Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 10:37:06
Sensia
Hvala vam zenice na savjetima , ma ja sam sinoc sve zivo uzela sto sam smjela: bijeli luk, spinovani caj, ispirala zalfijom, cijeđene narance i limun...... uglavnom grlo je puuuuuuuuuno bolje, ne boli me kad gutam al zato curi iz mene na sve strane al cini mi se da prolazi
jutros nisam otisla na posao, sad malo odspavala jer sinoc nisam... pa je puno bolje osim sto mi je glava ko cocin bubanj valjda dok ovaj slajm ne izbacim iz sinusa.....
al me mrzi danas ici po bolovanje ovdje u ambulantu e to je patnja samo takva, jer su ove daleko "najprofesionalnije" doktorice koje sam u zivotu vidjela.... kad su me leđa boljela ja sve zavrsila na jezeru i dosla kod njih samo po bolovanje i kad sam ga zatvarala pita me pametnica iz ambul sto nisam dosla kod njih na kontrolu????????? reko izvinite a ko je ovdje ginekolog i kako ste me mislile pregledati? i tu me ova maca upamtila i od tad me maltretira a da ne pricam kad je covjek bolestan da nazoves da se narucis a ona te naruci za 5 dana kad ozdravis ma milina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 10:53:57
star
pozdrav i od mene...natekla ko buhtlica jucer planirala malo setati i kontam ja obuci cu svoje patike nisam 10tak dana..lakse mi u njima nego u japankama...ahaaaa malo sutra...nisam mogla ni navuci pa me sad evo panika uhvatila jer danas idem na posao, godisnji zavrsen..neznam ziva kako cu... sensia drago mije da si bar malo bolje...lejla87 cestitke od srca...bebix i ti si blizu mom i sanela.asja terminu :DDDD...samo sto smo u 3 razlicita grada jelena bravo za Anu, pametnica mala..ljepse joj izgleda da sama spava nego sa tatom i mamom ostalim trudnicama i mamama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:04:05
sanelaceca
JUTROOOOOO Ja za bebu jos nista nisam kupila od odjece,pa ako moze pomoč gdje da odem a da nadjem sve na jednom mjestu.moze i zenica i tuzla nije problem.pošto mi moramo sve kupiti.hvalaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:08:40
Bebica11
Jutro zenice i od mene
evo jutros jedan nezdravi dorucak, monte, cokolada i domace krofne sto mi je zaova juce pravila
inace imam zadnjih dana jedan VEEEELIKI problem a to je hrkanje , pocela sam da hrcem, mislim da je to NUS efekat otkad apaurine pijem, ugl. mm ne moze spavati, ima lagan san i jutros je morao u dnevni i bas sam bila tuzna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:12:36
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Jutro zenice i od mene
evo jutros jedan nezdravi dorucak, monte, cokolada i domace krofne sto mi je zaova juce pravila
inace imam zadnjih dana jedan VEEEELIKI problem a to je hrkanje , pocela sam da hrcem, mislim da je to NUS efekat otkad apaurine pijem, ugl. mm ne moze spavati, ima lagan san i jutros je morao u dnevni i bas sam bila tuzna
da li neko od vas s tim muku muci???
bebice ne bi trebalo da ti to bude od apaurina, a je li spavas na leđima? jer obicno ljudi hrcu kad su na leđima..... ma ne zabrinjavaj se zbog toga, budi sretna sto mozes tak oslatko zaspati sve su to slatke muke, a tm uvijek moze staviti cepice u usi ili te malo gurnuti da se okrenes
vidi samo da ti nisu sinusi jer se trudnicama znaju malo sinusi pokrenuti u trudnoci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:18:36
Bebica11
Ne znam, nije mi prije bilo to hrkanje, al u zadnje vrijeme svaku noc hrcem, i probudi on mene i okrene(ja se niceg ne sjecam ) al ja za pola sata opet po starom. Kaze sinoc da me jednom probudio, ja ga zagrlila i poljubila i okrenula se A NICEG SE NE SJECAM i onda jutros poslije sabaha ga budila svakih pola sata i on se preselio u dnevni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:19:57
bebix
sto se tice oticanja meni je u zadnjih sedam dana kulminiralo, i japanke mi izgledaju smjesno na nogama , ali sve za bebaca, meni je sreca u nesreci sto sam na bolovanju pa barem ne moram brinuti o oblacenju za posao, mene polako hvata trema ovo mi dodje kao prva trudnoca jer je mom prvom djecaku skoro 8 godina, sa nestrpljenjem cekam novi uz jer sam bila na kontroli prije 4 nedjelje pa mi se oduzilo , onima koje su postale majke cestitam od
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:24:23
Sensia
I primjetila sam da vise disem na usta nego na nos, iako nisam prehladjena, i brzo se zadisem, sve su to valjda popratni simptomi trudnoce
ma naravno da su, a opet ti kazem , JA TI ZAVIDIM NA TAKVOM SPAVANJU kod mene ti se sve svede na neka tri sata konkretnog sna do sestog mjeseca sam spavala ko nikad u zivotu... samo ti pij terapiju, mazi pupu a tm ce vec nekako prezivjeti. to su slatke muke, bitno je da nikog nista ne boli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:26:44
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
I primjetila sam da vise disem na usta nego na nos, iako nisam prehladjena, i brzo se zadisem, sve su to valjda popratni simptomi trudnoce
ma naravno da su, a opet ti kazem , JA TI ZAVIDIM NA TAKVOM SPAVANJU kod mene ti se sve svede na neka tri sata konkretnog sna do sestog mjeseca sam spavala ko nikad u zivotu... samo ti pij terapiju, mazi pupu a tm ce vec nekako prezivjeti. to su slatke muke, bitno je da nikog nista ne boli
hvala sensia, upravu si, samo nek ne boli hvala Bogu...ma i mene prate vasi simptomi, da iskoristim spavanje dok mogu
juce sam primjetila da su mi blaaaago otekla stopala, ni udobne cipelice mi vise ne mogu, samo kontam da nije rano al eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:35:48
star
blago vama koji mozete bar malo spavati...a tm ce ti to sve oprostiti jer nosis malo blago u sebi ja imam problem sto sam navikla da spavam na ledjima a kao nije preporucljivo jer beba ne dobijala dovoljno kisika, pa se tjeram na lijevi bok..mm sam dala u zadatak da kad god me vidi na ledjima da me prevrne ..i tako on to jadan bukvalno shvatio pa cijelu noc dezura i vrti me ko centrifugu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:38:50
Sensia
Ista sam ti po pitanju spavanja. meni bok utrne i valjda se nesvjesno prebacim do pola na ledja al onda se trznem bude mi krivo ..... a moja seka opet skoro samo na ledjima spavala pa eno hvala Bogu sve ok....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:44:13
star
Ista sam ti po pitanju spavanja. meni bok utrne i valjda se nesvjesno prebacim do pola na ledja al onda se trznem bude mi krivo ..... a moja seka opet skoro samo na ledjima spavala pa eno hvala Bogu sve ok....
bebice spavaj i uzivaj dok mozes
znam kako ti je... tako se cijelu noc okrecem i skontam da nisam spavala u vrh glave 3 sata..al eto mozda je to dobra priprema za dolazak bebe tad ionako necemo moci spavati pa sad uveliko treniramo jel se tvoja bebica vise vrti kad si na lijevom boku? moj mali mangup ubi mamu ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:44:25
Bebica11
Pa i meni mm govori da na ledjima spavam , nisam znala da ne valja, al ja se nesvjesno okrenem na ledja...valjda od mirovanja na bokovima utrnu pa dojadi i u snu se okrenem na ledja
ne buni se on, al meni zao sto spavamo u odvojenim prostorijama
ma joj zene...ja sam upoznala zenu u bolnici, 8.mj. SPAVA NA STOMAKU i kaze da joj je TEK POCELO SMETATI ,eto da nisam cula ne bih vjerovala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:45:05
SREĆNA
Bebice , ja hrčem toliko da samu sebe probudim hahahahahahaaha, a kamoli muža, on jadan trpi i gurka me po cijelu noć, ali nema efekta, a ne pijem apaurine ništa ne pijem, al spavam kao top fala Bogu. Ja kontam da mi je to od sinusa jer sam imala užasne probleme sa njima od početka trudnoće. Trebalo bi malo da ispiramo nos fiziološkom otopinom ili slanom vodom , jer to se i inače preporučuje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:47:23
zumbulcica
Pozdrav debele macke .Vidim pricate o spavanju,disanju...hrkanju.Sinoc me mm snimao dok sam spavala...pa to nije bilo hrkanje,to je testerisanje,nikad tako nesto nisam cula,zijanila sam se ...ode moja zenstvenost,njeznost u nepovrat kad cuh te konjske zvuke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.7.2011 11:49:22
Anoniman
Ma ja mislim da ja testeru motornu ukljucim moj mm ne bi cuo, a ne ja da hrcem . Taj spava kao zaklan sto kazu . Neku noc kao da se ja odmorim od ustajanja nocu oko Ane kaze on meni kao spavaj ti u dnevnom... ona se budila svako sat vremena, svaki put sam je ja cula i pored dvoja zatvorena vrata i ustala a on u krevetu pored njenog krevetca spava li spava . I na kraju pred zoru ja legla u sobu, reko lakse mi nego iz dnevne setati, ujutru se budi na posao i pita kao sta cu ja tu, reko budila se svako sat vremena, oka nisam sklopila, a on mrtav hladan pa sto me nisi probudila sreco ja bih ustajao . Tako da ja svog muza trebam probuditi da bi on nesto uocio