Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sensia super!!! bebi ce imati pravi babymobil!!! Moracu i ja malo pogledati, nudi se rodbina iz dijaspore...pa neznam da ima nebude preskupo...vidjecu...malo da razgledam kakvih ima!!!
mashalla...cestitke sretnim roditeljima da im bude ziv i zdrav puno puno godina...a animagical da se sto lakse i brze oporavi
vidim nema Semice jos se ne javlja....ja slabo spavala skroz...stomak jaaaakkkoooo napet i tvrd, bukvalno se ne mogu okrenuti...nista bolova nemam osim jakog pritiska na karlicu..ma bebara mi je poteska pa vjerovatno zbog toga..valja nosit 4300gr mashalla rodila ga majka ma jedva cekam taj prvi vaginalni sutra da vidim sta ce cika doktor da kaze...
Rodio se Ajnur... dusa draga...cestitke od srca mama i tata, da vam je ziv i zdrav.
Animagical mi je sad javila, u 7.40 se tek porodila, bio je malo tezi porod, na vakum ga je rodila, pile čupavo je tesko 3650 i dugo 54cm. Ona nam je sivena dosta pa sad odmara.
Rodio se Ajnur... dusa draga...cestitke od srca mama i tata, da vam je ziv i zdrav.
Animagical mi je sad javila, u 7.40 se tek porodila, bio je malo tezi porod, na vakum ga je rodila, pile čupavo je tesko 3650 i dugo 54cm. Ona nam je sivena dosta pa sad odmara.
OOOO Hvala Boguuu dragom da je prosloooo mamice uzivaj i zelim ti sto prije da se oporavis
hvala drage moje na podrsci malo me je strah da ne bude carski ali ako bude i to je od Boga...samo da mi bebac bude ziv i zdrav.. ja se jucer prepala sto se umirio al zato od jutros rock`n`roll u pupi
Star,iako bude carski,sta ces...Bitno je da se sve dobro zavrsi i da rodis zdravog bebaca aBd ! Ni ja jos uvijek ne znam hoce li kod mene prirodno il carski Dr.sa komisije mi rekla prema svemu sudeci da ce CR,a i teta sa vjezbi pita,zar mi dr.to vec nije rekao. A dr.nikad nista nije spomenuo.Kontrola aBd za 10-ak dana pa cemo vidjeti,tad cu nadam se znati,pa da se pripremam psihicki...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:03:55
star
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Star,iako bude carski,sta ces...Bitno je da se sve dobro zavrsi i da rodis zdravog bebaca aBd ! Ni ja jos uvijek ne znam hoce li kod mene prirodno il carski Dr.sa komisije mi rekla prema svemu sudeci da ce CR,a i teta sa vjezbi pita,zar mi dr.to vec nije rekao. A dr.nikad nista nije spomenuo.Kontrola aBd za 10-ak dana pa cemo vidjeti,tad cu nadam se znati,pa da se pripremam psihicki...
ma najbitnije i jest da mi beba bude zdrava...a izaci mora kad-tad i kako -tako ni meni nista dr nije govorio o tome do jucer..sutra cemo izvaditi sve te nalaze predoperativne ako bi slucajno na carski moralo da ima spremno..za svaki slucaj...a koji se nalazi vade u slucaju carskog reza?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:07:43
Vodolija83
Nisam sigurna Star,najbolje da pitas nekog ko je vec radio CR. Al mislim da ces dati krv (zbog vremena koagulacije i jos nekih stvari...),urin,uradice ti ekg,imaces internisticki pregled,i mislim da je to sve...al eto raspitaj se jos malo. Kako god da bude islo SRETNO !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:13:11
Hannica
Jutro zenice!!! Ja sam svratila kratko da vidim sta se desava i vidim da nam je stigla jedna RR bebica. Animagical draga cestitam od srca,sve najbolje zelim tebi,tm i malenom Ajnuru,da bude ziv i zdrav mnogo godina. Tebi naravno zelim sto brzi oporavak,zao mi je sto si se napatila ali sve ce to proci aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:16:44
star
Nisam sigurna Star,najbolje da pitas nekog ko je vec radio CR. Al mislim da ces dati krv (zbog vremena koagulacije i jos nekih stvari...),urin,uradice ti ekg,imaces internisticki pregled,i mislim da je to sve...al eto raspitaj se jos malo. Kako god da bude islo SRETNO !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:19:17
pahuljica_25
Čestitke za animagical i malenog druga Ajnura Vodolijo izvini što pitam ali zbog čega ti misliš da bi mogla na CR?Na zadnjem UV mi je doktorica rekla da je bebi krupan masAllah,nadam se da će sve biti uredu....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:24:43
Vodolija83
Pahuljice,meni su rekli da je CR indikacija ako je vec radjena konizacija i serklaz,a bebi krupan,pa kao zbog ocuvanja grlica...Medjutim neko mi je ovdje na RR rekao da je bilo vec takvih slucajeva i da su porodi prosli prirodno,pa sad ne znam.Nista do kontrole...jer mislim da jos ovaj put idem svom dr.i onda prelazim aBd na GAK.
Usput,ako mi je toplomjer tacan,imam 37 Osjetim ja da mi gore oci,izmjerim,kad imam sta vidjeti.Da li da zovem dr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:29:19
star
Pahuljice,meni su rekli da je CR indikacija ako je vec radjena konizacija i serklaz,a bebi krupan,pa kao zbog ocuvanja grlica...Medjutim neko mi je ovdje na RR rekao da je bilo vec takvih slucajeva i da su porodi prosli prirodno,pa sad ne znam.Nista do kontrole...jer mislim da jos ovaj put idem svom dr.i onda prelazim aBd na GAK.
Usput,ako mi je toplomjer tacan,imam 37 Osjetim ja da mi gore oci,izmjerim,kad imam sta vidjeti.Da li da zovem dr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:30:45
pahuljica_25
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:32:15
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: star
hvaaalllllaaaaaaa
I savjetovanje sa anesteziologom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:35:33
Nina_Lana
Animagical mila cestitam od srca rodjenje malog Ajnura
ostale veliki pozdravim,vidim ima vas jos s pregladom i peckanjem grla...naime ja sam na antibioticima, i od jutros uzasno kasljem..nadam se da bebici ovo prehladjeno stanje ne moze naskoditi... a da vas pitam je li neka od vas u trudnoci koristila neo penotran vaginalete???meni ih dr. dala jer imam puno bakterija.. ma sve mi se sastalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:40:24
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Hannica
Pa 37 je normalna temperatura.
Pa nije za svakoga, ali definitivno nije za uzbunu.
37 je meni uvijek nezgodna kad je dobijem,jer mi tada gori u ocima,bole me ocne duplje i imam strahovitu glavobolju.I usput,nije bas tako bezazlena... Mjericu kasnije ponovo.Nadam se samo da nece skociti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.9.2011 10:46:22
babilon
Animagical draga, CESTITAM Tako mi je drago da je babac dosao na svijeti i da je sve s hajrom proslo. Mamici munjeviti oporavak i da avm je ziv i zdrav, najmanje, 100 godina
Vodolijo nismo trebale onoliko mahalt sinoc, rekla sam ti ja da ce te grlo zabojleti od price ;)). Ako ti oci gore i to, iskreno ja bih nazvala jer ocigledno tebi ta temp ne pase iako je nekom normalna... Pitaj ti Divija sta on misil...
Zene, ja jucer na pregledu, zaboravila sam ovo reci, doktor mi pregledao i grudi izmedju ostalog zbog bradavica, i kaze da pred kraj 8.mj se pri tusiranju treba uzeti grublji peskir i dooooobro istrljati bradavice da ocvrste, eto haman osjetiti bol pri trljanju jer ce dosta pomoci za dojenje i lakse ce biti. I spomenuo je da sa ulaskom u 9. treba ad se medjica masira, i to sa baaaaaaaaas nekom maaasnom kremom, i to u smjeru prema butinama, znaci objema rukama utrljati i lagano masirati i ustranu utrljavati da bude sto elasticnije i ne smije ni posto da bude suho ;D eto, da s vama podijelim savjet mog doktora ;D
ps. danas u Avazu izasao clanak o MRSA-i... govore iz bonlice kao da su trudnice kliconose, da zaarazene dolaze u bolnicu i da smo mi krive... a nigdje veze... ccc