Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:45:42
Hannica
IZVORNA PORUKA: enči80
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: enči80
IZVORNA PORUKA: Hannica
Enci jesu li kod tebe obe bebice okrenute glavicom?
Jesu Hannice,od samoga početka zajedno se okreću Kod tebe?
kako divno...
Kod mene jos uvjek imaju vremena i prostora za okretanje,ali cini mi se da je svaki put beba A okrenuta glavicom,a beba B na zadak.Malo me strah.Kada su tako okrenute uglavnom ide prirodni porod,prva se normalno rodi i nadaju se da ce se druga okrenuti sama ili doktori malo pomognu ,a moze se zakomplikovat pa da drugu rode na CR.To bi mi bilo strasno da me sasjeku na sve strane.
Gemelli koja je rodila prije 2 mjeseca imala je istu situaciju,jedna glavom druga zadkom ali je išla na cr i odmah su joj rekli da će na cr ako se ne okrene ova druga beba.Tako da ne mora značiti da će te mučiti.Iskreno da mi je takva situacija,ja bih radi prvog poroda koji je završio kako je završio tražila cr jer bih imala neku osnovu da tražim cr .Nemoj se odmah brinuti ,sačekaj da vidiš kako će s postaviti tamo nekad krajem sedmoga mjeseca.
Nama se da ce sve biti ok. Namjestit ce se one kako treba aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:48:06
Anoniman
Ja u 36. nedjelji ... Guramo lagano... Kad sam sa Anom bila trudna jedva sam cekala da se porodim da vidim bebicu, da vidim te rucice, glavicu, okice...da vidim jednostavno kakva je...a sad koliko to isto zelim takodje isto jedva cekam da vidim Aninu reakciju na bebu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 13:07:18
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja u 36. nedjelji ... Guramo lagano... Kad sam sa Anom bila trudna jedva sam cekala da se porodim da vidim bebicu, da vidim te rucice, glavicu, okice...da vidim jednostavno kakva je...a sad koliko to isto zelim takodje isto jedva cekam da vidim Aninu reakciju na bebu.
I ja ovako isto samo je kod mene u pitanju Amar ,ma samo da vidim kako će odreagovati....Sad više ne govori mama ima bebu već kaže mama mi trudna a kad ga pitaju šta će roditi on kaže seku,ali vidim da mu je i dalje sve to nezamislivo (imaginarno) pa dok se ne sretnu aBd oči u oči on neće biti svjestan ........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 13:08:34
gerberka
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Sad više ne govori mama ima bebu već kaže mama mi trudna
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 13:18:28
Skvo RR
I ja ovako isto samo je kod mene u pitanju Amar ,ma samo da vidim kako će odreagovati....Sad više ne govori mama ima bebu već kaže mama mi trudna a kad ga pitaju šta će roditi on kaže seku,ali vidim da mu je i dalje sve to nezamislivo (imaginarno) pa dok se ne sretnu aBd oči u oči on neće biti svjestan ........
Ja isla da potkuham kiflice..
ALi moram ovo prokomentarisati....
Umce kaze imam mama bebu u stomaku...nekada kaze bracu...onda je mi pitamo kako ce se braco zvati..ona kaze "emir"... ..i ja bas ocekujem da vidim kako ce taj susret izgledati. Vec sam joj kupila haljinicu teksas kitty i bolero za izlazak iz bolnice...da mi i ona bude pepa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 13:54:57
stefania
heej ljepotice..mi smo dobro hvala na pitanju..malo muce grcevi i tome slicno, ali u principu super nam je..poceli smo i cunjati po gradu ali samo u ranim jutarnjim i vecernjim satima...polako hvatamo ritam...drage moje zenice hajte i vi polako, dosta vise trudnoce ..znam kako vam je jos na ovim vrucinama, uh fuj, ali eto uzivajte i u tome dok traje jer kad aBd dodju bebaci tek onda frka pocinje..helem...palachinken, sa srecom a takodjer i selma i jelena i malena i sve ostale da dalje ne nabrajam...by the way, negdje na brzinu upratih posto od animagical s nekim simptomima i ne bih nista da prejudiciram ali kod mene je otprilike tako pocelo..pa sad ne znam...uglavnom puno srece i uskoro se vidimo na temi bebe od 0 do 1 aBd :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 15:40:40
animagical
nadam se da cu na tu temu za jedno 4-5 sedmica
sada sam se smijala s mm...stavljamo prve bebece stvari u masinu, osim ogradica jel, i stavljam i stavljam i stavljam...milion stvari unutra a masina nije ni do pola puna kako je slatko i sveeeeeeeee mirise na bebe maje moje cajapice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 15:44:57
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
nadam se da cu na tu temu za jedno 4-5 sedmica
sada sam se smijala s mm...stavljamo prve bebece stvari u masinu, osim ogradica jel, i stavljam i stavljam i stavljam...milion stvari unutra a masina nije ni do pola puna kako je slatko i sveeeeeeeee mirise na bebe maje moje cajapice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 15:51:29
sanela.asja
Evo malo i mene ..odma me radnici safatali s ruckom i doruckom nemogu se posteno ni odmoriti od mora Pahuljice sretan Rodkas Star bas mi je drago da imam i ja nekog ko je blizu s terminom ko zna mozda se isti dan porodimo samo sto si ti u Zenici Selma,Animagilac,Jelena gurate li
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 16:19:47
Selma.A.M
Šta mi radite ? Ja evo čekam muža sa posla i ubijam vrijeme čitajući knjigu,malac se zatvorio u svoju sobu i trenuto je u potrazi za nekom igračkom koju je izgubio prije par mjeseci (sva sreća pa je negdje u sobi-nadam se ) ..............
Jučer ja vama pisala da sam kupila grudnjak,preljep pamučni 85b e pa mali mi je pa mi valja sutra ići kupiti 95 da probam ,a ja poletila ajde reko moći će mi ako sam prije nosila 75b mogla bi sad 85 kad ono ..................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 16:40:07
animagical
hehehe place zena sto su joj velike grudi, da i to vidim ja sva sretna kad grudnjak prerastem...trenutno sam u onom pamucnom za dojenje, da me ne zulja i vala...popunio se plaho
sada se pere tura pamucnih pelena vani vise ogradice, pidzamice, hlacice ,majicice, a u kupatilu na radijatoru kapice i carapice-nisam znala gdje da ih okacim, a da kacim sve jedno po jedno pa stipaljkom...ne ide brate sve mirise na bebe-a ja sjedim ispred pored strika i cekam prve komentare-ne valja to dok se ne rodi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 16:42:12
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
hehehe place zena sto su joj velike grudi, da i to vidim ja sva sretna kad grudnjak prerastem...trenutno sam u onom pamucnom za dojenje, da me ne zulja i vala...popunio se plaho
sada se pere tura pamucnih pelena vani vise ogradice, pidzamice, hlacice ,majicice, a u kupatilu na radijatoru kapice i carapice-nisam znala gdje da ih okacim, a da kacim sve jedno po jedno pa stipaljkom...ne ide brate sve mirise na bebe-a ja sjedim ispred pored strika i cekam prve komentare-ne valja to dok se ne rodi
Pa ko ce onda da pere i pegla kada se rodi.?. ..ma otkaci takve sa takvim komentarima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 16:46:58
palachinken
joj animagical, i ja sam se svojih naprala, pa napeglala, pa slozim jednom, pa mi se ne sviđa raspored u ladici, pa hajd ponovo I onda kad neko dođe, odmah ih vodim u sobu da vide šta mi sve imamo od odjeće ihihhi. Napunio je mali šmizlun komodu s 4 ladice dupke!
Ja i dalje u iščekivanju nekih od znakova poroda...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 17:21:27
animagical
kod mene sada idu tetra pelene i pamucna dekica A ogradice vec suhe....brzo se ono susi... maji moj guzan, nisam bila svjesna da ima jedno 30 pari carapa...jedva uparili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 17:41:10
klemzi
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ja isla da potkuham kiflice..
ALi moram ovo prokomentarisati....
Umce kaze imam mama bebu u stomaku...nekada kaze bracu...onda je mi pitamo kako ce se braco zvati..ona kaze "emir"... ..i ja bas ocekujem da vidim kako ce taj susret izgledati. Vec sam joj kupila haljinicu teksas kitty i bolero za izlazak iz bolnice...da mi i ona bude pepa.
Uma baš ima ukusa pri izboru imena (btw, ja sam Emira )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 18:26:30
treciputmama
e, dok ja citam sta ima novo kod vas meni fino lijepo pokipi juha od gljiva....i sav mi sporet isprlja a sinoc ga cistila...i to u gluho doba kad sam mislila da cu mozda zavrsit u bolnici pa da sve ostavim uredno....eto, izgleda da cu i veceras isti posao radit....a ja sam vec sve oprala i ispeglala, u baby-korpicu ostavila i svoje i bebacine stvari pa ko bude dolazio po mene da samo ponese....a za svaki slucaj pored roza haljinice i opreme za moju djevojcicu, ipak sam pripremila i opremu za djecaka....jer cesto pogrijese pa da me ne iznenade zalim da im uvijek budem korak ispred
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 18:56:52
Sensia
Kako ste mi zenice?
Mene jos uvijek grlo razvaljuje jela sam luka kod mame pa nek crknem od zgaravice, bolje imati zgaravicu nego da sam bolesna na +40 evo sad maline sa medom i cijeđeni limun i narancu i Boga molim da me zgaravica ne dokrajci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 19:25:06
Semica
Hello zene drage..
ja usla samo da vas pozz... nisam danas nikako dobroo...ostajem bez daha..ne mogu da udahnem kako treba..kao da mi neko sjedi a prsima...srce mi lupa...i zna mi se desit da mi se pocne " mutit" pred ocima...kao da cu se onesvijestiti... a to sto se preznojavam vise nego ikad da i ne spominjem..
Nadam se da vi bolje podnosite ovaj uzasno topli dan nego ja...
Pozzdravcic :*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 19:30:09
Semica
IZVORNA PORUKA: Sensia
Hej zenice smijem li staviti oblogu od bibera i meda preko grla, rakiju predpostvaljam da ne smijem
Kupi bademe ( ako je zgaravica u pitanju...)...kospe...ili kokice...mene je mucila 3 dana i kad sam otisla na kontrolu dr. mi dala ranobel tablete koje 50% smanjuju zelucanu kiselinu da pijem po potrebi ( znaci samo kad me zgaravica muci)...i ja popijem taj dan i hB od tad nisam imala vise problema...