Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 15:56:34
animagical
jelena ako si jos tu trebas mi, da te pitam! gdje si uradila ogtt?? ja danas trebal apa nisam uspjela.. isla na dip, radila obicne nalaze i neka antitijela ,a za ogtt me poslali gore na endokrinu...i posto me vodi zelija a ona nije trazila ogtt tj nisam joj ni isla, salju me na gak da gore uradim kad se ode,jel se narucuje..gdje sta...ili da ja odem gdje privatno? ugl ne htjedose bez njenog nalaza da mi daju secera i vode a njo ne mogu da se narucujem, proci ce mi trudnoca dok stignem do nje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 16:16:27
Aiša
Pošto ste pisale o spolu bebe....ja sam saznala za jedan 99% tačan metod utvrđivanja. Naime, sve što trebate znati je datum rođenja vas i muža i datum posljednje menstruacije. Po toj metodi dijete će biti onog spola čija je krv u trenutku začeća "mlađa", vaša ili partnerova. Kako se krv obnavlja svake 4 godine (ne znam je li ovo medicinski tačno) možete izračunati.
Na primjer, ako ste rođeni u februaru 84. godine, a partner 81.u junu, a posljednja menstruacija bila u decembru 2010. računate ovako:
za ženu krv se obnavljala 88., 92.,96.,..i tako 2008.se posljednji put obnovila u februaru (naredni put je na redu 2012.godina)
za muža krv se obnovila 85., 89.,93.,97., itd. do 2009. godine (naredni put je 2013.),
prema ovome, kako je krv muža "mlađa", obnovila se 2009. a dijete začeto u decembru 2010., spol će vjerovatno biti .
Može se desiti da je razlika između vas i muža 4 godine, ili da ste rođeni iste godine, pa možda i istog mjeseca, i onda se ne može izračunati, samo Bog zna šta je u matericama...
Naravno, kako niti jedna metoda nije 100% tačna dok ne ugledate svoje malo zlato, možete se barem malo zabaviti računajući .
Meni je lično "pogodila", kao i svim ženicama koje poznajem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 16:23:01
Anoniman
Animagical ogtt sam radila na patologiji trudnoce, doktorica moja ih nazvala i oni me primili...to bilo malo preko stele jer vodili me kao lezecu. Mada i na ginekologiji rade dole negdje kod UZ-a, ali samo jedan dan u sedmici, bar su tako meni rekli. Nazovi njih pa pitaj najbolje je.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 16:59:27
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Animagical ogtt sam radila na patologiji trudnoce, doktorica moja ih nazvala i oni me primili...to bilo malo preko stele jer vodili me kao lezecu. Mada i na ginekologiji rade dole negdje kod UZ-a, ali samo jedan dan u sedmici, bar su tako meni rekli. Nazovi njih pa pitaj najbolje je.
hvala samo me zanimalo jel ima na jezeru pitacu ih...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:04:57
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Selma, ma ja kupila ono kompletic ima benkica, one hlacice s anonama, kapica i rukavice ili bodic i te hlace s nonama, sta ti mislis sta je bolje?
Ja sam nosila taj kompletić u kojem dođe hlaćice sa stopicama,rukavice,kapica i kimono kao benkica...Ma svako nosi šta želi jer babice obuku bebice,a ti to samo spakuješ...A u kojoj je boji ? Ja ne mogu nigdje naći u rozoj boji a tako bi voljela,a ima samo žuta,plava i bijela sa rozim ivicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:05:07
palachinken
Kad pričate o odjeci za iznijeti bebu, neku noć moja mama izvadi kompletić u kojem je ona mene iznijela, dvaes'sedam godina ona to čuva. I prelijep je! Bijeli pamuk sa nekim diksretnim vezom po rubovima, a super mi je sto će ako Bog da ova moja ninja ratnica izaći iz porodilišta u istoj odjeci kao i mati joj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:27:19
Skvo RR
animagical...rekao je za bojenje...ali ja uredno dolazim kao kanarinac. jelena...sretno..nedostajat ces... vidim pricate o garderobici za iznijeti...meni su mama i tata za umicu divan komplet kupili...bodi, kapica, benkica, male rukavice, mala jaknica....jucer sam bas gledala...moram kupiti i malenom...ipak je ovaj komplejic roze boje...volila bih nesto slicno naci i za djecaka..mozda u nekoj zutoj ili zelenoj. Evo je mamina dusica http://www.facebook.com/photo.php?fbid=29455333866&set_=a.29455223866.40385.621968866&type=1&theater&pid=939944&id=621968866
< Poruku je uredio Skvo RR -- 18.5.2011 17:28:27 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:44:48
Skvo RR
hvala ti palachinken...nikako ne mogu vjerovati da je ovo ona....ovo je bas iz bolnice (smrc, smijeh,trudnicki hormoni).....vidis joj maju narukvicu na ruci..onu sa imenom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:45:07
animagical
sta je ovo sve ovako cakano sve jozo i cujasto ja sam zene ljubomorna na te vase curice za mog smrdu nema ovako slatkih stvari, samo ponegdje, npr u waikikiju nasla kosuljicu i farmerke od 1-3 mj to cu mu kupiti za bajrama, dok skontam jel znam bebi obuci kosulju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:45:22
mala86
palacinken znala sam da cu te ovdje nac jel ides pjesobusom do centra???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:50:52
Anoniman
Mi spakovani i cekamo taja da dodje po nas pa da bjegamo...falicete mi, nekako sam se bas navukla na rr, ovisnica prava postala...ali hajde bar cete odmoriti malo od mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:51:04
Skvo RR
animagical...i ja moram potraziti komplejic za iznijeti za novog bebca..tek sada vidim koliko sam lakse kupila za Umicu gardarobu...za djecaka je bljakast izbor...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.5.2011 17:55:35
animagical
ma za male bebolince slabo sta fino ima...nekako ruznjikavo... a tek kad vidim one ben 10 trenerkice i ostalo...hoce nesto da mi bude ja bi da ga sjedim ko majog fjajera ima ponesto u waikikiju, zaviri kad odes ;) semica nam se vidim pridruzila ovdje dobro dosla ee ali skvo mi dobili male bez starkice za njega one sto sluze samo za slikanje i foliranje ono-kad se tek rodi kupila mu tetka