Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 11:33:43
animagical
hej zene ne spavam,ali ne mrdam iz kreveta, hehe kad dodje prpa guzi kako slusam doktora... boli i sad, ali moze se nekako... hoce se ko danas poradjati? bas fin dan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 11:39:40
enči80
Haj Prvo da čestitam rođendan pahuljici_25:Sretan rođendan
Animagical kako si jutros?
Bila sam jučer kod dr.,uglavnom prvog avgusta idem da skidam serklažu a doktorica mi kaže da bih po zrelosti posteljice mogla dočekati i termin jer mi je ta ista zdrava kao da sam tek trudna ali su zato glave od obje bebe toliko nisko da ih bukvalno osjetim na izlazu pa bi mi to moglo ubrzati porod.Bebe,mašaAllah ,jedna teška 1950gr a druga 1850gr,spol će biti iznenađenje kao i činjenica da li su identični ili različiti jer su bili leđima okrenuti i nije ništa mogla drgo da vidi.Mama je 11kg u plusu ,još da nema ovih nogu-buhtlica bilo bi i manjePalachinken rado bih vam stavila sliku ali se ništa ne vidi tako da nema smisla.Hvala svima koje ste mi jučer zaželjele sreću[sm=bravo.gif]
Kako su JelenaT i Selma?Ostale,nadam se da se rashlađujete na sve moguće načine
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 11:51:53
enči80
Draga animadžikal kakav mi je bio prvi porod(tu bi me Jelena mogla razumijeti) ovaj drugi nikako ne može biti gori,a imam sve preduslove za lagan porod samim time što su se bebe već spustile pravo nisko.Kako mi dr.reče to će samo da izleti i to sa malom vremenskom razlikom jer da vidiš na uz kako su im glave blizu,već se vole ..šmrc,šmrc ...hormoni.A mm je već uhvatila prpa hoće li moći stići na vrijeme do bolnice da se u putu ne porodim,a vjeruj mi ja sam hladna isto da će neko drugi na porod umjesto mene.
Jel tebi imalo lakše?
Nemam puno podatak sa uz,samo oznaku za bip a ja stvarno ne znam za šta je to skraćnica?Prosvijetlite me
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:01:32
Skvo RR
Divno enci... ..masallah...
animagical...super sto ti je bolje....
Sensia...islamoon pastile za grlo mogu u trudnoci.
Mi smo sada vidjeli kroz moj stomak dlan od bebaca.... isto dosje X...ja se sasrala... ..kaze Uma "vidi ruke".... ..MM..je samo buljio...nevjerovatno..zao mi sto ne slikah jer je trajalo minutu...a meni kao deset_...
Ja evo perem prvu masinu bebecih stvari.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 17.7.2011 12:03:33 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:02:37
ciciban26
Pahuljice sretan rodjendan
Animagical,drago mi je da si malko bolje.Sad samo odmaraj,smiri te crvice,jos par sedmica i eto tvog bebana
Sensia ja sam imala jaku upalu grla na pocetku trudnoce i na kraju su mi samo antibioticki pomogli (ampicilin). Pokusaj ispirati grlo cajem od zalfije (kadulje),on smiri upalu i meni je uvijek pomoglo to ispiranje.Samo nemoj gutati i pretjerati jer se trudnicama ne preporucuje u vecim kolicinama :)
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:04:32
enči80
IZVORNA PORUKA: animagical
to ti je bpd biparijetalni promjer ili dijametar
Hvala,prije mi uvijk unosila bpd a sad bip
Hvala skvo,meni se to desi sa nogicama ali ne traje dovoljno dugo da uslikam a upravu si isto dosje x
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:05:57
enči80
Koji deterdžent koristite za pranje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:08:19
animagical
wowo romantike cuj rukica virila meni je posteljica naprijed nema sanse da tako jasno ista vidim, vire neki siljci ponekad ali bas da vidim prste jok...kad vec govorite o pranju bebecih stvari-kako da operem ogradice?? na koliko stepeni, koliko obrtaja, koliko ispiranja? masina mi je svemirska pa mi pliz nemojte reci-duplo ispiranje-nema toga, ima da odaberem broj od 1 do 6 ne znam sta je duplo
deterdzent imam persil sensitive a bebi ne smijem omeksivac valjda?
< Poruku je uredio animagical -- 17.7.2011 12:09:00 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:09:01
Skvo RR
Ma na 30...stavi na 800 obrtaje.. I jedno ispiranje...ne zamaraj se sa budalastinama... ..od svih bisera mudrosti vezano za pranje bebece odjece...samo se drzi onoga da bebece stvari trebas prati odvojeno od vasih stvari.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 17.7.2011 12:10:10 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:10:22
Hannica
IZVORNA PORUKA: treciputmama
evo i mene , prezivjela noc....bolovi popustili mada ponekad zavrne stomak tako jako ali sreca kratko.... animagical nadam se da je tebi bolje...mozda si se samo malo previse izlezavala kod mame juce palachinken najvjerovatnije da cemo se sresti.....ma samo da nam sve hairli prodje....svima nama.... a pored svih tih divnih slatkisa ja evo sebi i svojim ljepotama przim pomfrit .......
Mlada jesi to ti?? Semra.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:11:02
animagical
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ma na 30...stavi na 800 obrtaje..
eh sad...na koji program da piknem? imam brzo pranje, delicate, hand was for wool, silk...svi podrzavaju opciju od 30 i 800 obrtaja, cak i onaj program za kosulje ma upalicu kako bilo, valjda potrefim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:11:31
Skvo RR
wowo romantike cuj rukica virila meni je posteljica naprijed nema sanse da tako jasno ista vidim, vire neki siljci ponekad ali bas da vidim prste jok...kad vec govorite o pranju bebecih stvari-kako da operem ogradice?? na koliko stepeni, koliko obrtaja, koliko ispiranja? masina mi je svemirska pa mi pliz nemojte reci-duplo ispiranje-nema toga, ima da odaberem broj od 1 do 6 ne znam sta je duplo
deterdzent imam persil sensitive a bebi ne smijem omeksivac valjda?
Sto to?... ...Ma jedino ako je dijete ultra osjetljivo javit ce se reakcija, ali ce se onda javiti i na deterdjent.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:12:09
Skvo RR
Ma na 30...stavi na 800 obrtaje..
eh sad...na koji program da piknem? imam brzo pranje, delicate, hand was for wool, silk...svi podrzavaju opciju od 30 i 800 obrtaja, cak i onaj program za kosulje ma upalicu kako bilo, valjda potrefim
Ogradicu...? jel to? ma stavi na brzo pranje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:12:17
animagical
Ma na 30...stavi na 800 obrtaje.. I jedno ispiranje...ne zamaraj se sa budalastinama... ..od svih bisera mudrosti vezano za pranje bebece odjece...samo se drzi onoga da bebece stvari trebas prati odvojeno od vasih stvari.
eh na ovome hvala zadeverali me vise oko tog pranja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.7.2011 12:15:44
enči80
Za sareno woolite, za bijelo ariel.
Ja korisim nilu a za bijelo tide,h moram onda kupiti taj omekšivač. Animagical onda ti na ruke kad imaš tu svemirsku mašinu .