|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako povećati količinu mlijeka
6.11.2008 15:48:42   
boogy woogy
Proud mom, bas mi je zao sto se moras vratiti na posao tako rano jer je to jedan od razloga zasto mnoge majke nazalost kratko i doje bebe. Prvo, za bebu od 6 mj. pet podoja dnevno je premalo (ali nazalost sto ti kazes morala si nametnuti ovaj ritam zbog tvog povratka na posao). Da mozes, ja bih ti predlozila da uvedes podoje prije voca u 10h, podoj nakon podnevnog spavanja i prije povrca u 14h, podoj oko 16h i 18h umjesto tog jednog u 17.....ali opet, mislim da su kod tebe dva faktora koja ti NAJVISE uticu na pomanjkanje proizvodnje mlijeka: prvo, podsvjesno se sekiras zbog tvog povratka na posao. Tebi, kao i svakoj majci nije lako ostaviti bebu od 6 mj. Tebe to duboko jako tisti i proizvodi ti stres sto se projecira i na laktaciju. Drugo, dojenje i satnica ne idu zajedno. Voljela bih da ti mogu vise pomoci....ali user posted image user posted image

Miso se pravi od soje i ima se kupiti u radnjama zdrave hrane (makrobiotika)....raspitala sam se i saznala sam da je jako skup! Na Bascarsiji kosta 17 KM malo pakovanje!!! To se razmuti u vodi i pije. Gadnog je ukusa.user posted image

Zana 08, i ja imam malog glodavcauser posted image ...koji mi je dok je bio manji "masakrirao" bradavice i nije silazio sa njihuser posted image user posted image user posted image Meni su licno jako pomogle u tom periodu silikonske bradavice. Koristila sam AVANT-ove i naravno stalno sam mazala PureLan kremom. Takodjer, koristila sam i one skoljkice sa rupicama za zracenje bradavica. Ali sta ces, ako hoces uspjesno da dojis i dugo da dojis.....moras pretrpiti neke stvari. Niko nije rekao da je dojenje jednostavno!!!

I moj bebac je bio uzasno halapljiv i imala sam osjecaj da stalno moze jesti, ali bez obzira na sve....ja sam ga iskljucivo dojila prvih 6 mj. NIKAD nisam pomislila da nemam dovoljno mlijeka niti da mozda nije "dovoljno kvalitetno" jer ZNAM da to jednostavno nije moguce. Nikad u kuci nisam imala flasicu da nebih dosla u iskusenje da mu dam AD mlijeko da se "djete najede"....sve jer duboko vjerujem u dojenje!

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: kako povećati količinu mlijeka
6.11.2008 22:10:41   
proud mom
e moja boogy woogy... iskreno da ti kažem, srce me zaboli kad mu ujutro poslije voćnog obroka "ponudim" siku a on jadan cucla kao da mu ništa nisam ni davala, ali šta ću, ne mogu drugačije... ja ću aBd moći izaći sa posla oko 11:30 da ga hranim, a na poslu moram biti već u 9:30, stoga mislim da ti je jasno o čemu pričam.... nema mi druge... ja ću svakako dati sve od sebe, a ostalo je samo do dragog Boga... user posted image user posted image user posted image tebi svakako puuuuno hvala da želiš pomoći... 

_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: kako povećati količinu mlijeka
7.11.2008 10:59:55   
boogy woogy
Drage dojilje na ovoj str. mozete naci odgovore na mnoga pitanja:

http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_answer_center.html

Proud mom, vidim koliko silno zelis da dojis svog bebca ali objektivne okolnosti te sprecavaju. Postoji nesto sto se zove reversed breastfeeding (obrnuto dojenje) sto znaci da majke koje nisu u prilici da doje dovoljno cesto u toku dana to rade po noci. Znam sta ces mi reci "Nemogu ne naspavana da idem na posaouser posted image "

Evo, ovde ima nekih odgovora majkama u slicnoj situaciji u kojoj si i ti:

http://www.breastfeeding.com/search_results.html?cx=partner-pub-3066442327970593%3Ar5ahb7wr3up&cof=FORID%3A9&q=reverse+breastfeeding&sa=Search#963

Ljubi bebcauser posted image

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.11.2008 0:10:57   
jelena_ena
Draga slažem se u potpunosti s tobom da je dojenje najbolje za bebu ali mislim da griješiš to za flašicu i da je trebaš imati u kući za svaki slučaj a i ad mlijeko. Moj primjer, beba mi je bila na pedijatriji zbog žutice i kada sam izašla doma odlučila sam se na dojenje. Ali beba nije nikako to prihvatila doslovno je poplavila od plača a ja u kući nisam imala ad mlijeko. Sreća pa je bio dan te je muž otišao i kupio ad mlijeko. I dan danas beba neće siku ali ja izdajam mlijeko i hranim je mada priznajem nemam toliko koliko njoj treba pa morad dodavati i Aptamil! Mislim da u tome nema ništa loše bolje sit i zadovoljan bebač sa ad mlijekom nego nervozan i uplakan jer mu sika nije dovoljna, zato drage mame ako vaša beba i nakon podoja užasno plače možda bi trabale razmisliti o nadohrani. Pozdr

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.11.2008 1:09:20   
Hanady RR
Za nadolaženje mlijeka najbolja stvar je geršlo. Vjeruj mi isprobala na sebi i super je. Naime uveče potopiš veliku kašiku geršla u šolju sa čaj (2,5 dl ) i zaliješ mlakom vodom. ujuto to popiješ i pojedeš geršlo. Tako svaki dan i nadolazi mlijeko ko ludo. Meni je beba bila kalirala jer nisam imala dovoljno mlijeka za nju i nakon prve kontrole ja sam umirala od tuge što mora na dohranu a da je ja nedojim...mislila sam da sam najgora mamam na dunjaluku...i onda mi jedna stara babica na klinici kaže ovo. vjeruj mi pali.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.11.2008 12:10:48   
sanja.sa
a sta je to gerslo?


_____________________________

Mark - mamin zivot
29.08.2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.11.2008 15:45:01   
Amrino
Dojenje nije jednostavno- ali za svaku prepreku i problem kod dojenja- postoji rjesenje. Treba samo ZNATI sta uraditi i kako postupiti. Prije nego sto se posegne za flasicom i AD mlijekom postoji bar 100 nacina da se rijesi postojeci problem. 

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.11.2008 21:57:25   
boogy woogy
Jelena_ena, ja sam rodila na carski i tek sam nakon 2 dana prvi put vidjela svoju bebu  user posted image On je tad bio na flasici u porodilistu i kad sam ga prvi put uzela u narucje, nije htjeo siku niti da vuce!! Samo dragi Bog zna koliko sam se napatila, od temperature, zacepljenih mlijecni kanala, razkrvavljenih bradavica....Meni je tad doktorica rekla, imaj samo dvije stvari u kuci ako zelis uspjesno da dojis: kupus i pumpicu!! Nemoj niposto da imas AD mlijeko ni flasicu da ne bi dosla u iskusenje jer je svakoj majci tesko slusati bebu kako place. Sva sreca pa sam jos u trudnoci jako puno citala o dojenju i hvala po milion puta mom dragom suprugu koji me je jedini podrzavao i bodrio u tim teskim trenutcima.....pogotovu kad je trebalo braniti od napada mame, svekrve, tetkih...itd. itd. Svaka majka MOZE da doji (samo 1% zena ima istinski medicinski problem koji je sprecava u tome).

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: kako povećati količinu mlijeka
15.11.2008 20:39:10   
namkic
ja nemam bradavice i nisam mogla poceti dojiti,izmuzam rucno jer pumpicom nema efekta,kupila sam i vakumsku ali ne mogu izmusti od bola,kolicina mi se smanjuje sto me rastuzuje jer me nekada boli pri izmuzanju,zna li neko da li stalnim istiskivanjem mogu nagnjeciti kanale i izazvati neki problem?user posted image

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: kako povećati količinu mlijeka
15.11.2008 22:33:41   
boogy woogy
Jesi li probala dojiti sa silikonskim bradavicama? Nadam se da ti je predhodno neko pokazao kako se izmuza rucno. Kolika ti je beba? Daj nam malo vise podataka....da li iskljucivo dojis ili dodajes AD mlijeko?

(odgovor članu namkic)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: kako povećati količinu mlijeka
15.11.2008 23:39:23   
jelena_ena
Iskreno ne znam točno šta je ali u prodavnici ti se nalazi tamo gdje stoji riža pogledaj piše geršlo košta 1.5 km kilogram kupila ja danas pa ćemo probati!!!

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: kako povećati količinu mlijeka
15.11.2008 23:43:37   
jelena_ena
A eto ja nisam mogla slušati bebano da neutješno plače i nisam imala srca da je mučim pa sam joj dala bocu i slatko je zapala!!!!!!!! I sada obožava bocu a većinom je to moje mlijeko ponekad i AD.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.11.2008 0:16:59   
mummy
ja nemam bradavice i nisam mogla poceti dojiti,izmuzam rucno jer pumpicom nema efekta,kupila sam i vakumsku ali ne mogu izmusti od bola,kolicina mi se smanjuje sto me rastuzuje jer me nekada boli pri izmuzanju,zna li neko da li stalnim istiskivanjem mogu nagnjeciti kanale i izazvati neki problem?

Vjeruj da možeš, meni se to desilo, dobila sam mastitis od silnog ručnog izmuzanja, išlo mi lakše nego pumpicom, ali sam kasnije bila primorana koristiti pumpicu (medela) jer sam morala uzimati antibiotik zbog upale, zato pazi se.

(odgovor članu jelena_ena)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.11.2008 9:02:19   
lejlaze
kod mene je suprotno, ali da ne otvaram novu temu...
da pitam dojilje koje imaju vise "staza" od mene... kada se kod vas regulisala kolicina mlijeka?
kod mene nenoramalno curi. u toku noci ja se moram par puta presvlaciti jer gornji dio bude skroz mokar.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.11.2008 11:28:24   
Amrino
IZVORNA PORUKA: lejlaze

kod mene je suprotno, ali da ne otvaram novu temu...
da pitam dojilje koje imaju vise "staza" od mene... kada se kod vas regulisala kolicina mlijeka?
kod mene nenoramalno curi. u toku noci ja se moram par puta presvlaciti jer gornji dio bude skroz mokar.


Kod mene jos uvijek "curi" user posted image i desi mi se da se probudim mokra totalno. Bez tufera za dojilje ne mogu nikako i na njih sam vec bogatstvo dala. Mislim da to nije samo stvar kolicine mlijeka nego kombinacija vise faktora. Sve je super dok sike ne bole.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.11.2008 14:21:12   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Bez tufera za dojilje ne mogu nikako i na njih sam vec bogatstvo dala.



Ja sam kupila u Hrasnom na Trgu u Apoteci Medeline tufere sto se peru!! U pakovanju dobijes 2 para i peru se na temp. od 60 stepeni. Bijeli su i pamucni i fino stanu u grudnjak i meni su puno ugodniji za nositi od papirni.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.11.2008 21:17:31   
rozi
IZVORNA PORUKA: Hanady

Za nadolaženje mlijeka najbolja stvar je geršlo. Vjeruj mi isprobala na sebi i super je. Naime uveče potopiš veliku kašiku geršla u šolju sa čaj (2,5 dl ) i zaliješ mlakom vodom. ujuto to popiješ i pojedeš geršlo. Tako svaki dan i nadolazi mlijeko ko ludo. Meni je beba bila kalirala jer nisam imala dovoljno mlijeka za nju i nakon prve kontrole ja sam umirala od tuge što mora na dohranu a da je ja nedojim...mislila sam da sam najgora mamam na dunjaluku...i onda mi jedna stara babica na klinici kaže ovo. vjeruj mi pali.


Kupila sam gerslo da probam, na kraju krajeva i kad ne bi pomoglo makar je zdravo.  A zar se ne treba kuhati ujutro, samo onako natopljeno popijes?
Jeste da nije tema, ali kad smo kod gersla, jeste li davali bebi. Vidim da je i jecam u tablici od 6 mjeseca?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.11.2008 21:19:08   
rozi
IZVORNA PORUKA: buduca mama

a sta je to gerslo?



Gerslo je jecam user posted image

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: kako povećati količinu mlijeka
20.11.2008 11:23:14   
idana_85
jel pomoglo to gerslo?
meni se mlijeko tu i tamo regulisalo,ujutro i nocu ga ima,ali poslije podne i navece cini mi se da mu ne bude dosta pa je nervozan,stalno kenka,spava minut dva pa se budi....


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: kako povećati količinu mlijeka
23.11.2008 23:13:28   
mynxlee
cula sam da je sekt isto dobar za povecavanje kolicine mlijeka. svaki dan popiti casu sekta.

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: kako povećati količinu mlijeka
25.11.2008 18:23:57   
namkic
jesam,probala sam i sa silikonskim ali jednostavno nemam bradavica nešto se nazire,ali nisu formirane kako treba,beba ima 3.5 mjeseca,dopuna dojenju je aptamil 1 i beba super napreduje

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: kako povećati količinu mlijeka
25.11.2008 18:30:11   
namkic
hvala na upozorenju,kakvi su ti bili pocetni simptomi,jesi li imala neke bolove ili temperaturu?mene grudi strasno bole kad trebam dobiti menstruaciju i tada se kolicina mlijeka duplo smanji i dosta teže mi je izmuzati,ponovo sam probala pumpicom ali ni kap da izadje samo se iznerviram,

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: kako povećati količinu mlijeka
25.11.2008 19:58:48   
Amrino
A stavljas li bebu da doji ili samo izmuzas svoje mlijeko?

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu namkic)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: kako povećati količinu mlijeka
25.11.2008 20:40:41   
rozi
Nemam pojma jel pomoglo gerslo, ja ga ubacim onako u hranu, nije mu lose za jelo, mada mi se cini da bi vise stimao u nekim slatkim kombinacijama.
Ja inace imam mlijeka, samo sam imala problema prije par dana jer sam dobila menstruaciju prvi puta, ali sam ga stavljala da jede svaki sat i nakon 2 dana opet se sve regulisalo. Sad imam i vise mlijeka pa ga spremam za buduce hapice.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: kako povećati količinu mlijeka
25.11.2008 21:27:26   
mamyca
Ja ovdje moram nesto dodatiuser posted image user posted image .Meni svaki put,ali bas svaki put kafa pomogne,cim je popijem mlijeko nadolazi kao ludo.user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *