|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
14.2.2014 22:55:45   
ančibananči
anandi, evo bila sam 3.2 na hsg-u i pogodi obostrano jajovodi zacepljeni..ali je u zagradi specijalist napisao (spazam) kao moguce da sam se grcila jako posto me bolilo i gorzno mi bilo, pa nisu mogli dobro viditi, te da preporucuje laparoskopiju, na koju sam eto naručena 27.03. e sada, po njegovom hsg je samo 60 posto tocan, ali da ne sumnja nesto ne bi me kao slao bezveze na laparoskopiju... i sada preporucio nam je da odmah poslije hsg-a imamo odnose sto cesce jer taman su nam ti plodni dani i kao čak ima dosta žena koje nakon hsg ostanu trudne jer oni to malo ajmo reci pročepe..jos mi je 4 dana nakon toga curilo sveg iz mene, svakakve krvi i sukrvice...pa me zanima da sam slucajno ostala trudna sada (iako nisam sto posto), jel moze doci do vanmatericne trudnoce? jer ne kuzim ni njih preporuce ti odnose, a zamisli tak bude nesto, a jajovodi djelomicno ostanu zacepljeni????!! usput , kazu da ni poslije laparoskopije ne mora znaciti da cu ostati trudna...

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 3226
   RE: Inseminacija
19.2.2014 16:14:54   
Lovely
Pozdrav svima!
Zanima me cijena HSG-a i Inseminacije kod Mehmedbašića, ako je neko već radio ili zna, kao i koliko otprilike koštaju lijekovi za inseminaciju?!
Da li se HSG radi na određen dan ciklusa ili je nebitno?!

Hvala unaprijed na odgovorima :)))

(odgovor članu ančibananči)
Neposredna veza do poruke: 3227
   RE: Inseminacija
19.2.2014 17:36:50   
mama3333
zenice dajte odgovor i mene zanima isto bas kod Mehmedbasica

(odgovor članu Lovely)
Neposredna veza do poruke: 3228
   RE: Inseminacija
19.2.2014 21:21:23   
ringe raja fan
postovani pre nekoliko dana radila sam hsg i rezultati su odlicni. preporucena mi je inseminacija,pa vas molim d ami neko sire isprica svoje iskustvo i da li je bolje da sacekam nekoliko meseci,da posle hsg pokusam prirodnim putem ostati u drugom stanju. unapred hvala.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 3229
   RE: Inseminacija
28.2.2014 14:53:09   
vrijeme866
Pozdravljam Vas, ja sam nova na forumu, želim da podijelim sa Vama svoje iskustvo, naime vec osam godina sam u braku, moji nalazi uredni, hormoni brisevi, oba jajovoda prohodna, menstruacija i ovulacija tacne i uredne, međutim vec osam godina do trudnoce ne dolazi, nalaz spermiograma kod muza izgleda ovako ( Napominjem da je koristio proxeed plus sest mjeseci) :Abstinencija , 3 dana, Ph, 8.5, Volumen 3ml, Koncentracija 43.0, Progresivno pokretni, 14.2,
Slabo pokretni 28.4, Nepokretnih 57.4, Leukocita, 15.2.

Nalaz prije koristenja proxeed plus izgledao je ovako : Abstinencija, 4 dana, PH 8, Volumen 6,
Koncentracija 26.5, Progresivno pokretnih 16.1, Slabo pokretnih 31.2 Nepokretnih 52.7.....

Prosle godine smo radili prvu inseminaciju, bezuspjesnu, nije toliko strašno, vise se psihički optereti...standardna procedura, folikulometrija svaki drugi dan, ja sam radila stimulisana Klomifenom ( od petog dana men.ciklusa do desetog) dvanaestog dana urađena mi je inseminacija, onda slijedi čekanje, pracenje svake promijene, ali tacno na 28 dan, dolazi menstruacija... Sad cekamo ponovo, nalaz muza nije bio bas zadovoljavajuci, pio je proxeed i eto napisala sam vam rezultate da znate ...po meni nije neka znacajna promjena, ali zeljela sam to podijeliti s Vama.

(odgovor članu ringe raja fan)
Neposredna veza do poruke: 3230
   RE: Inseminacija
3.3.2014 16:37:58   
Snješka Sa
Drage moje, ja sam redovan pacijent doktora Mehmedbasica i kod njega sam radika dvije inseminacije. Sam postupak kosta 550,00 km, a svi lijekovi prije oko 400,00 Km. Ja sam prvu inseminaciju radila u stimuliranom ciklusu, sa tabletama i bocama, ali nazalost nije uspjela. Drugu sam radila prije deset_ dana i sada cekam, iako imam bolove u donjem dijelu trbuha i bolne grudi, pa mislim da ce i ovoga puta biti :(, ali idemo dalje :). Moja iskustva s doktorom su pozitivna, ako imas jos neko pitanje, tu sam :)

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.3.2014 7:13:40 >

(odgovor članu Lovely)
Neposredna veza do poruke: 3231
   RE: Inseminacija
12.3.2014 11:21:59   
Lovely
Snjeska Sa, hvala puno. Da li si radila i HSG kod doktora? Koliko on košta??
Puno pozdrava i želim ti da ovoga puta ipak bude user posted image user posted image ....

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.3.2014 7:13:14 >

(odgovor članu Snješka Sa)
Neposredna veza do poruke: 3232
   RE: Inseminacija
12.3.2014 12:22:37   
Snješka Sa
HSG nisam radila kod doktora, al slobodno nazovi I pitaj neka ti kažu koliko košta. Kod mene ništa ni ovaj put od user posted image user posted image , dobila sam, ali idemo dalje :)

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.3.2014 7:13:07 >

(odgovor članu Lovely)
Neposredna veza do poruke: 3233
   RE: Inseminacija
15.3.2014 9:34:23   
mintje
Drage moje, kao prvo nova sam ovdje i sve vas pozdravljam. Zeljela bih sa vama podijeliti svoje iskustvo sa IUI i da kazem svima da ne gube nadu jer cuda se desavaju. Prvo da objasnim sta je kod mene problem. Naime u braku sam vec 8 godina i borimo se sa neobjasnjenom neplodnoscu vec godinama. Sa MM je sve u redu dok je kod mene vec druga prica. Naime 2010. sam zaprimljena na hitnu operaciju torzije ciste na lijevom jajovodu pri cemu je jajovod kopletno odstranjen. E sad posto zivimo u Holandiji pravila su malo drugacija nego kod nas.
nakon operacije nam je receno da ako nakon godinu dana ne ostanemo u drugom stanju da ce se ici u detaljno istrazivanje. Posto naravno nismo mogli nista postici prirodnim putem nas put tek pocinje. Ginekolozi su odlucili da se prvo napravi HSG ( naime ovdje st to radi bez ikakve anestezije sve na zivo user posted image ) i naravno samo prtvrdjeno je da je jajovod koji je ostao nomalno prohodan. Moram napomenuti da su moji ciklusi jako kratki (nekad 23 nekad 26 dana user posted image ). Odluceno je da se krene sa inekcijama Menopura i kontrolama svaka 2 dana. Stoperica je davana (Pregnyl) nekad na 8-mi dan ciklusa nekad na 10-ti dan. Nakon treceg ciklusa sa Menopurom dobili smo svoj prvi pozitivni test. Sreca nije dugo trajala jer ubrzo je u 6-oj sedmici nastupio spontani. ( naime u Holandiji se ne prakticira progesteron jer nije znastveno dokazano da pomaze pri sprecavanju spontanog pobacaja user posted image ). Nakon kratke pauze udvostrucena mi je doza Menopura koji previse stimulirao jajnike i odgodili mi IUI. Iako nam je savjetovano da se suzdrzimo od hmmm znate cega mi naravno nismo poslusali i bacili se na posao. I gle cuda mi opet imamo pozitivan test. Ni taj se put na zalost trudnoca nije odrzala. Prosli mjesec su mi promijenili hormone tako da sam injektirala Puregon umjesto Menopura sto je rezultiralo jednom zrelom jajnom stanicom u lijevom jajniku. Ehh sad posto je moja lijeva strana neupotrebljiva naravno i ovaj smo se mjesec pomirili da nista nece biti od toga i poceli se pripremati za slijedeci ciklus. Zamislite mog iznenadjenja kad sam napravila test prije par dana i on ispade pozitivan.( ovo je vec 5 stimulirani ciklus) Mojoj sreci nigdje kraja. Zato drage moje ne gubite nadu jer se cuda dogadjaju i nikad ne odustajte od pokusavanja.

< Poruku je uredio Visnja RR -- 15.3.2014 10:23:24 >

(odgovor članu Snješka Sa)
Neposredna veza do poruke: 3234
   RE: Inseminacija
18.3.2014 23:27:17   
araj
nova sam na forumu. Radila sam inseminaciju 03.03.14 god. Nazalost nije uspjela. Da li iz vaseg iskustva znate, da li se inseminacija moze raditi zaredom?

(odgovor članu mintje)
Neposredna veza do poruke: 3235
   RE: Inseminacija
19.3.2014 8:21:21   
sreca 27
araj mila zao mi je za neuspjesnu inseminaciju....nazalost ja sam imala 3 ins.bezuspjesne nadam se da ti neces biti moje srece da ce vec sljedeca biti uspjesna,ja sam poslije prve ins. odmorila jedan ciklus,poslije druge dva mjeseca sam pauzirala tako je htjela moja dr.kod koga si radila ti,u cemu je kos vas problem,koju stimulaciju si imala...napisi nam malo o sebi....


_____________________________

Mrvica ljubavi i dobrote vrednije su od tovara blaga i brda mudrosti.

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 3236
   RE: Inseminacija
19.3.2014 10:03:38   
AAvalon
araj, ako su ti jajnici mirni u ovom ciklusu tj.ako nemas rezidualnih folikula, onda mozes slobodno ponovo na stimulaciju i inseminaciju. u mom slucaju konkretno, ja sam svaki put poslije stimulacije morala da odmorim po jedan ciklus jer sam imala te rezidulane folikule, na koje se ne smije davati dodatna stimulacija.
i usput receno, uspjela mi je druga IUI, sa stimulacijom Femarom user posted image  sretno svim zenicama!



_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 3237
   RE: Inseminacija
19.3.2014 15:52:49   
araj
ovako drage moje. Posto Klomifen ne podnosim jer me od njega boli glava. 3 dan od mns.ciklusa sam pocela primati Merional 75, a nakon 5 dana duplu dozu. (samo da znate da Merional sad mozete uzeti na recept i platiti u pola cijene) Imala sam 2 folikule od 19.5 mm. 9 dan od dana primanja inekcija sam primila Chormional i 10 dan mi uradjena IUI. Kod supruga spermiogram je ok, kod mene je jedini "problem" miom na unutarnjem zidu materice. Mada doktor trvrdi da to ne stvara problem. Radila sam propuhivanje jajnik, desni jajnik mi je bio manje prohodan. Vise nisam pametna, da li ici opet na IUI il da idem na vantjesnu trudnocu, IUI sam radila kod dr., Mehmedbasica. Mada sam prije 4 mjeseca isla u Bahceci, nisu mi ostavili neki pozitivan utisak. Ne znam zasto. Rekli su mi da mozda smeta miom na zidu materice i da bi oni to lapraskopijom uradili i ako se bude mogao tako skinuti onda bi odmah to i uradili. Sama lapraskopija kosta 1000 KM, a ako ostrane miom onda kosta 3.000 KM. Nije stvar u novcu, al citav njihov razgovor se vrtio oko para. Poslje njih sam otisla do dr. GOdinjaka i on mi je rekao da to ne smeta i da se to ne moze skinuti putem laproskopije, vec klasicnom operacijom.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 3238
   RE: Inseminacija
20.3.2014 15:56:13   
Mrvica_83
Araj iako nemam iskustva sa Inseminacijom imam sa miomima .. Ja sam ostvarila dvije T - prva je nazalost , zavrsila u 12 sedmici kada mi je dijagnosticiran missed ab.jer se plod nazalost prestao razvijati a drugu T sam iznijela bez ikakvih problema i sad imam 4-mjesecnu curicu .. Obje T ostvarene prirodnim putem .. Imam 4-5 mioma razlicitih vrsta i velicina ..Od 1,5 -3,5 cm . Vjerovala sam doktorici da oni nece praviti probleme a i sama istrazivala i shvatila da je intaktna maternica bolja nego vec operisana ..U svakom slucaju ti zelim sve najbolje i da ubrzo ugledas plusic a svoje iskustvo sam podijelila kako bi znala da postoji uspjesna T unatoc miomima user posted image Ja sad planiram vidjeti sta se dogodilo - da li su porasli ili sl. pa ako bude potrebno i ukloniti bestije operacijomuser posted image

_____________________________

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 3239
   RE: Inseminacija
25.3.2014 10:45:33   
Snješka Sa
Araj, ja sam radila dvije inseminacije zaredom, sada se spremam za treću, doktor smatra da je to ok.

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 3240
   RE: Inseminacija
26.3.2014 11:04:21   
araj
snješka Sa Da li si odmah isla na 2 inseminaciju jer je meni receno da jedan ciklus odmorim, pa tek onda da pokusam 2 IUI

(odgovor članu Snješka Sa)
Neposredna veza do poruke: 3241
   RE: Inseminacija
26.3.2014 15:34:45   
Snješka Sa
JESAM, bez prekida, mjesec za mjesecom sam išla na drugu, pa neki dan i na treću inseminaciju.

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 3242
   RE: Inseminacija
9.4.2014 18:43:46   
minkic
pozdrav svima :) ja sam nova :)moze li mi neko iz iskustva reci ili onako sta da radim ?Vec 5 puta sam ostajala trudna u zadnje 3 godine,,,sve se zavrsavalo do 10te sedmice,jednostavno prokrvarim bez bola i sve ode,sve moguce preglede sam uradila kod vise doktora svi kazu da mi je sve uredu,cak i muz se kontrolisao i kod njega sve OK,,,niko mi nezna reci sta je,,,tako mi je tesko,,,pa vas molim ako neko nesto zna sta bi trebala da radim,da uzimam neka mi odgovori hvala unaprijeduser posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 3243
   RE: Inseminacija
9.4.2014 20:53:30   
ljiljo
PROBAJ ODRADITI nalaz na trombofiliju, ne znam bas dobro to objasniti ali te zenice dobiju heparim mislim ili neki lijek i uspiju odrzati trudnocu ako neka zna da bolje objasni da pomogne

sretno user posted image

_____________________________

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu minkic)
Neposredna veza do poruke: 3244
   RE: Inseminacija
9.4.2014 22:21:27   
AAvalon
Minkic, zao mi je sto ti se to desava... I meni se desilo dva puta user posted image u glavnom, ako vec nisi, uradi OGTT obavezno sa inzulinemijom, nalaze mutacija na trombofiliju ( faktor ii, faktor v leiden, mthfr, pai i ace mutacije), kariograme tebe i tm. Ako neki od ovih nalaza ne valja, moze biti uzrokom ponovljenih spontanih pobacaja. S druge strane, problem sa secerom i trombofilijom se da lako rijesiti, pa zene uspjesno dovedu trudnocu do kraja. Sretno, mila!

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3245
   RE: Inseminacija
10.4.2014 9:13:04   
miks
Draga kako napreduje trudnoca? Znas li razlige spontanih? Koliko si oravila razlike izmedju trudnoca i jesi li imala kiretaze?

IZVORNA PORUKA: mintje

Drage moje, kao prvo nova sam ovdje i sve vas pozdravljam. Zeljela bih sa vama podijeliti svoje iskustvo sa IUI i da kazem svima da ne gube nadu jer cuda se desavaju. Prvo da objasnim sta je kod mene problem. Naime u braku sam vec 8 godina i borimo se sa neobjasnjenom neplodnoscu vec godinama. Sa MM je sve u redu dok je kod mene vec druga prica. Naime 2010. sam zaprimljena na hitnu operaciju torzije ciste na lijevom jajovodu pri cemu je jajovod kopletno odstranjen. E sad posto zivimo u Holandiji pravila su malo drugacija nego kod nas.
nakon operacije nam je receno da ako nakon godinu dana ne ostanemo u drugom stanju da ce se ici u detaljno istrazivanje. Posto naravno nismo mogli nista postici prirodnim putem nas put tek pocinje. Ginekolozi su odlucili da se prvo napravi HSG ( naime ovdje st to radi bez ikakve anestezije sve na zivo user posted image ) i naravno samo prtvrdjeno je da je jajovod koji je ostao nomalno prohodan. Moram napomenuti da su moji ciklusi jako kratki (nekad 23 nekad 26 dana user posted image ). Odluceno je da se krene sa inekcijama Menopura i kontrolama svaka 2 dana. Stoperica je davana (Pregnyl) nekad na 8-mi dan ciklusa nekad na 10-ti dan. Nakon treceg ciklusa sa Menopurom dobili smo svoj prvi pozitivni test. Sreca nije dugo trajala jer ubrzo je u 6-oj sedmici nastupio spontani. ( naime u Holandiji se ne prakticira progesteron jer nije znastveno dokazano da pomaze pri sprecavanju spontanog pobacaja user posted image ). Nakon kratke pauze udvostrucena mi je doza Menopura koji previse stimulirao jajnike i odgodili mi IUI. Iako nam je savjetovano da se suzdrzimo od hmmm znate cega mi naravno nismo poslusali i bacili se na posao. I gle cuda mi opet imamo pozitivan test. Ni taj se put na zalost trudnoca nije odrzala. Prosli mjesec su mi promijenili hormone tako da sam injektirala Puregon umjesto Menopura sto je rezultiralo jednom zrelom jajnom stanicom u lijevom jajniku. Ehh sad posto je moja lijeva strana neupotrebljiva naravno i ovaj smo se mjesec pomirili da nista nece biti od toga i poceli se pripremati za slijedeci ciklus. Zamislite mog iznenadjenja kad sam napravila test prije par dana i on ispade pozitivan.( ovo je vec 5 stimulirani ciklus) Mojoj sreci nigdje kraja. Zato drage moje ne gubite nadu jer se cuda dogadjaju i nikad ne odustajte od pokusavanja.

(odgovor članu mintje)
Neposredna veza do poruke: 3246
   RE: Inseminacija
15.4.2014 11:39:40   
tajna2
Drage moje, nova sam na ovom forumu. Vec neko vrijeme citam vase komentare, a sad prvi put da vam se obratim i to sa pitanjem: Ima li neko broj mobitela doktora Godinjaka?
Hvala vam!

(odgovor članu miks)
Neposredna veza do poruke: 3247
   RE: Inseminacija
16.4.2014 17:25:04   
miks
Aavalon javi mi se na pp meni ne prolaze poruke

(odgovor članu tajna2)
Neposredna veza do poruke: 3248
   RE: Inseminacija
23.4.2014 19:02:37   
mintje
miks, neznam sta da ti kazem iskreno, malo sam zbunjena u vezi sta se sad desava samnom...naime 26.03 sam primljena hitno u bolnicu sa obilnim krvarenjem...moja draga doktorica me fino pregledala, nije nista vidjela u maternici,nigdje se nije vidjeo razlog krvarenja i samo me poslala kuci sa dijagnozom prijeteci pobacaj..i tako ja na ketonalima 3 dana i pomirim se sa sudbinom i vec se spremala za slijedeci ciklus...ali...nakon par dana krvarenje stalo a ja se osjecala "drugacije" nego inace...do sinoc sam ignorirala sve moguce simptome koje sam imala da bi sinoc da samu sebe uvjerim da je nemogu napravila test da bi dobila vristecu drugu liniju...natjeram jadnog muza da kupi digitani od clearblue-a sa indikacijom sedmica trudnoce kad ono 3+...user posted image ...moje jedino pitanje je bilo kako??..da bi danas ponovo zvala svoju milu doktoricu koja je isto ostala sokirana kao i ja i govori mi zena nemoguce...lijepo me narucila u patak tako da mi je sad samo ostalo nego strpiti se jod 2 dana.... ( ispada da ja uopce nisam imala spontani kako oni rekoseuser posted image )

a sto se tice 2 prethodna spontana bila sam napravila pauzu od 3 mjeseca jer se poklopilo bilo sa godisnjim...u oba slucaja mi nije bila potrebna kiretaza jer se kod mene sve samo lijepo ocistilo ( jedna sam od sretnica)..isto tako oba su se spontana dogodina na pocetku 6-te sedmice trudnoce tako da se jednostavno nije razvijalo kako treba...

(odgovor članu tajna2)
Neposredna veza do poruke: 3249
   RE: Inseminacija
24.4.2014 0:12:51   
miks
superrr cestitam i hvala Bogu sve je ok!
ko ti vodi trudnocu??

IZVORNA PORUKA: mintje

miks, neznam sta da ti kazem iskreno, malo sam zbunjena u vezi sta se sad desava samnom...naime 26.03 sam primljena hitno u bolnicu sa obilnim krvarenjem...moja draga doktorica me fino pregledala, nije nista vidjela u maternici,nigdje se nije vidjeo razlog krvarenja i samo me poslala kuci sa dijagnozom prijeteci pobacaj..i tako ja na ketonalima 3 dana i pomirim se sa sudbinom i vec se spremala za slijedeci ciklus...ali...nakon par dana krvarenje stalo a ja se osjecala "drugacije" nego inace...do sinoc sam ignorirala sve moguce simptome koje sam imala da bi sinoc da samu sebe uvjerim da je nemogu napravila test da bi dobila vristecu drugu liniju...natjeram jadnog muza da kupi digitani od clearblue-a sa indikacijom sedmica trudnoce kad ono 3+...user posted image ...moje jedino pitanje je bilo kako??..da bi danas ponovo zvala svoju milu doktoricu koja je isto ostala sokirana kao i ja i govori mi zena nemoguce...lijepo me narucila u patak tako da mi je sad samo ostalo nego strpiti se jod 2 dana.... ( ispada da ja uopce nisam imala spontani kako oni rekoseuser posted image )

a sto se tice 2 prethodna spontana bila sam napravila pauzu od 3 mjeseca jer se poklopilo bilo sa godisnjim...u oba slucaja mi nije bila potrebna kiretaza jer se kod mene sve samo lijepo ocistilo ( jedna sam od sretnica)..isto tako oba su se spontana dogodina na pocetku 6-te sedmice trudnoce tako da se jednostavno nije razvijalo kako treba...


(odgovor članu mintje)
Neposredna veza do poruke: 3250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  128 129 [130] 131 132   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *