|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vjezbe za jačanje zdjeličnog dna
19.2.2009 23:54:01   
Mik Mik
Nisam nigdje nasla da neko od vas radi vjezbe nakon poroda. Mislim da bi svaka od nas nakon poroda trebala raditi vjezbe za ojačanje mišića zdjeličnog dna, međutim ovdje doktori to i ne spominju, dok je na zapadu to MUSS. Ja ih takođe lično do sada nisam radila ali u razgovoru sa jednom prijateljicom sam odlučila da i ja počnem s tim. Ona mi je preporučila ove utege. Sluze jacanju muskulature zdjelice te sprecavanju i lijecenju inkontinencije. Mislim da ih kod nas nema kupiti. Sva četiri utega su različite težine. Krene se sa najlakšim utegom. Znači stavi se u vaginu i kada se dobije osjećaj da će uteg ispasti onda se stišće gospođa i tako to ide. Ako se ne osjeća uteg onda treba uzeti onaj malo teži. Vježbe se mogu raditi bilo kada, čak i pri obavljanju svakodnevnih obaveza npr. usisavanje, tuširanje, kuhanje itd. Evo link da možete pročitati o čemu se radi, na njemačkom je pa ko zna a onaj ko ne zna možemo prevesti.

http://www.elanee.de/produkte/beckenboden-trainingshilfen.html
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Vjezbe za jačanje zdjeličnog dna
20.2.2009 14:40:12   
MeaculpaII
Ja sam nova, nisam se nikada javila pa da napišem par riječi o ovim vježbama. Ja koristim ove čunjeve već dva mjeseca po preporuci doktora a kupila sam ih u Hrvatskoj i jako sam zadovoljna. Imala sam problema sa puštanjem mokrače jer kada bih se nakašljala a nekada čak samo nasmijala, malo bih pišnula i to je mi je bio veliki problem. Nisam se usuđivala nigdje maknuti bez uloška. Muskulatura se jako popravila a mogu slobodno reći da i osjećaj pri seksualnim odnosima se poboljšao. Ja vježbe radim samo dok sam se tuširam i nekada kada imam vremena dok ležim. 

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Vjezbe za jačanje zdjeličnog dna
20.2.2009 14:45:41   
Anoniman
koliko ja znam to je tzv. kegelova vjezba..a moze se raditi i bez tegova, svugdje i uvijek

(odgovor članu MeaculpaII)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Vjezbe za jačanje zdjeličnog dna
20.2.2009 14:49:41   
MeaculpaII
Pa da to je sličan princip, samo što kod kegelovih nema ovih čunjeva.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Vjezbe za jačanje zdjeličnog dna
20.2.2009 22:33:02   
Mik Mik
Drage žene zar niko ne radi ove vježbice?

I mislim da sam fulala, jer tema kegelove vježbe već postoji, to je skoro isto, izvinjavam se, neka moderator prebaci tamo gdje pripada ova tema.

(odgovor članu MeaculpaII)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Vjezbe za jačanje zdjeličnog dna
18.10.2009 12:43:09   
malena2222
(ispričavam se administratoru ali moram odgovoriti i na ovu temu jer tražim hitan odgovor)

evo danas sam kupila utege ali mi nisu jasne neke stvari... 1. kako se umeću, tj koliko duboko u rodnicu? ako ga stavim preduboko, ne osjećam "ispadanje", osjetim tek kad je skroz na rubu..? 2. svaki put se kreće od najlakšeg prema težem, ili krećem prema težim tek kad mi tijelo "savlada" one lakše..? 3. dok ih nosim trebam li biti opuštenih mišića dolje, pa da oni sami insiktivno "rade", ili kad osjetim osjećaj ispadanja utega, svjesno stisnem mišiće..? trebam li ih pustiti da "curkaju" pa ih zaustaviti, ili ih cijelo vrijeme tokom nošenja držati vaginalne mišiće lagano (ili jače) stisnute...?
još nešto... jel ikoga od vas primijetila da je u nekoj pozi "šira"? čudno zvuči, ali ja kad legnem na leđa, savijem noge u koljenima, te glavu guram prema naprijed (kao da idem raditi trbušnjake, ili kao da rađam ) osjetim kako mi je iznutra "rupa bez dna", dok u drugim pozama nije tako... jel itko slično doživio?

hvala unaprijed na svim odgovorima, puno ćete mi pomoći

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *