i to zaljenje mami an zenu s kojom zivi je meni dno dna . Draga moja ja ne bi s njim ni sata provela jer ja vise volim sebe zivu i zdravu nego bilo kojeg "mamlaza". Zna napraviti scene nad tobom , pa jos dodje mama mu pa prijeti , pa onda on se mami pred tobom zali na tebe a ti ne smiejs ni ujednom slucaju rijec reci , ako ti ovo sve podnosi dobro je , ja ne bih pa kad bi u brvanri zivjela posbeno jer nemas dijece jos a ako mislis da ce se nesto s djetetom promjeniti nece vjeruj mi samo sto ces ti kao majka vise biti vezana za dijete pa jos vise durati a oni jos vise ti psihu hebavati .

< Poruku je uredio Mirkica -- 6.4.2016 14:23:02 >


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3830
   RE: Problemi u braku
6.4.2016 17:08:25   
Anoniman
Da, tako je sve kako si opisala.Mi smo u kuci sa njegovim, imamo svoj ulaz, okruzeni smo sa njegovom familijom. Ja nemam nikog svog tu, pa ni prijateljice. Osjecam se u podredjenom polozaju, ko da su svi oni s njim na jednoj strani a ja na drugoj.On ne razmatra mogucnost da odemo odatle i misli da je rijesio svoje stambeno i egzistencijalno pitanje. Ne znam ima li mi rjesenja?

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 3831
   RE: Problemi u braku
29.3.2018 22:59:42   
Redflower2
Pozdrav svima, nova sam na forumu.. imam problem u braku, i voljela bih cuti vase savjete.
Zajedno smo 3 ipo godine, od toga 1,5 godina u braku. Imamo dijete, godina dana mu je. U vezi je sve bilo u redu, poklanjao mi je paznju kao niko, pokazivao nevidjeno strpljenje za mene, iako sam ga nekad grubo vrijedjala.. Da ne duzim previse, u braku su krenule svadje, smetalo mi je sve kod njega, sitnice najvece.. priznajem da ga svakodnevno vrijedjam i nazivam svakakvim imenima. On predje preko toga dosta puta i trudi se da posle sve bude u redu. Ne mogu pisati o razlozima svadja..zaista su to sitnice, ali meni je kratak fitilj.. Par puta je izgubio kontrolu, poceo da vice, pred detetom, baca stvari..ne da mi da uzmem dijete, ja mu stvaram traume..prijeti da ce ici kod mojih roditelja, zove me ku*vo.. Znam da tome prethodi moje lose ponasanje prema njemu, trudim se da se promijenim, ali mi ne ide :( Juce me je udario. Osamario, tacnije. U kolima, dok je dijete bilo iza, u sjedistu. Tome je prethodila glupa svadja, ali smatram da ovaj put nisam preterala. Isli smo iz kafica, pocela je kisa, nista strasno, pada kisa, sunce grije..pozurio je sa kolicima, i svo vrijeme kukao kako kisne, ja sam kriva jer sam rekla da krenemo, na sta lici.. itd. Kad smo stigli do auta, morao je da preparkira da bi unio dijete u auto, ja sam cekala ispod drveta sa kolicima i naisao je drugi auto. Vozio je polako, to je uska ulica i ja sam par trenutaka sacekala da vidim moze li proci od kolica, prije nego se sklonimo, i to dok je auto jos bio daleko. Na sta je mm poceo da svira da se sklonim, sto sam i uradila- gledam ga, mase rukama i govori mi nesto sto ne cujem- ljut. Izlazi, zatvara jako vrata za sobom, unosi dijete, i kolica, i udjem i ja. Kad smo trebali da krenemo, ja pocnem sa svadjom, zasto stvara frku od ibicne kise, kazem mu da je jado, on vec nervozan govori mi da umuknem, nekoliko puta, da zacepim zvale, psuje mi majku..ja ne prestajem. Tu me udario, pocela sam da placem, govorim glasno: ne mogu da vjerujem da si me udario, on opet da umuknem, dijete place, on izlazi iz auta, vice, psuje me, ja sam kriva..ljudi gledaju. Zaustavlja se na sred puta, stavlja dijete kod sebe u krilo i krece, sa njim da vozi. Ja placem, on mi govori da prestanem, pobice nas sve porodicno..
Nisam mogla da se smirim.. jedva..morala sam nekako da ne bi uradio neki haos. On mene krivi, da je to sve zbog mene i mog dugackog jezika, da ja stvaram traume djetetu, a on pocne da place tek kad mm krene da vice iz sveg glasa na mene. I svaki put mene okrivi za to, uzima ga i ne da mi ga..
Ne znam sta da radim, on prica sa mnom kao da nista nije bilo, pokusava..a ja ne mogu da ga gledam vise. Bojim se njegovih postupaka u nekim situacijama kad nece moci da se iskontrolise. I sramota me zbog toga sto pravi scene na javnim mjestima.. Nije mu prvi put, a znam ni poslednji.. Da li nam je razvod jedino resenje...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 3832
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 7:55:25   
bejbibi
Dobro dosla na forum .
Vidim da si svjesna svojih postupaka i "kratkog fitilja" .ne opravdavam njega ,uzasno sta je uradio,ali ti prvo moras krenuti od sebe .tako necete sigurno jos dugo .mozes nauciti da se iskontrolises al ti treba strucna osoba za to ako ne uspjevas sama .
Kad ti skontas neke stvari i kad rascistis sa sobom bice ti ljepse vjeruj .
Zbog tog djeteta bar .da se ne istraumira skroz ..pa ce mozda vremenom i tvoj muz se promijenit .al moras od sebe krenuti .na kraju odite bracnom savjetniku ako ne mozete sami rijesit .

_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Redflower2)
Neposredna veza do poruke: 3833
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 8:57:57   
Alma_27
Nije razvod jedino rjesenje. Drugo je bracno savjetovaliste, a bogami i individualna terapija za vas oboje. Jeste li vi svjesni kako unistavate to dijete? Odrast ce u stalnom oprezu jer i najmanja sitnica moze pokvariti sve. Ako vi ne poradite na sebi, ocekujte da odgojite osobu koja ce biti kombinacija svega sto si gore napisala. I da, i on ce udarati svoju zenu.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 3834
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 13:20:06   
Redflower2
Hvala vam na odgovorima. Mi smo razgovarali o tome, da mora da se kontrolise pred djetetom, ja njemu svasta kazem, priznajem, ali on je taj koji izgubi kontrolu, i ne gleda ni vrijeme ni mjesto, ni da li je dijete tu ili nije. I mene optuzuje da cu ga ja istraumirati..ne shvata da ne moze to da radi pred djetetom..
Ja se trudim da ga ne vrijedjam..ali nekad me bas iznervira, i ja ne vicem..nikad se od mene nije uplasio. Zbog djeteta mi je najgore.
On kaze da meni treba pomoc, a njemu ne, sve to ja uzrokujem, on nije nista kriv, sem sto me udario..

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3835
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 13:31:42   
bejbibi
Ne mozes ti njega vrijedjati i za uzvrat ocekivat zagrljalje i poljupce i razumjevanje,toleranciju,postovanje ...to tako ne ide draga ...sama si rekla da ga od pocetka vrijedjas .ne znam vas odnos i sta se to tako promijenilo jer kazes da je u vezi drugi tip bio...veza je jedno brak drugo .pogotovo kad dijete dodje .
Morate se kontrolisati .lahko je prebacivat krivicu jedno na drugo a niko nece sebe da gleda kakav je.kreni ti od sebe prvo . I ti se moras promijenit i on ..najlakse je razvest s3 ..al isto tako treba gledat da se ne vrijedjate i ne udarate .ovo uzasno zvuci ...imate dijete,naucite civilizovano ko dvije odrasle osobe razgovarati.
Al prvo kreni od sebe.sa se ti promjenis radi sebe,radi djeteta.a onda ce i on skontati da isto treba .od pricanja i trubanja nemas nista .pokazi primjerom .
Sretno

_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Redflower2)
Neposredna veza do poruke: 3836
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 13:35:12   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ne mozes ti njega vrijedjati i za uzvrat ocekivat zagrljalje i poljupce i razumjevanje,toleranciju,postovanje ...to tako ne ide draga ...sama si rekla da ga od pocetka vrijedjas .ne znam vas odnos i sta se to tako promijenilo jer kazes da je u vezi drugi tip bio...veza je jedno brak drugo .pogotovo kad dijete dodje .
Morate se kontrolisati .lahko je prebacivat krivicu jedno na drugo a niko nece sebe da gleda kakav je.kreni ti od sebe prvo . I ti se moras promijenit i on ..najlakse je razvest s3 ..al isto tako treba gledat da se ne vrijedjate i ne udarate .ovo uzasno zvuci ...imate dijete,naucite civilizovano ko dvije odrasle osobe razgovarati.
Al prvo kreni od sebe.sa se ti promjenis radi sebe,radi djeteta.a onda ce i on skontati da isto treba .od pricanja i trubanja nemas nista .pokazi primjerom .
Sretno

user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 3837
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 13:36:51   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: LieToMe RR


IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ne mozes ti njega vrijedjati i za uzvrat ocekivat zagrljalje i poljupce i razumjevanje,toleranciju,postovanje ...to tako ne ide draga ...sama si rekla da ga od pocetka vrijedjas .ne znam vas odnos i sta se to tako promijenilo jer kazes da je u vezi drugi tip bio...veza je jedno brak drugo .pogotovo kad dijete dodje .
Morate se kontrolisati .lahko je prebacivat krivicu jedno na drugo a niko nece sebe da gleda kakav je.kreni ti od sebe prvo . I ti se moras promijenit i on ..najlakse je razvest s3 ..al isto tako treba gledat da se ne vrijedjate i ne udarate .ovo uzasno zvuci ...imate dijete,naucite civilizovano ko dvije odrasle osobe razgovarati.
Al prvo kreni od sebe.sa se ti promjenis radi sebe,radi djeteta.a onda ce i on skontati da isto treba .od pricanja i trubanja nemas nista .pokazi primjerom .
Sretno

user posted image user posted image user posted image user posted image


Sva sam se najezila user posted image vidi mene psihologa user posted image

_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 3838
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 13:39:43   
Redflower2
Pokusacu. Ali ne znam da li mu mogu oprostiti ovo. Uvijek je govorio da me nikad ne bi udario.. a ja da to nikad ne bih oprostila..
I krivo mi je sto mijesa moje roditelje, i posle svake takve situacije, on hoce njima(?).
Nastavila bih dalje, ali tesko mi je da predjem preko ovoga..

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 3839
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 13:46:55   
LieToMe RR
vjeruj mi i sama krenuh slicno pisati pa odustah lakse mi bilo tvoje podebljati user posted image

nijedan brak nije isti, nema univerzalnog recepta, ali davno rekoh da je to biljka koju treba konstantno njegovati, zaljevati, pricati joj...u taj odnos treba svaki dan ulagati, zahtjeva puno paznje, truda, odricanja...svega. i covjek treba da krene prvo od sebe. ne moze se ocekivati da se partner svakodnevno vrijedja i ponizava i da on ostane ravnodusan na to.
rijeci jednom kad se kazu ne mogu se povuci a zabole i ucine nemjerljivu stetu. ja sam najboljeg prijatelja izgubila zbog rijeci koje su me jako uvrijedile. bila sam uvrijedjena, nisam to zasluzivala narocito ne nesto takvo od njega, pred drugima... u toj ljutnji se nismo culi danima, dani su se pretvorili u mjesece a mjeseci u godine. bio je jako bitan dio mog zivota, falio mi je na svadbi, kad su se sdjeca rodila. bili smo bas bliski a od bliskih ljudi uvrede i teske rijeci najvise bole.
sad zamisli kako je sve to u odnosu koji je daleko dublji, sa covjekom sa kojim imas dijete/djecu, sa kojim dijelis najintimnije stvari, sebe...postelju. koliko bole teske rijeci i uvrede.

bez imalo zelje i namjere da tebe kritikujem i da ponistavam to sto je digao ruku na tebe (koliko god da su partneri u afektu smatram da trebaju da se kontrolisu narocito pred djecom) isto tako moras i ti malo da poradis na sebi i svom odnosu prema njemu. to hladnokrvno zvocanje (jer govoris da ne povisujes ton) je vjeruj mi meni daleko gore nego da se neko izvristi 5 minuta, da si oduska i da je onda miran ko baja pola godine. meni je to tvoje (ne znam te, procitah samo ovo sto si napisala) vjeruj mi ravno svakodnevnom mobingu i ubijanju u pojam (opet kazem ne znam te ne znam razloge zbog cega ga kritikujes svakodnevno).





_____________________________

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 3840
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 13:55:15   
bejbibi
Upravo tako kako je LTM napisala ...
REDFLOWER zamisli da on tebe od pocetka vrijedja .sta bi uradila do sada ??? Sigurno ga ne bi ljubila i grlila a jos manje postovala ...
Meni je to iskreno sve u istom rangu : vrijedjanje,psovanje,udaranje ...meni je to sve ISTO ....znaci nema opravdanja za to .
Pogotovo se ne treba tako ophoditi prema partneru/ki....
Moras od sebe krenuti sa promjenama.polako.potrazi na netu tehnike opustanja,konteolisanja emocija.idi paihologu ako imas mogucnost . Promjeni sebe prvo radi tebe,djeteta .a kad on uvidi promjene i on ce pocet ..
Po tvom prvom postu i ja sam stekla utisak da je on popi**io nakon tvog vrijedjanja koje se vuce godinama. Popusti malo .ne nerviraj se zbog svega ..imas dijete ,zanimaj se oko njegaa ..bar zbog njega ne radite to .

_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 3841
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 15:06:59   
Redflower2
Pokusavam da se promijenim, i iskuliram neke stvari, ali izbaci me iz takta njegovo konstantno kritikovanje za sve sto uradim, cak i za nesto na sta nemam uticaja, kao npr.ta kisa. Ja sam kriva jer sam rekla da krenemo tada, i za par sekundi je pocela padati. I kao da ce nam se ne znam sta desiti od malo kise.. tolika nervoza oko toga, ne razumijem i ludim od takvih stvari. On kaze da to nije tako bilo, nije tako mislio...da, bas..ja sam luda i izmisljam. Ne mogu vise da ga gledam istim ocima, i nije mi vise sto je bio.. ja sam bila ta koja je insistirala na vezi, djetetu, braku..on je sve radio sto sam ja htjela-priznajem. Ponekad mi smeta i to sto nema svoje ja, dopusta da svi upravljaju njime, i to je bio razlog svadja. On se posle toga jede danima u sebi, i trudi se da lepo komuniciramo, a ja ne mogu..pogotovo sada.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 3842
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 16:24:41   
bejbibi
Niko ti ne govori da predjes preko toga .treba vremena.to je uzasno sto je uradio ali isto tako i tvoje vrijedjanje je uzasno . Uzmi si vremena malo ..ne moze to odjednom da se promjeni i sredi .polako . Prestani vrijedjati ,ne uzimaj sve k srcu pa vidi kakvo ce stanje biti . Ovo sto kazem ne uzimaj k srcu mislim na svakodnevne sitnice ,stvari koje bi te izbacile iz takta,iskuliraj,udahni izdahni ,ne reaguj na prvu ..i tako dalje ...


_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Redflower2)
Neposredna veza do poruke: 3843
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 16:42:51   
Redflower2
Znam da ne moze odmah..ne znam kako on moze. Kaze teski mu je da ne razgovaramo, da ja cutim.. a meni je grozno sto moram da ga gledam.
Kad se to desilo, nije htio da idemo kuci, kaze tamo ces ti da cutis, ne mogu da podnesem da smo u svadji, ovo je trebao biti lijep dan...itd.
Ja mu ne dam da kaze roditeljima, nikome. Dovoljno je sto su nepoznati ljudi vidjeli njegovu histeriju, a ovo je mali grad.. sramota me.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 3844
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 22:41:16   
ziel
Ja sam slicno dozivjela od svog m u javnosti... ponizenje... ali sam si obecala da se to vise nece ponoviti. Ako se ponovi vise necu oprostiti. Nisi sama draga. Trebamo naravno raditi i na sebi ali i ne oprastati sve.

Ja sam okrenula novi list. Zaista. Drugacije razmisljam. Drugacije gledam sebe a i njega. Koliko je svadja iza nas.... grozno. To nije zivot kakav zelim i naravno da cu sve probati da to popravim. Ako ni to SVE ne bude palilo uvijek postoji razvod. I bar cu mirne duse da krenem dalje

< Poruku je uredio ziel -- 30.3.2018 22:42:25 >


_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Redflower2)
Neposredna veza do poruke: 3845
   RE: Problemi u braku
30.3.2018 23:34:53   
Redflower2
Kako si uspjela? Koliko je proslo od tada, da li je njegovo ponasanje bolje?
Mi smo kratko zajedno..a toliko je groznih svadja za god.dana braka.. i uvreda. Najgore mi je sto ne znam hoce li se ponoviti, on ne bira ni vreme ni mesto, ni da li smo sami ili ne.. toga se bojim..i uzima mi dijete, krivi me da ga ja traumiram, a od njegove vike se rasplace...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 3846
   RE: Problemi u braku
31.3.2018 2:23:06   
ijaa
meni ovo nije bgm jasno...njegujte itezite odnosu koji vas je doveo uopste do braka....ja priznajem poslije poroda kao da sam potpuno druga osoba bila hormoni skroz podivljali i toga me je jedino strah sada u ovoj trudnoci sa mi se ne ponovi taman sam se pocela kontrolisat! necete imati muzeve iz serija i filmova! na odnosu se mora raditi, kakav razvod radi toga sto si ga sama isprovocirala ne znam svako svoje zna...to je zlostavljanje kada 0-24 sata nesto provociras i pomislis sat vremena nisi i ako ti je udovoljavao u vezi znaci da mu je sada puna kapa da gubi i on volju

(odgovor članu Redflower2)
Neposredna veza do poruke: 3847
   RE: Problemi u braku
31.3.2018 2:39:07   
Galicia

IZVORNA PORUKA: Redflower2

Kako si uspjela? Koliko je proslo od tada, da li je njegovo ponasanje bolje?
Mi smo kratko zajedno..a toliko je groznih svadja za god.dana braka.. i uvreda. Najgore mi je sto ne znam hoce li se ponoviti, on ne bira ni vreme ni mesto, ni da li smo sami ili ne.. toga se bojim..i uzima mi dijete, krivi me da ga ja traumiram, a od njegove vike se rasplace...


On je inace miran i stalozen dok ti ne pocnes da ga vrijedjas i da mu zvocas i da se svadjas a njim?

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Redflower2)
Neposredna veza do poruke: 3848
   RE: Problemi u braku
31.3.2018 12:12:28   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Redflower2

Kako si uspjela? Koliko je proslo od tada, da li je njegovo ponasanje bolje?
Mi smo kratko zajedno..a toliko je groznih svadja za god.dana braka.. i uvreda. Najgore mi je sto ne znam hoce li se ponoviti, on ne bira ni vreme ni mesto, ni da li smo sami ili ne.. toga se bojim..i uzima mi dijete, krivi me da ga ja traumiram, a od njegove vike se rasplace...


Redflower sve smo mi individue pa tako se i brakovi razlikuju .nije nijedan isti .kakav nam je brak iskljucivo vazi samo od nas .
Ti uzmi sebi vremena kolko ti treba .
Al sama si rekla da si ga i u vezi vrijedjala a on bio smiren i opet ste se vjencali . I nastavila si da ga vrijedjas .sta si to forsirala toliko .da vidis dokle mu je prag tolerancije??? Dokle ce trpiti vrijedjanje ..dokle mi ti trpila ??
Ja njega ne opravdavam al velikim dijelom si ti kriva ,izvini sto sam direktna al to sam zakljucila na osnovu tvog posta .
I da, ovo sto GALICIA pita je jako bitno ... jel on inace smirena osoba pa kad se zakacite ti ga vrijedjas on galami?!
I sama kazes da mu je zao i krivo ...to sto te udario je najgore sto je mogao uraditi ..al kao sto sam ranike napisala meni je i to tvoje vrijedjanje njega isto ko njegovo udaranje tebe..vriska,psovke takodjer isto ...sve je to u istom rangu ..
Ja imam utisak da se snjim moze fino popricati i popravite ovo dok se nije oteglo i ktislo u drugom smijeru ....prisjetite se malo kako vam je bilo u vezi ,dobre stvari .zasto ste se vjencali ,takve stvari ...i ti malo spusti loptu ;)


_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Redflower2)
Neposredna veza do poruke: 3849
   RE: Problemi u braku
31.3.2018 12:13:57   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: ijaa

meni ovo nije bgm jasno...njegujte itezite odnosu koji vas je doveo uopste do braka....ja priznajem poslije poroda kao da sam potpuno druga osoba bila hormoni skroz podivljali i toga me je jedino strah sada u ovoj trudnoci sa mi se ne ponovi taman sam se pocela kontrolisat! necete imati muzeve iz serija i filmova! na odnosu se mora raditi, kakav razvod radi toga sto si ga sama isprovocirala ne znam svako svoje zna...to je zlostavljanje kada 0-24 sata nesto provociras i pomislis sat vremena nisi i ako ti je udovoljavao u vezi znaci da mu je sada puna kapa da gubi i on volju

Slazem se

_____________________________

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu ijaa)
Neposredna veza do poruke: 3850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  151 152 153 [154] 155   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 153 [154] 155   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *