|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: veličina trudničkog stomaka
14.11.2008 17:13:52   
dacamaca
user posted image Nemoj da brines i ja sam isto u 8 mjesecu i meni je stomak kao i tebi kako si opisala,i znaj da ce rasti jos tek je poceo zato nebrini sve je do gradjeuser posted image

(odgovor članu ame_la)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: veličina trudničkog stomaka
14.11.2008 17:25:53   
mnn
danas sam bila na pregledu kod ginekologa i ja se fino spremila jer sam mislila da če biti ultrazvuk kao prije, lijepo sam sjela, namjestila se ja ginekolog me gleda i smije se, i kaže nema više ultrazvuka kao prije sad ti je stomak dovoljno velik da može od gore...user posted image , to je bilo smješno za vidjeti.Meni je tek sada u 18 tjednu počeo biti vidljiv stomak, prije ništa....tako da se ne treba brinuti rekao mi je ginekolog jer je svaka žena za sebe i sve su građene drugačijeuser posted image

(odgovor članu dacamaca)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: veličina trudničkog stomaka
21.11.2008 0:27:57   
Nunichi
Moj stomo se tek poceo primjecivati negdje u 18/19 sedmici.
A do tad sam izgledala samo kao da sam se dobro najela,ali ja sam se i tad puhala kao da je ogroman,kao da ga svi vide,a ne samo ja. user posted image
Ali zato sad imam pravi stomacic user posted image koji raste,raste i raste. Hvala Bogu...

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: veličina trudničkog stomaka
21.11.2008 10:06:31   
valika
ja sam u 16 tjednu i mogu vam reci da mi se prilicno vidi...inace sam bila mrsavica sa uskim strukićem a sad...guza i stomak skoro isti iz profila....kod svake zene je drugacije..ja sam se i udebljala 6 kg a tek sam 4 mj.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: veličina trudničkog stomaka
24.11.2008 8:29:11   
bebbe RR
Eh, cure moje drage! Meni je sutra termin, odnosno zakazani CR, i cini se i MM i meni da sada vec imamo stomacinu solidnu. Jos se dese razni ljudi, kao neki dan jedan vojni dr koji mi je rekao: "Jos malo, jedno dva mjeseca, zar ne?!", kojima se cini da mi je stomak premali, ali ja vise nisam opterecena. Neka je meni moje bebce zivo i zdravo, a bila ona velika ili mala imace kada da raste. I svakom svacije, naravno. Uglavnom, u prvoj trudnoci sam bila sva ljubicasta od strija. U ovoj nisam dobila, hB, niti jednu... Ughlavnom, jos malo aBd, pa cu vam javiti kolika je moja bebaca i da li je bilo razloga za brigu. Hvala vam svima za rijeci utjehe. Pusa. 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: veličina trudničkog stomaka
24.11.2008 9:13:33   
valika
sretno na porodu.................

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: veličina trudničkog stomaka
22.4.2009 18:25:01   
jagodicabobica
Moj tomo je izbacen i okrugao i kako citam ovdje to je sasvim normalna velicina za 18 sedmicu.
Jedna babetina mi danas rekla kako mi je stomak premali za toliko sedmica. Ja se nasekirala pa pala po hrani. jedva cekam slijdecu sedmicu da idem na pregled i vidim jel sve ok.

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: veličina trudničkog stomaka
22.4.2009 22:45:26   
Mya_81 RR
Ma, drage moje nista u trudnoci ne treba usporedjivati s nekom drugom trudnocom...

Doduse, ne primijenjujem ovo na sebe svaki put user posted image ...

Ja sam sad 27+5 i nemam pojma je li mi stomak u nekom prosjeku....odnosno, bojim se da mi u stomaku ima vise sala nego bebe...cuvam trudnocu vec nekoliko mjeseci i ne ustajem nikako iz kreveta osim na wc pa se kile samo lijepe na mene.

Uostalom, puno beba u mojoj obitelji je rodjeno na termin i s porodjajnom tezinom ispod 3KG pa se bojim da ce kod mene genetika uciniti svoje, a dosad mi je samo jednom na uzv mjerio tezinu bebe i tada je bila nekih 10-tak dana manja od prosjeka. Znam da su ta manja odstupanja normalna i da uopce ne moraju biti ni tocan pokazatelj, ali vrag mi ne da mira i sve si mislim da fakat necu moci pobjeci od ''one'' genetike user posted image

(odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: veličina trudničkog stomaka
22.4.2009 23:10:05   
gvendolina
Draga mya sve je to tako individualno i bas kao sto kazes ne treba usporedjivati.
Ja sam u 39 sedmici i nemam uopste velik stomak,svi se iznenade kad kazem da sam 9 mjesec.A ja sam se bas plasila da cu biti ogromna,jer su mi govorili da beba prednjaci u odnosu na sedmice.Pogotovo kad odem na kontrolu i vidim one trudnice sa velikim stomakom na prijemuuser posted image
Meni je bas drago da nisam prevelika,a najvaznije je da je sa user posted image sve u redu
Uzivaj  i ne brini se
pusa


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 9:41:48   
poetesa
i mene nerviraju bapski komentari, o veličini čega bilo kod trudnice a i oni tipa " ovo ti se promijenilo...". Obično je kao pohvalno ako se ništa nije promijenilo, to se barem dešavalo u mom slučaju, kao da je trudnoća bolest pa je bolje da se niš` ne vidi. user posted image  

Kod mene se stomak nije zapažao negdje do 18 sedmice, a onda je čini mi se buknuo kao jedro. Sad mi izgleda i prevelik za peti mjesec user posted image

(odgovor članu Hankica)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 11:53:01   
HannaS
Ja bas od kako sam usla u 9-ti mjesec kontam kako mi je stomak maliuser posted image user posted image user posted image I stalno gledam na ogledalu.Bojim se da ce moja beba bit sitnauser posted image user posted image user posted image user posted image
Nekako izgledam kao da mi treba jos vremena da bi stomak bio odgovarajuce velicine.Od svih briga sad i o tome mislim...sta ako moj malisa bude mali kad se rodi???Doktor svaki put kaze da je sve u redu i da je beba odg velicine.BAs prije 10 dana sam bila na uzv i sve u redu.Nadam se da se bezZe nerviram...


_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 12:04:56   
mala mu
joj i mene užasno nerviraju komentari na račun promjena u trudnoćiuser posted image .
ja baš prije 2 dana otišla do mame pa onako pješice polako kroz komšiluk a sve komšinice izašle pa me dovikuju..joj kako si slatka blabla..pa kako ti fino stomak stojiuser posted image user posted image ..pa i nisi se puno udebljala.e baš sam se pokajala što nisam da me mm odveze pred kuću...
ja sam 27+ koji dan nisam nešto primjetila da mi je stomak ogroman,jest da mi smeta pomalo al' valjda dok se priviknem a i svaki dan raste više pa..
ma više mi je guza naraslauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 12:53:48   
pocahontas
draga hanaS,

i mene isto spopadaju nekad misli kako mi je stomak mali obzirom da sam usla u deveti mjesec u odnosu na velicinu stomaka koje sam zamisljala da ce mi biti u devetom...ali i meni je trudnoca uredu, svaki put na pregledima dijete se idealno razvija tako da po tome sudeci je sve hB ok i onda se ne brinem...udebljala sam se 12 kg do sada, doktorica kaze da je to skolski idealno i da je bas zadovoljna kako izgledam....mislim da koliko god da jedemo i udebljamo se ne mozemo nikako roditi King KIonga vec bebicu prosjecne tezine ukoliko je sve uredu....ne bi ni zeljela da rodim dijete preko 4,500 kg...prevelike su to bebe i kaze doktorica da ta dijeca ustvari pate - mozda je majka imaja trudnicki dijabetis pa je to posljedica toga...
tako da ne brini, ako dr. kaze da je sve ok s bebachem onda je to vjerovatno tako i sretno!

user posted image

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 12:57:29   
mamin_zivot
Veličina trbuha je individualna – nemojte se upoređivati sa drugim trudnicama, naročito ako je vaš ljekar potvrdio da user posted image dobro napreduje i da je odgovarajuće težine za datu gestacijsku starost. Zvuči zastrašujuće, ali od 33.tjedna dobijate otprilike oko pola kilograma nedeljno, kao i ja ova..
user posted image

_____________________________

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu dacamaca)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 13:54:14   
remzy
IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

Veličina trbuha je individualna – nemojte se upoređivati sa drugim trudnicama, naročito ako je vaš ljekar potvrdio da user posted image dobro napreduje i da je odgovarajuće težine za datu gestacijsku starost. Zvuči zastrašujuće, ali od 33.tjedna dobijate otprilike oko pola kilograma nedeljno, kao i ja ova..
user posted image



potpisujem!!!!user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 15:41:37   
mishel
Drage moje ja sam u 31 sedmici i imam drugi "problem". Kod mene je stomak veći u odnosu na druge trudnice koje znam a koje su približno u trudnoći kao ja. Nisam se udebljala puno ali mi je sve nekako u stomak otišlo i ko god me vidi komentariše kao pa brzo će to, svi misle da sam već odavno u devetom mjesecu. Na pregledima kod doktora je sve u redu s tim da je beba naprednija pune 2 sedmice u odnosu na trudnoću, a ni meni ni mužu nije mane, ja sam visoka 180 cm a muž 194 cm tako da kaže doktor nije ni čudo što je bebica naprednija.

Skoro sam upoznala trunicu koja je ista sedmica trudnoće kao i ja, a kod nje stomak ne da je u pola manji nego se jedva i primjeti. Doduše ona je dosta niža od mene i kaže da joj je i muž sitan tako da je to upoređivanje stvarno bezveze. Sve je to individualno i mislim da geni tu igraju najveću ulogu, jer kod nas u familiji su svi visoki tako da predpostavljemo da će i bebica biti veća u odnosu na drugu djecu.

Nadam se da nisam pretjerala sa opisomuser posted image .

Čuvajte mi se sve moje trudnice i nedajte da vas te stvari nerviraju.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 15:54:05   
manuela RR
Ja sam već negdje na forumu pisala kako sam stalno bila opterećena veličinom stomaka i da mi je moj stomak u onosu na druge trudnice koje su čak i kraće trudne od mene bio ubjedljivo manjiuser posted image user posted image user posted image user posted image toliko sam brinula da nisam spavala i molila sam Boga da beba bude teška makar 2.5 kg da ne mora u inkubator.

Prvo sam brinula što se nikako do 6 mjesecauser posted image nije ni vidio,a onda u poređenju sa drugim trudnicama biouser posted image je daleko manjiuser posted image user posted image user posted image user posted image a na kraju ja sve to ispade nebitno jer sam ja sa tim majušnim stomakomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image rodila krupniju bebu od onih što su imale veće stomakeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Veličina stomaka i nije neki pokazatelj toga kolika će beba biti,da li krupnija ili sitnija,u svakom slučaju najbitnije je da beba lijepo napreduje a koliki je stomak to je manje važnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Što se mi žene znamo bezveze opteretitiuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu mishel)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: veličina trudničkog stomaka
23.4.2009 16:29:17   
HannaS
Ma sta cu ja kad stalno razmisljam o tome...cak sam i pitala doktora kolika je beba,kaze dr taman,odgovara sedmici trudnoce.A ja se eto opet brinem...kao sto kaze manuela nadam se da ce beba bar imati 2.5 kg.Ne znam vise ni sta da mislim.Uglavnom jak je,jer gura i udara kao velikiuser posted image Ja i mm se zezamo da ce bit gimnasticaruser posted image vazda se proteze,na sve straneuser posted image
Nadam se da ste sve u pravu,da ce moja beba bit normalne tezine.Hvala!


_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: veličina trudničkog stomaka
12.6.2009 21:48:11   
Junior
dok nisam usla u 7mi mj trudnoce, stomak mi se uopste nije primijetio...onda, odjednom buknuo...hehehehee...kaze doktor na proslom pregledu vidi masala malog glavonje...hahahahaha...dusa mamina mala user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: veličina trudničkog stomaka
12.6.2009 21:55:39   
poetesa
meni je smiješno što mi se često stomak napuše, kad jedem više salate i sl., pa izgleda veći nego što jeste, a onda drugi dan ispuše pa mi bude neobično :)

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: veličina trudničkog stomaka
13.6.2009 22:19:25   
Junior
to se i meni dogadjalo, nekada bi stomak bio veci, ap onda odjednom nema ga pola...hehehehehehe...nista neobicno, kaze moj doktor zavisi od puno faktora, sasvom normalna pojava

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: veličina trudničkog stomaka
14.6.2009 21:17:25   
niki83
ja sam u 24 sedmici..i smeta mi kad mi govore: Koliki ti je stomak! Ti bas napredujes! itd... Dobila sam do sada 7kg i mislim da je to sasvim ok, barem po onome sto citam..no i moj dr. je zlocast..on misli da je to previse!! po njemu bih ukupno do kraja trebala dobiti toliko..sto je nemoguce jer sam bila mrsavica uvijek i normalno da sad dobijem do 14 kg (sto vjerovatno necu!)..Ma ne treba ih ni slusati..user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: veličina trudničkog stomaka
14.6.2009 21:25:11   
nikita
niki dobro dosla na forumuser posted image
nemoj se ljutit na dr-a jer on vjerojatno govori za tvoje dobro, koliko sam ja upucena najvise se kila dobije u 7, 8 i 9. mj zato ti on govori to...nemoj jest mnogo slatka i gluposti...
ja sam u 18tj i bas sam mrsavica ali zbog povracanja sam smrsala 4 kg pa se udebljala 2kg


_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: veličina trudničkog stomaka
17.6.2009 19:01:48   
niki83
hehe, blago vama koje ste odmah malo izmrsale, odmah znas da i neces dobiti mnogo kg, ali ja se od pocetka i pocela debljati...ma nema veze, bitno je da je sve ok sa mojom user posted image :)) sinoc sam bila na pregledu i dr mi potvrdio da je princeza..
sretno svim mamicama...i by the way kako se ovdje uredi profil?? ove slicice i to??

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: veličina trudničkog stomaka
17.6.2009 19:41:22   
Nunny
stvarno i ja ne volim kad ljudi daju glupe komentare meni je zena rekla ne vidi ti se po licu da si trudna user posted image ...kako to treba da mi bude lice?!.... ja sam sada u 13 sedmici i vec ne mogu zakopcati pantalone user posted image fali par centimetara..kad je vama poceo da raste stomic...mislim da moram ubrzo u shoping po trudnicke pantalone user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

forum
salmy

mislite li da je vrijeme da se uvede malo novina na forumu...nekako je zastario i pomalo klasican...trebalo bi nam malo adrenalina..neka injekcija da ga malo pogura...

da (92%)

ne (8%)


Broj svih glasova: 273

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *