|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1180 1181 [1182] 1183 1184   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
14.9.2011 10:56:22   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Vodolija83

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Hannica

Pa 37 je normalna temperatura.user posted image

Pa nije za svakoga, ali definitivno nije za uzbunu.

37 je meni uvijek nezgodna kad je dobijem,jer mi tada gori u ocima,bole me ocne duplje i imam strahovitu glavobolju.I usput,nije bas tako bezazlena...
Mjericu kasnije ponovo.Nadam se samo da nece skociti...

trudnicama je uvijek blago povisena temp

meni u bolnici stalno mjerili 36,9

cak jednoj trudnici mjerili 37 i niko nije nista reagovaouser posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 29526
14.9.2011 10:57:20   
Arina
olaaaa zenice......

Vidim svasta novog......cestitke od srca animagical i njenom momcicu.....nek je ziv i zdrav sto godina user posted image

Ovo sa ovim prehladama nije normalno....ja kontala kud me sad strefilo kad vidim nisam sama...i ja sam cetiri dana bas bas bila grozna....na antibioticima.....prehlada samo taka nisu krajnici vec sve od nosa do zdrijela....upalilo se sammo krajnici nisu hvala Bogu da su jos oni ....uh....ko da sam noz pojela....jos me sa strane nosa oni sinusi bole ko da me neko sakom ostemo....uzas .....danas je hvala Bogu dobro...ustala sam jako dobra....valjda ove vrucine pa otvoris pa klime pa svasta ja mislim da je mene jednostavno propuhalo i prosjeklo bas pravo....

Inace sutra ako Bog da na kontrolicu...pa mozda vidimo je li kitica ili kikica...ha ha ha ....nekako se sakriva.....ja sam optimissticna posto je bebica masallah pravo ojacala i vrcka se non stop ....ja sve vikala neka mirnica...kad ono sad mirnica -nemirnica....neka ,neka.....sad se sutamo i sjedeci i dok perem sudje.....stalno....user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 29527
14.9.2011 10:59:06   
Arina
samo da dodam u vezi te temperature ....meni je sad stalno i preko paracetamola bila 37....i sve ok....nije to nikakva temperatura za alarm....tek ako predje.....

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 29528
14.9.2011 11:02:36   
drznica
Animagical CESTITAM!!! Vjerovatno si se napatilauser posted image ...zelim sto brzi oporavak. CMOKA

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29529
14.9.2011 11:05:39   
Sensia
Vodolijo popij nesto bas bas vruce da se preznojis (supu ili caj ili mlijeko) a onda se istusiraj mlakom vodom i odmah fino obuci, to bi ti trebalo pomoci da malo razbistris glavu.
Ja temp do 38 skidam na taj nacin -nikad ne pijem paracetamol ukoliko ne predje 38

.........jer znam tacno o cemu pricas i mene temp 37 pocne peci po ocima i osjecam se uzasno, a neko i ne osjeti da ima 37

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 29530
14.9.2011 11:23:54   
minie
Jutro moje drage user posted image , ja se jutros pravo naspavala, nisam i ne pamtim user posted image

Animagical cestitam i neka vam je ziv i zdrav 100 godina, a tebi sto brzi oporavakuser posted image user posted image user posted image

Vodolijo nedavno jedna moja prijateljica imala strasnih problema sa grlom i dr. Gezo joj rekao da zene uopste ne bi smjele stavljati nikakve obloge na vrat (e sad zbog cega ne znam, ali joj je to bas naglasio). Mene je kasalj skroz popustio, ali nos me jos uvijek zeza. Meni je za kasalj pravo pomogao pekmez (tecni), po jednu kasisku umjesto sirupa i ode kasalj.

Sensia ipak je kupljena i njihalica, tvoja curica ce bas uzivati

Pozdrav za sve ostale user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29531
14.9.2011 11:43:18   
Vodolija83
Hej drage moje,ja zvala dr.Divanovica i objasnila mu situaciju,odoh ja na pencilin... user posted image   Rekao mi je da ukljucim Pembritin 500 mg 4X1,da ispiram grlo (moze slanom otopinom) i uzmem Aqua maris za nos. user posted image
I nije bas tako bezazleno...user posted image
Hvala jos jednom svima na savjetima,Sensia,minie...
Sensia,eto zna neko i kako je sa 37 deverati ...
Minie drago mi je da je tebi bolje.

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29532
14.9.2011 11:52:15   
babilon

Hej drage moje,ja zvala dr.Divanovica i objasnila mu situaciju,odoh ja na pencilin... user posted image   Rekao mi je da ukljucim Pembritin 500 mg 4X1,da ispiram grlo (moze slanom otopinom) i uzmem Aqua maris za nos. user posted image

Draga,b as mi je zao ;( ali neka si nazvala, bolje biti siguran.. drzim fige da brzo prodje!!!

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 29533
14.9.2011 12:00:05   
star
rlo (moze slanom otopino

sretno Vodolijo...bolje na vrijeme lijeciti..bice to aBd ok user posted image

Neposredna veza do poruke: 29534
14.9.2011 12:00:53   
Vodolija83
Hej Babilonko,tek sad vidim da si pisala prije satak.Ja malo lezala,pa sad citam.Jest,jest..to je zbog mahalanja od sinoc,da nisam onoliko razvezala pricu,jutros me vec ne bi bolilo user posted image
Ja mislila da sacekam do ujutro,pa ako nastavi ovako kupiti Pembritin,a ako ne,da ne uzimam,nesto mi zao bebija da ga opterecujem antibioticima.Ako ovako nastavi svakako bih ja otisla prije kupovine pembritina ujutro i do ambulante,nek mi pogleda dr.grlo.Meni se ne cini strasno,kako meni to zna biti...iako me sad grebe pri gutanju,a boli negdje izmedju nosa i grla,onaj ruzni osjecaj...
Ako veceras prigusti,popicu paracetamol,a najgore mi sto sam veceras sama,mm treca.user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29535
14.9.2011 12:01:28   
star
ja tek sad vidim danas nam punih 38 sedmica...ideee   39-taaaaaa     user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 29536
14.9.2011 12:03:44   
Vodolija83
Cestitke Star user posted image user posted image user posted image Kod tebe fino usitnilo.Jos malo pa ocekujemo i od tebe prenos user posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 29537
14.9.2011 12:08:58   
Sensia

Hej Babilonko,tek sad vidim da si pisala prije satak.Ja malo lezala,pa sad citam.Jest,jest..to je zbog mahalanja od sinoc,da nisam onoliko razvezala pricu,jutros me vec ne bi bolilo user posted image
Ja mislila da sacekam do ujutro,pa ako nastavi ovako kupiti Pembritin,a ako ne,da ne uzimam,nesto mi zao bebija da ga opterecujem antibioticima.Ako ovako nastavi svakako bih ja otisla prije kupovine pembritina ujutro i do ambulante,nek mi pogleda dr.grlo.Meni se ne cini strasno,kako meni to zna biti...iako me sad grebe pri gutanju,a boli negdje izmedju nosa i grla,onaj ruzni osjecaj...
Ako veceras prigusti,popicu paracetamol,a najgore mi sto sam veceras sama,mm treca.user posted image

Vodolijo ja sam bila groznau 6. mjesecu, mozda se sjecas nisam mogla da gutam ni da jedem tri dana, temp bila oko 37. nakon toga krenulo da izlazi iz mene onaj slajm, sto kroz kasalj sto kroz nos.....
Ipa k nisam prvi dan potezala za nikakvim tabletama, ali dr opet zna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
otisla do ambulante samo da pregledam pluca ne daj Boze jer sam uzas osjetljiva i imala sam tezu uplau pluca prije dvije godine......
pucala se bijelim lukom, spinovanim cajem sa maslacem, cijedila limun narandju i med, ispirala zalfijom, dvije tri kapi propolisa na kosku secera, bronhi bobe u vruce mlijeko.....ma sta god mi je neko predlozio a da je prirodno i da ne ugorzava bebu ja sam uzimala - bljuvala vatru od kiseline al bila istrajna da to sve pijem i proslo me....iako sam kasljala malo je reci.... nisam vjeruj mi ni paracetamol popila nijedan

Al opet ti znas najbolje jer sve je individualno

i da tusirala sam se mlakom vodom skoro 2 puta dnevno i onda se "utoplim " nakon toga....... 

Neposredna veza do poruke: 29538
14.9.2011 12:13:56   
pahuljica_25
Vodolijo pencilinski antibiotici u trudnoći su dozvoljeni i nisu opasni za plod. Daju se i u ranim fazama trudnoće.Ja sam prije 14 dana ispila dozu amoxicilina zbog urinarne infekcije,možda sam i mogla izbjeći ali ko zna kako bi se završilo i koliko bi trajalo. Ipak mislim da trebaš slušati savjet doktora jer neće ni oni dati antibiotik ako baš ne smatraju da je to bolje i za nas i  bebu...
U svakom slučaju želim ti brz oporavak....user posted image

Neposredna veza do poruke: 29539
14.9.2011 12:27:16   
Vodolija83
Hvala puno Sensia,mislim da cu i ja prije ikakvih tbl.otici ujutro do dr.da mi pogleda grlo i preslusa pluca.Iako vjerujem svom dr.ipak,samo sam mu objasnila simptome, nije on to vidio uzivo kako izgleda...tako da necu poletjeti za Pembritinom.Izboricu se ja nekako aBd.
Idem i ja navaliti po prirodnim preparatima.
A Pahuljice,dosta lijekova dr.propisuju i kao nista nije stetno,al vala kad sam izbjegavala Paracetamol cijelu trudnocu,necu ni sad odmah na antibiotik.
Uglavnom,vidjecemo kako ce se situacija dalje odvijati...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29540
14.9.2011 12:33:13   
Skvo RR
Cestitke..i ovde animagical...user posted image user posted image user posted image user posted image

Zao mi je sto se napatilauser posted image ....Hajde necemo ona i ja ni pisati...nase porodjajne price...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubim vas sve....sada one XL....postaju XXL...user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 29541
14.9.2011 12:34:58   
Lejla Ka

Znam Sensia,ima kod mene u apoteci vise vrsta bezalkoholnog propolisa,al nisam se odlucila da koristim propolis u trudnoci.Nije bas u potpunosti ispitano kako utice na plod,a rado bih ja spricnula...

Pa sigurno nema nikakvih štetnijih uticaja od antibiotika. Slobodno ti meda u topao čaj, a propolis naprskaj na grlo.

Trudnice, ja nigdje do sad nisam vidjela da ima nešto konkretno protiv meda u trudnoći!?

Od kako se digla (opravdana) hajka da se med ne daje bebama do godinu dana, ovaj se visoko vrijedni proizvod počeo izbjegavati i od strane trudnica i od strane dojilja.
Med je za male bebe opasan jer se u njemu mogu naći bakterije koje prozvode botulinski otrov. Bebe mlađe od godine nemaju u probavi enzime koje bi ovaj otrov neutralisale i mogu se pojaviti simptomi botulizma, koji ne tretirani mogu imati smrtni ishod. Odrasli ljudi nemaju opasnost od trovanja na ovaj način. Med je na glasu i kao alergen kod ljudi alergičnih na biljke i polen. Ali ako majci ne smeta ona ga može slobodno uzimati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 29542
14.9.2011 12:47:23   
Anoniman
Ja sam konzumirala med u obje trudnoce, ali dosta ljekara posebno pedijatara i neonatologa ne preporucuje ga u trudnoci kao iz razloga da dijete ne bi obolilo od botulizma, jer kao majka sve sto pojede dolazi do ploda pa kao i med. Iskreno ja sam i u trudnoci kao sto rekoh jela ga, a par mjeseci prije godine dana sam ga uvela i Ani.

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 29543
14.9.2011 12:50:40   
Lejla Ka
Pa ne dolazi med do djeteta user posted image Do djeteta dolazi majčina krv, i to se filtrira kroz posteljicu, dakle ni ona ne ulazi direktno. A majčina probava preradi med, uzme korisno, odbaci nekorisno, bakterije pobiju enzimi i želučani sokovi, onda se to sve fino u crijevima razvrsta, hranjivo prelazi u krv i fura dalje. Mislim, halo, i ja sam to učila u osnovnoj školi. Ne mogu da vjerujem.

I ono što je važno, problematične bakterije se ne nalaze u svakom medu. One se najčešće nađu u nekvalitetnim medovima koji se "zaraze" prilikom nekvalitetne prerade. Tako da treba biti oprezan, ne rizikovati sa novorođenčadi, ali odrasli ako nisu alergični nemaju prepreka za uzimanje.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 14.9.2011 12:52:57 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29544
14.9.2011 12:56:43   
Semica
Hello drage mojeee....Sva sam se sturila kad sam vidjela da je animagical rodila!!! user posted image user posted image user posted image

Animagical mila cestitam...eto doceka i ti taj dan hB...zelim sve najbolje tvojoj bebici...brz oporavak mila...user posted image

Ja i dalje 2 u 1...isla u DZ po uputnicu za GAK ( jer moram na GAK sutra ponovo )..kaze meni doktorica u DZ hajde da ja tebe malo pregledam ---i rece mi da sam sada prst i po otvorena...ostalo je sve istoooo...pritisak ok...srculence moje dragooo kucaaauser posted image ..glava prednjaci...jedino sto sam kao smrsala pola kg...valjda to nije nista lose...user posted image

Ima li jos kakvih vijesti osim ovih za animagical??? HUG HUG!!! :)

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 29545
14.9.2011 12:57:00   
Anoniman
Znam i meni je to bilo smijesno... isto tako kazu i za kikiriki... Iskreno meni su to gluposti. Za dijete ok, ali za trudnicu nigdje veze.

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 29546
14.9.2011 12:58:53   
Skvo RR
I ja sam u obje trudnoce jela med...user posted image ...sto radi prehlada, sto radi imuniteta, sto onako...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29547
14.9.2011 13:01:23   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

I ja sam u obje trudnoce jela med...user posted image ...sto radi prehlada, sto radi imuniteta, sto onako...user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja u jutro dvije kašike meda i čaša vruće voda, probava radila ko sat user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 29548
14.9.2011 13:04:31   
Semica
Kod mene je mama samnom i sa sestrom dok je trudna bila tamanila med na kile...kaze pola hljeba uzme i namaze medom i mlijekaaa i najede seee i tek onda moze zaspati navece kako treba...user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 29549
14.9.2011 13:05:05   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja u jutro dvije kašike meda i čaša vruće voda, probava radila ko sat user posted image

Na to sam i mislila

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 29550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1180 1181 [1182] 1183 1184   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1180 1181 [1182] 1183 1184   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *