Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:53:20
Gift
e sto sam ja danas bila lose..nisam mogla ustat, cijelo vrijeme mi se mantalo i bila mi mucnina i to mi se vrtilo u glavi i dok lezim ko da sam se napila...a vrucina grozno...evo sad dosla sebi al jedva mogu na noge, nemam pojma sta mi bi..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:53:58
Selma.A.M
Žene koje će na carski u čemu planirate aBd izaći iz bolnice (zbog reza ) sa Amarom sam se porodila prirodno pa sam izašla u kućnoj haljini moje mame ako se sjećate onih crveni sa crnim šarama kao u tigra nešto nam bila tradicija,mama sestru i mene kad je rodila izašla je u njoj,pa sestra kad je malenu rodila,pa ja malca kad sam rodila......Ali nema je više,dohakali smo joj u čemu sad da izađem , a da nije kućna haljina ili haljina jer nemam nijedno od to dvoje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:55:26
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Gift
e sto sam ja danas bila lose..nisam mogla ustat, cijelo vrijeme mi se mantalo i bila mi mucnina i to mi se vrtilo u glavi i dok lezim ko da sam se napila...a vrucina grozno...evo sad dosla sebi al jedva mogu na noge, nemam pojma sta mi bi..
Gift i ja sam danas nešto kao ošamućena a i srce mi počelo neštop ludo kucati bude oko 100 otkucaja u minuti pa traje najmanje 1 sat pa se opet smiri,ja mislim samo da je vrućina u pitanju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:56:01
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
animadzikal de bona lezi malo...
Joj malena što me nasmija,taman pijem kafu i čitam knjigu,pa malo virnem ovamo ali nešto nemam volje da tipkam ,kad pročita ovaj tvoj post .............
Baš zvučiš kao moja mama : "Selma,de bona lezi malo "
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:57:07
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical
ma lezim masina pere evo vala sve 4 u zraku i kuckam...
Lezi zeno i javljaj se s vremena na vrijeme
ja evo zacepljena na sve rupe, usi bruje, sinusi cure, disem ko cuko na usta a jezik sa strane od vrucine..... al nema mi druge nego predeverati i ovo. temperature nemam sto je najbitnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:58:00
malena27 RR
Žene koje će na carski u čemu planirate aBd izaći iz bolnice (zbog reza ) sa Amarom sam se porodila prirodno pa sam izašla u kućnoj haljini moje mame ako se sjećate onih crveni sa crnim šarama kao u tigra nešto nam bila tradicija,mama sestru i mene kad je rodila izašla je u njoj,pa sestra kad je malenu rodila,pa ja malca kad sam rodila......Ali nema je više,dohakali smo joj u čemu sad da izađem , a da nije kućna haljina ili haljina jer nemam nijedno od to dvoje
joooooj moja mama imala nekad tu zutu sa crnim sarama, ko tigrica
a je li to razlicita odjeca za zene koje se porode na carski od onih koje se prirodno porode?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 19:58:04
Semica
IZVORNA PORUKA: Gift
e meni je tako juce bilo i jutros...jucerasnji dan sam prelezala...ma imala sam osjecaj kao da mi neko na prsima sjedi..ne mogu da udahnem,,,pocne mi se mutit u glavi...a jutros...dok sjedim ili lezim dobro je...cim stanem na noge ( ne moram hodati)...samo da stanem na noge pocne mi se tamnit pred ocima...pocne mi srce lupati i stiskati me u prsima...i kao da cu se onesvijetiti...isto kao da mi sva krv pojuri u noge kad ustanem a u mozgu nista ne ostane ( mozda glupo poredjenje ali fkt sam takav osjecaj imala)...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:02:03
palachinken
joooooj moja mama imala nekad tu zutu sa crnim sarama, ko tigrica
a je li to razlicita odjeca za zene koje se porode na carski od onih koje se prirodno porode?
Ja sam spakovala mužu da mi ponese haljinu, ove sad ljetne, do ispod koljena. Kontam, najlakše se navuče, lahori međ nogama a i ako slučajno bude sekcija, dovoljno je komotna, obzirom da sam je zadnjih dana razvukla stomakom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:04:33
Selma.A.M
Semice pretoplo je za nas trudnice,a ovo su i propratne pojave u poodmakloj trudnoći samo vrućina i nerovoza pospješuju to stanje......
Malena pa ja kad sam se porodila prirodno zbog šavova dole nisam smjela obući pidjamu ili trenerku, možda ali one skroz nisko tur to bude i da nema dodira sa gospođom
A kontam opet rana od carskog je na stomaku nisko dole u blizini gdje dođe šav od gaćica pa da me neće žuljati ili smetati neki odjevni predmet npr duga suknja na gumu ili trenerka zato sam pitala,da znam da pripremim i to
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 18.7.2011 20:06:13 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:06:17
Bebica11
Ja sam izasla u spavacici(malo duzoj)...na neki nacin su me natjerali iz bolnice i sestra u liftu me pita jel mi mm donio stvari da se presvucem tj vracam gore ponovo u neku sobu, a mogla je fino po to pa da se obucem ko covjek a ne odvesti me pa usput pitati...rekoh-ne treba
i ja se isetala u spavacici s donjom pidzamom , roza varijanta, mm me do vrata zgrade dovukao i u stan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:06:41
Gift
ja ne znam sta se desilo, popila sam mislim bacvu vode i uzela nesto i slano pa slatko reko da mi nije sta od pritiska al dzaba...moguce da je od vrucine...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:08:48
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
ma haljina je najbolje rjesenje za ljeto.... neka sto lahori i koju navuces preko glave
jeste, samo ih natjeraj da ti prvo donesu to(nemoj izaci s odjela vec reci-mm mi dole donio stvari i sl) a ne da te povedu kao mene..pa onda haj da se vracamo oblaciti..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:08:54
Semica
E moja Selma...ja sve kisu prizivam i nista...doslo mi da izadjem van i pocnem cupati travu kao dijete kad sam bila pa htjela da kisa pada stvarno ova vrucina mi skodi i to pravoooo...da ja barem gdje izlazim...nego ko ja se to nesto pazim...po cijeli dan u kuci i opet lose budem....pu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:17:14
Selma.A.M
Ja kontala ponjeti nešto ovako na gumu pa ako me zažulja ja ću uzvući gore do ispod grudi neka bude kao ona do koljena ......Ja haljina nemam (bar ne dovoljno široki da se u njih uvučem odmah poslije poroda ) A kod nas kad se porodiš pa izlaziš iz bolnice dođe sestrica po tebe,uzme bebicu i kaže ajde sad za mnom,i ti pičiš van porodiljskog na onaj izlaz-ulaz (tuzlanke će znati o čemu pričam ) i tamo iza paravana se obučeš dok oni spreme bebu,a da tu uđe i onaj ko je došao po tebe ...........Ja npr zovnula muža da mi pomogne obući se ,kad će ona što oblači bebu,kao što zovete muža,nije to za muškinje evo ima vam sestra ili ko je već pa neka vam pomogne joj samo da sam bila ove pameti ..............Već ono da preda malca mužu kao muško dijete pa da da im šta,još ja govorim sestri da uzme nosiljku sa malcem kad ona babica se okrenu i daje mom mužu ............A meni samo da izađem iz one gužve a da se ne srušim uh kad se sjetim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:17:54
palachinken
ja sam kontala kupiti maksuz haljinu za taj svecani cin izlaska iz bolnice...
Ja nisam ni razmisljala o tome dok mi nije ujna iz dijaspore poslala "svilenu haljinicu za izlazak iz bolnice" I stvarno, izdaleka svilena, kad pogledaš sastav, 100% poliester, al neise i to, nego ne da mi je mala, nego mi je toliko mala da sam se prosto uvrijedila. A lijepa je, onaj neki orijentalni uzorak, pa eto ako neko malih grudi želi haljinu E tad sam i ja sebi kupila jednu za svečani čin, ali nisam odoljela i pronosala sam je prvo malo...lahori, šta ću A jedva nađoh nešto da svoje sisurine strpam u nju.
btw. žene, u Azelu je sniženje skoro svih haljinica, u pola su cijene, ali meni njihovi krojevi zbog već pomenutih sifona nikako ne odgovaraju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 20:24:45
palachinken
sve znam meni zapadnoevropski modeli nikako ne odgovaraju, ko kad su kd njih žene malih grudi a širokih kukova, kao kruške, a ja imam istočnjačkiju građu, kao jabuka na ražnjićima