|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

5 prednosti rađanja bebe u jesen

Uredništvo Ringeraja, 6.11.2023
Ukoliko ste postali roditelji baš u jesen, evo koje su prednosti rađanja jesenje bebe.

image
Jesenje bebe - > on Freepik
/11


Jesen...kad lišće pleše, dok vjetar muziku svira...


"Kada je najbolje vrijeme za bebu?"

Istina je da ne postoji optimalno doba godine za dolazak bebe na svijet, jer svako godišnje doba donosi nam posebne izazove. Međutim, ukoliko ste postali roditelji baš u jesen, evo koje su prednosti rađanja "jesenje bebe".


1. Lakše se uspavljuju

Iskustva mama govore da je uspavljivanje beba mnogo lakše u jesen i zimu. Za razliku od toplih ljetnjih mjeseci čije svijetle večeri ponekad zbune mališane, luksuz tamnijih jesenjih noći znači da nema potrebe za tamnim roletnama i debelim zavjesama, a udobnost kreveta i toplog ćebenceta daleko je pogodnija za lak san!


2. Udobno hranjenje 

Noćna hranjenja u jesen su daleko poželjnija! Ljeto... to ste vi i vaša ljepljiva koža, borite se da smirite vrelu i znojavu bebu, i ne uspjevate u brojnim pokušajima da se i vi i vaša beba rashladite. Međutim, u jesen se možete sa zadovoljstvom podvući pod ćebence i uživati u tim pospanim maženjima nakon dojenja. Takođe imate savršen izgovor da uživate u gledanju novih serija. Juhu!


3. Oblačenje

Oblačenje
Prvo, postoji nešto apsolutno divno u vezi sa bebama koje su ušuškane, od trenutka godišnja doba počnu da se menjaju i temperature padaju. Od super slatkih kapica do bundica, rukavica, čizama i lepršavih pelerina, nema ničeg slađeg nego videti svoju bebu obučenu toplo i udobno, kada izađete napolje. Hladni crveni nosići, čuperci kose koji lepršaju na vetru (i skidanje slojeva kada se vratite kući, ups).Oblačenje

Postoji nešto apsolutno divno u vezi sa bebama koje su ušuškane, od trenutka kada godišnja doba počnu da se mjenjaju i temperature padaju. Od super slatkih kapica, do bundica, rukavica, čizama i lepršavih pelerina, nema ničeg slađeg nego vidjeti svoju bebu obučenu toplo i udobno, kada izađete napolje. Hladni crveni nosići, čuperci kose koji lepršaju na vjetru (i skidanje slojeva kada se vratite kući, ups).


4. Mogućnosti za fotografisanje

Fotografije i snimci novorođenčeta su posebna uspomena na prve dane sa bebom, a jesen stvara divnu pozadinu za vaše fotografije. Od živopisnih narandžastih, bakarnih i braon nijansi opalog lišća, do više smjeha i super slatkih snimaka u vašem toplom domu, jesen dolazi sa čitavim nizom prilika za fotografisanje koje se jednostavno ne smiju propustiti.


5. Polazak u školu (kada za to dođe vreme)

Bebe rođene u jesen nisu najmlađe, a ni najstarije u odjeljenju, međutim generalno su emocionalno i mentalno često spremnije za polazak u školu od svojih vršnjaka.



 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
5
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *