|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  518 519 [520] 521 522   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
30.5.2011 10:28:34   
drznica
Jutro drage moje... Vidim i dalje je problem stolica. Ja sam imala problema i prije trudnoce sa tvrdom stolicom i koristila sam vocne kocke koje je Anica spomenula, zovu se ORTISAN VOCNE KOCKE. Pola kocke prije spavanja sazvakati i popiti veliku casu vode, ujutro super olaksanje na solji. Sad mi je dr.rekla da i u trudnoci moze, a ti Sweet pitaj dr.ako mozes to je super. Sve je na bazi susenog voca tako da nista nije stetno.

Recite vi meni koliko cesto idete na UZV, mene mama stalno kritikuje da je puno svake 3 sedmice, ali tako me naruci dr. a ja bih i cesce hehehe

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 12976
30.5.2011 10:29:19   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Sweet stvarno se puno opterecujes tim, da je ne daj boze krvarenje unutrasnjo imala bi mucnine, vrtoglavice, hladan znoj itd. A hrana se izbacuje iz organizmo kroz stolicu i do sedam dana, tako draga samo opusteno user posted image . Mozes napraviti i sama kuci klistir pa se klistirati.

Hvala na ohrabrenju, ma ja kazem akose ne ispraznim do poroda, sredit ce to oni gore, idem ja u wc samo je postalo teeeskoooo, imam osjecaj da ce beba izac kad se napinjemuser posted image

Ja sad vidjeh i tvoje palacinke, ne znam kako ih promasih, njam njam......user posted image Sad cu ja malo Donata heheheh, a tako mi se jede pizza....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12977
30.5.2011 10:41:27   
Anica1
IZVORNA PORUKA: drznica

Jutro drage moje... Vidim i dalje je problem stolica. Ja sam imala problema i prije trudnoce sa tvrdom stolicom i koristila sam vocne kocke koje je Anica spomenula, zovu se ORTISAN VOCNE KOCKE. Pola kocke prije spavanja sazvakati i popiti veliku casu vode, ujutro super olaksanje na solji. Sad mi je dr.rekla da i u trudnoci moze, a ti Sweet pitaj dr.ako mozes to je super. Sve je na bazi susenog voca tako da nista nije stetno.

Recite vi meni koliko cesto idete na UZV, mene mama stalno kritikuje da je puno svake 3 sedmice, ali tako me naruci dr. a ja bih i cesce hehehe

Ja sam isla na prvi UZ u 8 sedmici, pa na drugi za 5 sedmica u 13. Sada me narucila za 4 sedmice, znaci u 17 user posted image aBd

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12978
30.5.2011 10:41:43   
sanela.asja
Juuutrrrooo i od mene..ah divan dan iskoristi te ga sutra ce opet padat cjeli dan......
Mene muz sinoc pocasti cevapima i kokicama bas mi je fino bilo ,ljepo vece nema guzve u gradu Asja picila ispred nas i naisla na lutku iz izloga i kaze eno tebe tata ,a lutka crnac ma padali smo od smjeha kaze mm izgleda sine da nije bio postar user posted image user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 12979
30.5.2011 10:47:38   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1

Ja sam isla na prvi UZ u 8 sedmici, pa na drugi za 5 sedmica u 13. Sada me narucila za 4 sedmice, znaci u 17 user posted image aBd

Anice ja sam isto kao ti, s tim da sam ja imala jedan hitni pregled na klinickom koji nije bio planiran vec sam ja zbog bolova otisla na svoju inicijativu. sad mi je, poslije 17 sedmice, rekla da dodjem za 1,5 mjesec jer je sve ok.....

Drznice, ako je sve ok sa trudnocom onda je malo previse svake tri sedmice, iako opet bolje je utvrditi da je sve ok.....
ja kad ugledam bebi mogla bi 24 sata biti na onom ultrazvuku user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 12980
30.5.2011 10:48:30   
palachinken
drznice, ja išla u 8. 13. 19. 24. 31. (taj je bio vanredni, kod drugog doktora, da izvineš, dupe me zasvrbilo da moram otici drugom doktoru zbog nečeg, pa se ispostavilo da sam bila u pravu user posted image user posted image ) i prekosutra cu opet, u 33.
KAd ti se posteljica digne, možda ćeš i ti na svakih 5-6 sedmica.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 12981
30.5.2011 10:50:37   
mea29

Ja sam na prvi pregled isla u 10 sedmici, u 13-toj na snimanje nuhalnog nabora, i sljedeci pregled mi je zakazala za 6 sedmica u petak to ce biti 19 sedmica :)

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 12982
30.5.2011 10:51:19   
palachinken
A u vezi Ortisan voćnih kocki, čitam u sastavu da imaju list sene.
Ova biljka se ne smije koristiti u trudnoći i dojenju, tako mi je apotekarka rekla.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 12983
30.5.2011 10:52:33   
drznica
Moguce da ce poslije posteljice biti drugacije ili je to sto je privatnik pa se cesce ide. Kontam da li da odem onako malo do Jezera ili Vojne cisto da vidim kako to izgleda. Uputnicu u ruke i gore...

Neposredna veza do poruke: 12984
30.5.2011 10:52:57   
Anica1
IZVORNA PORUKA: palachinken

A u vezi Ortisan voćnih kocki, čitam u sastavu da imaju list sene.
Ova biljka se ne smije koristiti u trudnoći i dojenju, tako mi je apotekarka rekla.

Nisam to znala, meni te kocke dr Dizdarevic rekla da uzmem prije 5 dana user posted image

Neposredna veza do poruke: 12985
30.5.2011 10:54:05   
drznica
I meni je moja rekla da kgu, stim da mi sad nisu potrebne!

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 12986
30.5.2011 11:03:06   
ziki
Pozz trudnice, jedno brzinsko javljanje. Zvirkam je li sweet jos 2u1. Ja sam na trudnickom, sama kuci samujem, nesto da dovrsim za posao da se razduzim i da ne ostavljam repove. Joj jeste slike ostavile, a ja jedem puru. Evo sad moram rovit ima li bar Nemirkovih cokoladica u kuci. Za vikend sam bila vrijedna pravola dzem od tresanja i sok od zove, sto je zena na mirovanjuuser posted image (i isla da prvo mm zovu obere tj bila moralna podrska samo se nisam protezala)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12987
30.5.2011 11:04:20   
Sensia
ma joj kad bi se covjek vodio sa svim sto trudnica ne smije, na kraju bi mi sve bile na hljebu i vodi cistoj user posted image

kazu ne smije se med, e ja ga vala jedem svaki dan, stavljam ga u sve zivo umjesto secera. Naravno da ga necu davati bebi kad se rodi al ovako..... nisam sklona alergijama tako da ga uzimam

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12988
30.5.2011 11:06:48   
palachinken
Meni kad jedan stručnjak kaze može, a drugi ne može, ja onda idem da ne može i tražim alternativu. Recimo, suhe šljive, jogut, med, donat Mg. Jer čemu rizikovati? Meni recimo pomogne kila trešanja user posted image ali i ja kuburim sa zatvorom evo cijelu trudnocu, u jačem ili slabijem intenzitetu.

Evo sa www.zdravlje.hr
Od nuspojava, koje se mogu uočiti za vrijeme uobičajenog doziranja čaja, treba spomenuti potpuno bezopasno crveno obojenje urina.
Ovaj čaj se ne bi trebao primijeniti tijekom trudnoće i dojenja kao ni u osoba s naglom pojavom bolova u trbuhu i posljedičnim zatvorom koji su posljedica akutnog stanja (upala slijepog crijeva, zapletaj crijeva...).

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 12989
30.5.2011 11:17:04   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia

ma joj kad bi se covjek vodio sa svim sto trudnica ne smije, na kraju bi mi sve bile na hljebu i vodi cistoj user posted image

kazu ne smije se med, e ja ga vala jedem svaki dan, stavljam ga u sve zivo umjesto secera. Naravno da ga necu davati bebi kad se rodi al ovako..... nisam sklona alergijama tako da ga uzimam

Ja sam pitala dr za med, kaze ona slobodno svako jutro kasiku meda ali nemoj onda cijeli dan nista slatko pored toga bice ti puno user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 12990
30.5.2011 11:25:32   
mea29
ja sam prije trudnoce imala problem sa probavom, jer sam stalno bila na dijeti pa sam malo jela, ali za sada je, kuc kuc, bolje,svaki drugi dan, ja mislim da hipp natal regulise probavu,bar se meni cini, jer sam znala par dana zaredati suhu hranu, pa opet ide...sad kad su dosle tresnje, jupi...i ja spucam kilu dok trepnes...da me nije stid mogla bih vrecu pojesti.....

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 12991
30.5.2011 11:27:47   
Skvo RR
Hola...
kako ste mi?

Ja evo prehladjena do bola...glasnice mi u pm...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..evo sada sam stavila oblog od rakije na grlo i odoh cijediti limunadu...Hvala Bogu nemam turu. Ljubim vas.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 12992
30.5.2011 11:28:22   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Sensia

Ja sam pitala dr za med, kaze ona slobodno svako jutro kasiku meda ali nemoj onda cijeli dan nista slatko pored toga bice ti puno user posted image

Ja sam od sinoc pojela pola tegle...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 12993
30.5.2011 11:43:16   
Sonja
hallo
evo i mene juce se nisam javljala vala lezala cijeli dan ..nesto me stomak bolio dole po dnu i sve me zigalouser posted image
danas je bolje
vidim draga sweet jos u komaduuser posted image strpi se jos malo
kuburitte sa stolicom...uh niste jedine..sa prvomuser posted image stalno tvrda stolica i dobijem hemeroide a evo sad i sa ovom belaj..meni pomogne jogurt i vjerujte da nekad namjerno "prehladim"stomak samo da bi krenulouser posted image npr.sladolen ili nesto hladno

drznice ja sam isla na uzv u 7sed. 11 i 12sed.(fetalni) ..sta bi rekla na to tvoja mamauser posted image
sad cu opet uskoro ici sigurno zbog ove posteljice ali mene to ne brine uopste..citala sam da ne skodi bebi. a mame su sumnjicave jer u njihovo doba se skroz slabo islo ili cak nikako...

skvo najbolji recept za grlo ti je da na gazu namazes meda i pospes biberom i nek ti stoji dok se ne osusi..jest da ces poslije biti slipava al voda sve cistiuser posted image vjeruj da pomaze 100% mene je spasilo

za ostaleuser posted image user posted image
user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 12994
30.5.2011 12:00:43   
drznica
Kaze meni mama, ja sam 3 puta mozda otisla na UZV citave trudnoce heheheh.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12995
30.5.2011 12:05:15   
babilon
lJEPOTICEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D

uh upaljen mi caps :)))
malo sam vas iscitavala, nije me bilo cijeli vikend, a vi mi uredno aktivne, ispisale se, pa sam morala kapi kapatai u oci da mi se ne presuse od citanja :)))))

ja bih trebala u cet/pet na pregled, u 19oj sam sedmici hihih, bas se radujem i strahujem, uvijek sve pomijesani osjecaji.. pih

Tako mi je zao bilo cuti za Gift :/ nadam se da ce se sve lijepo rijesiti! drzim fige!

Vidim i probava se spominjala, i zatvori i sta sve ne :)))) cuvam fige i za te probleme :))))

cmoka svima!

Mea - kako si ti? ti i ja smo ono u blizu negdje kolikose sjecam :D udara li to bebasce malo? ja ko nesto osjetim, ne svaki dan, ali mislim da ce ubrzo to biti aktivno i redovno i osjetno ::))))

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12996
30.5.2011 12:05:28   
idacha
helloooooooouuu..
evo mene od doktorice..

sve je cakum pakum, mashallah, sve se smirilo... sada sam otvorena tek jagodicu malog prsta, bebi se malko umirio, ne navaljuje vise van toliko.. doktorica rece da nece sigurno krenuti jos 2-3 nedjelje.. terapija mi je i dalje ukljucena.. posteljica je II stepen zrelosti, plodna voda ok.. zbunilo me ''zatvaranje'', kad dr rece da je bio pritisak na vodenjak veliki i samim tim je to poticalo otvaranje.. kako se pritisak smanjio, tako se grlic malko skupio... valjda ona zna...
bebi mi je sasvim malo narastao, tezi malo vise od 3 kg, ali me ne brine, jer mi je tako identicno i sa imijem bilo- u 8 mj mi rekli krupan izuzetno, a u 9tom mi rekli mrvica.. a, vala, mi ispao taman-3850 gr...

eto, mogu malo odahnuti, bar znam na cemu sam..
cula sam se jutros sa Gift, ona ostaje jos danas u bolnici.. ukljucena joj je standardna terapija, ginipral, buscopan, apaurin, izotpin i to.. nije otvorena hB nikako..

eto, drage moje, odoh sada kod mog velikog guzija, da se mazimo :)

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 12997
30.5.2011 12:07:02   
Anica1

Kaze meni mama, ja sam 3 puta mozda otisla na UZV citave trudnoce heheheh.

Sve je to prije bilo drugacije, moja je sa sestrom tek u 9 mjesecu imala prvi UZ user posted image Meni je super gledati to malo bice kako mase rukicama i nogicama, ali moja dr nece da me narucuje cesce user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 12998
30.5.2011 12:11:29   
ziki
Meni i mm je UZ ko randevu sa bebom, prvu trudnocu mozda je dva pregleda propustio, ovu nije isao dok je bio vaginalni uz zbog nemirka(nije imao ko da ga pricuva). I svaki put odstampa sliciceuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 12999
30.5.2011 12:13:22   
Sonja
sta je to bilo sa Gift user posted image user posted image
moze li neko napisati ili reci na kojoj stranici da trazim pleaseuser posted image

moja mama je isla samo 1 na uzvuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  518 519 [520] 521 522   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  518 519 [520] 521 522   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *