|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ne razmaziti bebu
24.7.2008 11:38:01   
lamka
moje misljenje je da se beba moze nauciti na ruke
ociti primjer j4e moja snaha koja je svoju djevojcicu naucila pa je uvijek nosila i kada je rucak pravila samo s jednom rukom acda ne pricam o plakanju kada je ona morala nesto obaviti a da nju nije mogla nositi
ja sam se jasno postavila oko pretjeranog nosanja nisam za to da se beba ne uzima i ne nosda ali sam pristalica mazenja dok lezimo
imala sam srecu pa je moj bebac bio miran i spavalica pa je nisam nikada nosila na rukama ali je sada postala mala lopuza pa kada ujutro idemo u cvrtic moram da je nosim sto nimalo nije lako jer ona ima 13 kg
a sto se tice uspavljivanja moja svekrva je nju znala iz "ljubavi" ljuljati na nogama pa sam ja poslije nagrebusila jer sam je morasla ljuljati ali smo poslije toga ja i mm izricito zabranili svekrvi i malo se patili dok nije naucila da zaspi bez ljuljanja tako da sad legnemo s njom na krevet i ona nas zagrli i zaspi u roku od 5 minuta
ali to se polako odvikavamo pa cemo uskoro sami da zaspimo u svom kreveticu


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: ne razmaziti bebu
24.7.2008 12:24:08   
Blue rose RR
DA - slažem se sa činjenicom da bebu ne mogu razmaziti, ali dijete itekako mogu. Beba se ne rađa razmaženo, nego ga roditelji i okolina u kasnijoj dobi razmaze, jer se fokusiraju prvo na svoje potrebe, pa onda tek na djetetove.
Za dijete treba uvijek imati vremena.

Mislim da je amrino u svom tekstu negdje lijepo to obasnila, u vezi kasnijeg popuštanja i sl...
Ako sam pogriješila sorry amrino.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: ne razmaziti bebu
24.7.2008 12:30:52   
makana

Meni se ovo veoma svidjelo kada sam pročitala:
Najčešća i najteža pogreška u odgoju djece jest popustljiv odgoj i maženje. Razmaziti dijete ne znači često ga milovati i pokazivati mu ljubav i nježnost, već pretjerano ga pomagati i posluživati, te umjesto njega obavljati sve one zadatke koje ono može već samo izvršiti.

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: ne razmaziti bebu
24.7.2008 18:19:23   
Anoniman
citam sve ove komentare i vidim svaka ima drugacija iskustva, pa i mišljenja.. Ja sam gledala dijete svoga brata i snahe, koje su oni prvo iz potrebe da ga maze i ninaju, non-stop ljuljali i nosali.. Ali, vjerujte mi, dijete je sad nepodnošljivo sa 5mj., apsolutno ne dolazi u obzir da on leži ni dvije minute i da miruje, a o uspavljivanju da i ne pričam.. I ja sam razmišljala o tome kako da i meni i mojoj bebici bude zivot ljepsi, bez placa i besanih noci provedenih u nosanju, pa sam htjela vidjeti imate li savjete za usadjivanje lijepih navika kod bebe, a sprečavanje tog ponašanja, koje sam (možda i pogrešno) nazvala razmaženim.. Iako sam i sama svjesna da ce mi bez obzira na sve opet biti onako kakva beba bude.. A proći će, kako god.. 

(odgovor članu makana)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: ne razmaziti bebu
24.7.2008 19:46:48   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: Mrka

Da, da, sve je moguce samo treba biti uporan, a  uz malo volje sve to da uskladiti.
Moje dijete je naucila najvise svekrva na ruke, pa tako i pomalo  mi. A onda je nastupilo ono...dreci, place, a cim ga stavimo na ruke nista. Onda smo ga znali ostavljati da place neko vrijeme dok nije shvatio da mu to ne pomaze. No, mazenje je bilo obavezno, a najvise u tom smislu da on lezi na krevetu, a mi ga mazimo. Naravno, moras ga nekad uzeti i na ruke.
Sto se tice spavanja, kada sam pocela raditi svekrva ga e ljuljala na nogama, a do tada je on ili sam zaspao u kreveticu ili bi muz ili ja legli pored njega. A onda muka, majko moja. Kako je poceo rasti i sve svasta znati, ljuljane na nogama je postalo katastrofalno, jer smo ga znali ljuljati dugo, a on nece spavati, a pada od umora. Onda smo citavu jednu sedmicu gotovo i ne spavali. Ostavljali smo ga da place dok ne zaspi i tako se naucio spavati sam. I dan danas je tako. Ja koje olaksanje. presvucem ga, nahranim i samo stavim u krevetic on zaspi.
 
Sve to draga moja mozes izbjeci ako se na pocetku postavis kako treba. A ako zivis sama s muzem, vidjet ces sta znac kada lezi igra se sam, a tebe ceka puno posla ili pak moras praviti rucak nosajuci bebu u rukama ili bilo sta drugo.



mrka, dajem ti pravo, al na krajkraja mora svak za sebe znat, moze se dijetetu i drukcije ljubav, toplina i dodir mogu se po mom mislenju i na drugi nacin pokazat. naravno da se i ponekad mora da uzme.

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: ne razmaziti bebu
24.7.2008 20:23:38   
Lulu_
po mom misljenju beba se ne moze razmaziti...pa sta ako se nosa hanabanana i amrino su totalno u pravu.toliko je vazno za bebino samopouzdanje da zna da se reaguje na njen plac i to tako brzo prodje zasto da jhe ne mazim i ne nosam.naomih sam nosila kada god bi ona plakala i nikad je nismo pustili da place nit bi.zasto...nema potrebe.i nije razmazena kada zeli da spava jasno nam daje do znanja da je pustimo na miru i pocne kenkati ako je uzimamo isto tako se i sama zna igrati po sat vremena kao i sto ima svoje dane i trenutke kada zeli biti nosena i nista je drugo ne moze utjesiti.mislim da s etreba ravnati po bebi prvih 6 mjeseci a od treceg mjeseca uvoditi rituale.nas je ritual da oko 20.30 se kupamo zajedno u kadi i igramo 15-tak minuta onda se mazemo i mazimo i oblacimo ,poslje toga naomih ruca i onda je stavim potrbuske da je ne razbudim kako bi podrignula i ona spava svu noc

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: ne razmaziti bebu
25.7.2008 20:18:35   
Hannah
Bebe jednostavno ili žele da se nosaju ili ne, vjerovatno ako je čovjek uporan sa neprestanim nosanjem, da će i bebu navići na to, ali nije pravilo. Mi smo moga dečka prva dva mjeseca neprestano nosili na rukama jer ima grčeve, a sada, kada nema grčeve mogu ga spustiti kad god želim, bitno je da sam pored njega i da se igramo, a meni je prelijepo i da ga nosam i ljuljam, te da mi spava u krilu, pa on nek se navikne ako hoće user posted image
A ne znam kako se opiru oni koji ne žele navići bebu na nosanje da je ne uzmu uz sebe, mirišu, pa osjete one rukice kako ih grebu.
Ja sam za nošenje bebe, zbog razvijanja bliskosti i zbog pokazivanja svijeta bebi. Moj bebac uživa kad izađemo u šetnju da ga nosim na rukama okrenutog naprijed i da razgleda. Kolica i ležeći položaj u njima ne podnosi user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: ne razmaziti bebu
25.7.2008 20:37:04   
Amrino
Hannah- kao da sam ja to napsala. I kod mene ista stvar! user posted image

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: ne razmaziti bebu
25.7.2008 22:54:12   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: Hannah

Mi smo moga dečka prva dva mjeseca neprestano nosili na rukama jer ima grčeve,

Moj bebac uživa kad izađemo u šetnju da ga nosim na rukama okrenutog naprijed i da razgleda.




to je ok ili ako se beba ne osijeca dobro, al inace po cijeli dan da je ljuljam ili nosam, neznam al imam i drugog posla, a ljubav prema bebi moze na tako puno nacina da se pokaze.Ima dosta dobri knjiga u kojima ima tako dobri i oametni stvari, sto se toga svega tice.

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: ne razmaziti bebu
30.7.2008 22:13:24   
boogy woogy
Draga Shee, ja se djelomicno slazem s ovim gore navedenim da se beba kad je skroz mala nemoze razmaziti. Kad je beba veca, to je druga prica.  S obzirom da sam rodila na carski rez velikog bebca, ja ga nisam mogla nosati. Ali postoje drugi nacini da bebi pruzis blizinu i toplinu koju ona trazi posebno u pocetku.  Kad majka doji, ona to treba da radi kad god beba zatrazi (ne slusaj price o satnici!). Samim tim ces osigurati da je beba zadovoljna i da je dovoljno mazena (i da imas dovoljno mlijeka). Nemoj zaboraviti da bebu smiruje zvuk tvoga odkucaja srca i tvoj miris. Ti si mu majka! Moj mali je najvise volio zaspati meni na prsima. Nisam ga nosala, niti ninala. Fino lezi na ledja i stavi bebicu na prsa, lagano mu pjevusi, i mozes se lagano njihati na krevetu. To bebicu podsjeca na vrijeme dok je bila jos u stomaku. Naravno, ovo ces moci raditi samo u pocetku. Mene su takodjer strasili sa pricom da beba ne smije spavati sa mnom. Zbog nocnih podoja i mirnog sna i mog i bebinog, bebac je prva 2 mj. spavao u krevetu sa mnom. Ja licno ne vjerujem da majka moze prignjeciti svoje djete! Vjerujem da isto sto ne padnes s kreveta kad spavas, tako nemozes ni leci na svoje djete. Moje iskustvo je pokazalo da beba spokojno spava, nema grceva itd. kad osjeti miris mog mlijeka i moju blizinu. Kad ogladni, samo podignes majicu i voila beba jede bez srkleta. Ipak, bebe izmedju 2-3 mj. postaju samosvjesne, i svjesne svoje okoline. Tad sam ipak prebacila bebu u krevetac, i od tad on fino spava u svom kreveticu. Trik za uspavljivanje, koji i danas pali: pelenicu od dojenja koristi za upuhivanje i tako se sam uspava. Miris maminog mlijeka jos uvijek mu je zabrimedetuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: ne razmaziti bebu
30.7.2008 22:53:02   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Shee
Ali, vjerujte mi, dijete je sad nepodnošljivo sa 5mj., apsolutno ne dolazi u obzir da on leži ni dvije minute i da miruje, a o uspavljivanju da i ne pričam..


Pa naravno da nece da lazi. Već je to veća beba. Neka ga stave na pod, kada pocne da se okrece s trbuha na ledja i obratno sve ide brzinom svjetlosti. Okrenes se a ono ispred tebe dijete od četiri godine koje na sve tvoje kaze: Necu.
Bori se za svoje Ja.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: ne razmaziti bebu
9.9.2008 10:22:19   
ziki
Moje mišljenje je da beba do 3 m ne može da se razmaz. Posle već beba stiče navike i tad treb pazit kako i šta. Ja sam uglavnom sama sa mojom bebom i imamo neke naše male rituale: ujutru se budi u 7, ručka i prelazi kod mene, mazimo se do 8 pa se onda previjamo, ljubimo, grlimo, gleda crtaće iz mog krila... oko 9 opet ručka pa na spavanjac do 11.A uveče se zna red oko 9 kupanje, ručkanje i spavanjac. Za laku noć pričam priču, legenem pored i držim ga za ručicu, on ponekad sačeka kraj a ponekad ohmah zaspe.
Uživam da ga mazim, grlim, ljubim ali isto tako mogu i da ga ostavim u spavaćoj u krevetcu dok u dnevnoj obrišem prašinu i usisam, on se sam igra, guče...Kad smo se vratili iz gostiju i ispratili goste imali smo fazu od nekih 7 dana da sam morala da ga unesem u kupatilo dok piškim...nije moglo drugačije osim da sam mu u vidnom polju...posle vikenda punog maženja od strane mene i muža juče se sve vratilo na staro... eto nije se razmazio

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: ne razmaziti bebu
9.9.2008 10:33:25   
boogy woogy
http://www.zenskisvet.com/vesti/kutak-za-mame/trudnoca-i-porodjaj/390/Vodite-racuna-o-bebinim-potrebama.html

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: ne razmaziti bebu
9.9.2008 17:55:42   
adannn
moja cura voli kada se nosa.Kada smo kod svekra i svekrve oni nju drze stalno,ali kada dodje kuci ne pravi mi probleme lezi,igra se sama.Sve je to individualno ima 6 i po mjeseci voli biti na rukama a i ne mora

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: ne razmaziti bebu
9.9.2008 23:33:42   
camm
moja nikad nije voljela da je po rukama
a ni sada.

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: ne razmaziti bebu
9.9.2008 23:48:15   
jasmina_mm
moj sincic dok nije propuzao bio je mirna beba i to bas mirna. Rijetko je plakao i nikada nisam imala ama bas nikakvih problema sa njim. Uspavljivala sam ga vrlo lako (pretezno bi zaspao dojeci a i sada tako najsladje zaspi), nekada ljuljajuci, nosajuci, a znao bi zaspati i sam cak i sjedeci.  E sad kako je propuzao i poceo se dizati uz namjestaj nema nigdje mira, stalno moram biti kraj njega da ne bi pao jer jos uvijek nema osjecaja straha i samo se baci na guzu bilo visocije ili nize nista mu ne znaci. Iako je bio mirna beba i nije trazio da je stalno na rukama ja sam ga znala uzeti iz krevetica pa mu lagano pricati, tepati, cak sam ga pustala da mi spava na rukama, na prsima. Rodila sam ga na carski i ne znam jesu li mi ga stavili na prsa kad se rodio pa sam prva dva tri mjeseca stalno ga drzala na prsima. Nije mi ga tesko ni sada nosati niti ce biti dok god to mogu jer kad naraste nece mi dati da mu pridjem i kad se vratim na posao necu toliko vremena provoditi sa njim zato uzivam u svakom mogucem trenutku jer nikad necu moci vratiti ovaj period njegovog odrastanja a ne zelim da se sutra kajem sto nisam dovoljno paznje posvetila svojoj bebici...

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: ne razmaziti bebu
10.9.2008 11:06:50   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: jasmina_mm


E sad kako je propuzao i poceo se dizati uz namjestaj nema nigdje mira, stalno moram biti kraj njega da ne bi pao jer jos uvijek nema osjecaja straha i samo se baci na guzu bilo visocije ili nize nista mu ne znaci. Iako je bio mirna beba i nije trazio da je stalno na rukama ja sam ga znala uzeti iz krevetica pa mu lagano pricati, tepati, cak sam ga pustala da mi spava na rukama, na prsima. Rodila sam ga na carski i ne znam jesu li mi ga stavili na prsa kad se rodio pa sam prva dva tri mjeseca stalno ga drzala na prsima. Nije mi ga tesko ni sada nosati niti ce biti dok god to mogu jer kad naraste nece mi dati da mu pridjem i kad se vratim na posao necu toliko vremena provoditi sa njim zato uzivam u svakom mogucem trenutku jer nikad necu moci vratiti ovaj period njegovog odrastanja a ne zelim da se sutra kajem sto nisam dovoljno paznje posvetila svojoj bebici...


Ko da sam ja napisalauser posted image user posted image

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: ne razmaziti bebu
2.12.2008 15:09:57   
ewica
IZVORNA PORUKA: Mrka

Da, da, sve je moguce samo treba biti uporan, a  uz malo volje sve to da uskladiti.
Moje dijete je naucila najvise svekrva na ruke, pa tako i pomalo  mi. A onda je nastupilo ono...dreci, place, a cim ga stavimo na ruke nista. Onda smo ga znali ostavljati da place neko vrijeme dok nije shvatio da mu to ne pomaze. No, mazenje je bilo obavezno, a najvise u tom smislu da on lezi na krevetu, a mi ga mazimo. Naravno, moras ga nekad uzeti i na ruke.
Sto se tice spavanja, kada sam pocela raditi svekrva ga e ljuljala na nogama, a do tada je on ili sam zaspao u kreveticu ili bi muz ili ja legli pored njega. A onda muka, majko moja. Kako je poceo rasti i sve svasta znati, ljuljane na nogama je postalo katastrofalno, jer smo ga znali ljuljati dugo, a on nece spavati, a pada od umora. Onda smo citavu jednu sedmicu gotovo i ne spavali. Ostavljali smo ga da place dok ne zaspi i tako se naucio spavati sam. I dan danas je tako. Ja koje olaksanje. presvucem ga, nahranim i samo stavim u krevetic on zaspi.
 
Sve to draga moja mozes izbjeci ako se na pocetku postavis kako treba. A ako zivis sama s muzem, vidjet ces sta znac kada lezi igra se sam, a tebe ceka puno posla ili pak moras praviti rucak nosajuci bebu u rukama ili bilo sta drugo.

Ne zelim biti neprijatna, svako ima svoj nacin odgoja djece, ali zaista-meni zvicu varvarski ostavljati malu bebu da place samo da se nju ne bi uzelo na ruke!Pa bebi treba mamina i tatina toplina,zagrljaj, beba obozava kad cuje otkucaje maminog srca...
Rucak,spremanje stana moze da ceka, posebno sto u braku uvijek ima dvoje-muz nece umrijeti ako jedan dan nece imati rucak kuci.Uostalom-ima sling marame, koje rijesavaju i taj problem.
Beba cinom radjanja "izbacivana" je iz toplog, ploumrcanog stomaka, gdje uvijek ima hrana, gdje samo spava, lezi,pomjera se,igra rukicama...I odjednom-hladan svijet u kome jelo treba potraaziti placem, treba se portuditi sisati...To je svojevrsni sok za bebu...Zato smatram da je glupost govoriti da se beba moze razmaziti.

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: ne razmaziti bebu
2.12.2008 15:29:57   
tea lana
ni jedno dijete se nije rodilo razmazeno znaci da krivicu snose roditelji i blizaporodica,a tiranija mi je i nehumano onda odvikavati dijete od neceg vec naucenog.Prije ste vec trebali o tome razmisljati nekim osobama skrenuti paznju a ne na taj nacin prevaspitavati.

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: ne razmaziti bebu
2.12.2008 15:30:30   
tea lana
moj je post upucen mrkoj da ne bude zabune.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: ne razmaziti bebu
2.12.2008 15:34:36   
ElmaB
Iz vlastitog iskustva znam da se beba moze razmaziti, tj. moze se naviknuti na nosanje, na stalnu blizinu i sl. To sam ja uradila sa prvom kcerkom i posljedice toga vec sada snosimo. Potrebno je dijete i uzeti i pronosati, ali ga naviknuti da se to radi non-stop je vec velika pogreska!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: ne razmaziti bebu
2.12.2008 16:50:21   
žana o8
Ja mislim da je jedna stvar uzeti bebu u ruke kada plače, da se malo smiri ili kada je nešto boli, ili malo pronosati do ogledala da se ispriča (sama sa sobom user posted image ), i onda je opet spustiti u krevetić ili ležaljku i to je ok, ali non-stop nosanje bebe nije ok i ne čini dobro ni bebi , a bogami ni našim leđima.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: ne razmaziti bebu
2.12.2008 22:34:12   
boogy woogy
Ja sam misljenja da se bebe trebaju nosati i maziti sto vise, jer taj period kad su mali jako kratko traje. Onda postanu tinejdzeri i mi cemo ih moliti za zagrljaj i poljubac a oni ce nam odgovoriti: "Stara, daj ne peglaj"user posted image user posted image

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: ne razmaziti bebu
3.12.2008 1:25:08   
Anoniman
joj meni smiješno, ovu sam temu postavila kad sam bila trudna... a sad i ne mislim hoću li je razmaziti, već slušam njene potrebe i tako nekako se snalazimo... A kad bude više znala, vidjećemo...

(odgovor članu boogy woogy)
  Neposredna veza do poruke: 49
   RE: ne razmaziti bebu
3.12.2008 8:55:33   
emma.L
I ja sam ovo citala dok sam bila trudna, a evo sad se mogu i javiti tu user posted image . MIslim da bebama treba dati svu paznju svijeta, ali ne tako sto cemo ih nosati. Mi Emu dosta nosamo, pogotovo ja dok je suprug na poslu jer trazi, ali se trudim spustiti je cim se umiri. Ne moze joj faliti blizine ako lezim skroz blizu nje i pricam joj i mazim je. Ne fali joj nista ako nema grceve, sita je i suha, a stan je prozracen i znam da joj nije ni hladno ni vruce. Jednostavno je zahtjevna beba i trudimo se ne navici je na ruke. Drugi problem je sto joj nije dovoljno biti na rukama, nego se mora koracati. Cim guzom dotaknem fotelju, place kao na dugme user posted image . Ali ponekad malo i pronosam po stanu, jer obozava narancasto kupatilo i crvenu kuhinju, pa kad vidim kako gusta, moram par minuta.
Nane i familija su tu da nam kvare koncepciju i to im je posao, ali smo mi nasoj nani objasnili da ako je ona uci na ruke, mi cemo je kad ode doma odvikavati i Ema ce plakati, pa ako to zeli, nek izvoli user posted image .
Nije problem nosati bebu, ali zaista mislim da na rukama ne mogu imati pravilan polozaj za razvoj kicme. POgotovo sam protiv spavanja na rukama. Treba im cvrsta i ravna podloga.
A vjerujte da sam zeljna da mi odspava 2 sata na stomaku, nekad bih je najradije malo vratila unutra koliko mi fali (nadam se da razumijete).

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Suprug
veeseelaa

Kakav je Vaš suprug? da li ste u njemu našle muškarca koji je ispunio sva vaša očekivanja?

savršen je, baš onakav kakvog sam željela (47%)

Prosječan, malo bi ga korigirala (21%)

Razočarana sam, promijenio se nakon stupanja u brak (8%)

Bolji je nego sam očekivala (6%)

Jedno smo za drugo, nisam ni ja baš ok (17%)


Broj svih glasova: 171

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *