Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 13:15:17
Semica
Evo i mene...hvala vam sto pitate za mene...dusice moje drage
Danas sam deblji prst otvorena ...kaze doktor-moze me ostaviti na GAK-u ali posto blizu zivim da me ne maltretira bezveze, i da sutra opet dodjem...Ctg i plod.voda su ok ....pritisak mi isto ok...Malo vise su pregled i amnioskopija boljeli ( doktor malo agresivniji bio nebil pokrenuo sta hehehe a prsti mu hvala Bogu ko debele hurmasice hehehehehehe )...Nakon pregleda kad sam kuci dosla ( maloprije ) dosta sluzavog neceg iz mene izadje..( ako to nije slavni sluzni cep )...od kako se pregled zavrsio imam povremene kontrakcije...kako god-bitno je da je krenuloooo... Animagical mila-sretno ti sutra!!! Da aBd konacno postanes mama i pocnes da se druzis sa svojom bebicom...
Ima li sta novo kod ostalih...stvarnoooo nisam imala kad citati...a nemam ni sad nesto puno vremena...pa eto ukratko ako koja moze da mi napise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 13:21:08
Semica
IZVORNA PORUKA: Sensia
uh ja od nervoze pojedoh pola kile sljiva krenule ove zenice zaozbiljno
ja ne znam sta je sa mnom al kad hodam dole neko nozem kao da me reze i iscjedak mi je pozamasan
Kod mene je iscjedak cijeli osmi i deveti bio pozamasan...stalno mi gacice vlazne od njega bile...A to rezanje-ja sam imala probadanja...kao da mi neko iglu gurne dole...doduse imam ih i sad Mislim da je sve to oki kako se trudnoca blizi kraju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 13:24:04
Selminja
Jesam ja rekla da se one neće dogovorit, da će se sve nagrnut za isti dan Valja to popratit sve, a danas banju mislila čistit cccccc Zenice, neka vam je sretno, kako god
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 13:29:44
Sensia
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: Sensia
uh ja od nervoze pojedoh pola kile sljiva krenule ove zenice zaozbiljno
ja ne znam sta je sa mnom al kad hodam dole neko nozem kao da me reze i iscjedak mi je pozamasan
Kod mene je iscjedak cijeli osmi i deveti bio pozamasan...stalno mi gacice vlazne od njega bile...A to rezanje-ja sam imala probadanja...kao da mi neko iglu gurne dole...doduse imam ih i sad Mislim da je sve to oki kako se trudnoca blizi kraju...
hehehe legendo, kaze imam i ja iste te simptome i ako Bog da treba sutra da se porodim
suti ja se smijem a fakat me bolucka, jedva cekam kuci
Semice eto i tebi pisuuuuuljiceeeeee
Senka, moguce da jesam jer sam u subotu bila u suknjici i sandalicama navece a Boga mi je puhalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 13:56:11
Bebica11
hello zenice
ja odspavala posto jutros nisam mogla...i probudim se i osjetim neko meskoljenje po stomaku, legnem na ledja a stomak TVRD, isto kao da se beba rasteze osjetim puci cu pri dnu stomaka i onda opet blago kuckanje....eh cudne bebe, na mamu svoju
bebix zao mi je za tvoju mamu, al nemoj se sad sekirati..upravu si kad kazes, sve nam smeta kad nam govore i petljaju se a kad prestanu nedostajace nam
animagical hajde hvala Bogu da je krenulo prosetaj jos malkice dok mozes, uzivaj u svemu sto jos danas mozes a sutra aBd u nove pobjede
semice, neka tebe jos malkice, dok ne krene, bicemo uz tebe
drznice super ste prosli, nafaka prava
babilon uzivaj sad s muzicem
sensia bjezi kuci i odmaraj, nemoj nam ti sad bolove dobiti, prepusti to ovim XXL trudnicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 13:56:39
emma.L
animagical, navijamo da prođe brzo i lako i da se što prije javiš sa lijepim vijestima - napokon . semice isto . Pomalo vam zavidim jer jedva dišem, jedva se krećem, iako sam danas do 10 sati počistila stan i skuhala ručak... naravno kad sam budna od 5 sati . Bebač je toliko bio nježan da me je natjerao da noćas prebacujem veš na sušenje a suhi da slažem u gluho doba. Zato sad odoh u krpe i držite fige da moja velika beba odspava makar 3 sata, mami je prijeko potrebno malo sna.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 14:08:43
Vodolija83
Evo i mene...jesam dugo lezala . Malo se tusnula i lezala nepuni satak,al mi je bolje vec hvala Bogu,ne probada me vise iako jos osjetim malo blazi pritisak dole. Sensia,mozda je prehlada u pitanju,al eto vidis...tako je to kod nas u 8.malo probada,a iscjedak je kod mene vec nekih mjesec dana obilniji,al bris uredan stigao prije par dana.Ne brini,bice bolje...i bez sandalica i suknjice odsad,treba jos sad na kraju da te prehlada spopadne... Ko je zgodan,zgodan...svakako Ako slucajno odes na vjezbice danas,raspitaj se hoce li odsad biti i srijedom,ja se danas ne smijem usuditi,zbog onog boluckanja od jutros ...jos ova vrucina i gradski prevoz mi nimalo ne bi prijali... Animagical,SRETNO SUTRAAAAA ! Eto tebi aBd Semice,i kod tebe to nesto razvuklo,pisuljica se ulijenila,al eto, sami znaju kad je za njih najbolje vrijeme za izlazak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 14:15:44
Sonja
Animagical eto malenog uskoro..cuvamo ti fige
Semice drago mi je da je sve ok samo da znas da sam i ja poslije pregleda i aminoskopije imala povremeno kontrakcije pa se moje pile rodilo poslije 18h tako da mozda i kod tebe bude sutra pisuljica u rukama sretno vam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 14:30:58
drznica
Meni se bas ne da otici na vjezbice. Kako god, nesto me zezne ili smjena na poslu ili sam bez auta... Ali u petak sam slobodna, tako da definitivno IDEM! Nadam se da nisam zakasnila, ne znam ni koliko cesto treba ici. Jedva cekam taj prvi cas. Silver, izgleda da cu u Skerlica heheh....a gdje si ti citav dan???
Jel neko od vas vec poceo prati odjecu, ja razmisljam da operem ovo malo sto imam dok je lijepog vremena, samo ne znam koji omeksivac da uzmem?! Sta preporucujete? Neko spominje dva ispiranja, jel to neophodno? I da se ne mjesa sa nasim stvarima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 14:32:46
mamina princeza
eto ga animagical uskoro ...... mozda smo se vidjele .... opet smo isti dan bile dole ih al bilo je milion trudnica pred porod kod masica da ne mogu ni predpostaviti koja si mogla biti sve i da smos e srele:)
ja na kraju odoh kod nakasa ... misljeica sam zvala rekao da dodjem i ka dj atamo nema ga nema i cekala sat i primio me nakas da ne cekam. meni vala i drago jer sam kod njega i htjela prosli put. elem covjek kaze da ne zeči da radi neki sad uzv detaljan onim slabim apartom samo je na sekndicu provjerio hematom i nem aga kaze ni traga o dnjega i on sumnja da je bio. Posto imam zakazn termin kod privatnika nije nestio detaljisao samo me zakazo za dvije sedmcie i sad cu abd kod njega ici. Ako mi bude detaljno gledao nemam ni potrebe da idem privatno vise...... Uglavnom zadovoljna sam s njim :)
Leti ovo vrijeme ko ludo....:)
Sretno i ebi Semice i svima koje ste tu negdje. Nek vam bebice abd budu zdrave a vise sto prije i lakse porodite:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 14:51:52
minie
Drznice ukoliko na vrijeme krenes na vjezbice (negdje od 26 sedmice) onda je dovoljno jednom sedmicno, mada mislim da ti ni sada nece biti potrebno vise od jedanput sedmicno... Ja dobila od snahe neke skafandercice (moj ih bratic dobio, kada nije u njih mogao stati :), malo zakasnili iz Njemacke) i oprala sam ih samo deterdzentom (Ariel - jer je meni on nekako ipak najbolji, a mnoge sam probala, od tecnih do praskastih) na 40 i eno ih skoro suhi , a ono sto se moze otkuhati cu isto u ovih par dana (za vikend idemo u kupovinu) i to cu na 95 sa duplim ispiranjem, bez omeksivaca, a imam i poseban program na ves masini za djeciju odjecu. Ja bebicinu odjecu necu mjesati sa nasom.
Animagical sretnoooo
Mamina princezo ja isto idem kod Nakasa na preglede i on je meni bas super doktor, nije nikada namrgodjen, bas ima super pristup trudnicama. Ja sam na pocetku trudnoce isla na preglede u polikliniku SUnce Agram i nakon jednog manjeg krvarenja, koje se desilo oko 12 navece, pocela ici u Vojnu bolnicu i stvarno sam zadovoljna. A i od drugih trudnica sam cula samo rijeci hvale za njega.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 15:12:00
Vodolija83
Minie,meni se bas neda da odem na vjezbe,vec 3.sedmicu za redom Ako pocnu srijedom,eto me prekosutra,nadam se,jer sve mi ovisi o smjenama mm. Znaci kasalj se smiruje,superiska...jos malo nisita spreja u nosic,i bice to sve dobro... Drznice,vecina ce prati samo deterdzentom i 2 ispiranja. Ja sam se odlucila na Persil sensitive tecni i Chicco omeksivac(pomalo za pocetak).Ta mi je kombinacija preporucena.Mislim da necu ukljucivati na 2 ispiranja,jer je jedna pedijatrica rekla da beba kasnije postane preosjetljiva.Pracu na 40,60 i 95,ovisno o bojama.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 15:15:14
minie
Mene je propuh i sredio na vjezbicama, sjedila ja ondje pored prozora na stolici i eto kaslja, ali hB dobro je. Jucer sam bila na izletu na Igmanu i bas mi je godilo i nos nije bio zacepljen, ali cim sam dosla u grad ponovo isti scenarij, ali jos koji cajic i bice sve OK. Ja cu naredni ponedjeljak aBd na vjezbice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 15:24:18
Vodolija83
Hvala Bogu,pa si vec dosta bolje...vjezbice nek cekaju,nece pobjeci.I ja se nadam da cu iduci ponedjeljak,jer meni je taj termin dosad najvise odgovarao,al eto sve mi se nesto poremetilo.Vidjecemo se uglavnom ubrzo Jesi ti kupila krevetic i ostale krupne stvari?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 15:28:28
minie
Nisam jos uvijek, nadam se da cemo u subotu u kupovinu. Krevetic sam vec izabrala (kombinacija bez i smedje boje i sa strane ima ziraficu) samo jos da ga kupimo, nosiljka isto u subotu, ali se jos nisam odlucila koju cu. A MM poslije Nove godine ide u Njemacku i tamo ce nam kupiti kolica, gledali smo neka na raznim njemacim stranicama i jos samo da se odlucimo.
Neku robicu sam vec kupila, nesto sam od snahe dobila, ugl mali pisonja ce svega imati
Veliki hugg za tebe i tvog Ajdina (ako sam dobro zapamtila ime )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.9.2011 15:38:40
Silver
Hej cure mojee....
Evo nas sa danasnje turneje preumorni....
Bili jutros na GAK-u na UZ-u i doktorica nam je potvrdila da je i da imamo veliku CUNU jes nam bilo drago...jos jje fino zumirala i ljutila se sto vjerujem dr. po domovima zdravlja!!!
Bili na dorucku, pa kod moje mame pa kod mame od mm, uglavnom umornaaaa....
Drznice e neka ces bas u skerlica na vjezbice, da neidem sama, jesi li krenula ili ces tek??? Krevetac je cadak!!! Namjesti fino sve pa nam slikaj sa svim dzidzama opet
Babilonko, sretan B-day!!!
Animagical, sretno ti dragaa!!!
Zna li iko gdje nam je GERBERKA??? Ja sam joj pisala na face, ali neodgovara, jeli dobro???