Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Stefaniaaaa CESTITKEEEEE i od meneeeeee :D Sve najbolje vam zelim od srca....pa da aBd jedna po jedna redom donosimo fine vijesti kao sto si nam donijela ti danas :D Bas si mi uljepsala ovaj tmurniiiiiiiiiiiii dan...
Sweet ti si na redu :D
Hihihi, ma neka se bebe radjaju I ja se nadam uskoro ali vidis da se ne gleda ko je na redu, kako to zacas iznenadi....
Nemoj da joj ja dodjem tamo da je izvlacim iz tebe hihihihih Ona je na redu i .
Stefanija cestitke i od mene..maloj bebici da ima najsretnije djetinjstvo...
mene bolovi nikako ne popustaju..koji im je vrag ..pijem i Mg i kamilicu..a ufatila me depresija samo placem...kuca mi je haus..tona neispeglanog vesa..a zao mi vise i mm i on se slomio dok sam bila u bolnici..sad sam kontala sjedeci sta popeglat.. mislim da sam osjetila bebu, nisam bas sigurna onako ko neki baloncici, a mozda su i crijeva..
Gift draga, ama pusti kuću i spremanje, najbitnije je da sve bude ok i da se sad odmaras sto vise. Najlakse je kucu pospremiti, znam da je tesko kad ti milion stvari prolazi glavom ali pokusaj sto manje misliti, uzmi neki film, knjigu..... pokusaj da odspavas to ti je nabolje ako ikako mozes.
Ma sigurno si osjetila bebi, bude tako isprva ko mjehurici
mene bolovi nikako ne popustaju..koji im je vrag ..pijem i Mg i kamilicu..a ufatila me depresija samo placem...kuca mi je haus..tona neispeglanog vesa..a zao mi vise i mm i on se slomio dok sam bila u bolnici..sad sam kontala sjedeci sta popeglat.. mislim da sam osjetila bebu, nisam bas sigurna onako ko neki baloncici, a mozda su i crijeva..
U potpunosti te razumijem. Kao prvo mani se kuce i misli na sebe i bebu. Popij apaurin i odspavaj to je meni moja drugarica(koja je cijelu trudnocu imala kontrakcije) uvijek govorila kad mene depresija uhvati i bolovi neprestani.
Ja sam kad me zaboli zivcana, ni tv ni net ni nista mi ne moze paznju skrenuti. Jedino apaurin da zaspim i prespavam i opustim se.
drage moje zene...sta ima?..nemam kad da citam a vidm da ste napisale barem 100 stranica dok me nije bilo...sweet se nje porodila kako vidim, a nisam upratila sta je s leonorom i ziki...neise, ja sam malo preko reda otisla neplanirano...porodila se 29.05 tj u nedjelju, pa reko da vam javim...dobila sam predivnog sina koji evo lezi na mom stomaku dok vam ovo tipkam, pa sori na greskama u pisanju, kucsm samo jednom rukom ;)..porod nije biobas lak, ali nije dugo trajao, ali o tome cu vam drugom prilikom...sve u svemu, ljubim vas puno pa se kucamo, namjeravam vas ja jos malkice pratiti na ovoj temi...ljubie pupe
Stefania cestitke na bebici Joj kako ovo vrijeme "sara" nikako da se stabilizira vise... Neka sparina u zraku. I ja bi trebala na te vjezbe za trudnice al kod nas se placa 100 km pa se mislim da li da im dam ili ne Da znam da ce bit carski i ovog puta nebi isla, a opet ako bude prirodni ne idem bez mm, a uvjet da on bude tu su ove vjezbe na koje oboje moramo ic. Lopovi su to
to ti je bebac se javio da se ne brines! Ja sam osjetila te kao baloncice (ja sam opisivala kao prduckanje u stomaku ) negdje oko 16 sedmice al sam mislila da su crijeva,tek sad kad se sjetim trudnoce skontala sam da je to zapravo bilo javljanje bebice jer nikad prije a ni poslije vise nisam tako nesto osjetila!
mene je isto danas probadalo na desnoj strani ali sam se primirila na lijevi bok, cak me i u podrucju grlica malo probolo al ja mirujem i smirilo se malo...bojim se i pomjeriti
Mene zigucka cast kao lijevi jajnik, cas prebaci na desni Za sada uzimam pola apaurina od 2 mg, ali kontam da pocnem uzimati i ujutro i navece po pola. Da mi je ovo smiriti prije puta
mene je isto danas probadalo na desnoj strani ali sam se primirila na lijevi bok, cak me i u podrucju grlica malo probolo al ja mirujem i smirilo se malo...bojim se i pomjeriti
Ja na poslu, jedva cekam 16,00 da bjezim kuci na lijevi bok
Maloprije sam molila kožu da više popuca, pa da prestane boljeti, ali jok. Žene ustaju u WC, a ja ustajem da namažem vrh stomaka, toliko to prži da me probudi. Obzirom da mi je to najgori problem u trudnoći, ja sretna
Maloprije sam molila kožu da više popuca, pa da prestane boljeti, ali jok. Žene ustaju u WC, a ja ustajem da namažem vrh stomaka, toliko to prži da me probudi. Obzirom da mi je to najgori problem u trudnoći, ja sretna
suuuti ti si super, a imas jos malo...blago se vama sto ste pred kraj
evo mene opet boca...vise se i ne sekiram kad me bocne
hej zene meni dr sinoc govori da uradim neki test iz krvi da se vidi dal ima hromozomskih poremecaja, nesto sa d... al se ne sjecam. Ja kontam da to ne radim jer je to za mene samo bespotrebna sekiracija...jel ko radio taj test???
Žene moje evo i mene .... Stefani iskrene čestitke na sinčiću Skvo i ostalima na novim nedeljama
JelenaT baš mi je drago da malena nema više temperaturu
Ja jutros ustala kao opržena u 10 sati i skontala da u pola 11h trebam biti kod doktora,trka frka,spremim malca,svoju majcu ispeglam,izletim iz kuće odem u radnju malcu kupim novi strip Tom i Jerry da se ima zabaviti,kupim kifle i sok i trk u dom zdravlja kad tamo ........Gužvaaaaaaaaaaaaaaa za pobudaliti,ali eto dočekala sam ..........
Izvještaje je ovakav: Urin mi nije ok pa sam dobila Ampiciline 1x1 8 dana.... Heferol kapule za krvnu sliku,jer mi je muka od tothema ampula......... Naručena sam na UZV 27.06......... Na kontrolu opet 24.06 Dobila sam 1kg za 3 nedelje ..... Uloživa za 1 prst pa piše F-SY 32 cm beba je visoko....
I kada sam je pitala za ono na GAK što su me naručili 23.7 ona kaže da ću morati i ranije gore leći zbog štitne ali mi nije rekla kada .......
Eto drage moje odoh sad piti kafu i malac hoće mlijeko...
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 3.6.2011 13:29:35 >
eh da sad sam vidjela da se zove double test...posto ne namjeravam da prekidam trudnocu ni u kom slucaju tako da je za mene to samo bespotrebno opterecenje, da ima ikakvu drugu svrhu osim da te stavi na tu ruznu i odvratnu kusnju ne vidim potrebe za tim...a dr cu nekako lijepo objasniti da sam sekirljive prirode i da zato nisam taj test odradila
napominjem da je bebi ok hB po morfologiji i svemu, al da ona to svakome preporucuje..za mene je moj bebi vec fetus i zivo bice i uzdam se u Boga da ce sve biti ok s njim
jest i sve je ok..cak bebi ima i nosne kosti(to je kao dobro da nema d. sindrom) i zatvorila se trbusna supljina tako nesto..samo ona pupcana vrpca...tako da je hB bebi super al eto ona je to onako spomenula jer svima to savjetuje
Vala ja nisam radila nijedan od tih double triple...samo mi mjerio nuhalni. A uzevši u obzir ono što si ti gore napisala, ne vidim razloga da i ti ideš.
Ja cu povaditi samo nalaz krvi i urina i doci iduci put. Ona je doduse svakako spomenula da je to moja dobra volja da li da to radim.eto
Mi trudnice smo laka meta, sta god da nam kazu da uradimo i koliko god da kosta, ako je za bebu, mi to radimo. Treba nekad i odvagati.
Vjeruj meni odmah bilo bezveze to al posto sam bila prvi put kod nje da ne ispadnem nekulturna upitala sam je dal se to radi u Domu zdravlja a ona je odg-ne to se samo radi privatno
sad na 100 mjesta da idem i krv vadim, pare dajem a uz sve to se SEKIRAM...jasta cu
hB da je bebi ok a i ja i sad hocu malo da skrenem paznju s doktora..dosta mi je ovih 9 sedmica bilo obilazaka
Selma, znaci antibiotici.. ja da sma na tvom mjestu bih uradila urinokulturu za svaki slucaj...To se ti haman pocela otvarat (kontam jer pise uloziva za jedan prst pa predpostavljam da se misli na to..), jel trebas mirovat i jel ti stogod rekla za trombocite? A sto sada trebas u bolnicu radi stitne, moraju pratiti...??? Joj ja ti postavih 101 pitanje
Selma, znaci antibiotici.. ja da sma na tvom mjestu bih uradila urinokulturu za svaki slucaj...To se ti haman pocela otvarat (kontam jer pise uloziva za jedan prst pa predpostavljam da se misli na to..), jel trebas mirovat i jel ti stogod rekla za trombocite? A sto sada trebas u bolnicu radi stitne, moraju pratiti...??? Joj ja ti postavih 101 pitanje
Za urinokulturu nije mi rekla ništa,već mi samo prepisala antibiotike a vidim da piše Urin-patološki Jeste kao za prst sam uloživa tj otvorena malo više odmarati ali mi nije rekla striktno mirovanje .. Za trombocite mi nije ništa rekla,ali je dok je pregledala nalaz spomenula kao da mi je krvna slika počela opadati pa da pijem Heferol kapsule ili Tothemu ampule..... A kada ću u bolnicu reći će mi za 3 nedelje tj 24 kada budem opet na kontroli ali sumnjam da će me prije 9 mjeseca,tako da mogu očekivati da ostanem gore oko 3-4 jula a do kad ne znam sigurno do carskog .... A da zbog štitne moram kod njih biti ........... A baš nebi voljela ostati gore ,ali sve za ...Ne znam šta mi je teže ostati gore i ležati ili ostaviti Amara na 2-3 nedelje tj biti bez njega....Neću da pišem počet ću plakati,a i malo mi treba