Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:50:08
Bebica11
IZVORNA PORUKA: SREĆNA
Bebice , ja hrčem toliko da samu sebe probudim hahahahahahaaha, a kamoli muža, on jadan trpi i gurka me po cijelu noć, ali nema efekta, a ne pijem apaurine ništa ne pijem, al spavam kao top fala Bogu. Ja kontam da mi je to od sinusa jer sam imala užasne probleme sa njima od početka trudnoće. Trebalo bi malo da ispiramo nos fiziološkom otopinom ili slanom vodom , jer to se i inače preporučuje.
ma i meni "zacepljen" nos al nisam prehladjena, al valjda "nabubrilo" unutra...mozda bi dobro doslo to ispiranje, pokusacu
ma ja sam kontala da je od apaurina jer se pojacalo kako sam dosla iz bolnice a od bolnice pijem apaurine pa zato sam na njih posumnjala , jos ubjedjujem mm da je od toga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:52:44
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ma ja mislim da ja testeru motornu ukljucim moj mm ne bi cuo, a ne ja da hrcem . Taj spava kao zaklan sto kazu . Neku noc kao da se ja odmorim od ustajanja nocu oko Ane kaze on meni kao spavaj ti u dnevnom... ona se budila svako sat vremena, svaki put sam je ja cula i pored dvoja zatvorena vrata i ustala a on u krevetu pored njenog krevetca spava li spava . I na kraju pred zoru ja legla u sobu, reko lakse mi nego iz dnevne setati, ujutru se budi na posao i pita kao sta cu ja tu, reko budila se svako sat vremena, oka nisam sklopila, a on mrtav hladan pa sto me nisi probudila sreco ja bih ustajao . Tako da ja svog muza trebam probuditi da bi on nesto uocio
... moj muz jadnicak nocima ne spava od mog hrkanja,taman da se istrenira za bebu ,sto bi bilo dobro da moze i dojiti,pa da ja ko covjek spavam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:55:08
Bebica11
Ma ja mislim da ja testeru motornu ukljucim moj mm ne bi cuo, a ne ja da hrcem . Taj spava kao zaklan sto kazu . Neku noc kao da se ja odmorim od ustajanja nocu oko Ane kaze on meni kao spavaj ti u dnevnom... ona se budila svako sat vremena, svaki put sam je ja cula i pored dvoja zatvorena vrata i ustala a on u krevetu pored njenog krevetca spava li spava . I na kraju pred zoru ja legla u sobu, reko lakse mi nego iz dnevne setati, ujutru se budi na posao i pita kao sta cu ja tu, reko budila se svako sat vremena, oka nisam sklopila, a on mrtav hladan pa sto me nisi probudila sreco ja bih ustajao . Tako da ja svog muza trebam probuditi da bi on nesto uocio
e i ja spavam kao zaklana...samo SRECOM cujem sat ujutro kad trebam ustati..pored mene mogu kolo igrati , hodati, hrkati itd a mm se potrefio da ne hrce, mozda bi mi lakse bilo da i on hrce a ovako meni ofirno
u bolnici je u mojoj sobi spavala jedna zena koja ne da hrce vec TESTERA ono baaas glasno, i par zena je spavalo s nama, niko od te moje cimerke nije mogao spavati po cijelu noc OSIM MENE...i jos ja do nje spavala , stavise...kad ona zahrce ono u ritmu MENE USPAVA
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:56:51
SREĆNA
Ja sam to nabavila , mislim tu otopinu poodavno malo ispirala al mi dosadilo, a to mi je i dr. preporučio specijalista mislim ORL, da ispiram i bilo je malo manje bučno hrkanje , al meni sad mrsko to radit pa je strašan zvuk , a morat ću počet opet stvarno se lakše diše.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:58:31
Selma.A.M
Na ovo hrkanje ja ću samo dodati :
Kada sam bila u petom ili je šestom mjesecu trudnoće kod mene muž mislio da je potres ili još gore da se kuća krenula rušiti koliko sam ja hrkala.......... A malac je se znao plačući probuditi i iznerviran govoriti : jojjjjjjjjj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:59:48
Bebica11
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Pozdrav debele macke .Vidim pricate o spavanju,disanju...hrkanju.Sinoc me mm snimao dok sam spavala...pa to nije bilo hrkanje,to je testerisanje,nikad tako nesto nisam cula,zijanila sam se ...ode moja zenstvenost,njeznost u nepovrat kad cuh te konjske zvuke
oplakacu od smijeha
mene jucer ujutro MUZ SLIKAO dok spavam, jer ja pravim (uz hrkanje naravno) i cudne poze u snu...pa sam se uhvatila za bretelu i nekako cudno namjestila kad cujem SKLJOC pred nosom(mislim to cujem u snu, te "nepoznate zvukove"), ma rekoh "sta radiiis???" kaze "slikam te"
hajd sad mi je lakse da je to TRUDNICKI SIMPTOM i da ce proci aBd...al ako mu smeta moje hrkanje mogu misliti kako ce bjezati kad beba spavala blizu nas , mozda je ovo vec lagano odvikavanje od zajednickog spavanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:07:13
Sensia
ja sam svom rekla nema mu mrdat od mene..... i u dobru i u zlu jedino je on virus bio pokupio neki na pocetku moje trudnoce i ja ga poslala u dnevnu al on inace ima cvrst san tako da mu nista ne smeta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:10:41
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Pozdrav debele macke .Vidim pricate o spavanju,disanju...hrkanju.Sinoc me mm snimao dok sam spavala...pa to nije bilo hrkanje,to je testerisanje,nikad tako nesto nisam cula,zijanila sam se ...ode moja zenstvenost,njeznost u nepovrat kad cuh te konjske zvuke
oplakacu od smijeha
mene jucer ujutro MUZ SLIKAO dok spavam, jer ja pravim (uz hrkanje naravno) i cudne poze u snu...pa sam se uhvatila za bretelu i nekako cudno namjestila kad cujem SKLJOC pred nosom(mislim to cujem u snu, te "nepoznate zvukove"), ma rekoh "sta radiiis???" kaze "slikam te"
hajd sad mi je lakse da je to TRUDNICKI SIMPTOM i da ce proci aBd...al ako mu smeta moje hrkanje mogu misliti kako ce bjezati kad beba spavala blizu nas , mozda je ovo vec lagano odvikavanje od zajednickog spavanja
bebice kad bi me ostavio da spavam sama...ooooo razbila bih ga.I ja sam trpela njegovo hrkanje(do duse ni slicno mome) kad nisam mogla spavati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:12:20
star
IZVORNA PORUKA: Bebica11
oplakacu od smijeha
e bas ste me slatko nasmijele mene vise brine da mi se ovo hrkanje ne osladi pa da mi ne ostane i poslije poroda..sta ce jadna beba sa mamom hrkacicom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:16:58
Ivanaiva1
hellou nadam se da ste mi sve dobro i zdravo. Naravno i odmorno preko vikenda. Evo danas ušli u 24 nedjelju, četvrtak nam je kontrola, vadila jutros nalaze, KS ŠUK, FE Urin i an svoju ruku urinoinekulture .
Vidim prića se o spavanju ja sanjam da spavam, nemam baš neki san ne mnogu da spavam nikako, elem s ene mogu namjestit, elem mi vruće, elem me onaj moj non stop okreće ako me uhvati u "nedozvokjenom položaju". Onda ni on ne spava pa dronda. Tražim rastavu od stola i postelej do daljnjeg :-D
A žene moje mene grčevu rukama fataju, ni manje ni više nego u rukama, Jutros me jedan pred zoru uhvatio u laktu i još nisam došla seb, pijem redovito MG i to onaj u granulama o 300 mg i opet ništa, ne znam šta da radim pomagajte.
Jelena: čestitam na uspješnom odvajanju malene, velika curica znači
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:21:09
star
Meni ni jedna, ni druga beba nije stucala... a nisam imala ni to gnjezdjenje o kome pisete
kod mene se malac nonstop nesto vrti, lupa..nemam pojma sta od svega toga spada u stucanje a gnijezdim se od 6mj...okrecila..pa sve oprala..pa opet oprala...i oprala...mm poludio vise...kaze ovome nema kraja..a ja svaki dan perem 2- masine vesa da mi non stop mirise zimske jakne sam oprala i slozila, dzempere..i sad mozete misliti kad komsije s prozora pogledaju moj strik sve sami dzemperi, jakne ko da je -35°C a ne +
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:21:41
Bebica11
Meni ni jedna, ni druga beba nije stucala... a nisam imala ni to gnjezdjenje o kome pisete
i ja cekam ovo gnjezdjenje,nikako da me uhvati....postala sam prava ljencuga
meni ce dobro doci gnjezdenje(naravno da budem mobilna a ne umirovljenica kao sad) jer sam se odvikla od svega a ni prije nisam bila tip da trljuckam nesto stalno...meni to zanimljivo kad cujem neko malo malo pere prozore, zavjese, skida sve...ja poradim osnovno, draze mi hodati negdje, nesto uciti(nisam dzabe u roku sve ocistila ispite) nego trljuckati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 12:25:30
Ivanaiva1
.a ja svaki dan perem 2- masine vesa da mi non stop mirise zimske jakne sam oprala i slozila, dzempere..i sad mozete misliti kad komsije s prozora pogledaju moj strik sve sami dzemperi, jakne ko da je -35°C a ne +
Kao da sebe vidim. U subotu se mm smilovao da samnom prečisti kuhinju iznutra i pao s nogu, otišao se lolat s pajdama ja ostala peglajući i onda on kuka kako je jadan umoran o sunce moje :-D ostale radove zovem ženu da mi opere prozore i vrata i pločice u kupatilu, a ostalo ću sama laganini :-D