Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 10:40:33
sanela.asja
Hello.......da vas pitam jer vas iole znam Mame koje su se vec poradjale, jestel vi bas bas mirovale poslije poroda il ste se kretale lagano? Ja kontala malo izac tu da kupim grudnjake i eventualno do frizera da mi opere kosu a ne znam smijem li?
Iskreno ja sam ustala drugi dan prala sudje i sterala ves a tam negdje deseti dan sam otisla u bingo u podmjeru smjes naravno samo polako nemoj da bi pjeske isla nego taksi ili auto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 10:50:52
Anica1
IZVORNA PORUKA: babilon
joj zene drage, izlgeda da cemo ja i oavj covjek u mene imati prbolema sa imenima... uh, vec mi se dize kosa na glavi! grrrrrrrrrrrrrr
Ne mozete da se slozite? Kod mene je ta situacija da nam se uopste ne svidjaju ista imena, on neko ime spomene , ja ne mogu da vjerujem da ga je uopste spomenuo i tako i obrnuto, uopste nemamo isti ukus sto se tic eimena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 10:52:33
palachinken
Bablion, tako sam i ja mislila, jer nismo imali zajedničkih tačaka kod ženskog imena. Jedva se nekako dogovorili, ali smo oboje morali napraviti kompromis, dok smo recimo muško ime imali i prije razmišljanja o djetetu uopšte I eto, desi se muško Elem, ne sikiraj se, sve će se to samo riještiti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 10:54:36
vila_7
IZVORNA PORUKA: palachinken
Bablion, tako sam i ja mislila, jer nismo imali zajedničkih tačaka kod ženskog imena. Jedva se nekako dogovorili, ali smo oboje morali napraviti kompromis, dok smo recimo muško ime imali i prije razmišljanja o djetetu uopšte I eto, desi se muško Elem, ne sikiraj se, sve će se to samo riještiti.
ovo je ko kod mene, za musko uvijek vukao svak svoje a zensko se odmah slozili-i eto zensko dobili!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 10:56:34
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1
joj zene drage, izlgeda da cemo ja i oavj covjek u mene imati prbolema sa imenima... uh, vec mi se dize kosa na glavi! grrrrrrrrrrrrrr
Ne mozete da se slozite? Kod mene je ta situacija da nam se uopste ne svidjaju ista imena, on neko ime spomene , ja ne mogu da vjerujem da ga je uopste spomenuo i tako i obrnuto, uopste nemamo isti ukus sto se tic eimena
Armin, Ajnur, Mak, Džan, Omer, Benjamin, Zlatan uh ma ne znam ni ja to mi pade na pamet.....
Mi nasu bebaru dok je u stomaku zovemo Rabija , to nam je onako simpa a za pravo ime nemamo pojma Smislit cemo mi i koje musko jer nikad se ne zna jel de Palacinko :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 10:59:06
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia
Armin, Ajnur, Mak, Džan, Omer, Benjamin, Zlatan uh ma ne znam ni ja to mi pade na pamet.....
Mi nasu bebaru dok je u stomaku zovemo Rabija , to nam je onako simpa a za pravo ime nemamo pojma Smislit cemo mi i koje musko jer nikad se ne zna jel de Palacinko :)
Meni se pravo svidja Anur, u zadnje vrijeme i Kan, ali juce cura ide i zove "Kan" kad ono pas za njom trci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:17:12
Hannica
Palacinken obavezno,da kod nas nisu bile perive imali bi kilometre i kilometre autoputa po zidu. Nego,kad vec pricamo o krecenju.....ja se nalozila da ovaj put okrecimo u bijelo u kombinaciji sa smedjim tapetama,sad je zuto-crveno,a mm kaze da ne bi trebali u bijelo jer cemo imati 3 pikasa,pa sta vi mislite,ima li to ikakve veze,pikaso moze sarati i po zutom kao po bijelom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:19:34
palachinken
Pa najlakše se bijela čisti. Ako se pikaso dohvati voštanih bojica, možeš i prekrečit začas. A s žutom ili nekom drugom bojom valja ton ganjat. A valjda ti Pikaso neće ukrasiti tapete
EJ, JA SUTRA ULAZIM U DEVETI!!!!!
< Poruku je uredio palachinken -- 16.6.2011 11:20:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:22:17
Ivanaiva1
Drage moje kao da sebe vidim, kako on koje spomene pitam s eodakle ga izvuče i kolutam očima, na koncu sam mufino rekla da nije fer da imamo isti postotak odlučivanja budući da se neće on patiti an porodu nego da bi ipak po svim normama ljudskih prava i sloboda ipak ja trebala malo više odlučiti :-D samo em je ppogledao na taj prijedlog he he he Ne mozete da se slozite? Kod mene je ta situacija da nam se uopste ne svidjaju ista imena, on neko ime spomene , ja ne mogu da vjerujem da ga je uopste spomenuo i tako i obrnuto, uopste nemamo isti ukus sto se tic eimena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:27:37
babilon
ma uzas zivi... Neka imena koja predlozi - ne mogu da vjerujem da ih je upravo on izogovorio... ma joj sad za sad je doktor rekao djecak, a nekako sumjnam da ce biti curica ako mu vec viri cundarica, a ja u 21.sedmici/22 hahaha....
neki dan djecak velikih plavih ociju sa predivnim osmjehom u teget polo majici i bezh bermudama i dole neke sandalice, smijeeee se, stvarno en pamtim sladjeg djecacica, i zove ga mama 'Farise'... tako mi je blago to ime zvucalo a i on taman uz to ime... eto, simpa mi to ime... njemu, MOLIM? kakav Faris, to neka moderna imena... OOOOOOOOOOOOOOOOOOJJJJJJJJJJJJJJJJJ! rekla sam ako se ne dogovorimo zvace se 'baby boy' ahhahaha ili jednostavno 'djecak+'
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:33:57
palachinken
Napravite spisak imena, i ti i on, pa ako se nađe neko zajeničko, eto ga. Tako smo mi uspjeli za curicu izabrati. Kod mene doduše bilo 20 i nešto imena, kod njega tri ali potrefila se Ajša na oba.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:37:37
Hannica
Faris ,moj brat ima sina Farisa,sunce tetkino ljepo. Moj muz nije komplikovan sto se imena tice,mogla bih ga ubijedit da damo bilo koje s tim da nije od nekog bivseg momka. Mi smo imali problem sto nam se ni jedno ne svidja,ni sama ne znam kako Hana dobi ime A imao je nekih bezbeznih prjedloga,ne mogu se ni sjetiti vise. Svekrva je bila glavna,stalno je zapislivala na papirice neka imena ako cuje neko interesantno,ali eto...bas mi se nije dalo da uvazim njene prijedloge. Pitam se kad ce ponovo poceti.Trenutno je u Spaniji,sigurno ce donijet listu..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:38:43
Hannica
Napravite spisak imena, i ti i on, pa ako se nađe neko zajeničko, eto ga. Tako smo mi uspjeli za curicu izabrati. Kod mene doduše bilo 20 i nešto imena, kod njega tri ali potrefila se Ajša na oba.
Kako ih nadje 20,ja se ne mogu odluciti ni za jedno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:40:11
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hannica
Faris ,moj brat ima sina Farisa,sunce tetkino ljepo. Moj muz nije komplikovan sto se imena tice,mogla bih ga ubijedit da damo bilo koje s tim da nije od nekog bivseg momka. Mi smo imali problem sto nam se ni jedno ne svidja,ni sama ne znam kako Hana dobi ime A imao je nekih bezbeznih prjedloga,ne mogu se ni sjetiti vise. Svekrva je bila glavna,stalno je zapislivala na papirice neka imena ako cuje neko interesantno,ali eto...bas mi se nije dalo da uvazim njene prijedloge. Pitam se kad ce ponovo poceti.Trenutno je u Spaniji,sigurno ce donijet listu..
Bolje joj da šta iz originalne Zare donese
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:40:28
Hannica
Pa najlakše se bijela čisti. Ako se pikaso dohvati voštanih bojica, možeš i prekrečit začas. A s žutom ili nekom drugom bojom valja ton ganjat. A valjda ti Pikaso neće ukrasiti tapete
EJ, JA SUTRA ULAZIM U DEVETI!!!!!
Ma ostane nama uvijek po jedna kantica boje pa stalno mazemo nesto,nema potrebe da ton ganjamo. Stvarno nisam razmisljala o tapetama,uzecu neke masne da se ne moze pisat po njima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 11:41:54
Anoniman
Ja sam bila ubjedjena da je djecak u prvoj trudnoci i jos dr mi nakze na UZ da je djecak i slika i da sliku, ja svima ćunu pokazivala , tako da se mm i ja dogovorili da on ako bude djevojcica daje ime, a ja ako bude djecak, s tim da kad je bilo posle da moj djecak nema ćunu već kokicu onda sam zezala mm "ti si dao cuku ime daj da ja dam bebi" , e tu se malo bio naljutio na mene . Ani je on dao ime, a ja cu sada malenom. S tim da necu dati ja vec kuma, moja mama i sveki su dali prijedlog, ne znajuci da su prijedlozi isti i od sve tri je bio prijedlog Luka, tako da ce 99% biti Luka, da im ispostujem zelju . A inace je Luka bio u opticaju jos kad sam bila sa Anom trudna...Bili u opticaju... Luka, Damjan, Filip i David