Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 12:59:24
animagical
oooooooooo jelo u kom azelu?? ja isla i onaj azel baby kod malog bosmala i sipak, samo neke pidzame nasla... ugl za iznosenje imam starke a mislim da sam vidjela tih kosuljica i pantalonica u waikikiju i pise 1-3 mj e sad koji je to broj jel 56 ili 62 palachinken mozda i dodjemo u tu vasu furka terra novu dok mi prodju ispiti za desetak dana nego da vas pitam, ja kontala pocetkom jula krecenje (finalni dogovor) i kupovinu/montiranje krevetica....jel rano to?? majke mi ne mogu ja po najvecim vrelinama hodati...a moracu,sad nemam kad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:02:28
Anoniman
Animagical u Lindexu ti je bolji izbor nego u waikikiu i pazi waikiki brojevi su dosta veci. Npr lindex 0-1, zara, pcelica maja sve od 0-3 mj je u pola manje nego lindex 0-3. Dosta duge rukave i dug struk imaju, ja se zezam neki dan kupila bebi majicu evo haljina za brata . Ja kupila na dobrinji u Azelu, a imas i u Sara centru. Dobrinja kod pizzerije Dino tamo imas uvijek najbolji izbor. Bilo je more stvarcica, samo sto ja dosta nekih stvari imam pa nisam gomilala jer znam kako brzo prerastu, sa Anom sam sve to prosla.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:05:22
Ina86
Animagical, pa nije ti rano za to krecenje, ja planiram aBd da okrecimo kucu, i ono uradimo generalku te sredimo bebecu sobicu vec krajem juna mislim da je to taman
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:07:21
ziki
Jelena ovo je prekrasno. Ja jos nmam pojma u cemu cu bebu izvest nemirka sam u kompleticu bebastom, i ovog bih al da nadjem nesto fino. A brojevi ludnica, jedni racunaju golo dijete bez pelene drugi uracunaju pelenu, treci da se pelena spusti do koljena
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:22:52
Anoniman
Evo identicno u ovoj kombinaciji sam ja Anu iznijela iz bolnice, samo je jos kapicu gore bijelu imala. Ne mogu da nadjem CD gdje su slike prvi dan kad sam je iznijela, ali evo u istoj kombinaciji tacno sa 40 dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:29:38
Bebica11
Uhhh dok vas iscitah
Nasekirah se za Gift al eto vidim da je sve sad ok hB, cak mi to nesto lici na moje stanje, i meni je posteljica nisko i ponekad me uhvate kontrakcije koje ne popustaju CIO DAN od jutra do mraka(ovo je bez pretjerivanja) ni 3 apaurina ne pomognu, Magnezij, lijevi bok, desni bok, nista...samo me apaurin uspava nekad pa odmorim sahat i cim se probudim nastavlja se bol, tako mi je bilo 2 dana do sada al popusti me preko noci i sutra sam ok. Ma dever,dever...
Jos neki dan mal se nisam posvadjala sa mm, isao on kupiti apaurine i ona apotekarka se pravila pametna i rekla "znamo da dr to propisuju al ipak prenesite zeni da ih ne pije jer su stetni" i on meni to...i ja njemu "hocu li njoj ici kad prokrvarim il me uhvate bolovi ili onima na gak-u, sta cu, ne bih ni ja voljela piti tablete al moram", nadam se pozitivnijim vijestima ove hefte na kontroli aBd.
Drznice, ja sam do sad isla 3 puta u 6. i 7. sedmici na ultrazvuk, pa onda svake sedmice po jednom do 9. i onda svakih 15 dana i sad zadnji put je rekla za 3 sedmice zbog ove niske posteljice i hematoma. Ne volim ni ja ici cesto dr (volim vidjeti bebija :) al ne bih isla bezveze) al kad se mora, mora se, nikome nije stetio do sada pa nece ni nama aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:31:58
mea29
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Evo identicno u ovoj kombinaciji sam ja Anu iznijela iz bolnice, samo je jos kapicu gore bijelu imala. Ne mogu da nadjem CD gdje su slike prvi dan kad sam je iznijela, ali evo u istoj kombinaciji tacno sa 40 dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:34:01
Anoniman
Zene koje ce radjati djevojcice imam ja malih haljinica za tek rodjene curice 52,56,62 velicine i ovih baletankica fensi jeste da ja to cuvam ali ako ne nadjete mogu posuditi za iznijeti iz bolnice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:38:04
Anoniman
Hvala vam drage moje Moj savjet kao majke sa iskustvom ne kamarajte stvari brojeva 52,56,62 jer to bebi bas brzo prerastu, a ako se veliki rode ne mogu ni obuci. Ona velicina od 6-9 mjeseci se meni bas iznosala, nekako bebi malo uspori sa rastom u tom periodu, a do tada desavalo mi se da doooosta stvari nisam imala kad obuci, a presvlacila sam je pet puta na dan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:42:36
drznica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Uhhh dok vas iscitah
Nasekirah se za Gift al eto vidim da je sve sad ok hB, cak mi to nesto lici na moje stanje, i meni je posteljica nisko i ponekad me uhvate kontrakcije koje ne popustaju CIO DAN od jutra do mraka(ovo je bez pretjerivanja) ni 3 apaurina ne pomognu, Magnezij, lijevi bok, desni bok, nista...samo me apaurin uspava nekad pa odmorim sahat i cim se probudim nastavlja se bol, tako mi je bilo 2 dana do sada al popusti me preko noci i sutra sam ok. Ma dever,dever...
Jos neki dan mal se nisam posvadjala sa mm, isao on kupiti apaurine i ona apotekarka se pravila pametna i rekla "znamo da dr to propisuju al ipak prenesite zeni da ih ne pije jer su stetni" i on meni to...i ja njemu "hocu li njoj ici kad prokrvarim il me uhvate bolovi ili onima na gak-u, sta cu, ne bih ni ja voljela piti tablete al moram", nadam se pozitivnijim vijestima ove hefte na kontroli aBd.
Drznice, ja sam do sad isla 3 puta u 6. i 7. sedmici na ultrazvuk, pa onda svake sedmice po jednom do 9. i onda svakih 15 dana i sad zadnji put je rekla za 3 sedmice zbog ove niske posteljice i hematoma. Ne volim ni ja ici cesto dr (volim vidjeti bebija :) al ne bih isla bezveze) al kad se mora, mora se, nikome nije stetio do sada pa nece ni nama aBd.
Pa i ja sam imala taj hematom, pa sad evo posteljica tako da svaki put jedva cekam sljedeci pregled. Moram se izboriti na poslu za ovo mirovanje bar 15 dana. Ja nemam kontrakcije, zapravo ne znam ni kako to izgleda...osim sto me ponekad u dnu stomaka zaboli kao da me probada. Popijem onaj apaurin nekad reda radi, kako rece dr. jer se skidam sa utrogestana hehe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:50:35
Bebica11
Pa i ja hB nemam vise smeckastog krvarenja, nadam se da se povukao hematom, a i drzim jastuk pod guzom i mirujem da se i posteljica smjesti gdje treba aBd. Na utrogestanu, dabrostonu i apaurinu sam jos i ja popijem Mg jer mi trenutacno smiri kontrakciju kad me zaboli.
I najvise me naljutila ta apotekarka, kao da bih ja voljela piti tablete,i ja se sekiram al trudim se da ne mislim o tome i da spasim bebija a i svoje zdravlje s obzirom da sam imala losa iskustva ne daj Boze nikome.
A takodjer i moja mama me upita sto pijem, "nemoj to piti" ovo ono...ma ja cu piti sve sto mi kazu, valjda je neko isao u skolu za to. Necu da se ljudima mijesam u posao a i savjest mi je cista kad postupam po njihovim uputama...al da se podsvjesno sekiram, sekiram se,al sta cu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 13:55:11
drznica
Razumijem te...i meni mama sta to toliko pijes, samo se kljukas heheh. Ja sad trenutno uzimam prenatal,omegu3 i MG...i eto jos sutra utrogestan. Apaurin pijem navece pred spavanje ako mi je bio naporan dan, da me malo opusti. Imala sam i ja iscjedak zbog tog hematoma, hB sad sve OK, samo me strah za posteljicu. Puno sjedim na poslu, ne znam sta je bolje da sjedim ili stojim?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 14:12:23
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Razumijem te...i meni mama sta to toliko pijes, samo se kljukas heheh. Ja sad trenutno uzimam prenatal,omegu3 i MG...i eto jos sutra utrogestan. Apaurin pijem navece pred spavanje ako mi je bio naporan dan, da me malo opusti. Imala sam i ja iscjedak zbog tog hematoma, hB sad sve OK, samo me strah za posteljicu. Puno sjedim na poslu, ne znam sta je bolje da sjedim ili stojim?!
Ne znam kakva ti je stolica, ako je neka bolja da je bar namjestis da podignes dio na kojem se sjedi prema naprijed da si malo "zavaljena" samo da ne vrsis direktan pritisak na maternicu??? ne znam stvarno posavjetuj se s doktoricom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 14:12:29
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Sensia
joj ljudi sta je ovo ovako sparno, ja se skuha u kancelariji
Ne znam je li do mene i al ne mogu da disem
Da nisi malo trudna?
hehehehehhe Ma sta god da je dijagnoza, razgulila bi i ovu suknju i hulahopke i rasirila i noge i ruke i izvalila se, sve me srkleti mati mila i ova stolica glupa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 14:13:19
Anica1
I meni je moja dr rekla da pijem po pola apaurina dnevno zbog maternice, i da ne brinem da je to ok piti. Ja ne pijem Mg probala sam sumeci ali mi bas bude muka kad ga popijem ne godi mi. A nisam ni uzela Omega3 mada sam od dosta trudnica cula da piju.
Kako izgledaju te kontrakcije na pocetku trudnoce? Mene evo danas dok sjedim u nekih sat vremena jednom blago zigne kao jajnik ali blago. Doktorica me pitala, kada je na Uz govorila da imam miom koji nece smetati porodu, da li me boli tu sa desne strane, tada nije ali sada me malo zaboli, ne znam jel to mjesto gdje je miom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 14:17:52
Selma.A.M
Ja malo odspavala , ustala,glava mi puca i to samo desna strana...Jaoj majko kako je ružno,samo me presjeca po sljepoočnicama pa sve do vrha glava ...Pobudalitću,a žao mi popiti tabletu jer kontam šta ako me opet večeras probudi puno mi je da pijem dva paracetamola ....Uh bem ti klimu
Skvo ba mi je zao zbog grla
bebice ja sam u prvoj trudncoi od 6 do 9 mjeseca pila apaurine 2x1 ,na pocetku Dabroston za 3 mjeseca sam popila ih oko 200 tableta,a malac zdrav prav hvala Bogu.... Sad pijem lijekove za stitnu nisu nikako preporucljivi u trudnoci ,ali morali smo od dva zla izabrati manje tj izmedju moji poludjeli hormona i lijekova mi smo odabrali lijekove.... Bit e to sve ok Jelena kompletii su
A to mi ovako proguta tvrda i meka slova kada odem na uredi poruku ?
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 30.5.2011 14:24:16 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.5.2011 14:21:15
drznica
Anice ja pijem onaj MG direct u granulama. On je pakovan u malim kesicama i samo onako saspes usta isto okus kao da uzmes cedevite na ksiku heheh. I nije potrebna voda za njega, topi se. Super je! Meni je ovo druga kutija da sam popila.