Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:27:30
Bebica11
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Star onda se ja cijeli zivot gnijezdim . Ja sam malo bolesno pedantna pa samo cistim, perem i peglam
ja volim cistu kuhinju i toalet, to mi je ono "odraz kuce", ostalo smlatim i onda u interesantnije aktivnosti(tako mi je bilo prije trudnoce)
eh jedino sto uzivam jeste kuhanje..
a ostalo...sve na masinu...masina za sudje, masina za susenje vesa, masina za pecenje hljeba, jos da ima kakva masina za peglanje...
a kad mi je tetic dolazio na naselje i htio kupiti usisivac na vodu, rekoh "de ziv bio kupi onaj "normalni", nemam ja kad to istresati i vucarati po kuci i zafrkavati se s tim" a on se nije mogao nacuditi...a SRECA i mm isti ja...nema tersluka ni srkleta kod nas-sto je ovo ovdje sto nije ondje...sve laganini
razbacana kuca a mi fino film upalimo i cips i gledamo...kad hoce neko doci skocimo oboje, smlatimo i to je to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:31:29
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Star onda se ja cijeli zivot gnijezdim . Ja sam malo bolesno pedantna pa samo cistim, perem i peglam
ja volim cistu kuhinju i toalet, to mi je ono "odraz kuce", ostalo smlatim i onda u interesantnije aktivnosti(tako mi je bilo prije trudnoce)
a ostalo...sve na masinu...masina za sudje, masina za susenje vesa, masina za pecenje hljeba, jos da ima kakva masina za peglanje...
a kad mi je tetic dolazio na naselje i htio kupiti usisivac na vodu, rekoh "de ziv bio kupi onaj "normalni", nemam ja kad to istresati i vucarati po kuci i zafrkavati se s tim" a on se nije mogao nacuditi...a SRECA i mm isti ja...nema tersluka ni srkleta kod nas-sto je ovo ovdje sto nije ondje...sve laganini
razbacana kuca a mi fino film upalimo i cips i gledamo...kad hoce neko doci skocimo oboje, smlatimo i to je to
ista sam takva bebice.Prije trudnoce sam bila skroz drugacija a sada...katastrofa.Neku noc smo se spremili,otisli na veceru,pa u setnju a sutradan nismo imali sta obuci zato sto danima nisam pustala masinu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:32:26
star
IZVORNA PORUKA: Bebica11
ja bi citavu kucu uradila samo da ne moram skuhati mrzim kuhati...sad sam mm nazvala na posao i kazem mu ja sam skuhala supu i idem na posao a ti sebi kupi cevape ako ti se ne jedu jaja, pasteta i sl...vruce mi ne mogu pored sporeta stajati...sreca pa je tolerantan pa kaze ma ok!! to je garant sto sam trudna pa popusta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:43:46
ciciban26
Gdje ste bebele zeMske Ja se evo nahodala,uhvatilo me jutros da moram izaci iz kuce,prosetala do TC pocastila se sjajilom i lakom za nokte i kucici svojoj.. Obzirom da je vruce odlucim se vratiti tramvajem i dozivim da mi teta duplo starija od mene ustane da sjednem..hahahah zastidila me.. Vidim pricate o sredjivanju..uh ja imam volju sve da sredim ali nikako da se nakanim,cekam da kupimo krevetic i komodu za pa cu onda generalku,od prozora pa do svakog coska..ovako ne mogu na frtalje A sto se kuhanja tice,ja uzivam kuhati ali kad vidim svo ono sudje poslije tacno mi se place..
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:46:27
Anoniman
Ja sam džaba fakultet zavrsavala kad sam rodjena za domacicu . Uzivam da kuvam, a cistim zato sto mi smeta i bode oci prljavstina, a i drugacije je kad vec imas jedno dijete ako nista zbog njega treba cisto odrzavati jer u svaki cosak zaviri. Mada sam ja i bez djece voljela se sa krpom druziti. Bebice koristim i ja masinu za sudje, za ves, usisivac na vodi, cak i kirbi imam, ali nazalost to nista samo ne radi sve moras pokrenuti isto kao da je i onaj klasicni usisivac
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:59:27
mala86
evo padobranca
samo da vam se pohvalim da sam maloprije srela tetu palacinku i ona super izgleda ,ko da je negdje onako 7-8 mjesec trudnoce,kad je sve laganini
ona ce i porod tako,jedva cekam njenu porodjajnu pricu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 13:51:24
palachinken
Evo tete palačinke, jutros sam bukvalno od pola 9 na nogama, išla u bolnicu vaditi krv da mi upisu krvnu grupu u knjizicu, pa onda čitav grad, dvije kafe, pijaca i opet nazad u bolnicu po nalaze. Ko me sretne konta vidi budale, pići po zvizdanu....a ja puna energije Sad cu opet nešto čistit, dok sebi malo dođem.
Nevjerovatno koliko se čovjeku percepcija promjeni, napokon je nama kuća postala dom (dosad je bila vise kao studenstki dom ). Prvo je počelo sa redovnim kuhanjem, pa sa tortama, a sad je non stop nesto zategnuto Zadnji stepen mi je zimnica, dotle jos nisam dobacila, ali planiram nagodinu aBd Postade žena od mene, a onda za sve ima nade
Selma, kako bona jos 3...jos 4 dana su Sad bih ja da malo prikoči ovo vrijeme, eto mi termina a kod mene ništa novo. Doduše, jesam osjetila danas pritisak kao kad trebam dobit menzes, u par navrata se trznem da sam dobila, pa ce mi proci na haljinu (onda mi stomak zapadne za oko, pa se sjetim da sam trudna )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 13:54:33
palachinken
IZVORNA PORUKA: mala86
evo padobranca
samo da vam se pohvalim da sam maloprije srela tetu palacinku i ona super izgleda ,ko da je negdje onako 7-8 mjesec trudnoce,kad je sve laganini
nikako da ti kazem kako mi je super onaj dvd, baš sam ga po tvojoj prpeoruci gledala sa mužem pa je i on skontao neke stvari Ja sam ga dilala dalje, nadam se da će koristiti buducim mamama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 14:09:46
mala86
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: mala86
evo padobranca
nikako da ti kazem kako mi je super onaj dvd, baš sam ga po tvojoj prpeoruci gledala sa mužem pa je i on skontao neke stvari Ja sam ga dilala dalje, nadam se da će koristiti buducim mamama
bas mi je drago
onaj dvd je mene licno spasio od mnogih stvari vezanih za dojenje ,i mozda nebi toliko dojili,mozda bi prije podlegla nekim pritiscima da njega nije bilo i odustala(jedno vrijeme nisam imala neta)!
a tek mm-posto covjek savjetnik za dojenje ,i kad sretnemo neku mamu koja je nedavno rodila njegovo pitanje -jel dojis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 14:38:11
babilon
'dan drage ja sam cijeli vikend bila biziiiii, dosli mi gostina konak, evo me sad na poslu, oci jedva drzim otvorene, uh!
Paalachinko, vjeruj da sam jucer na tebe pomislila, kontam 'mozda se zena porodila' :))) al vidim nista od toga hehehe. Drago mi je da se dobro oosjecas! Pozitiva si praava, bices super mamica aBD :D
ostale
cula sam za ovaj dvd kazu da je super, kako ste ga nabavile? neko ga narucio? koliko para? ;D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 14:48:15
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken
Selma, kako bona jos 3...jos 4 dana su
Pa utorak,srijeda i četvrtak u petak je tačno 40 nedelja znači ja idem onim 3-2-1-0
A vjeruj da je mene uhvatila neka pozitiva,ja bi sad išla da se porodim i stalno sam tužna i nerovozna što danas npr nije dan "D" i iskreno jedva čeka................Polako zamišljam naš prvi susret,pitam se kako izgleda,jeli baš curica ili je ipak dječak,šta ću joj/mu prvo reći,da li će izgledati kao Amar kada se rodio ili ?? Ma hiljadu predpostavki i pitanja a najveće od svega kakav će biti osjećaj kada zagrlim Amara i bebicu u isto vrijeme ipak je to dva različita bića a volim ih podjednako (mislim da će mi srce narasti kao kvasac ) ma baš sam radoznala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 14:51:52
Anoniman
A vjeruj da je mene uhvatila neka pozitiva,ja bi sad išla da se porodim i stalno sam tužna i nerovozna što danas npr nije dan "D" i iskreno jedva čeka................Polako zamišljam naš prvi susret,pitam se kako izgleda,jeli baš curica ili je ipak dječak,šta ću joj/mu prvo reći,da li će izgledati kao Amar kada se rodio ili ?? Ma hiljadu predpostavki i pitanja a najveće od svega kakav će biti osjećaj kada zagrlim Amara i bebicu u isto vrijeme ipak je to dva različita bića a volim ih podjednako (mislim da će mi srce narasti kao kvasac user posted image ) ma baš sam radoznala user posted image
Joj selma rasplaka me od neke dragosti... ista ova pitanja se i meni prozimaju kroz glavu(jedino sto znam sigurno da je djecak )... i jos jedno veliko pitanje posle svih ovih mi je nad glavom: Kako ce moja princezica reagovati na bracu, jer bas ne voli male bebe, a malena je da shvati da je to njen brat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 14:56:29
Selma.A.M
A vjeruj da je mene uhvatila neka pozitiva,ja bi sad išla da se porodim i stalno sam tužna i nerovozna što danas npr nije dan "D" i iskreno jedva čeka................Polako zamišljam naš prvi susret,pitam se kako izgleda,jeli baš curica ili je ipak dječak,šta ću joj/mu prvo reći,da li će izgledati kao Amar kada se rodio ili ?? Ma hiljadu predpostavki i pitanja a najveće od svega kakav će biti osjećaj kada zagrlim Amara i bebicu u isto vrijeme ipak je to dva različita bića a volim ih podjednako (mislim da će mi srce narasti kao kvasac user posted image ) ma baš sam radoznala user posted image
Joj selma rasplaka me od neke dragosti... ista ova pitanja se i meni prozimaju kroz glavu(jedino sto znam sigurno da je djecak )... i jos jedno veliko pitanje posle svih ovih mi je nad glavom: Kako ce moja princezica reagovati na bracu, jer bas ne voli male bebe, a malena je da shvati da je to njen brat
Vjeruj kako ovo vrijeme prolazi i polako se približava najmanje o čemu razmišljam je bol,baš mi je svejedno ,na kraju krajeva šta je dan-dva bola naspram ostatka života sa bićem koje je nsoim u sebi........ Ma baš sam happy A i mene zanima Amarova rekacija na bebicu,ali za sad se nadam samo najboljem (nema mi druge )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 14:59:43
animagical
hej zene ja oprala jednodijelne gegice i siperke i sada planiram polako da malo pospremim, ocistim opet kupatilo pa da peglam onu hrpu opranu juce pa cu onda da brisem ormar iznutra i to da slazem uh slatkog posla odo malo da vas citam...ovaj smrdavac mali stuca evo 10 minuta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 15:01:21
Bebica11
cestitke babilon
hej zenice, ja od dosade(posto lezim) onako cackala na baby-gaga i tamo slike trudnica s 19. sedmica i one imaju stomak i to poooveliki...a ja skroz malo, cak zastrasujuce manji nego one, meni je iskocio s nekih 14.sedmica malo i tako i stoji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 15:09:39
animagical
nista ti babilon ne brini, ja imam velikog trbu pa me opet tehnicar na dipu prosle sedmice pitao-a jeste vi trudnica vidjeces kad iskoci...pozeljeces da vidis noge
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 15:13:27
Bebica11
sjetila sam se sad da mi je mama pricala kad je seku nosila i dosla u 7. mj kod dr. i on je pitao sto je dosla, ona rekla-trudnoca, on je pitao kolika, ona mu odg-po mom proracunu 7.mj a on izbuljio oci i odmjeravao je
ma ja vise se debljam nego sto mi stomak iskace, meni stvari uske po nogama, po rukama, po grudima, a stomak onako...
hajde znala sam ja da je meni manji nego uobicajeno al kad sam vidjela slike sa stomacima ja se prepala sta sa mnom nije ok...
dok mm dodje nagovoricu ga da me slika(posto uziva u tome) pa cu pokusati postaviti na onu temu