|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  760 761 [762] 763 764   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.7.2011 18:32:22   
Skvo RR
Ja nemam sada kontrakcije, ali zadnjih 10 tak dana kada god se sagnem imam tu bol..pitala sam danas kaze doktor zato sto je nisko beba..izbjegavati saginjanje, dizanje...kao to pojacava bebin pritisak. user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 19026
8.7.2011 18:34:17   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja nemam sada kontrakcije, ali zadnjih 10 tak dana kada god se sagnem imam tu bol..pitala sam danas kaze doktor zato sto je nisko beba..izbjegavati saginjanje, dizanje...kao to pojacava bebin pritisak. user posted image

E upravo ovo i kod mene,počela sam gaćice oblačiti u uspravnom položaju ( znate ono,provučem jednu nogu pa se nakosim pa podignem desnu i brzinom uzvučem user posted image user posted image user posted image ) ne mogu drugačije

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19027
8.7.2011 18:36:36   
Skvo RR
ja,,,ali ja neke stvari ne mogu izbjeci...sta cu...moram oko malene...a ja sam tacno znala da se spustio jer ga da prostite u gospoji osjetim kao presjecanje...a danas rece doktor kaze dobro se spustio...ma kaze bitno je do 34 sedmice da je unutrauser posted image user posted image ...malo se smiri..mene odmah panika uhvatila.user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 19028
8.7.2011 18:37:06   
Sonja
Selmic i mene ziga dole kad se saginjem to je zato sto nosimo nisko
a tebe zeno bas kontrakcije drmaju pocni ih pratit..

ja kad sam pila buskopan u prvojuser posted image ..popijem i legnem pa kroz nekoliko pocne da me popusta stomak..nebi rekla da ces cekati 3-4 uzimanja..
a tako ti je dala terapiju da kad jedna tableta pocne slabiti ti popijes drugu tako da ti stalno opusta stomak..bar je meni tako dr. opisala

skvo drago mi je da je bebac ok
i meni je beba nisko i okrenula se glavom i pritisce ali ja sam 19.ta sed. a ti vec 8 mj..
pa sad ne znam veca je i beba i sve pa bi se trebala mozda malo vise paziti
nemoj nis tesko dizat i saginjati se ni puno hodati..najbolje odmaraj sto vise..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 19029
8.7.2011 18:37:17   
Skvo RR
nego da ja polako properem robicu?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19030
8.7.2011 18:49:21   
Selma.A.M
Skvo samo ti peri ,za svaki slučaj.........

Eto ja čitam kako vam dr kaže do 34 nedelje doguraj i "na konji si " (mislim super user posted image ) ja u 9 mjesec ušla danas tj 36 i nakon konstatacije da sam otvorena i da imam kontrakcije dr rekla strogo mirovanje i buskopan tablete i da izdržim do 38 nedelje (makar da privirim 1 dan )  i porodit će me  user posted image

Iiiiiiiiiii sad mi nis nije jasno user posted image user posted image

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 8.7.2011 18:51:05 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19031
8.7.2011 18:49:31   
malena27 RR
selma, skvo, drago mi je da su bebace dobro. ali vas dvije mars u krevet user posted image user posted image user posted image

sensia, hvala ti!

sanela.asja sretno na morenku!

evo mi zavrsile trljanje prozora, bezveze smo prale ali eto malo da osvjezimo i opet kisa pade user posted image user posted image user posted image , pravila rucak i malko spavala....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19032
8.7.2011 18:50:51   
palachinken
skvo, izgleda je vrijeme za pranje user posted image , nek si ti spremna, vidiš da je mrvuljak zauzeo niski start user posted image Nadam se da će sve bit dobro. Ma hoće!
Ja gledam te visine maternice koje spominjete, meni na svakom nalazu nešto pise, ja ne znam šta mu ga znači, na pregledu u 33. sedmici je bilo fundus uterusa u visini Xy/p, a na pregledu u 38. pise fundus uterusa u visini Xy/2.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19033
8.7.2011 18:52:29   
Sandrich

E upravo ovo i kod mene,počela sam gaćice oblačiti u uspravnom položaju ( znate ono,provučem jednu nogu pa se nakosim pa podignem desnu i brzinom uzvučem user posted image user posted image user posted image ) ne mogu drugačije

[/quote]

ko da procita vic neki ismija se user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 19034
8.7.2011 18:54:39   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

skvo, izgleda je vrijeme za pranje user posted image , nek si ti spremna, vidiš da je mrvuljak zauzeo niski start user posted image Nadam se da će sve bit dobro. Ma hoće!
Ja gledam te visine maternice koje spominjete, meni na svakom nalazu nešto pise, ja ne znam šta mu ga znači, na pregledu u 33. sedmici je bilo fundus uterusa u visini Xy/p, a na pregledu u 38. pise fundus uterusa u visini Xy/2.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Kod mene fundus uterus tj udaljenost od fundusa do simfize ( to je kako ja znam proširenost maternice ) odakle dokle ide tj kad mjeri od visine stomaka dole do venerinog brijega ( blizu gospođe user posted image )

A kod mene to isto  u 31 nedelji - 32 cm
                               u 34 nedelji - 33 cm
                                36 nedelji tj danas - 36 cm

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 19035
8.7.2011 19:00:57   
Skvo RR
Kod mene u 31 sedmici..31 cm.....valjda je to to...user posted image user posted image user posted image user posted image

a trebala bi malo izaci...imam neke goste da nesto "dokupim"..pitala sam ga,,,,mogu navodno setnje....user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 19036
8.7.2011 19:02:14   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Kod mene u 31 sedmici..31 cm.....valjda je to to...user posted image user posted image user posted image user posted image

a trebala bi malo izaci...imam neke goste da nesto "dokupim"..pitala sam ga,,,,mogu navodno setnje....user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image   Šta bi ja dala sad za jednu laganu šetnju makar do videoteke ( a usput bi pojela jedan sladoled user posted image user posted image )

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19037
8.7.2011 19:04:35   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

selma, skvo, drago mi je da su bebace dobro. ali vas dvije mars u krevet user posted image user posted image user posted image

sensia, hvala ti!

sanela.asja sretno na morenku!

evo mi zavrsile trljanje prozora, bezveze smo prale ali eto malo da osvjezimo i opet kisa pade user posted image user posted image user posted image , pravila rucak i malko spavala....

pa to je mana..kada nisko je beba..dobro dises..mozes da hodas....a ne bi trebao....hahahhaa..ja lijepo stavim ruku izmedju "ispod grudi" i "vrha tibe"...valjda sam dobro opisala...Umu sam u plucima nosilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..nisam mogla ni hodati ni disati...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 19038
8.7.2011 19:28:34   
Anoniman
Selma nemoj se zezati, ozbiljno ti kazem... buskopan je dilatator misica, on ce ti opustiti kontrkcije, ali i grlic, tako da miruj da beba ne bi pritiskala i jos se otvarala. Mirovanje draga!!!!
Kod mene je nisko, grlic skracen, prst i po otvorena, ali meni nije nista htjela dati za kontrakcije rekla mi i apaurin da izbacim jedino pred spavanje da popijem, jer i apaurin i budkopan djeluju opustajuce pa samim tim lakse se otvara ako ne mirujes, a zna mene da necu, tj ne mogu mirovati pored djeteta od 17 mjeseci sama.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 19039
8.7.2011 19:32:41   
Anoniman
Da i meni je rekla da sve prije 36. nedjelje se smatra prijevremeni porodjaj, a i do 38. nedjelje se vecinom radjaju nezrele bebe tako da sto vise pripazim, da izguramo do 38. nedjelje.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 19040
8.7.2011 19:34:28   
animagical
gdje ste zeneuser posted image sta je to s nasim dr, ovaj mjesec ko god ode zavrsi u krevetu...tebi beban nsko, meni kontrakcije i skracen grlic, mislim jos neko da rece skracen grlic...upalile se mi hodati izgleda...
meni krecenje nije jos dohakalouser posted image evo pecem veceru, nisam bila raspolozena za neka duga kuhanja pa stavila u tepsiju teletinu, piletinu, krompir, paprike, luk i mrkvu...eno miriseuser posted image sad ce mi i gosti, nadam se da su gladni, tepsija je ogromnauser posted image ja kao prava trudnjaca, ne pravim nikakve deveracije za goste, vec nesto nabrzinu, u tepsiju, ili narucim pizzu  i tako to...sta cu, naticu mi nogeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19041
8.7.2011 19:36:38   
Anoniman
Animagical daj recept kako ste uspjeli okreciti i sve ocistiti za jedan dan. Mi sutra krecemo sa krecenjem i vec mu muka, ali jedva cekam i to jos da zavrsim pa da na miru perem bebi stvari i spremam polagano torbuuser posted image

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 19042
8.7.2011 19:37:33   
malena27 RR
animadzikal. ti si trudna i ne ocekuje niko da spremas.... dovoljno i to sto spremis (na brzinu-iako nije).... i fakat ne znam sto ocekuju od trudne zene rucak ili veceru? posebno u poodmakloj trudnoci...

ja vise ne kuham ni za nas, dodjem s posla smorena, ako nadjem sta skuhano, super, ako ne, namazem i neku salaticu napravim i super....

i dobro dosla u klub otecenih stopala i potkoljenica user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 19043
8.7.2011 19:40:52   
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Animagical daj recept kako ste uspjeli okreciti i sve ocistiti za jedan dan. Mi sutra krecemo sa krecenjem i vec mu muka, ali jedva cekam i to jos da zavrsim pa da na miru perem bebi stvari i spremam polagano torbuuser posted image

dosao muzev rodjak koje je moler, pa je radio sto kazu kao sebi...a nismo krecili cijeli sprat vec samo dnevnu, kuhinju i spavacu...cistili smo sve doduse, ali onu su sve ali bukvalno sve zastitili najlonom i papirnom trakom prije krecenja pa je bilo bukvalno samo ciscenje prasine, brisanje parketa onako da sjaje i tako to...prozore sam oprala samostalno, dok su oni jos krecili, tipa zavrse dnevnu i dok oni krece dalje ja to operem i obrisem user posted image ma super su bili brzi....

malena-ma i ne ocekuju,ali mi smo svejedno gladniuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19044
8.7.2011 19:45:26   
Anoniman
Ma i kod nas ce moleri kreciti, prosle godine smo krecili kuhinju, spavacu i dnevnu pa smo za dan zavrsili, jeste da ja nisam bila sto bi rekao od mm mali rodjak "potrudnjela"user posted image . Sad planiramo cijeli stan od gotovo 120kvadrata kreciti, jos djeciju sobu cemo razlicite boje zidove i neke prugice, tako da ako za dva dana zavrsimo ja cu biti presrecna. Jos Ana mi tu, mislila sam je voditi kod mame, ali mi mama nesto nije dobro tako da mislim da ce biti veselo user posted image

Neposredna veza do poruke: 19045
8.7.2011 19:47:46   
malena27 RR
jelena zavrsices bona, polako i sigurno prije mene user posted image user posted image user posted image mi jos nismo smjestili stvari, komotnije nam ovako praznih prostorija user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19046
8.7.2011 19:55:11   
Anoniman
Ma draga ne trebas sve ni smjestati, taman dok smjestis bebi ce poceti puzati i smetace mu sve od sta se moze udariti user posted image . Mi u kuci stola nemamo od kako je Ana propuzala, imamo neki mali koji unosimo kad ko dodje user posted image , a ovaj veliki smo smjestili u cosak izmedju dvosjeda i trosjeda tako od njega vajde nemauser posted image

Neposredna veza do poruke: 19047
8.7.2011 19:59:04   
malena27 RR
user posted image user posted image user posted image user posted image ih dok hasim pocne puzati i hodati, moracu ja jos jednom kreciti user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19048
8.7.2011 20:55:56   
ciciban26
Evo i nas sa pregleda,bebica superiska napreduje,odgovara sedmicama trudnoce i imamo curetiu od 900 gr. user posted image   Ali mamini nalazi nisu ok,u urinu i krvi pokazuje jaku upalu samo treba utvrditi jesu li bubrezi ili mokracni kanali,pa su zbog toga i bolovi user posted image
Sto vise brusnice i uve,fu,fuj cajevi na nos ce mi izaci user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 19049
8.7.2011 23:08:05   
pahuljica_25
Hvala semice puno na ovim vrijednim informacijamauser posted image Taman mi dođe pred 9 mjesec aBd ta škola,neću zaboraviti naučeno gradivo hehehe....user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 19050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  760 761 [762] 763 764   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  760 761 [762] 763 764   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *