Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 18:34:03
Selma.A.M
Animagical ja sve dok pijem Bsukopan 3x1 mene ništa ne boli čak se i krećem bez problema,ali čim preskočim jednu-dvije kao petak na subotu što je bilo automatski me boli kičma i stomak i jajnici i dole da ne mogu sastaviti noge dok hodam već kao sa konja da siđem.....A buskopan mi baš pomaže
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 18:36:55
Semica
Zdravo bebele moje...
Vidim svaka svoju borbu vodi-sto sa doktorima sto sa bolovima i iscjedkom...Kad vec pricate o tome i kod mene iscjedak aa i urin imaju malo "jaci" miris u zadnje vrijeme....a nalazi su mi dobri...moguce da je tako kako si procitala Selma...ne vidim drugog objasnjenja...
Moram da vam se pozalim...sad sam se isplakala od neke hujeee...mm inace radi od utorka do nedjelje ( ned i pon odmara)...i radi od 8 ujutro do pola 8 navece....dodje umoran...koju prozborimo...veceramo i saku pod glavu...fakticki sam sama stalnooo...i tolikooo ga pozelim da vam ne mogu opisati...i jedva cekam nedjelju i pon da mogu cijeli dan biti s njim...i danas mi sebi isplanirali dan...cijeli dan premijestali stvari po sobi-pravili mjesto za krevetic...i kad smo konacno sve zavrsili i sjeli da pijemo kaficu onako uzbudjeni sto oko 8 idemo po krevetic pa u setnju-zove ga gazda i kaze mu da mora ici u srbiju-poslovno...a to isto je i gazda mogao uraditi ali gospodinu mrsko...tako da mm i kad ima slobodan dan kao da i nema nista rahat ne mozemo isplanirat...nesto me pritislo u prsima od neke tuge...osjecam se tako usamljenooo...a i zao mi sto ga maltretira tako ( za male pare)...zna da ja ne radim i da mu posao treba mnogooo jer je i bebac na putu pa ga maximalno iskoristavaaa ...zato i vas molim ( posto mm vec dugo pokusava drugi posao da nadje)...ako cujete da neko trazi komercijalistu posto mm ima najvise iskustva s tim...ili bilo koji dr posao koji nije lose placen( lose nam je sve sto je ispod 500KM ) da mi javite...bila bi vam mnogooo zahvalna ----ja ovo stvarno necu moci jos dugo trpiti...
Eto izjada se ja vama pravoo...nemam kome drugom...nadam se da vas necu nasikirati...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 18:52:59
animagical
semice ako ti sta pomaze ima na rr tema trazim posao a uprati konkurse i ti na posao.ba stalno nesto bude...ne fali nista prijaviti se na konkurs...polako, smiri se, sta ces...pomisli samo kako su deverale zene koje su u ratu bile trudne, pa opet niko nije od gladi umro...nekako se snalazilo... ja se nadam i vjerujem da ce vam nesto izletiti uskoro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 18:56:01
Semica
IZVORNA PORUKA: animagical
semice ako ti sta pomaze ima na rr tema trazim posao a uprati konkurse i ti na posao.ba stalno nesto bude...ne fali nista prijaviti se na konkurs...polako, smiri se, sta ces...pomisli samo kako su deverale zene koje su u ratu bile trudne, pa opet niko nije od gladi umro...nekako se snalazilo... ja se nadam i vjerujem da ce vam nesto izletiti uskoro
ma prati on to stalno...i nema na sta nije konkurisao ali haman samo stela ima ucinka ...ne bih ja imala nista ni protiv ovog posla ali brate dragi da se zna -kad je slobodan dan-slobodan je dan ...od sad cu ga tjerati da gasi mob kad mu je slobodan dan pa da vidimo ko ce ga onda slati na poslovni put jedino to preostaje....hvala ti za savjet-nisam znala da ima ta tema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 18:56:44
palachinken
Semice, vjerujem da ti se sad sve čini tako crno, ali bit će bolje, pa sve i da ostanete bez primanja, niste repa bez korijena, imat će vam ko pomoći dok se ne snađete. Kao što ti animagical kaže, idi na posao.ba, napravite dobar CV i šaljite svima redom, neko će ga pozvati na razgovor. Prati konkurse u avazu i oslobođenju. Jest da je i kriza i recesija, ali ja vjerujem da onaj ko je vrijedan i želi raditi uvijek moze naci posao.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 18:59:00
malena27 RR
ola cure.... mi maloprije s uzv, sve ok, potvrdio je dr. da je djecak, mjere su na temi detalji s uzv-a....uglavnom za sada je sve ok, za 3 sedmice kontrola....
semice, ne sekiraj se mila....ja sam ostala bez posla, mm dobije oko 700 km plate, zaova zivi s nama, ni ona ne radi, u kreditima smo... ima nafake, posebno svako dijete kad se rodi... i ja sam se brinula, nisam bebi nista kupila, apsolutno nista, sve sam dobila... izdrzace se... gledaj samo da se potrudis da dojis bebu da izbjegnes kupovanje hrane...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 18:59:46
Semica
ma nece on ostati bez posla jer u toj "firmi" samo on zna raditi posao...dosle i nove 2 radnice koje on obucava...fakticki gazda zavisi od njega ali ga zbog situacije maltretira...i to mi tako smetaaa i zao mi...i ja to tako danima gledam i u meni se skuplja i onda prokinem...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:03:41
malena27 RR
Semice, pa hajde musko je.... bolje da on povuce nego ti.... nemoj gledati tako crno...znamo mi da se ti brines... to je i normalno...ali danas nikome nije sjajno vjeruj... pogurace vas malo i vasi dok ne nadje muzek neki bolji posao ili mu se poveca plata...ne moze uvijek biti lose, iza svake kise dodje i sunce...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:09:36
Semica
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
Semice, pa hajde musko je.... bolje da on povuce nego ti.... nemoj gledati tako crno...znamo mi da se ti brines... to je i normalno...ali danas nikome nije sjajno vjeruj... pogurace vas malo i vasi dok ne nadje muzek neki bolji posao ili mu se poveca plata...ne moze uvijek biti lose, iza svake kise dodje i sunce...
Mila moja...ne zalim se ni na platu ( jer nam je hB za sad to dovoljno )...pa eto ni na radno vrijeme koje je UZAS...ali me ovako neke " sitnice" poput ove sto mu uzima slobodan dan kad god mu se prohtje tako zabole i iznerviraju da mi dodje da mu se ja nagovorim umjesto mm...ali necu da njemu pravim probleme...
Hvala vam punooo za podrsku...stvarno da se nisam izjadala pukla bi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:19:39
Bebica11
Smirila sam se, moj muz je straaaasno saburli. Nije se uopce iznervirao. Kaze- nemoj sreco, valja nam opet ici njima, sta god zatreba. Pa kad skontas i jest tako.Helem smazala 2 kukuruza, i sladoleda i odmah mirnija ....a moram priznati da me od nerviranja i zigucnulo u stomaku odmah sam se natjerala da se smirim
Semice mm je informaticar pa ga salju po drugim drzavama, pravi tamo sistem, pravi ovamo a o BiH da ne govorim, znala sam biti bolesna i krvariti a njega nema 15 dana, pa ja kod mame. Al eto neki se projekti zavrsili. Spominju mu Baku sad, Azerbejdzan...rekoh mu "samo ti reci svom babi za Baku pa ces vidjeti" a i njegovima se ne svidja to vozikanje tamo-vamo...al eto mm ima neku teoriju da nabije tako dosta referensi i da nauci dosta toga pa da mu kasnije kao lakse bude.
A za posao komercijaliste moram ti reci da je od moje naj drugarice muz komercijalista sada. VJERUJ MI momak iz Zenice, dosao zivjeti u Sa s njom...nema veza nema stela PAR PUTA DOBIVAO POSAO PREKO OGLASA...dakle nije uvijek sve namjesteno, sve ovisi kako kome nafaka bude.
a i ja sam izgubila posao, doduse nisam bila prijavljena al eto...zivimo od mm plate, hvala Bogu ulete i njegovi nesto, ja svojim roditeljima vodim knjige pa primam nesto novca za to i sve u svemu dobro nam je, ma odlicno hvala Bogu, samo da smo zdravi...meni ne treba ni nov namjestaj ni neke djidje-midje...ove god svakako ne mogu nigdje na more, samo mi je u mislima moja bebica aBd a ni ja nista nisam kupila nit namjeravam dok ne bude poodmaklo, pa kupice se a i nadobivati toga aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:20:49
malena27 RR
jest hB! cekala sam ga ko ozeblo sunce a ajanovic dos'o, ne dos'o tesko ces ga uganjati da te porodi... joj al me to ljuti... napravi se jos da te nikad u zivotu vidio nije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:23:44
Bebica11
A da ne govorim kako je direktor od mm rekao njemu DA ME NE UMAZI kad sam lezala i mm govorio da sam slaba, i da je kao njegova zena s jednim bubregom 4 djece rodila ovo ono...jedino je sad KAD SAM BILA U BOLNICI mm rekao "JA NE IDEM, ZENA MI U BOLNICI" i nisu ga slali nigdje a trebao je opet...i tako.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:24:35
palachinken
jest hB! cekala sam ga ko ozeblo sunce a ajanovic dos'o, ne dos'o tesko ces ga uganjati da te porodi... joj al me to ljuti... napravi se jos da te nikad u zivotu vidio nije...
ma ne mora me porađati, samo nek mi je tu da mu idem na CTG i preglede.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:31:56
Semica
uh Bebice...i ti vazda samaaa... Ma znam da nije uvijek stela da i sreca i nafaka igraju ulogu...ali eto vec mjesecima aplicira preko posao.ba na te konkurse za posao i nista...sada u zadnje vrijeme traze da se ima diploma ( a on samo srednju zavrsio)...i da se ima auto vlastito ( narocito za posao komercijaliste) a mi auta nemamo...tako da on odma otpada kad su takvi poslovi u pitanju....a ima iza sebe iskustva i iskustva u prestiznim firmama sto je stekao ( narocito komercijale sto se tice)...radio u tuzlafarmu i super mu islo...i cuje da se obucavaju ljudi za stjuarte i stjuardese, i da se vrsi samo prebacivanje iz firme u firmu i odluci se na to...polozi sve ispite,dobije tu diplomu...a gospodin ( ako ga mogu uopce tako nazvati) koji je trebao da ih zaposli procerdo pare koje mu je slagat cu vam aviokompanija iz rusije poslala; rusi to saznali i napravili frku tako da su svi izvisili koji su htjeli preci u tu firmu..tako da je mm sad zaglavio sa ovim divniiiim privatnikom koji ga salta kako stigne....ali opet kad se malo smirim i skontam...toliko ljudi je bez posla...a ja se nesto bunim....pihh..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:32:27
animagical
IZVORNA PORUKA: Semica
animadzikal boli li te stomo i dalje?
I ja bas posla ovo pitati....??? Ja se nekako sve ravnam prema njoj posto smo u dan razlike...pa cim nju nesto zaboli-mene panika uhvati...
ma boli vala, evo trpim i preznojavam se...u tom trpljenju oprahstore i natjerah muza da okaci da nisam.nesto bi mi bilo... semice ziva bila ne ravnaj se ti po meni,nadji ti neku zdraviju zenicu da se po njoj ravnas..ja sam ti sva frljava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:34:21
malena27 RR
ja sam se lijecila 2 godine kod ajana i iznevjerio me kad mi je najvise trebao...zato bih ga prebila... jer ne mozes nikad osloniti na njega... a to mi je tuzno jer se napravi da te ne poznaje, iako nije porod u pitanju....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:34:55
Semica
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: Semica
animadzikal boli li te stomo i dalje?
I ja bas posla ovo pitati....??? Ja se nekako sve ravnam prema njoj posto smo u dan razlike...pa cim nju nesto zaboli-mene panika uhvati...
ma boli vala, evo trpim i preznojavam se...u tom trpljenju oprahstore i natjerah muza da okaci da nisam.nesto bi mi bilo... semice ziva bila ne ravnaj se ti po meni,nadji ti neku zdraviju zenicu da se po njoj ravnas..ja sam ti sva frljava
jesi ludica...necu eto ja hocu prema tebi da se ravnam i gotovo!!! a ti se potrudi da budes dobro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:36:13
Semica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
A da ne govorim kako je direktor od mm rekao njemu DA ME NE UMAZI kad sam lezala i mm govorio da sam slaba, i da je kao njegova zena s jednim bubregom 4 djece rodila ovo ono...jedino je sad KAD SAM BILA U BOLNICI mm rekao "JA NE IDEM, ZENA MI U BOLNICI" i nisu ga slali nigdje a trebao je opet...i tako.
ja direktora i srece...cccc...ma koo musko...sta ces...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:42:02
Selma.A.M
animadzikal de bona lezi malo...
Joj malena što me nasmija,taman pijem kafu i čitam knjigu,pa malo virnem ovamo ali nešto nemam volje da tipkam ,kad pročita ovaj tvoj post .............
Baš zvučiš kao moja mama : "Selma,de bona lezi malo "