|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   potreban savjet
8.6.2009 17:59:06   
mala ma
Dage moje mame,
novopecena sam mama, bebica je stara 3 dan i od juce smo kod kuce.
Ne znam sta da radim...uplasena sam i totalno nesnadjenauser posted image !!!
Moja je zelja da bebu dojim, medjutim izgleda da jos nemam mlijeka...bar ga nisam vidjela niti osjetila.
Bebici redovno sisa...cak sta vise trazi da sisa i lijepo prihvaca bradavicu. obzirom da je beba i nakon takvog "dojenja" place dajem joj Bebimil.
poterban mi je savjet iskusnih dojilja...sta radim pogresno i sta bi trebala u buducnosti raditi.
Kakva su vasa iskustva sa nadolazenjem mlijeka? Trudim se da jedm voce...slatko i tecnost...
Znam da cu panikom proizvesti kontra efekatali se bojim se da mi bebica ne oslabi puno na kilazi obzirom da se stalno budi i placeuser posted image user posted image

( sorry, ako ponavljam temu...nazalost nemam vremena da citam sve teme)

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: potreban savjet
8.6.2009 18:12:59   
veeseelaa
mala ma tako je bilo i kod mene, ja nisam imala dovoljno mlijeka i bebica se budila svakih pola sata, padala sam od umora. Reagirala sam tek kad sam vidjela da gubi na kilaži, uvela sam aptamil i bebica je odmah napredovala.
Nažalost nemamo sve dovoljno mlijeka.
Kod mene je bio problem kad mi mlijeko "nadodje" ona tad il spava il nije zainteresirana da jede.
Nema ti druge uvedi aptamil ili nešto slično, ne možeš na silu ako nema dovoljno mlijeka

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mala ma)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: potreban savjet
8.6.2009 18:22:43   
Anoniman
Ako želiš da dojiš stavljaj bebu što češće na siku jer sisanjem nadolazi mlijeko,od tečnosti ti je potrebna voda, kompot, domaće supice. Možeš je hraniti bebimilom ali stavljaj bebu na dojku, ako još sisa to je super, navuće ona sebi-samo budi uporna-Sretnoooouser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: potreban savjet
8.6.2009 18:23:19   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Breskva

Ako želiš da dojiš stavljaj bebu što češće na siku jer sisanjem nadolazi mlijeko,od tečnosti ti je potrebna voda, kompot, domaće supice. Možeš je hraniti bebimilom ali stavljaj bebu na dojku, ako još sisa to je super, navuće ona sebi-samo budi uporna-Sretnoooouser posted image


sve sam ja to deverala al kod mene nije išlo

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: potreban savjet
8.6.2009 18:58:40   
Anoniman
ja dojim tek 2 mjeseca ali cu ti pokusati pomoci, nemoj paniciti, beba ne place uvijek zbog gladi, mozda je muce grcevi, ti nemoj odustajati od dojenja i nema veze to sto se tebi cini da mlijeka nema, sto vise neka sisa a tebi preporucujem da pijes sok od jabuke, meni je pomagao, i zao mi je sto nemas vremena da citas teme gdje su druge iskusnije mame to dosta opsirnije objasnile

savjet - konsultuj se sa patronaznom oko te dohrane,ja ne bih bas na svoju ruku to uzimala

i molim te da redovno jedes, jer redovnom i zdravom prehranom ces pomoci i stvaranju mlijeka

pusa i sretno

(odgovor članu mala ma)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: potreban savjet
8.6.2009 19:07:48   
mamica
Draga mala ma, ti si kako i sama kazes novopecena mama i s obzirom na to da si tek rodila laktacija se tek uspostavlja zato moj savjet ti je da budes jaaaako uporna, vrlo strpljiva i da stalno stavljas bebu da doji ona ce tako "navuci" mlijeko i ako budes dovoljno stpljiva i ustrajna akobogda uspjet ces. Slicnu situaciju sam i ja dozivjela sa prvim sinom i na nagovor drugih sam pocela bebu dohranjivati i tako sam i dojila i dohranjivala ali sad nisam napravila istu gresku nego sam bila jako uporna laktacija se uspostavila mlijeka imam dovoljno i eto hvala Allahu uspjeli smo. Ali ako stvano nema bas nikako mlijeka onda tek nakon sto ga podojis daj mu dohranu...
U svakom slucaju sretnouser posted image ! zelim da uspijeteuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: potreban savjet
8.6.2009 19:10:05   
mamica
jos jedan jako koristan savjet pij hippov caj za dojilje, ja sam popila (ni sama ne znam koliko litarauser posted image user posted image user posted image user posted image ), ali svaki put nakon tog caja polahko bi mi pocelo nadolaziti mlijeko... sretno!

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: potreban savjet
8.6.2009 20:43:50   
larina
ja sam pila malc,to je ono bezalkoholno pivo-od njega jako puno nadolazi mlijeko,meni beba nije mogla sve da izdoji,pa je teklo niz mene pogotovo kad se tusiram ono tece.user posted image

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: potreban savjet
8.6.2009 20:45:11   
Hanady RR
e sad imam svašta da ti kažem na ovu temu pa neznam dali prvo da ti pričam da ti vratim samopuzdanje ili da glumim ''doktora u kući'' što sam ja sebi sa drugom bebom.

Naime sa prvom nisam uspjela dojiti i uz brižne savjte svoji najmilijih zaova fino prešla na hipp. A sa drugom bebom to ide puno bolje, doduše sa zaovom nepričam al bitno je bebu dojim i ona napreduje.  Beba je plakala od prvog dana imala grčeve bljuckala i bila na sisi od 24 sata u danu ona 22 doji. Nisma je ničim dohranjivala, nisam joj ni cucu kupila nisam joj flašicu daval i nisam je zgovarala čajem. Nosla i hranila. Mlijeko nadolazi od Hipp čaja za dojilje 3 puta dnevno po šolju piješ i jeftiji je u drvoprometu nego u apotekama (cjena će ti biti bitna jer do prve kontrole pićeš ga puno arazlika u cjeni je oko 3 km) dalje sok od jabuke, kompot od jabuka marelica i smokvi ( nemoj stavljat šljice i grožđice to stvara grčeve) geršlo, svako veče supenu kašiku geršla potopiš u 250 ml mlake vode ujutro prije jela popiješ vodu geršlo baciš, geršlo kuhaj pa jedi možeš kao čorbu spremi kao grah ali bez suhog mesa naravno ili skuhaj u agdi pa jedi slatko možeš i plaga na njega staviti, svaki dan jedi domaću supu, pileća je dobra ali mlijeko bolje nadolazi od masnije supe pa ti preporučujem teleću koljenicu ili teleći rep. I narvno napominjem da je glavni sastojak hipp čaja koji pomaže laktaciji kim pa možeš kupiti i kima u bademu ili već negdje pe po jednu kašičicu dodavati u svaku šolju čaja, kim je dobar i za grčeve bebi, odspavaj svaki dan bebu na siku lezi kraj nje i kunjaj kad zaspe spavaj i ti  nakon toga mlijeko nadolazi odmor je jako bitan.  Budi uporna i zaista ako ti beba kalira nakon prve kontrole ništa strašno tada uvedi aptamil. Moja je prva beba kalirala a sada je zdrava djevojčica od 3 godine.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: potreban savjet
8.6.2009 21:14:06   
manuela RR
Upočetku sam i ja imala itekako problema sa dojenjem,on je non stop dojio a meni se stalno činilo da je gladan,isto mi se činilo da nemam dovoljno mlijeka ali kad smo došli na kontolu on je sasvim lijepo napredovao.

Meni je Hippov čaj za dojilje puno pomogao i povećao produkciju mlijeka,ali vjeruj mi da mi je 3 mjeseca trebalo da uspostavim kakav-takav režim sa dojenjem i da sebe konačno ubijedim da on nije gladan i da ja imam sasvim dovoljno mlijeka.

To što on stalno doji ne znači da je gladan,njega sisanje umiruje,a čak i ako ti misliš da nemaš mlijeka jer ti dojka nije puna,vjeruj da ga imaš i sasvim dovoljno.

Samo ti njega stavljaj na grudi kad god zaplače to se može dešavati i par puta u toku sata,tako je to upočetku stalno mora dojiti da se nauči da dobro vuče i bitno je da je ne zavaravaš sa cuclama nego da joj isključivo dojka zadovoljava potrebe za sisanjem.

< Poruku je uredio manuela -- 8.6.2009 21:17:35 >


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: potreban savjet
8.6.2009 21:22:42   
Anoniman
http://www.ringeraja.ba/forum/kako_pove%C4%87ati_koli%C4%8Dinu_mlijeka/m_80924/tm.htm

http://www.ringeraja.ba/forum/kako_znati_imam_li_dovoljno_mlijeka/m_215346/tm.htm

http://www.ringeraja.ba/forum/problemi_sa_dojenjem%25%25%25/m_119606/tm.htm

http://www.ringeraja.ba/forum/Bolne_bradavice_i_mastitis/m_18330/tm.htm

http://www.ringeraja.ba/forum/Kako_biti_uspjesna_dojilja%3F/m_257959/tm.htm

draga ma, znam da nemaš vremena, ali ga za ovako važnu stvar moraš izdvojiti... Evo ti gore nekoliko linkova za teme u kojima ćeš naučiti sve što treba da uspiješ i znaš o dojenju.
Ukratko, ne odustaj i ne slušaj nikoga ko ti savjetuje da se predaš i gata da nemaš dovoljno mlijeka, jer ni ti sama to ne možeš procijeniti. Najvažnija stvar NIKADA ne razmišljaj o tome koliko imaš mlijeka i je li se beba najela, već je pusti da jede i bude na siki do mile volje, makar to trajalo i trajalo, tako je ispočetka. Meni je jedan podoj znao trajati i po 40 min., a beba plače ne što je gladna već iz dr. razloga, pa tek je došla na svijet.:)
ZNAČI opusti se, uvali se u sećiju, stavi bebu na siku i polahko listaj teme. Naoružaj se STRPLJENJEM, LJUBAVLJU I OSMJEHOM. Jer tvoja beba to zaslužuje!!! (evo me ko l'oreal, hehe)user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: potreban savjet
8.6.2009 21:33:01   
mala ma
Svima vam se toplo zahvaljujemuser posted image
Naravno savki savjet ce mi dobro doci. Tjesi me cinjenica da beba ne odbija siku, cak sta vise...a kupila sam i Hipp !
Nadam se da cu, ako Bog da, i ja biti uspjesna doilja...

Jos jednom veliko HVALA

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: potreban savjet
8.6.2009 21:52:03   
Anoniman
hoćeš, mi vjerujemo u tebe, a taj hipp baci, ne treba ti pored bogatstva koje će tvoja beba sebi navući iz prsa!user posted image

(odgovor članu mala ma)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: potreban savjet
8.6.2009 22:24:34   
mamina cura
I jako je bitno kad prvi put jako nadodje mlijeko - a to se mora desiti poslije kolostruma - da beba se probudi i da doji, da se stavljaju hladni oblozi da ne bi doslo do mastitisa. Potrebno je sto prije se bukvalno rijesiti tog mlijeka  - buditi bebu da jede i ne pustiti je da spava. To je odlicno i kod zutice, sto cesce dojenje.
Flasicu i kupovno ad mlijeko nisam htjela nikada ni pustiti u kucu. user posted image


_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: potreban savjet
8.6.2009 23:23:02   
liliputanka
Draga mala ma, budući da su ostale forumašice rekle sve, ja nemam potrebe ponavljati ti savjete, samo ću ti napisati šta sam ja radila. Kad sam došla iz bolnice, treći dan kao i ti, beba je dojila a ja mislila da je to mlijeko, no meni je mlijeko nadošlo tek peti dan, a do tada je beba sisala kolostrum koji je preporučljivo da pojede što više radi imuniteta itd... Kada mi je mlijeko naglo naošlo, oko mene pametne glave su me ustravile da to moram nazor ispumpat na sve moguće načine jer ću dobiti upalu. Pokušavala sam i izdajalicom, nije išlo, ručno su mi gnječili i ono malo dojki što sam imala tako da sam danima ksnije imala bolove i modrice svuda po njima. Ali to bi sve bilo lakše da sam se ja sabrala i opustila i polako sve t izvela, no, nakon toga, mlijeka je bilo u izobilju ali sam opet dobivala savjete, čim zaplače odmah je stavi na grudi, neka sisa ali ja nisam tako, svoju sa bebu smirivala na drugi način jer je ona bila jaka i mene bi totalno iscrpila bez potrebe. Pozdavljam da se beba stavlja čestona dojku, ali ja to nisam radila. Od drugoga tjedna života mojoj sam kćerki pošla davat čaj od komorača kad plače, a nije joj vijeme jela,  i opet je napredovala 1200 i 1400 mjesečno prvih mjeseci. Poenta svega ovoga je da si ti mama toj bebi i da ćeš ti najolje znati što njoj treba, ne tete, babe, zaove  i sve ostale oko tebe, koje su živile kako netko drugi kaže da treba i o tome se ne raspravlja. I mi smo sve nove mame bile, ali uči se u hodu, nemoj naprečac ništa, znati ćeš ti kad i šta treba. Sada je najbitnije da se oporavis od poroda i kao što je netko rekao da se naoružaš strpljenjem i ljubavlju, to je sve što ti treba! Evo ja nafilozofira user posted image , ali eto tek sam nova na forumu pa da nadoknadim što nisam do sada pisala.user posted image

_____________________________

Lorena, 22.10.2008.

(odgovor članu mala ma)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: potreban savjet
8.6.2009 23:28:00   
emy24
prvo velike cestitke na rodjenju djeteta,zelim vam svu srecu ovog svijeta i sto je najbitnije da mi budete zdraviuser posted image user posted image user posted image .Ja sam majka sada vec dvogodisnjaka,i mogu ti reci da sam stvarno imala problema sto se tice prvih mjesec dana dojenja ali ono najvaznije ja sam bila uporna i ustrajala sam u namjeri da svom djetetu zelim samo najbolje.Znaci upornost na prvom mjestu,onda hrana da bi imala mlijeka ti kao prije svega moras prvo jesti(najbolje supe ali domace,pa kompoti,pa moze i koji zalogaj kakve pite),teske namirnice kao sto su grah,kupus,krastavice,te gazirana pica izbjegavaj zbog grceva i sada na red dolazi caj 3solje dnevno,kad god beba spava odmaraj vjeruj sad ste najrahatnijiuser posted image user posted image user posted image .Ja sam se svega toga pridrzavala i dojila sam svog malca 13mjeseci,mogli smo jos ali mama morala na posaouser posted image user posted image user posted image user posted image                                                                                                                                                 P.S IZBJEGAVAJ STRESOVE I NERVOZU TO TAKODJE LOSE UTJECE NA BEBACU!!!!!! PUNO SRECE

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: potreban savjet
8.6.2009 23:38:00   
milenium
I nemoj gledat na sat ,to je jako vežno.samo promatraj svoju bebicu i znat ceš odgovorit na njene potrebe.Doji na zahtjev tj.kad god beba to traži.

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: potreban savjet
9.6.2009 10:47:31   
Suzana
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Breskva

Ako želiš da dojiš stavljaj bebu što češće na siku jer sisanjem nadolazi mlijeko,od tečnosti ti je potrebna voda, kompot, domaće supice. Možeš je hraniti bebimilom ali stavljaj bebu na dojku, ako još sisa to je super, navuće ona sebi-samo budi uporna-Sretnoooouser posted image



sve sam ja to deverala al kod mene nije išlo


Možda će kod male ma da ide, i ne treba da je demorališeš da odustaje od dojenja nakon samo 3 dana. Možda tebi nije uspjelo, ali nekome uspije na lakši ili teži način.


Mala ma,

Kao što ti je Shee rekla, odvoji molim te vremena i pročitaj ovih par tekstova i savjeta na linkovima koje ti je Shee postavila. Samo budi uporna, opusti se, vidiš da tvoja bebica rado sisa i to ti je najbolji znak, vjeruj mi. Sve žene prođu istu fazu koju ti sada prolaziš, neiskusna si, bojiš se za svoje dijete, da nije gladno, zašto plače itd, itd, ali kao što su ti ženice rekle, 100 je razloga zašto beba plače i da, kada se rode najviše vole da su na siki. Evo prva ja kada sam bila u bolnici nakon poroda sa mojim blizancima, jedan od njih mi je jedno noć tako plakao a ja sam ga podojila prije toga... Ja neiskusna, mislim stomačić ga boli a tek sada znam da sam mu trebala dati da bude na siki i da bi bio sretan i umirio se, ali nisam se ni ja dovoljno obrazovala o dojenju, znala sam da ću dojiti svoje blizance i to mi je bilo potpuno logično, pa nisam puno ni čitala o eventualnim problemima.
Na kraju smo sve to prevazišle i sada uspješno dojimo.
Naravno, ima majki koje ne uspiju i to sigurno nije za osudu, ali samo slijedi savjete koje ćeš pročitati na ovim temama i sigurna sam da ćeš uspješno dojiti svoju bebicu.
Tek su joj 3 dana i molim te ne poseži za flašicom, jer će se na taj način beba sigurno odbiti od sike.
Javi nam se kako ide i tu smo da pomognemo!
SRETNO!



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: potreban savjet
9.6.2009 11:37:25   
aazra
Draga mala ma,

Ja se samo pridruzujem ovome sto je rekla Suzana, koja doji blizanceuser posted image

Sve smo mi imale problema ali najbitnije je da li ti je stalo do toga da dojis.
ni ja ne osudjujem mame koje nisu dojile svoju djecu, ali ako neko nakon prvog problema odustane i predje na aptamil onda to obicno znaci da im i nije bilo toliko stalo do dojenja.

Najvaznije je da ne mislis da nemas mlijeka. A ako sumnjas probaj malo stisnuti bradavicu.
Drugo, najbolje ces znati po pelenama ako beba piski i kaki znaci da fino doji.
Ja cesto istisnem malo mlijeka iz bradavice jer dajem bebi d- kapi sa svojim mlijekom na kasikicu (to ce ti reci patronazna) a dobro je i kada je bebi zacepljen nosic pa malo "strcnes" u nosic.
To ces vidjeti kasnijeuser posted image

Ustvari mislim da su ti jos ponajbolji savjeti mama koje imaju dvoje djece i koje su prosle iskustvo s tim da su mislile da nemaju mlijeka a onda su shvatile da se radi o tome da samo nisu bile upucene u neke stvari.

zelim ti puno srece i naravno dug i sretan zivot tvojoj bebi i sve naj..

Veselaa, pitanje za tebe. Sta si mislila pod time da ti je "nezamislivo dojiti bebu stariju od cetiri mjeseca"?
Jer procitala sam tvoj komentar na temi "prestanak dojenja.."user posted image

_____________________________








(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: potreban savjet
10.6.2009 12:28:21   
boogy woogy
Dusice, ostale forumasice su ti dosta toga rekle. Molim te ne posezi za flasicom, jer je to siguran nacin da odbijes tako malu bebu od dojenja. Stavljaj je STALNO, ali bukvalno stalno na sike. Potrudi se da beba uzme u usta cijelu bradavicu, ukljucujuci i smedji dio. Nema potrebe za AD mlijekom niti drugim stvarima jer na taj nacin saljes mozgu signal da treba proizvesti manje mlijeka. Nasa Amrino ce ti sigurno reci da se mlijeko proizvodi u mozgu a ne u grudima. To sto beba place nakon podoja, ne znaci NI SLUCAJNO da nemas dovoljno mlijeka nego ona jadna trazi tvoju blizinu, miris i toplinu! Vjeruj mi, tako je i u zivotinjskom svijetu (mi smo ipak samo jos jedna vrsta sisavaca). U prvim danima zivota nasih mali macica, nasa blizina, otkucaj srca im je veca hrana od mlijeka!! STAVLJAJ BEBU I 12X NA DAN (UNUTAR 24 SATA) DA DOJI. NOCNI PODOJI SU IZUZETNO, IZUZETNO VAZNI ZA USPOSTAVU DOJENJA. NEMOJ KORISTITI PIPU/DUDU VARALICU NIPOSTO.  Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva. VAZNO: Doji bebu na jednoj siki unutar 2 sata, i tek onda je prebaci na drugu siku. Na taj nacin ces osigurati da ti beba posisa masnije mlijeko koje tek dolazi na kraju, i zasiti se na duzi period. Takodjer, beba na majcinom mlijeku jede cesce od bebe na flasici jer je majcino mlijeko lako probavljivo.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: potreban savjet
10.6.2009 15:37:08   
mala ma
user posted image  cini mi se da je uspjelouser posted image user posted image user posted image
Uz vase odlicne savjete mlijeko je pocelo nadolaziti, bebica hvala Bogu sisa i neplace tako cesto. Sumnju da ima nedovoljno mlijeka otklonila sam danas na kontroli. Naime, bebica nije opala na tezini, nesto malo je i dobila.
Hm...sad muku mucim sa regadama, ponekad se pojavi i krv...pa me to malo plasi.
koristim purelen mast za bradavice.
ljubim vas


(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: potreban savjet
10.6.2009 16:38:30   
Suzana
mala ma,

Super da je uspjelo! I nemoj se opterećavati kilažom bebe, u principu je trebaš nakon 1. mjeseca odvesti na kontrolu i onda ćeš se prijatno iznenaditi kako je tvoja beba napredovala.
Moji dječaci su narasli po 10 cm i dobili po 1 kg prvi mjesec - dojeni blizanci.
Krize opet možeš imati, i opet nam se javi!

A sa ragadama ja hB nisam imala problema. PureLan je OK, maži, peri bradavice mlakom vodom i dosta ih zrači...

Sretno, javi se opet.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu mala ma)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: potreban savjet
10.6.2009 22:12:38   
mišur
Što više ih zrači i otkrivaj...
Ja sam prvih mjesec dana gola hodala, pa sam na kraju isjekla majice na grudimauser posted image
Mazala sam i AD uljanim kapima i zagrebačkim melemom...
Samo nemoj zaboraviti oprati bradavice prije dojenja...
I ja sam imala groznih problema sa ragadama-meni je krv išla na početku svakog dojenja, ali se malo strpi i pretpi i proći će..
Meni su pomogle silikonske bradavice, dojila sam sa njima puna 3 mjeseca...
A dobra stvar su ti i silikonski zaštitnici za grudnjak...Ja nisam mogla zamisliti da mi nešto dotakne bradavice zbog rana, pa me to spašavalo kad mi je neko dolazio ili sam negdje išla...
Ne brini se, samo budi strpljiva i brzo će ragade proći...
Dojenje je na početku teško, ali kasnije ćeš uživati i što je najbitnije, svi ti problemi jako brzo prođu...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: potreban savjet
10.6.2009 22:24:19   
Suzana
IZVORNA PORUKA: mišur

Ja sam prvih mjesec dana gola hodala, pa sam na kraju isjekla majice na grudimauser posted image



Jao misur zezas!!! Prejako! user posted image


_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: potreban savjet
10.6.2009 22:24:47   
Anoniman
Ragade se stvaraju od nepravilnog dojenja, beba mora uzeti cijelu areolu, da mi je da ti nađem koju slikicu-potrudit ću se ...  istisni malo mlijeka i ostavi da se suši na zraku, to je meni patronažna savjetovala.

(odgovor članu mišur)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *