|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

KriOvum – Banka ćelija i tkiva

Tuzlafarm, 26.2.2013
Najbolja ponuda usluga zamrzavanja i pohranjivanja matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce u Bosni i Hercegovini osigurava budućnost i zdravlje Vasšeg djeteta.

image
/11


Od prve transplantacije matičnih ćelija iz krvi pupčance vrpce koja je izvršena u Francuskoj 1988. godine, približno 25.000 sličnih transplantacija je izvršeno širom svijeta sa ciljem smanjivanja različitih vrsta bolesti. Danas, uzorci krvi pupčane vrpce mogu biti sačuvani pod strogim laboratorijskim uslovima, a mala količina uzorka može biti korištena za liječenje. Banke matičnih ćelija su objekti gdje su matične ćelije sačuvane kroz duboko zamrzavanje i pohranjene za kasniju upotrebu. Ovi objekti su jako bitni u procesima liječenja raznih bolesti, samim sortiranjem, sakupljanjem i obnavaljanjem matičnih ćelija.

 

KriOvum Banka ćelija i tkiva sa sjedištem u Budimpešti,  kao licencirani davatelj zdravstvenih usluga, nudi usluge zamrzavanja i pohranjivanja matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce u saradnji sa glavnim partnerom, KRIO Intsitute Plc. koji je prema ukupnom broju smrznutih uzoraka najveća biobanka ćelija i tkiva u Srednjoj Evropi.

 

KRIO Institut je član FamiCord grupacije, najveće mreže banaka matičnih ćelija u srednjoj i istočnoj Evropi, koja je u većinskom vlasništvu američkog društva Enterprise Investors, najveće grupe za insvesticije privatnog kapitala srednjo- i istočnoevropske regije.

 

Naš partner, KRIO Institut, pohranjuje više od 15.000 uzoraka matičnih ćelija u zamrznutom stanju u svojoj laboratoriji akreditovanoj od strane AABB (American Association of Blood Banks), koja od 2005. godine raspolaže i auditiranim sistemom upravljanja kvalitetom (ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004), a član je i Evropske Asocijacije Porodičnih Banaka Krvi iz Pupčane vrpce (European Association of Family Cord Blood Banks, EAFCBB), Cord Blood Europe. Pored toga član je međunarodne organizacije ICCBBA koja garantuje mogućnost sigurne i tačne identifikacije i korištenja matičnih ćelija, tkiva i drugih medicinskih proizvoda biološkog porijekla, čime je stekao pravo na korištenje standarda ISBT 128.

 

KriOvum Vam nudi:

 

AABB akreditirani laboratorij - AABB akreditiranje propisuje stroge zahtjeve u pogledu manipulacije, obrade i pohrane uzoraka i na taj način uzorci će biti prihvaćeni - s kvalitativnog aspekta - u cijelom svijetu i moguće ih je koristiti u bilo kojem terapijskom centru.

Savremenu tehnologiju procesa obrade i zamrzavanja - Pomoću tehnologije kojom raspolažemo dobijaju se matične ćelije iz uzorka krvi pupčane vrpce sa efikasnošću većom od 90%.

Dodatne testove - Osim mikrobiološkog testiranja uzetog uzorka krvi pupčane vrpce, također nudimo virološke i bakteriološke testove uzoraka krvi uzetih od majke tokom poroda, te naravno obavejštavanje roditelja o rezultatima testova.

Veliko profesionalno iskustvo – Sa više od 15.000 uzoraka matičnih ćelija imamo veliko profesionalno iskustvo u području zamrzavanja uzoraka u stabilnim i pouzdanim laboratorijskim objektima.

Izvođenje uobičajenih testova prije korištenja uzorka - Svi uzorci matičnih ćelija uzetih iz pupčane vrpce novorođenih beba su zamrznute skupa u 4 epruvete, od 1.5 ml.

Stručna podrška - U slučaju korištenja matičnih ćelija naši međunarodno priznati stručnjaci će Vam pružati pomoć o našem trošku.

Tačne i detaljne informacije - Mikrobiološko testiranje uzetog uzorka i majčine krvi pružaju veću sigurnost vezanu za samu korisnost uzorka. Roditelji dobivaju kompletane informacije o rezultatima ovih testova.

Prednosti međunarodne pozadine - Kroz glavnog korporativnog partnera, KRIO Institut kao prve i vodeće banke matičnih ćelija u Mađarskoj, koristimo mogućnost članstva u FamiCord grupaciji i dajemo međusobnu garanciju unutar grupe vezanu za sigurnu i dugoročnu očuvanost uzorka.

Pristupačne cijene – Jednostavno najpovoljnija ponuda na tržištu.Za cijene pogledajte na nasoj oficijelnoj web stranici.

 

Naše usluge:

 

Nudimo  tri  različite vrste paketa koji Vam omogućavaju da birate na osnovu vaših zahtjeva i mogućnosti:

  • Zamrzavanje i pohranjivanje krvi iz pupčane vrpce na 20 godina i više
  • Zamrzavanje i pohranjivanje krvi iz pupčane vrpce i tkivo pupčane vrpce na 20 godina i više (BASIC)
  • Zamrzavanje i pohranjivanje krvi iz pupčane vrpce i obrađeno tkivo pupčane vrpce na 20 godina i više (Prethodno izdvojene mezenhimalne ćelije - PREMIUM)

 http://www.dodaj.rs/f/2Z/oj/1MEBfXKt/kriovumringeraja2.jpg

Ubjedljivo najpovoljnija i najsigrnija ponuda na tržištu.

 

Od 2012. godine predstavnici KriOvum Banke ćelija i tkiva na području Bosne i Hercegovine su kompanije Tuzla-farm doo Tuzla i Banjalukafarm-plus doo Banja Luka. Ovom saradnjom je omogućeno i svim budućim roditeljima u Bosni i Hercegovini da sačuvaju matične ćelije pupčane vrpce svog djeteta na 20 godina i više, te da time osiguranju budućnost i zdravlje svog djeteta.

 

 

Tuzlafarm doo

Rudarska 63                                                                   

75000 Tuzla

 

+387 35 321 247

+387 62 636 507

info@tuzlafarm.com

www.bih.kriovum.com

www.facebook.com/MaticneCelijeKriovum

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li ste spremni za još jedno dijete?
Kako donijeti odluku kada biološki sat otkucava, a vi razmišljate o novoj bebi? Postavite si 10 pitanja?
11
Odlična animacija o trudnoći
Ovu zaista zanimljivu kratku animaciju koja prikazuje trudnoću već je pogledao izuzetno velik broj ljudi. Pogledajte i z...
3
Kako vanjski zvuk utječe na bebu u maternici?
Sluša li trudnica klasičnu muziku, njezino će dijete biti mirno, inteligentno, snažnije i brže će razvijati govor. Ako b...
3
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *