Sensia
|
IZVORNA PORUKA: Vodolija83 Hej Babilonko,tek sad vidim da si pisala prije satak.Ja malo lezala,pa sad citam.Jest,jest..to je zbog mahalanja od sinoc,da nisam onoliko razvezala pricu,jutros me vec ne bi bolilo Ja mislila da sacekam do ujutro,pa ako nastavi ovako kupiti Pembritin,a ako ne,da ne uzimam,nesto mi zao bebija da ga opterecujem antibioticima.Ako ovako nastavi svakako bih ja otisla prije kupovine pembritina ujutro i do ambulante,nek mi pogleda dr.grlo.Meni se ne cini strasno,kako meni to zna biti...iako me sad grebe pri gutanju,a boli negdje izmedju nosa i grla,onaj ruzni osjecaj... Ako veceras prigusti,popicu paracetamol,a najgore mi sto sam veceras sama,mm treca. Vodolijo ja sam bila groznau 6. mjesecu, mozda se sjecas nisam mogla da gutam ni da jedem tri dana, temp bila oko 37. nakon toga krenulo da izlazi iz mene onaj slajm, sto kroz kasalj sto kroz nos..... Ipa k nisam prvi dan potezala za nikakvim tabletama, ali dr opet zna otisla do ambulante samo da pregledam pluca ne daj Boze jer sam uzas osjetljiva i imala sam tezu uplau pluca prije dvije godine...... pucala se bijelim lukom, spinovanim cajem sa maslacem, cijedila limun narandju i med, ispirala zalfijom, dvije tri kapi propolisa na kosku secera, bronhi bobe u vruce mlijeko.....ma sta god mi je neko predlozio a da je prirodno i da ne ugorzava bebu ja sam uzimala - bljuvala vatru od kiseline al bila istrajna da to sve pijem i proslo me....iako sam kasljala malo je reci.... nisam vjeruj mi ni paracetamol popila nijedan Al opet ti znas najbolje jer sve je individualno i da tusirala sam se mlakom vodom skoro 2 puta dnevno i onda se "utoplim " nakon toga.......
|