|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Gdje griješimo kada stavljamo u krevet bebu koja spava

Uredništvo Ringeraja.ba, 28.3.2024
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda vjerovatno i vi pravite ovu grešku. Pogledajte kako spustiti bebu koja spava, tako da se ne probudi.

image
Kada stavljaju bebu koja spava u krevetac, roditelji često nesvjesno naprave jednu grešku koja bebu budi. Foto: Freepik.com
/11


Da li ste konačno uspjeli da uspavate svoju bebu, ali radije ne biste da je spustite, jer će se odmah probuditi? Kada stavljaju bebu koja spava u krevetac, roditelji često nesvjesno naprave jednu grešku koja bebu budi. Pogledajte pravi način prebacivanja bebe u krevetac, tako da se ona ne probudi.


Sve je u tehnici

"Zamislite ovo: beba mirno spava u vašim rukama. Stomačić joj je pun, pelene čiste i sigurno je umorna. Sve je spremno da je jednostavno spustite. Nežno je stavljate u krevet... i... ona je potpuno budna, plače. Zaštooooo!?", počinje objavu na svom Instagram profilu, mama i profesionalna medicinska sestra Courtney.

Sve je u ispravnoj tehnici, kaže ona i objašnjava, gdje mi roditelji najčešće griješimo kada želimo da spustimo bebu koja spava:

"Kada iznenada položite bebu na krevet nakon što ste je prethodno držali u toplom i sigurnom naručju, ponovo budite njena čula. Usljed iznenadnog odvajanja osjeća da je pod stresom i zbog toga se budi. Ako je stavljate na bok i nastavite da je "držite" dok je spuštate u krevet, njeno tijelo će se postepeno prilagođavati novom okruženju, tako da se dijete ne probudi."

 

Pravilno spuštanje u četiri jednostavna koraka

 

1. Obratite pažnju na to kako spuštate bebu – važno je da je ne spuštate horizontalno, već tako da prvo stopala dodiruju podlogu.  
2. Ne stavljajte bebu u krevetac na leđa, već je nežno okrenite na bok.   
3. Kada spustite bebu, držite je malo duže rukama, ljuljajte, tapšite po guzi, kako bi čvršće zaspala u položaju u kojem se nalazi.  
4. Tek kada ste sigurni da beba čvrsto spava, lagano je okrenite u položaj u kojem obično spava i izvucite prvo jednu, pa drugu ruku.

1. Obratite pažnju na to kako spuštate bebu – važno je da je ne spuštate horizontalno, već tako da prvo stopala dodiruju podlogu.  

2. Ne stavljajte bebu u krevetac na leđa, već je nežno okrenite na bok.   

3. Kada spustite bebu, pridržavajte je malo duže rukama, ljuljajte, tapšite po guzi, kako bi čvršće zaspala u položaju u kojem se nalazi.  

4. Tek kada ste sigurni da beba čvrsto spava, lagano je okrenite u položaj u kojem obično spava i izvucite prvo jednu, pa drugu ruku.

 

Pogledajte video!


 

Izvor: Instagram (@mamalinc) / Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Aksa - dječija radnja od 13. maja u Banja ...
Aksa Kids Mega Store, omiljena dječija radnja 13. maja u 11 sati otvara radnju u Banja Luci, na prvom spratu Tržnice u u...
4
SEPTEMBAR -Zvijezda baby kalendara za 2021
Večeras Vam predstavljamo septembarsku zvijezdu. Upoznajte je!
3
Zašto se bebama mijenja boja očiju?
Velike su šanse da će dijete naslijediti boju očiju od svojih roditelja, ali to nije pravilo, objašnjavaju stručnjaci.
3
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *